Blog Maya Dot Com

Wedding

Resepsi di Raub

sambung kisah majlis resepsi abang der & lisa kat raub eh. malam sebelum majlis tu, tumbang kerbau. so apa lagi meratah daging kerbau je la malam tu. sup kerbau & daging kerbau bakar. yummy yummy.. pastu melepak lepak je la layan bebudak ni. tengah sesedap nonton anugerah ermm anugerah apa tah AIM kot? tetiba bulat datang dok tukar tukar channel bola. derrrr??? sudahnya mintak diri pulang ke homestay sudah. esok dalam pukul 11 pagi camtu gerak lah. yaya, caca, dengan…

Walimatulurus Abang Der & Lisa

10.11.12. abang der & lisa dah selamat diijabkabul setelah beberapa tahun bercinta. tapi saya tak pergi sebab encik z kata more to keluarga terdekat kot. walaupun lisa jemput je. tapi takpe, kita dengar cakap suami. 11.11.12 majlis resepsi kat hotel crowne plaza klang. so kita pegi lah. oh yer, abang der ni adalah abang kepada abang long. yer walaupun abang tapi dia kahwin lambat. (motip nak mention?) so lisa adalah biras kaklong. begitulah. kaklong memang rapat dengan adik beradik family…

Siapa Kata Tak Boleh BFF Dengan Lelaki?

ok sambung cerita di mentakab. dari bukit bendera resort ke rumah pengantin dekat je sebenarnya. nak menapak pun boleh. tapi dengan panas berdengung, maleh la piula. jadi saya dan encik z pun menaiki lah kereta. : : hadiah untuk pengantin. diterbangkan khas dari phnom penh : : sampai sampai salam mak apak pengantin pastu terus makan dulu. duduk bawah khemah bumbung merah, makanan pun jadi merah. tapi adalah sedap sebab ada tempe dengan ikan bilis goreng garing. dap dap. inilah…

Selamat Pengantin Baru Iera & Afat

ahad lepas pegi wedding iera & afat kat taman tasik titiwangsa. first time ni aku pegi wedding kat tepian tasik. masa sampai tu cuaca panas. pastu orang pun meramai. q amik makanan semua. dapat seat kat depan pelamin. tapi masa ni pengantin dah gerak ke meja untuk makan beradap. oh yer iera ni reader blog aku. aku penah jumpa dia 2 kali. dia takde blog. so takleh link 😛 : : ada sambal belacan. wauwi : : : : doorgift.…

Pose & Potong Kek

ni aku letak sikit gambar adil & yana pose pose kat dalam bilik tidur dengan potong kek. bila dah usai semua kan, baru aku perasan yang dorang takde pose kat pelamin langsung. agak membz kot semorang masa ni. kengkawan adil pun dok putus putus datang. takpela, gambar lain pun dah banyak kan, adil? pose pose kat atas tu semua kebanyakan idea dari aku yer. encik z tu nama je photographer, tapi kurang arif bab bab pose pose maut ni. maka…

Ber Oren Oren Ler Kita..

ok cerita ni hampir 3 bulan yang lepas. kenduri kahwin adil & yana kat taiping. tema oren. so ber oren oren lah semua. tugas aku dihari kejadian ialah jaga yaya & caca sebagai flowergirl. pastu menjaga pengantin dan rombongan dari melaka di meja pengantin. juga memberi goodies goodies kepada tetamu. dan lain lain lah bila perlu. rombongan dari melaka stay kt homestay kat TLJ gak. dekat jalan kaki je. so bila masa dah time, tunggu dorang kat simpang je untuk…

Minit Terakhir

cuti CNY lepas aku balik taiping. very the last minute punya decision tu. sebab awalnya memang aku dengan encik z takde plan ke mana. nak duduk rumah kemas rumah bagai la. tapi kebetulan officemate encik z ada jemput kenduri kawin dia. encik z mau pergi. dah kenduri nya kat taiping. takkan taknak balik TLJ plak kan. so balik. bertolak hari sabtu pukul 4 petang. konon dengan harapan jalan dah clear la. biar semorang dah balik. tapi…. lepas tol jalan duta…

Kenduri Adil & Yana di Melaka

11 disember hari tu dah selamat dah berlangsung kenduri kahwin belah yana. dibuat di dewan kastam ayer keroh melaka sana. aku sampai malam sebelum tu. kitorang ramai ramai tidur kat quarters kastam. tq to mak yana yang tolong tempah kan. besar kot quarters tu. 5 bilik ok. tapi malangnya aku lupa langsung nak snap dalam quarters tu. hmmm… : : ini je yang sempat disnap. heh : : dipendekkan cerita lah yer di hari kejadian. lepas pengantin dah siap siap…

Wedding di Shah Alam & Batang Kali

ini cerita 2 minggu lepas. menghadiri wedding. memula wedding adik zul kat shah alam nun. keluar rumah agak lambat, ditambah jem yang hebat. tapi lambat tak berapa nak lambat kot. ngam ngam sampai pengantin sedang bersanding di pelaminan. kami terjah makan dulu sebab lapau. sekali sekala makan lauk pengantin memang layann.. : : pengantin makan bersuap : : : : pelamin yang lawa sungguh : : duduk satu table dengan shida sekeluarga. dan fay jugak. : : shida anak beranak…

Selamat Pengantin Baru Hamzil & Suraya

hari sabtu aku ikut encik z gi wedding kawan dia. kawan dia ni staff B** gak, tapi aku tak kenal. memula aku cam malas tau nak ikut, tapi memikirkan perut yang melapar tu yang gagah jugak. walhal pagi tu dah bangun, pukul 12 tengah hari lepas mandi aku bantai tidur balik. mengantuk sungguh! lepas zohor gerak ke keramat sana. sampai sampai pengantin tengah sibuk salam salam tetamu. terus cari tempat duduk dan makan. : : sama cantik sama padan :…

Sambungan Cerita… Wedding Remember & Soon Thoe

sebelum butter prawn nie, ada sayur brokoli. tapi lupa plak nak snap gambarnya. masa sayur brokoli tu sampai, kitorang macam dah emo emo dah. eh kata butter prawn, mana mana mana? sebab kalau ikut susunan menu, butter prawn dulu, baru sayur brokoli. rupa rupanya staff yang served kitorang tu paham bahasa melayu la uolls. walhal dia cam orang filipina je aku tengok. terus semua cam ek eh ko paham bahasa kitorang ek. puas la dia explain kata menu tu semua…

Wedding Remember & Soon Thoe

hari sabtu gi wedding remember & soon thoe kat palace of the golden horses sana. gerak dari jasmine kul 6.45 petang. memang terlambat. plan asal nak gerak kul 6 petang. apasal yang jadi lambat? dress yang aku nak pakai malam tu tetiba buat hal plak. masa aku nak iron tetiba nampak banyak bintik bintik kuning. ingatkan belah dalam jer, rupa rupanya kat belah luar pun ada.. tensi oiiii… terus rasukan ablasa. sib baik la dapat suami yang amat la penyabar…

Wedding @ Flamingo Hotel

sabtu lepas ada wedding kat hotel flamingo ampang. encik z punya cousin. so dari lanai lepas goal setting hari tu, aku gegas balik rumah siap siap segala. kena drive sendiri gi flamingo sebab encik z sudah berada di sana seawal jam 4 petang. dia amik gambar uolls.. walaupun dah lebih lapanploh kali lalu DUKE tu, tatappp la sesat barat jugak aku. memula terlepas simpang, pastu termasuk highway ke KLCC sana. dah sampai, parking lak jauh. ini bebetul boleh mendatangkan amarah.…

Page 3 of 41234