Blog Maya Dot Com

Vijay

Mersal

: : Lepas hantar Yaya kat Petronas Alam Damai, beli air nescafe tin ni semua. Black Ice tu I cannot go lah.  Yang Tarik Kaw tu boleh diterima : : : : Jalan-jalan dalam kedai buku kat MyTown, ada seksyen jual buku-buku dengan kata-kata motivasi camni. So cute : : : : Pergi MyTown sebab nak nonton filem Mersal!  Ajak Yaya nonton dia takmau, so tunggu dia balik Taiping dulu baru saya pegi dengan Encik Z : : : :…

#MayaTurns38 : Bairavaa

Dah ketinggalan sangat saya ni nak nonton filem terbaru Vijay. So google la cari kat mana yang still main filem Bairavaa ni. Ada kat Brem Mall, Kepong je. So berdesup la ke sana. Dekat je pun dengan Sentul. First time saya sampai Brem Mall ni. Saya bayangkan owner dia orang India. Boleh? Sebab Brem.. hmm macam dekat-dekat dengan nama Prem. Hiks. Beli tiket, pastu brunch. Ada satu kedai makanan Thailand kat tingkat bawah. Lupa dah nama kedai nya. Terus order.…

Kaththi

Cuti Deepavali hari tu korang buat apa lah? Saya pegi dating dengan Vijay kat Suria KLCC. Tapi ini dating muslimah alaf baru, ditemani suami. Hiks. Kitorang gi nonton filem baru Vijay daaa.. Tajuknya Kaththi. Sapa tau maksud Kaththi dalam bahasa Tamil? Yer bijak bijak. Kaththi maksudnya pisau. Tapi dalam cerita ni jua menggambarkan watak Vijay yang bernama Kathiresan. Saya tengok tayangan pertama. Pukul 10.30 pagi. Memang first screen lah kekiranya. Tayangan pertama di Malaysia. Encik Z duduk sebelah mamat India ni ha.…

Thalaivaa!

last week saya gi nonton filem Thalaivaa. yer filem tamil anak-anak. ala korang pun tau saya ni memang suka je nonton filem tamil kan. yang buat gedik sangat nak nonton sebab ada vijay. selain berlakon, vijay pun mengarah cerita ni. so wajib pegi nonton. gi nonton kat gsc midvalley sana. hari sabtu. ambik show pukul 11.15 pagi. gigih kan. : : bergambar bersama vijay. poster pun bolehhh : : sebelum tu nah korang tengok dulu trailer ni. ambik feel feel.…