ke Jeram / Kuala Selangor

Cuti panjang 4 hari tu korang ke mana? Saya takde plan apa-apa so mereput kat rumah je lah. Cuma 9 September tu dapat jemputan wedding Anis kat Jeram / Kuala Selangor. Memandangkan takde buat apa, so marilah memenuhi jemputan. Anis ni staf kat cafetaria office saya ni ha. Boleh dikatakan mesra dan selalu nyembang, so memang molek sangatlah pergi nya. Sampai-sampai tengok ada seat kosong kat table Janet, Sury, Nina & Jehan. So join lah sekalian.


: : Kalau orang Melaka panggil ni wajik sirat kan? Kalau orang Jawa panggil apa? : :


: : Selfie dengan pengantin. Tu paling depan tu Kak Chik, pun staf cafe jugak. Pun sama mesra rakyat jua. Bagus budak-budak cafe ni, baik-baik semua : :

Dan ceritanya, Anis ni pun kahwin dengan staf cafetaria jugak hehe. Berjodoh satu tempat korang yer. Eh I pun sama la kan, berjodoh satu tempat jugak hehe. Tapi saya ni kan, memang boyfriend semua pun yang dekat-dekat. Tak berani nak kenal-kenal dengan orang luar sangat. Dulu first boyfriend 1 sekolah. Boyfriend nombor 2 pun 1 sekolah. Boyfriend nombor 3 satu Poli. Boyfriend sekarang satu tempat kerja.
Eh lupa nak bagitau, I pakai tudung baru dari @cloverush . Suka suka suka sangat collection baru ni.

Dari wedding Anis & Shah, kami singgah Cendol Bakar, apa lagi pekena cendol lah. Tapi Encik Z kata macam dah tak sedap sangat macam dulu. Hmmm.. maybe gak la. Macam biasa-biasa saja.


: : Yaya takmau makan cendol. Dia ambik milo ais kepal : :


: : Singgah beli karipap King Kong jugak : :


: : Ambik kau besar tapak tangan : :

Sebelum balik, beli kuih keria pulak. Alang-alang dah sampai area sana kan, kita pulun lah makan 😀

Wedding Yoi

Dapat jemputan kahwin dari Yoi, staf kat cafe office saya ni. Saya boleh kata baik jugak dengan Yoi, selalu sembang menyembang sementara tunggu drinks siap. So dah dapat jemputan, dan lokasi pulak berdekatan saja, kita usahalah untuk memenuhinya.


: : Macam biasa, apa-apa kita makan dulu : :


: : Amboi amboi amboi… I am next kata kau, bang hmpfff hmpfffttt : :

Dari Gombak pergi Kota Damansara sebab nak pergi Imaan Boutique. Nak cari baju raya haji. Over kan? Kisah pulak kita, duit kita suka hati kita la nak beli baju raya haji ke, raya hajah ke, raya cina ke, raya india ke. Motip nak emo? Lulz.


: : Singgah Starbucks mengopi jap : :

Petang tu terus nak tapau dinner. Plan nak makan Pizza Hut, so singgah lah terus kat Sentul Raya. Settle tapau semua, tengok ada kereta park belakang kereta kitorang. Dekat 10 minit hon hon hon takde orang muncul. Come on lah, parking banyak kosong kot. Yang nak gak park belakang kereta orang kenapa ek? Pulak tu tarik hand brake pulak. Haishhhh.. Teringat video yang viral hari tu, kereta yang kena block tu reverse lanyak je kereta yang double park tu. Tak faham lah kan orang macam ni. Takde common sense langsung. Last-last Encik Z terpaksa ke depan ke belakang ke depan ke belakang, reverse kereta senget.

Selamat Pengantin Baru Yoi.. Selamat menempuhi alam rumahtangga.
Akak doakan yang baik-baik untuk awak dan isteri.
Harap dah kahwin ni skill bancuh air masih tip top lagi tau.
Yoi ni bancuh air sedap ooo. Kadang tu saya request nak campur air gitu gini, mintak advice kalau pagi nak minum air apa, kalau tengah emo sesuai minum air apa.
Ala-ala drinks specialist gitu dia ni hehe..