Wedding & Pergi Melaka

Kisah 1 & 2 Disember 2018. Short trip ke Melaka.
Sebelum tu attend wedding Aidil & Mariana dulu kat Taman Melati.
Sama macam Yoi & Hanis, ni pun kahwin sesama sendiri di tempat kerja.  Kena pergi jugak sebab Aidil ni pun antara staf cafe B** yang baik dengan saya.

: : Terjumpa Umi sekeluarga : :
: : Makan cepat-cepat, cari pengantin bergambar dan mintak diri. Selamat Pengantin Baru Aidil & Mariana! : :

Berdesup ke Melaka pula. Jalan boleh tahan sesak, sampai kat Ayer Keroh pukul 3.30 petang, ada 1/2 jam lagi sebelum majlis Syafiq & Suhana berakhir. Syafiq ni adik Yana, wife Adil, adik saya.

Dari Ayer Keroh terus je ke Bayou Lagoon Park Resort. Saya dah book 2 bedroom apartment kat sini untuk 1 malam. Harga RM616. Saja lah nak bawak anak-anak tidur hotel dan mandi pool memandangkan kat sini pun ada tempat mandi ala-ala waterpark gitu kan.

: : Nak check in kena ambil nombor. Dekat 45 minit jugak la masa menunggunya : :
: : View dari master bedroom : :

Asalnya memang saya dengan Kaklong sekeluarga je lah nak stay sini, tapi tiba-tiba Mama pun tidur sini sama sebab kesian nak hantar Maamar balik kata Mama. Dia tengah seronok main dengan Aisya. Hmm.. kalau gitu pandai-pandai masing-masing lah yer susun toto bantal ke apa kat hall.

: : Siap-siap nak pergi dinner : :