Blog Maya Dot Com

Wedding

Grind 22

26 Februari attend wedding Bila, sepupu abang Man, merangkap husband Kak Gee. Bila ni dulu ex staf B** so saya kenal lah. Oleh sebab lokasi kejadian dekat je dengan rumah so macam tak patut pulak kalau tak pergi. Lokasi kejadian di Danau Kota sana. Sampai-sampai jumpa orang tua pengantin dan terus makan. Tak lama kedengaran suara orang tengah berduet nyanyi. Ingatkan Bila berduet dengan husbandnya, tapi jenguk tengok la Abang Man rupanya. Sedap suara dedua. : : Kak Gee, pengantins,…

Sundate

Sabtu lepas banyak perancangan. Konon nak keluar awal pagi nak gi breakfast dulu, tapi bangkit tidur pun dah jam berapa maka kensel breakfast. Beli roti dengan milo je kat 7E, pastu terus zass ke PWTC. Encik Z sebenarnya malas. Dia selagi tak selesai urusan rumah dia memang taknak fikir bercuti ni semua. Tapi saya membuat rayuan gombal sebabnya nak cari info/brochures pasal Hong Kong. Bulan 12 ni asalnya saya ada plan lain tapi ntahlah macam-macam. Nanti la kendian kendian saya…

Open House Sana Sini

Cerita open house pulak. Tahun ni macam tak ramai yang buat open house. Ke ada buat tapi tak ajak saya? #takperlusentap Sebelum cerita open house, cerita wedding dulu. Syawal ke 9. Saya pegi wedding Miza kat TTDI Jaya. : : Sampai terbongkok Miza nak bergambar dengan saya ha : : : : Dedua laki bini tinggi melampai : : TQ Miza sebab jemput akak. Selamat Pengantin Baru ya! Dari TTDI Jaya terus ke Kajang pulak. Nak beraya dengan Di. Di…

Wedding di PD

Ini cerita 7 Mac hari tu. Saya pegi Port Dickson sebab nak attend wedding ayahanda Payiet. Ayahanda Payiet tau. Bukan Payiet. Konon nak gerak awal dari KL, tapi biasalah pong pang gitu gini lembab jugak keluarnya. Lepas lunch kat area Rampai Biz Park, terus jelah zass ke Port Dickson. Check in kat Port Dickson Golf & Country Club. : : Reception : : : : tenang je dengar bunyi air. ada fish besar cantik warna putih kat dalam : :…

…. sambungan Zai Zai Zai

Majlis menyambut menantu pulak selang sehari dari majlis sebelah pengantin perempuan. Lokasinya dekat dekat situ jugak. Untunglaaa kan kahwin dengan orang dekat dekat. Tu la Normaya, dulu dah penah bercinta dengan orang dekat, kau pegi tinggalkan dia. Padanlah muka. Kah! Eh tapi kan saya ada jugak kawan kawan yang dekat sekampung, tapi bila Raya pun jadi masalah jugak sebab dah dekat benau kan. Memasing nak jugak bermalam raya atau berhari raya pertama pagi tu kat rumah parents memasing. Ada yang…

Selamat Pengantin Baru Pasangan Zai Zai Zai

Gong Xi Fa Cai! Tetiba kan.. walhal dah 2 bulan kot Chinese New Year. Cisingg.. gitu kata orang Cina kepada Normaya hehe. OK ceritanya CNY hari tu saya balik Taiping. Macam nervous la kan sebab cuti panjang, bukan tak penah kena, highway sesak hebat. Memula tu tak decide pun nak balik tapi cam setiba tiba balik gak, begitulah. Dah alang alang pulang marilah kita menghadiri wedding Nadia & Zainudin. Nadia ni sepupu saya. Anak Mak Tam, adik Mama yang nombor…

Selamat Pengantin Baru #samxnadira

6 Disember 2014, Sabtu Dewan Guthrie, Bukit Jelutong, Shah Alam Wedding Nadira & Shamsul Saya dipertanggungjawabkan oleh Kak As untuk jadi usher, monitor kehadiran VIP dari B**. Oh bukan saya sorang, tapi dengan Emli & Kak Noni. Pukul 11.10 pagi saya dah sampai kat Dewan Guthrie. Terus makan dulu aterr sekejap lagi nak menjalankan tugas kan. Daging dendeng, sambal sotong, ayam goreng berempah, pajeri nanas, dalca. Pastu ada laksa Penang jugak. Kuih tepung pelita. Aiskrim pun ada. Makanan semua memang…

Selamat Hari Jadi Nur Shazleen

Cerita hari Ahad lepas. 28 September 2014. Lepas Subuh dah tak tidur balik dah. Ajak Encik Z gi jogging tapi dia memalas. Anak anak tak bangun tidur pulak lagi. : : sudahnya ke Nasi Kerabu Keramat saja lah pekena nasi kerabu yang osem itu : : Tengah hari pegi Bangsar, attend wedding Shida & Aiman. Shida kawan se B** saya. Sejawatan tapi berlainan jabatan. Begitulah. Macam biasa sampai tu makan dulu. Pastu jumpa pengantin, bergambar seround dan meminta diri. Yer…

Adik Redmummy kahwin

Tajuk entry tu mintak hits ke cemana tu? Hiks. Kekdahnya 20 September hari tu pegi Bandar Sri Permaisuri sana attend wedding Epi, adiknya Kak Red. Saya memang kenal Epi 4,5 tahun lepas sebab penah masuk game show Ewah Ewah TV3 tu. Sapa ingat? Heyy iolls menang duit cash ok. :-p Janji dengan Lyn tapi saya keluar rumah pun dah lepas Zohor, so macam kelewatan jugak lah sampainya. Terus ambik food dan ngap ngap sebab lapau. Dah kenyang perut baru la…

#zainylisa

1 September hari tu kitorang sekeluarga pegi The Club, Bukit Utama, PJ. Tak sekeluarga sangat la sebab Abang Long tak ikut, jaga Ocah kat rumah. Pegi The Club bukan untuk clubbing yer #lawakhambar Mau attend wedding Abang Zai & pasangan. Abang Zai ni jiran depan rumah Mama kat Taiping sana tu. Mak Abang Zai, Aunty Min kawan baik Mama. Orang putih panggil apa, family’s friend? Haa gitulah. Kekira kitorang dah kenal each other sejak pindah Taiping la. Dalam 20 tahun…

Kulim

Ni cerita Syawal ke 6 hari tu. Saya dah ada kat Taiping. Magika tak kejap kat KL kejap kat Taiping? Heee.. tak payah magika sangat lah Normaya. Ke Kulim sebab nak attend wedding Ernie Suriana. Ernie Suriana eh, bukan Ernie Zuraida. Hiks. Ernie Suriana adik bongsu kepada BFF saya, Ernie Zuraida. Taktau la pulak saya parents si Ernie ni dah pindah ke rumah lain. Idok ler jauh, kawasan situ situ gak, tapi mana la nak tau kan. Berputar putar roda…

Syawal ke 14

Attend wedding Farrah, officemate B** kat Ijok Selangor sana. Tidur bangun tidur bangun tak sampai sampai. Huhu. Tapi akhirnya sampailah jua. : : Selamat Pengantin Baru Farrah! : : : : Mariah, pun officemate B**. Ia adalah pengapit merangkap part time mak andam untuk Farrah : : Lepas makan apa semua elok dah masuk kereta pun, tetiba nampak Syana sekeluarga baru sampai. Terus cam ‘Syanaaaa’ gitu jerit jerit manja panggil Syana. Gitulah mak mak dan blogger blogger. Bergambar tanpa kira…

Syawal ke 13

Attend wedding Anis, officemate B** & husbandnya kat Puchong sana. Keluar lepas Zohor, fuuu jem hebat di MRR2. Sampai terus jumpa pengantin, berfoto dan ngap ngap makan. Dari Puchong menyinggah LEP. Macam biasa melawat anak anak saudara ku. Depa tengah siap siap nak keluar beraya. So lepak kejap je lah. : : Ocah dah kenapa macam sakit tulang belakang duduknya tu : : : : Ocah sibuk nak tengok Frozen kat ipad. Ayah dengan rela hati mendukung : : :…

Page 1 of 41234