Blog Maya Dot Com

Wedding

Selamat Pengantin Baru Safwan & Wanda ^__^

first time saya tengok kad jemputan kahwin yang berbentuk passort/boarding pass. kreatif kot! sedapnya lauk kenduri! ada sambal ikan bilis tempoyak. doorgift pulak dapat buah lai sorang sebijik. lain dari yang lain jugak lah kan. selalu orang bagi telur. kadang kadang tak termakan pun telur tu. : : safwan & wanda : : selamat pengantin baru adik adik sayang. semoga kekal hingga ke syurga ๐Ÿ™‚

Wedding & Akikah

: : milik siapakah baby ini? : : wedding artis yang saya cakap tu ialah wedding fay. kira artis la tu. artis bintang rtm yang tersingkir sebelum sempat masuk final he he. artis B** jugak la kiranya. aha kekasih suara saya tu dah selamat bernikah 2 februari 2013 dan majlis resepsi sebelah lelaki berlangsung hari sabtu lepas. so saya bersama suami pun pergilah ke selayang sana lepas maghrib camtu. yer majlisnya adalah di malam hari. sampai terus makan, pastu atie…

Majlis Resepsi Haizad & Hid

lepas maghrib keluar rumah terus ke dewan perdana felda. naik 2 kereta. kereta encik z dengan kereta abang long. dah ada table arrangement. so sila duduk di table masing masing yer. kami sekeluarga di table 30. : : flowergirls yang akan memulakan tugas sebentar lagi : : aturcara semua pun berjalan seperti yang dirancang. dalam pukul 8.45 malam camtu pengantin pun masuk. tak dapat lah nak snap gambar yaya & caca sebab VVIP kot semua kat tetengah tu. takpela tunggu…

12.12.12

mesti ramai berlumba lumba nak nikah pada 12.12.12 kan? sebab date cantik. dan senang ingat. kira kalau anniversary kalau lupa jugak memang pasangan boleh naik hantu la. cumanya sebab 12.12.12 tu jatuh hari rabu kan, so yang berani saja la boleh buat akad nikah date tu. dan antaranya ialah haizad & dayah. haizad ni cousin saya. anak kepada uncle azhar, adik kepada arwah abah. walaupun arwah abah dah hampir 20 tahun tinggalkan kami sekeluarga, tapi hubungan mama dengan ipar biras…

Resepsi di Raub

sambung kisah majlis resepsi abang der & lisa kat raub eh. malam sebelum majlis tu, tumbang kerbau. so apa lagi meratah daging kerbau je la malam tu. sup kerbau & daging kerbau bakar. yummy yummy.. pastu melepak lepak je la layan bebudak ni. tengah sesedap nonton anugerah ermm anugerah apa tah AIM kot? tetiba bulat datang dok tukar tukar channel bola. derrrr??? sudahnya mintak diri pulang ke homestay sudah. esok dalam pukul 11 pagi camtu gerak lah. yaya, caca, dengan…

Walimatulurus Abang Der & Lisa

10.11.12. abang der & lisa dah selamat diijabkabul setelah beberapa tahun bercinta. tapi saya tak pergi sebab encik z kata more to keluarga terdekat kot. walaupun lisa jemput je. tapi takpe, kita dengar cakap suami. 11.11.12 majlis resepsi kat hotel crowne plaza klang. so kita pegi lah. oh yer, abang der ni adalah abang kepada abang long. yer walaupun abang tapi dia kahwin lambat. (motip nak mention?) so lisa adalah biras kaklong. begitulah. kaklong memang rapat dengan adik beradik family…

Siapa Kata Tak Boleh BFF Dengan Lelaki?

ok sambung cerita di mentakab. dari bukit bendera resort ke rumah pengantin dekat je sebenarnya. nak menapak pun boleh. tapi dengan panas berdengung, maleh la piula. jadi saya dan encik z pun menaiki lah kereta. : : hadiah untuk pengantin. diterbangkan khas dari phnom penh : : sampai sampai salam mak apak pengantin pastu terus makan dulu. duduk bawah khemah bumbung merah, makanan pun jadi merah. tapi adalah sedap sebab ada tempe dengan ikan bilis goreng garing. dap dap. inilah…

Selamat Pengantin Baru Iera & Afat

ahad lepas pegi wedding iera & afat kat taman tasik titiwangsa. first time ni aku pegi wedding kat tepian tasik. masa sampai tu cuaca panas. pastu orang pun meramai. q amik makanan semua. dapat seat kat depan pelamin. tapi masa ni pengantin dah gerak ke meja untuk makan beradap. oh yer iera ni reader blog aku. aku penah jumpa dia 2 kali. dia takde blog. so takleh link ๐Ÿ˜› : : ada sambal belacan. wauwi : : : : doorgift.…

Pose & Potong Kek

ni aku letak sikit gambar adil & yana pose pose kat dalam bilik tidur dengan potong kek. bila dah usai semua kan, baru aku perasan yang dorang takde pose kat pelamin langsung. agak membz kot semorang masa ni. kengkawan adil pun dok putus putus datang. takpela, gambar lain pun dah banyak kan, adil? pose pose kat atas tu semua kebanyakan idea dari aku yer. encik z tu nama je photographer, tapi kurang arif bab bab pose pose maut ni. maka…

Ber Oren Oren Ler Kita..

ok cerita ni hampir 3 bulan yang lepas. kenduri kahwin adil & yana kat taiping. tema oren. so ber oren oren lah semua. tugas aku dihari kejadian ialah jaga yaya & caca sebagai flowergirl. pastu menjaga pengantin dan rombongan dari melaka di meja pengantin. juga memberi goodies goodies kepada tetamu. dan lain lain lah bila perlu. rombongan dari melaka stay kt homestay kat TLJ gak. dekat jalan kaki je. so bila masa dah time, tunggu dorang kat simpang je untuk…

Minit Terakhir

cuti CNY lepas aku balik taiping. very the last minute punya decision tu. sebab awalnya memang aku dengan encik z takde plan ke mana. nak duduk rumah kemas rumah bagai la. tapi kebetulan officemate encik z ada jemput kenduri kawin dia. encik z mau pergi. dah kenduri nya kat taiping. takkan taknak balik TLJ plak kan. so balik. bertolak hari sabtu pukul 4 petang. konon dengan harapan jalan dah clear la. biar semorang dah balik. tapi…. lepas tol jalan duta…

Kenduri Adil & Yana di Melaka

11 disember hari tu dah selamat dah berlangsung kenduri kahwin belah yana. dibuat di dewan kastam ayer keroh melaka sana. aku sampai malam sebelum tu. kitorang ramai ramai tidur kat quarters kastam. tq to mak yana yang tolong tempah kan. besar kot quarters tu. 5 bilik ok. tapi malangnya aku lupa langsung nak snap dalam quarters tu. hmmm… : : ini je yang sempat disnap. heh : : dipendekkan cerita lah yer di hari kejadian. lepas pengantin dah siap siap…

Page 3 of 512345