Blog Maya Dot Com

Wedding

Syawal ke 14

Attend wedding Farrah, officemate B** kat Ijok Selangor sana. Tidur bangun tidur bangun tak sampai sampai. Huhu. Tapi akhirnya sampailah jua. : : Selamat Pengantin Baru Farrah! : : : : Mariah, pun officemate B**. Ia adalah pengapit merangkap part time mak andam untuk Farrah : : Lepas makan apa semua elok dah masuk kereta pun, tetiba nampak Syana sekeluarga baru sampai. Terus cam ‘Syanaaaa’ gitu jerit jerit manja panggil Syana. Gitulah mak mak dan blogger blogger. Bergambar tanpa kira…

Syawal ke 13

Attend wedding Anis, officemate B** & husbandnya kat Puchong sana. Keluar lepas Zohor, fuuu jem hebat di MRR2. Sampai terus jumpa pengantin, berfoto dan ngap ngap makan. Dari Puchong menyinggah LEP. Macam biasa melawat anak anak saudara ku. Depa tengah siap siap nak keluar beraya. So lepak kejap je lah. : : Ocah dah kenapa macam sakit tulang belakang duduknya tu : : : : Ocah sibuk nak tengok Frozen kat ipad. Ayah dengan rela hati mendukung : : :…

SPB Syahrir & Ain

last saturday saya pi seremban. motip nya nak attend wedding ain & syahrir. depa rakan se B** saya. dok la berwhatsapp dengan kaktin . saya cam sesat barat sikit sebab salah masuk simpang. elok sampai kebetulan pengantin lelaki dan keluarga pun baru sampai, baru nak berarak. cantik lah tu. saya terus pi khemah cari makan. lapau kot sebab dari pagi tak makan. : : kita tinggalkan nasihat sepatah dua kata dulu : : : : ala princess gitu kena pegangkan…

Double F

: : apa saja yang awak menungkan tu nur aisha? : : : : oooo nengok kekakaks tengah berdiskusi : : kisah ke majlis resepsi faizal & farahin. hari tu depa bertunang. ingat lagi dok korang kat entry saya yang tu? kekira 8 bulan bertunang, tibalah masa untuk disatukan. gitu. majlis akad nikah saya tak pegi sebab ada urusan lain. majlis berlangsung di dewan taman koperasi polis fasa 2 sana. pegi 2 kereta lah dengan abang long. adil gerak dari…

Selamat Pengantin Baru Wani & Hazim

semalam saya attend wedding wani. rasanya ramai kot kenal wani, antara blogger yang famous di alam pembloggingan. kejadian berlaku di maritime putrajaya sana. memula dapat invitation tu harus saya cam alamak segannya nak pegi huhu. saya kenal wani sebab terjumpa kat 3,4 event. pastu friend friend dekat facebook. saya tau dia ingat saya, tapi saya ni je yang rasa kerdil dan penyegan. siapalah saya, begitu fikirku. tapi encik z kata dah orang jemput kan, tak baik kalau tak datang tanpa…

Wedding Situ Sana Sini

menjelang bulan 12 ni banyak la yer wedding sana sini. being me, saya ok je pegi wedding ni, takde la cam taknak pegi or malas ke hapa. kalau dedekat dan takde aral melintang membujur lalu saya selalu pun mesti akan cuba untuk hadir. alhamdulillah dapat suami yang pun cam ok ok jer. hari sabtu ada 2 wedding. satu anak kepada officemate saya, abang halil. kat kampung malaysia tambahan sana. so pegi. pegi awal tak sempat nak tunggu nengok pengantin. so…

Ke Wedding lalu terjumpa artis

hari sabtu saya attend wedding ayu & syahrul kat dewan raja muda musa, seksyen 7, shah alam. ayu ni kawan blogger saya. kenal kat alam maya, pastu terus friend friend di alam nyata ๐Ÿ™‚ kebetulan memang takde aral apa 16hb november hari tu, so lets lah ke wedding ayu. keluar rumah lepas zohor, dalam sejam gak la setapak ke shah alam. sampai parking apa semua, register, dapat table number 55. dari jauh nampak lyn dok lambai lambai so terus lah…

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah….

seminggu lepas saya attend wedding 2 hari berturut turut weekend tu. dedua pun kawan seoffice yang kawin. dedua pun saya beli hadiah yang sama. : : hadiah untuk si pengantin baru : : hari sabtu wedding amir & adibah nun kat bandar nusa rhu shah alam sana. sap sap soii je sampai takde sesat barat ke hapa. sebab ni area rumah nida ni. haruslah dah tau kannn. molek sampai, pengantin tengah bersanding. haa pegi la saya mengintai. pastu pengacara majlis…

Persahabatan

last last week pegi wedding fayruz & kamal kat kampung cheras baru. fayruz ni kerja satu tempat dengan saya, tapi lain department la. saya kenal ia dah lama jugak kot. masa ia memula masuk bank. suka tengok dia sebab kulit dia gebu mulus je. kalau sesiapa yang follow blog saya lama dah mesti ingat kot ada saya jadi committee annual dinner, haa sekali dengan fayruz ni la. pegi buat rambut, pegi mekap, tidur hotel sesama. wedding di malam hari. sesampai…

Selamat Pengantin Baru Safwan & Wanda ^__^

first time saya tengok kad jemputan kahwin yang berbentuk passort/boarding pass. kreatif kot! sedapnya lauk kenduri! ada sambal ikan bilis tempoyak. doorgift pulak dapat buah lai sorang sebijik. lain dari yang lain jugak lah kan. selalu orang bagi telur. kadang kadang tak termakan pun telur tu. : : safwan & wanda : : selamat pengantin baru adik adik sayang. semoga kekal hingga ke syurga ๐Ÿ™‚

Wedding & Akikah

: : milik siapakah baby ini? : : wedding artis yang saya cakap tu ialah wedding fay. kira artis la tu. artis bintang rtm yang tersingkir sebelum sempat masuk final he he. artis B** jugak la kiranya. aha kekasih suara saya tu dah selamat bernikah 2 februari 2013 dan majlis resepsi sebelah lelaki berlangsung hari sabtu lepas. so saya bersama suami pun pergilah ke selayang sana lepas maghrib camtu. yer majlisnya adalah di malam hari. sampai terus makan, pastu atie…

Majlis Resepsi Haizad & Hid

lepas maghrib keluar rumah terus ke dewan perdana felda. naik 2 kereta. kereta encik z dengan kereta abang long. dah ada table arrangement. so sila duduk di table masing masing yer. kami sekeluarga di table 30. : : flowergirls yang akan memulakan tugas sebentar lagi : : aturcara semua pun berjalan seperti yang dirancang. dalam pukul 8.45 malam camtu pengantin pun masuk. tak dapat lah nak snap gambar yaya & caca sebab VVIP kot semua kat tetengah tu. takpela tunggu…

12.12.12

mesti ramai berlumba lumba nak nikah pada 12.12.12 kan? sebab date cantik. dan senang ingat. kira kalau anniversary kalau lupa jugak memang pasangan boleh naik hantu la. cumanya sebab 12.12.12 tu jatuh hari rabu kan, so yang berani saja la boleh buat akad nikah date tu. dan antaranya ialah haizad & dayah. haizad ni cousin saya. anak kepada uncle azhar, adik kepada arwah abah. walaupun arwah abah dah hampir 20 tahun tinggalkan kami sekeluarga, tapi hubungan mama dengan ipar biras…

Page 2 of 41234