Blog Maya Dot Com

Wedding

Selamat Pengantin Baru Ernie Wahida!

minggu lepas aku balik taiping. secara kebetulan ernie wahida aka kakchik punya kenduri. so sabtu tu zasss la aku ke kulim sana. dah alang-alang. bukan jauh nauu pun. dalam sejam gitu dah sampai. sampai je kat tempat kejadian, terus carik makan lu. sebab masa tu pun dah dekat kul 4 petang. memang saja kitorang gerak lambat sikit. : : yaya muka boring sebab baru bangun tidur : : aku makan bihun sup tulang dengan bubur kacang. setapppp… suka suka.. pastu…

Selamat Pengantin Baru Abi & Ila

hari sabtu gi wedding abi & ila di batu caves sana. bila lalu tempat nie kan, rasa cam ek eh macam penah ku sampai ke sini. yer yer aku penah sampai di sini bersama my BFF. satu malam yang penuh duka dan lara. hu hu… agak berpusing-pusing jugak mencari rumah pengantin. dan agak terlambat jugak sampai walhal aku dah berazam nak nengok dorang bersanding. isk… sampai-sampai nampak pengantin tengah bersantap. so lambai-lambai dulu dari kejauhan. pastu terus ngamik nasi. nasi…

Membanting Tulang ke Banting

hari sabtu gi banting sana. ke wedding pida & husbandnya incik asri. wajib pegi sebab pida ni la yang pinjamkan alas dulang masa aku bertunang dulu. kalau tak sebab dia, harus aku alas guna suratkhabar je dulang tu. heh. perjalananan aku rasa jam jauhhhhh terlampau. aku tidur, bangun, tidur… tak gak sampai-sampai. dah la dengan pening meloya nya. aku saspek mungkin sebab lapar jugak kot. lepas satu jam 45 minit, baru la sampai ke banting sinun. aku tak ingat la…

Garden Wedding

20.02.2010.  nice date huh? dan aku saspek kerana date yang nice itu lah yang membuatkan kak wani memilihnya untuk dijadikan hari pernikahan beliau. *tetiba aku rasa pening dengan ayat sendiri, cena? so di tengah hari yang rembang pada date yang nice tu, aku pun menuju ke tempat kejadian sana. dan yang lebih spesel, wedding tidak dibuat di rumah mau pun di dewan. tapi di taman. garden wedding uolls. janji dengan kaklong pukul 1.30 tengah hari nak ada sana. nak tengok…

Selamat Pengantin Baru Che Tat & Adilah

hari ahad pergi shah alam. dengan misi untuk menghadiri wedding che tat & adilah. tapi oleh sebab semalamnya kami laki bini tidur pukul 2.30 pagi lebih sikit, so hari ahad tu kesiangan sudah. tepat pukul 12 tengah hari baru bangun. cena? tu yang tersentap dengan status si nikolas. ‘anak sapa la baru bangun nie’. terus lompat dari katil, mandi dan siap-siap segala. zasss ke shah alam sana. tapi kami adalah sesat barat. semua sebab gara-gara kecik nauuu map yang che…

Majlis Menyambut Menantu Nida & Jef

hari ahad lepas aku pergi seremban. sempena majlis sambut menantu nida & jef. alerr, kira-kiranya majlis kenduri kahwin sebelah jef pulak la. hari tu kan sebelah nida, di parit buntar sana. sangat baik bukan saya ini? kedua-dua belah pun saya pergi. nida, sila memuji saya. :p dan dengan tak semena-mena, aku telah dilantik menjadi pengapit. bidan terjun uolls. dah la kena pakai baju biru. mana lak mak nak cekau baju biru. baju kurung aku semua pun banyak pink purple jer.…

Selamat Pengantin Baru Manja…

ini cerita 2 minggu yang lepas. hari yang sama aku gi gunting rambut tuh. pergi wedding manja kat selayang sana. baru di hari kejadian aku tau nama sebenar manja ialah julia. selama beberapa tahun nie dok panggil manjaaaaa jer. heee… manja adalah adik kepada abang azan, juga anak saudara kepada zamani slam. abang azan dan kak izza adalah kawan baik sama sepakat kepada kaklong dan abang long. dulu waktu aku muda boliau, aku selalu ikut kaklong dan abang long melepak.…

Selamat Pengantin Baru Nida & Jef!

19hb disember hari tu kawan baik konsisten aku, nida aka madulebah selamat bernikah dengan jejaka pilihan hatinya iaitu encik jef. alhamdulillah, aku plak terlebih-lebih happy. kami gerak agak lewat, lepas zohor. selamat sampai lagi setengah jam before majlis berakhir. tapi sib baik ada lauk pauk lagi. kalau tak harus meroyan sebab masing-masing sudah lapar. terutamanya yaya. kental namo makan kat rumah sebab nak makan kat kenduri auntie nida katanya. sampai kat rumah nida, apa lagi seranggggg makanan. lepas tu naik…

Selamat Pengantin Baru Dzul & Norma!

wedding dzul dengan norma nie aku pergi sebelah dzul. sebelah norma tak dapat nak pergi sebab masa tu aku gi kursus kahwin kan. sib baik rumah dzul pun dekat baitu. so kalau tak gi gak, memang la sungguh tak patut. tapi dalam dekat-dekat tu, sesat barat la jugak. sebab gara-gara salah simpang. aku pun bijak pandai nau, tak print map. sepanjang jalan la kena tarbiah dengan encik z. hohoh. bila dah dapat simpang yang betul, jalan menyesak la pulak. pastu…

Page 4 of 41234