Blog Maya Dot Com

TreasureHunt

Back to School

Tema dinner malam tu ialah Back to School. Saya feel feel ustazah malam tu. Ustazah pakai simple simple je kan? Yang penting tutup aurat. Kurung cotton dan tudung koshibo yang dibeli kat Jalan TAR, spek tipu beli kat kedai serbaguna dan paling penting name tag bertulis Ustazah Normaya. Ada cerita tau disebalik name tag ni. Hiks. Lepas maghrib siap siap terus je gerak ke tempat dinner tu ha. Selfie seround dulu dengan Kak Wan. Kak Wan feel feel Guru Besar.…

Kijang Hunt ke Pulai Springs Resort

Mood update blog ke laut! ke laut…. ke laut…. ke laut… ke laut…. #bergema Tapi kang tak update haihh sampai ke sudah pulak tak berupdatenya. OK ni cerita 1 November tempoh hari. Saya sudah join Treasure Hunt office saya ni ha yang dipanggil Kijang Hunt. Dah 4 tahun saya meninggalkan arena pentreasure hunt ni selepas peristiwa hitam terjadi masa Treasure Hunt ke Awana Kijal tahun 2009 dulu. Payiet, ingatlah lagi dikau kisah drama swasta paling epik ketika itu? Kijang Hunt…

Allianz Amazing Hunt Part III

Destinasi tersebut adalah Muzium Tekstil Negara. Masy & Dyana taktau mana arah nya, sib baik la saya memang ter tahu di manakah tempatnya sebab memang penah ternampak masa lalu lalang kat area Dataran Merdeka. Motip sangat nak lalu lalang kat Dataran Merdeka. Rempit ke cemana kau ni Normaya? Task terbahagi 2. Task pertama kena identify gambar dan snap gambar. Task ke 2 kena draw / warna batik. Lalu kami berpecah dua. Masy & Dyana identify gambar. Saya plak pi draw…

Allianz Amazing Hunt Part II

Sampai kat Wisma Allianz Leboh Pasar tu, berjumpa lah dengan marshal terlibat dan dapat lah tugasan seperti dibawah. Iaitu mencantumkan jigsaw puzzle mural yang dimaksudkan. : : hebat bebudak 2 ketul ni buat jigsaw puzzle ha : : Habis setiap satu task kena groufie. Kata ganti selfie untuk berkumpulan. Hantamm ja lah. Pastu passport akan dicop menandakan telah complete sesuatu task itu. Oh jangan lupa dengan slogan jua. 1 thing that matters to me bla bla bla… mengikut task. Settled…

Allianz Amazing Hunt Part I

Ini plak cerita 18 Oktober hari tu. Saya sudah join Alllianz Amazing Hunt. Anjuran Allianz lah semestinya. Heret Masy & Dyana sekali. Sib baik depa dua ok je melayan karenah kakak ostajah ni ha. : : 3 hari sebelum hari kejadian pi dengar briefing dulu kat KL Sentral sana : : Total peserta ialah 35 kumpulan. Fuhh.. Ada gak bloggers yang saya dah biasa tengok rupa paras mereka, tapi biasalah saya ni, mana la nak bercampur gaul sangat. Ini bukan…

Bye-Bye Awana Kijal

AMARAN KERAS : entry ini mengandungi gambar yang begituuuu banyak. dan tidak mengikut saiz bersesuaian. sebab ada yang dicilok dari facebook. ada yang tak sempat edit dan perkara-perkara lain yang sewaktu dengannya. so sila layan jika mau. jika tak mau, ai tak paksa ok? gambar semua kredit kepada payiet & zairul. dah lepas lunch, lalu check out. lalu bergambar lah kami ahlil grup di sekitar kawasan hotel. sebagai kenang-kenangan kekdahnya. tengah bergambar, sekali lagi bersua dengan zairul and the geng.…

Bersama Mereka Yang Sengal…

ini adalah kisah pagi dan tengah hari di awana kijal. memasing bangun awal sebab mau breakfast. memasing jugak turun awal sebab mau lunch. kelaparan tahap kedaung. kebetulan di meja makan, bertembung dengan grup zairul, ikin, kama & nok. sambil makan, sambil pot pet itu ini. serius mereka ini adalah lawak terlampau. memang banyak gelak dari bercakap. takde apa sangat nak distory kat sini. tapi di sana memang macam-macam cerita lah keluar. sungguh enjoice sekali… baru lepas mandi, selepas jalan-jalan di…

Battle Night

macam biasalah, kalau treasure hunt nie, malam tu sure ada dinner. untuk answer presentation. pastu ada la tema-tema bagai. bagi memeriahkan suasana kekdahnya. dan tema dinner kali nie ialah battle night. tu yang ahlil kumpulan aku semua pakat baju soljar. oleh sebab kitorang turun lambat, so seat semua sudah kepenuhan. jadi terpisah dengan nadia. duduk table asing-asing. makanan malam tu so so sajork. yang special pun kambing la kot. aterrr.. aku kan suka kambing. eh.. suka makan kambing. cam biasa…

Welcome to Awana Kijal, Terengganu!

dah hampir 8 jam kematu punggung, akhirnya alhamdulillah selamat lah grup kami sampai ke awana kijal yang sering disebut-sebut itu. lepas submit jawapan, q la pulak untuk room registration. ada jamuan ringan. makan mee goreng. harus semua makan laju-laju sebab adalah kebulur. nie first time aku sampai awana kijal. hotel ini adalah besar dan melampau. eh, besar terlampau. katil saiz king kot? boleh sumbat 3 orang sekalik. kalau ko kurus, boleh muat 4 orang. motipp ada bathtub dalam bilik? bilik…

On The Move KL – Awana Kijal

laluan adalah of coz melalui lebuhraya pantai timur. aterrr.. nak ke terengganu kan. takkan nak lalu lebuhraya utara selatan pulak. gila kah? first soalan, jawapannya ada di pekan karak. so masuk la ke pekan karak sinun. first time aku masuk pekan karak nih. so so la. tapi dari pekan sunyi, tetiba meriah dengan maknosia kann… dan cam kebiasaan treasure hunt lah, pasti ada je orang akan tanya ‘cari apa ni dik?’. begitu… : : matikk la tak cover no plat…

Kijang Hunt – A Voyage of Discovery

ok mari start balik dari episod pertama treasure hunt. ini tahun ke 5 aku join treasure hunt. without fail. cehh.. cuma waktu ke damai laut, aku jadi commitee. yang lain, semua aku participate. ahlil pasukan pun bertukar-tukar dari tahun ke tahun. tema tahun ini ialah a voyage of discovery. grup aku nombor 60. diberi nama ADA KITAORANG KISAH? terdiri dari aku, payiet, encik z dan nadia. perjalanan adalah dari KL ke awana kijal, terengganu. mengambil masa kira-kira 8 jam. hari…

Bersiar-siar di tepian pantai Awana Kijal

entry nie pulak sepatutnya jadi entry ke 2 atau ke 3 akhir sempena pencarian harta karun di awana kijal. tapi sebab semua gambar pun dalam kamera cenonit, jadik kasik update jugak. lepas breakfast, aku encik z dan payiet mengambil keputusan untuk mengambil angin di pantai awana kijal ini. sebelum itu kasik pose tak berapa nak maut di kawasan sekitar. ada replika chess yang besar dan mencomel. aku ingat dulu ada satu jugak kat karambunai, sabah. oh… tetiba teringat karambunai. nak…

Page 1 of 212