Meeting, Wedding & Dukun

7 April hari Sabtu, pagi-pagi Encik Z dah hantar saya pergi MGS sebab ada Meeting PIBG.
Kali ni dengan semua Pengetua, PK, Cikgu-cikgu dan Ibu Bapa.
Nasib baik ada breakfast, kalau tak mau kelaparan. Mau taknya, pukul 7 pagi dah keluar rumah. Mana sempatnya nak breakfast memana.
Patut meeting start pukul 8, tapi gedebak gedebuk pukul 8.30 pagi baru mula.
Pong pang gedebak gedebuk jugak, pukul 12.40 tengah hari baru habis.
Banyak isu berbangkit tu yang lama tu.
Tapi bestlah MGS ni, macam-macam aktiviti dan program depa buat.

Balik rumah siap-siap terus gerak ke Bangi pulak.
Nak attend wedding anak kepada Abang Sly, ex officemate saya kat Hotel Bangi-Putrajaya. Gambar pengantin takde, kita bergambar dengan mak ayah pengantin lelaki je lah. Tahniah Abang Sly & Kak Lena terima menantu 🙂

: : Sempat selfie dengan Liyana je sebab yang lain-lain ramai datang awal : :

Ajak Encik Z nonton Dukun, dia ok jer so ke Alamanda lah kami.
Tengok show pukul 4.50 petang. Biasa-biasa aje kot Dukun ni. Nak kata best sangat pun tak, tapi takdelah tak best. Kalau tayang 12 tahun dulu maybe la gempak sebab tengah hot cerita Mona Fandey kan.
Tapi kalau korang tak tau kes Mona Fandey pun, akan faham je jalan cerita Dukun ni sebab straight forward saja.
Moral, jangan minta selain kepada Allah SWT.
Setiap apa perbuatan kita, ada harga yang perlu dibayar. Gitu…

Selamat Pengantin Baru Lyn!

Bila dengar je perkhabaran kata Lyn nak menamatkan zaman single nya, berbunga-bunga hati saya.
Alhamdulillah, Lyn dah berjumpa cinta sejatinya.

Roger-roger dengan Amy & Kak Red nak together-gether ke Klang sana.
Being Normaya, tetaplah kelewatan jugak.
Tapi tak selewat Kak Red lah hehe.

Amy sampai paling awal.
Tapi nasib jugaklah macam ada seat kosong-kosong, so tak terasa sangatlah menunggu Kak Red.
Yer la, kalau ada orang nak duduk makan, dan kau pulak dah habis makan, takkan nak buat muka toya pulak tak bagi seat kat orang kan.
Walaupun ada je orang spesis camtu, tapi I cannot.

Tengok Lyn pun busy di pelaminan, maka kami gossip-gossip dengan Kak Red je lah.
Ada satu gossip saya lupa nak kepoh dengan Kak Red. Adududu.
Tapi sempat korek pasal HH dengan JR. Walaupun takde apa sangat pun dapat dikorek lulz.

Dah reda sikit orang di pelaminan, baru lah kami jumpa Lyn muah muah dan bergambar.
Lawa Lyn dan warna favouritenya, biru.

Sambung bergossip bawah pokok pulak.
Huru hara dibuatnya semua nak bercakap.
Pening Kak Red! 😀


: : Diakhiri dengan kain diva yang terkena kekotoran tanah. Tapi katanya baju pakai buang. Apa kisah.. : :

Selamat Pengantin Baru Lyn & suami.
Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.
Selamat menjalani bahtera hidup berumahtangga.
Best tau kahwin ni hiks…