Blog Maya Dot Com

Wedding

Adik Redmummy kahwin

Tajuk entry tu mintak hits ke cemana tu? Hiks. Kekdahnya 20 September hari tu pegi Bandar Sri Permaisuri sana attend wedding Epi, adiknya Kak Red. Saya memang kenal Epi 4,5 tahun lepas sebab penah masuk game show Ewah Ewah TV3 tu. Sapa ingat? Heyy iolls menang duit cash ok. :-p Janji dengan Lyn tapi saya keluar rumah pun dah lepas Zohor, so macam kelewatan jugak lah sampainya. Terus ambik food dan ngap ngap sebab lapau. Dah kenyang perut baru la…

#zainylisa

1 September hari tu kitorang sekeluarga pegi The Club, Bukit Utama, PJ. Tak sekeluarga sangat la sebab Abang Long tak ikut, jaga Ocah kat rumah. Pegi The Club bukan untuk clubbing yer #lawakhambar Mau attend wedding Abang Zai & pasangan. Abang Zai ni jiran depan rumah Mama kat Taiping sana tu. Mak Abang Zai, Aunty Min kawan baik Mama. Orang putih panggil apa, family’s friend? Haa gitulah. Kekira kitorang dah kenal each other sejak pindah Taiping la. Dalam 20 tahun…

Kulim

Ni cerita Syawal ke 6 hari tu. Saya dah ada kat Taiping. Magika tak kejap kat KL kejap kat Taiping? Heee.. tak payah magika sangat lah Normaya. Ke Kulim sebab nak attend wedding Ernie Suriana. Ernie Suriana eh, bukan Ernie Zuraida. Hiks. Ernie Suriana adik bongsu kepada BFF saya, Ernie Zuraida. Taktau la pulak saya parents si Ernie ni dah pindah ke rumah lain. Idok ler jauh, kawasan situ situ gak, tapi mana la nak tau kan. Berputar putar roda…

Syawal ke 14

Attend wedding Farrah, officemate B** kat Ijok Selangor sana. Tidur bangun tidur bangun tak sampai sampai. Huhu. Tapi akhirnya sampailah jua. : : Selamat Pengantin Baru Farrah! : : : : Mariah, pun officemate B**. Ia adalah pengapit merangkap part time mak andam untuk Farrah : : Lepas makan apa semua elok dah masuk kereta pun, tetiba nampak Syana sekeluarga baru sampai. Terus cam ‘Syanaaaa’ gitu jerit jerit manja panggil Syana. Gitulah mak mak dan blogger blogger. Bergambar tanpa kira…

Syawal ke 13

Attend wedding Anis, officemate B** & husbandnya kat Puchong sana. Keluar lepas Zohor, fuuu jem hebat di MRR2. Sampai terus jumpa pengantin, berfoto dan ngap ngap makan. Dari Puchong menyinggah LEP. Macam biasa melawat anak anak saudara ku. Depa tengah siap siap nak keluar beraya. So lepak kejap je lah. : : Ocah dah kenapa macam sakit tulang belakang duduknya tu : : : : Ocah sibuk nak tengok Frozen kat ipad. Ayah dengan rela hati mendukung : : :…

SPB Syahrir & Ain

last saturday saya pi seremban. motip nya nak attend wedding ain & syahrir. depa rakan se B** saya. dok la berwhatsapp dengan kaktin . saya cam sesat barat sikit sebab salah masuk simpang. elok sampai kebetulan pengantin lelaki dan keluarga pun baru sampai, baru nak berarak. cantik lah tu. saya terus pi khemah cari makan. lapau kot sebab dari pagi tak makan. : : kita tinggalkan nasihat sepatah dua kata dulu : : : : ala princess gitu kena pegangkan…

Double F

: : apa saja yang awak menungkan tu nur aisha? : : : : oooo nengok kekakaks tengah berdiskusi : : kisah ke majlis resepsi faizal & farahin. hari tu depa bertunang. ingat lagi dok korang kat entry saya yang tu? kekira 8 bulan bertunang, tibalah masa untuk disatukan. gitu. majlis akad nikah saya tak pegi sebab ada urusan lain. majlis berlangsung di dewan taman koperasi polis fasa 2 sana. pegi 2 kereta lah dengan abang long. adil gerak dari…

Selamat Pengantin Baru Wani & Hazim

semalam saya attend wedding wani. rasanya ramai kot kenal wani, antara blogger yang famous di alam pembloggingan. kejadian berlaku di maritime putrajaya sana. memula dapat invitation tu harus saya cam alamak segannya nak pegi huhu. saya kenal wani sebab terjumpa kat 3,4 event. pastu friend friend dekat facebook. saya tau dia ingat saya, tapi saya ni je yang rasa kerdil dan penyegan. siapalah saya, begitu fikirku. tapi encik z kata dah orang jemput kan, tak baik kalau tak datang tanpa…

Wedding Situ Sana Sini

menjelang bulan 12 ni banyak la yer wedding sana sini. being me, saya ok je pegi wedding ni, takde la cam taknak pegi or malas ke hapa. kalau dedekat dan takde aral melintang membujur lalu saya selalu pun mesti akan cuba untuk hadir. alhamdulillah dapat suami yang pun cam ok ok jer. hari sabtu ada 2 wedding. satu anak kepada officemate saya, abang halil. kat kampung malaysia tambahan sana. so pegi. pegi awal tak sempat nak tunggu nengok pengantin. so…

Ke Wedding lalu terjumpa artis

hari sabtu saya attend wedding ayu & syahrul kat dewan raja muda musa, seksyen 7, shah alam. ayu ni kawan blogger saya. kenal kat alam maya, pastu terus friend friend di alam nyata 🙂 kebetulan memang takde aral apa 16hb november hari tu, so lets lah ke wedding ayu. keluar rumah lepas zohor, dalam sejam gak la setapak ke shah alam. sampai parking apa semua, register, dapat table number 55. dari jauh nampak lyn dok lambai lambai so terus lah…

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah….

seminggu lepas saya attend wedding 2 hari berturut turut weekend tu. dedua pun kawan seoffice yang kawin. dedua pun saya beli hadiah yang sama. : : hadiah untuk si pengantin baru : : hari sabtu wedding amir & adibah nun kat bandar nusa rhu shah alam sana. sap sap soii je sampai takde sesat barat ke hapa. sebab ni area rumah nida ni. haruslah dah tau kannn. molek sampai, pengantin tengah bersanding. haa pegi la saya mengintai. pastu pengacara majlis…

Persahabatan

last last week pegi wedding fayruz & kamal kat kampung cheras baru. fayruz ni kerja satu tempat dengan saya, tapi lain department la. saya kenal ia dah lama jugak kot. masa ia memula masuk bank. suka tengok dia sebab kulit dia gebu mulus je. kalau sesiapa yang follow blog saya lama dah mesti ingat kot ada saya jadi committee annual dinner, haa sekali dengan fayruz ni la. pegi buat rambut, pegi mekap, tidur hotel sesama. wedding di malam hari. sesampai…

Page 2 of 512345