Sometime & Duck Scarves

Masa mula mula nampak bucket bag yang Sometime keluarkan, hati dah cam gedik hoiih lawanya.
Sebelum ni saya dah pernah beli jugak beg kat Sometime.
2 kali beli beg Sofina. Sekali beli beg Mini Soho.

Tapi masa first stage tu saya tak sempat beli.
Tengok announcement kata akan keluar 12 Februari pukul 11 pagi.
Bertunggu tangga la saya depan pc, tapi gamaknya ramai sangat yang masuk sampai website sangkut.
Tapi setiba tiba boleh pulak malam tu, elok je ada kat website.
Sebab saya tak belek instagram Sometime masa tu, makanya terlepas lah.

Baca komen komen kat instagram, ada personal shopper yang nak let go.
Tapi haruslah harga dimark up nya kan.
Sebab gedik nak jugak jugak, pejam mata la saya bayar RM209 + RM9 postage.
First time beli ni saya ambik warna Hazelnut.

Hari yang sama jugak tiba tiba Sometime announce nak buat pre order.
Saya macam terbayang bayang warna hitam, so place la order walaupun katanya akan dapat dalam hujung Mei.
Takpela, boleh buat beg Raya hehe.
Saya pilih untuk pick up kat showroom depa kat The Oval Damansara sana.

Memang betullah, hujung Mei, sebelum saya pergi Perth tu, dapat email kata beg dah ada.
Pergilah saya ke The Oval untuk collect.
Kawasan ni rata rata macam warehouse dan showroom product.

: : Masa saya pergi ni Sometime dah launch beg baru, Piko Piko namanya. Merasalah tengok dan pegang. Saya tak beli sebab backpack, so macam tak berapa sangat. Dulu dah pernah beli backpack jenama Bonia kot tak silap, tapi macam tak berapa guna sangat  : :

25 Mac tetengok eh eh keluar Niko Niko mini pulak.
Comelll je. Pastu fikir eh nak belikan untuk Yaya lah.
Boleh saya sedondon dengan dia berbeg baru di hari Raya hehe.
Mengada kan. Walhal budak tu tak kisah mana pun.
Baru darjah 6 kot! Tapi anak kita, suka hati kita la kannnn :-p

Tak berjaya beli masa tu, sebab haihhh ntah ler.
Ramai beno yang standby depan pc.
Tapi hari yang sama jugak keluar annoucement pre order.
Yey! Dijangka dapat awal Jun.
Memang betul, awal Jun dapat email kata dah boleh collect beg kat showroom.
So pergi la sekali lagi ke sinun.


: : Dalam masa terdekat ni pulak keluar Clutch Sofina. Hoi apa ni banyaknya handbag keluar! Kena beli ni sebab sebab sebab errrr errrr : :

: : 3 beradik : :

: : Eh terbeli jugak? Haha ampunnn. Masa launching ni saya ada kat Perth. Mintak tolong Ceera belikan. Tq Ceera! Dah la tak mark up harga. Bagus sungguh. Bini sapa la ni. Clutch ni nak simpan barang barang mekap bila pegi travel hihi : :

OK habis cerita Sometime.
Cerita Duck Scarves pulak!
Ni gegara baca status kat FB Ceera.
Katanya dia gagal dapatkan duck scarves limited edition Hari Ibu.
Saya pun gigih la scroll gambar kat instagram.
Hoihh comelnyaaaa.

Katanya ni Vivy draw kekecik dulu.
Kau ni kan Vivy. Terus lah rasa nak nak nak walaupun tengok harga macam nak termeninggal jugak.
Tapi dah sold out kat website.
Tup tup nampak pulak Nana up status dia ada extra warna biru.
Dia nak tolak sebab PS dia terbeli 2 warna.
Sib baik dia tak mark up harga.
So belilah hehe.

Tapi biasala manusia mana pernah puas.
Macam termimpi mimpi pulak yang warna pink haaa.
Scroll instagram tengok ada orang nak let go, tapi dia mark up harga.
Saya COD kat rumah dia, saya dah otw boleh pulak harga tu up lagi.
Sabooo je lah. Alang alang dah sampai tu, saya ambik je laa.

: : Shawl datang sekali pakej dengan twilly. Yang pink tu saya dah pakai 2 kali dah. Yang biru je belum pakai lagi. Pakai raya lah kot heee : :

Obsesi Terbaru di Cloverush

Dulu tudung syria, pastu Inspirasi Hana, pastu Adana Gallery, tak lama tudung Akel.
La ni saya dah ada obsesi terbaru.
Ni la perempuan kan. Eh ke perempuan lain tak macam ni?
Saya je? Heee..

Obsesi terbaru saya ialah dengan tudung Cloverush.
Dah tau pasal tudung ni lama dah, tengok kat blog blogger cantik manis Fatin Liyana.
Tapi yer la dia tu kecik molek, comel je la pakai saiz S pun.

Tup tup ternampak ada orang re post instagram Cloverush.
Eh eh dah ada saiz besar lah. Terus follow dan belek gambar tudung nya satu persatu.
Dan ada sehari tu katanya ada design baru keluar, Hannah 2.0 siap ada lapik dagu.
Tengok alamat, eh eh dekat je butik Cloverush ni dengan rumah saya.
Petang tu balik kerja terus zassss.
Dan sambarlah 2 helai tudung Hannah 2.0 warna kelabu dengan hitam.

Tak lama pastu baru saya tau laaa butik ni belum ada majlis pelancaran lagi.
Tengok kat instagram pelancarannya pada 25 April 2015.
Apa lagi, semangat jugaklah nak pegi.
Ingatkan takde la ramai orang, rupanya ramai kau.
Saya ni pun ntah apa buang tebiat gigih jugak beratur.
Macam ke nak beli 8 ratus helai haaa..

WP_20150425_12_37_39_Pro

WP_20150425_12_45_20_Pro : : Sampai ke tangga haaa beratur. beratur nak masuk kedai 2 jam. beratur nak bayar 1 jam. ish ish : :

IMG-20150425-WA0009 : : Sib baik ada makan makan haa.. terubat jua lah letih di hati : :

Masa pelancaran ni saya beli 1 tudung Lily Chin warna merah saiz L, Tudung Hannah 2.0 warna mint blue, Lily Chin twist warna biru saiz XL.
Dan paling saya suka Alayna saiz L. Kainnya selesa dan paling penting tak payah iron. Saya beli 2 helai.
Sesuai dengan saya yang pemalas lipas ni.
Dapat voucher RM10. Expired 24 Mei hari tu.
Eh mana boleh lepaskan begitu saja.

24 Mei tu jugak saya terjah lagi sekali butik Cloverush ni.
Sambar lagi 2 helai Alayna saiz L. Dengan Lily Chin warna hitam saiz L.
Lily chin tu best sebab ada lapik dagu, kain takyah iron dan soft awning.
Soft awning tu paling best la.
Senang nak terus solat dalam keadaan sesak takde telekung.

Ingat nak snap gambar tudung tu semua menciwi dengan korang, tapi asyik asyik tangguh pastu malas dah nak korek cari.
Tapi yang Alayna tu ada saya pakai masa first day kat Tanah Aina.
Dan masa #Zturns36 tu. Dan masa melepak dengan Ernie kat Coffeebox.
Selesa dan labuh. Suka suka suka.
Yang tu confirm nanti nak tambah koleksi.

Tapi dalam masa obsesi baru nak berkembang dengan Cloverush, tetiba saya dah obses dengan Instant Loop Shawl Hijabs by Hanami pulak.
Apakah???