Category: TreasureHunt

Back to School

Tema dinner malam tu ialah Back to School.
Saya feel feel ustazah malam tu.
Ustazah pakai simple simple je kan?
Yang penting tutup aurat.

Kurung cotton dan tudung koshibo yang dibeli kat Jalan TAR, spek tipu beli kat kedai serbaguna dan paling penting name tag bertulis Ustazah Normaya.
Ada cerita tau disebalik name tag ni. Hiks.

ustazah

Lepas maghrib siap siap terus je gerak ke tempat dinner tu ha.
Selfie seround dulu dengan Kak Wan.
Kak Wan feel feel Guru Besar. Hehe..

??????????

IMG-20141101-WA0017
: : call Encik Z ingat nak gerak together gether tapi dia suruh saya gerak dulu. baiklah : :

Sebab sampai awal so takde orang lagi, ajak Kak Wan bergambar dulu.
Karang karang sure tempat ni jadi rebutan orang nak bergambar.

20141101_193728

IMG-20141101-WA0019

Oh kali ni kena duduk ikut nombor kereta.
First time kot saya experience ceni.
Selalunya duduk je bertebaran sana sini.
Team kitorang nombor 26. Kena duduk dengan team 25.

20141101_193818

Pandai betul dema ni semua cari something yang related dengan Back to School.
Chewing gum dengan belon kecik tu paling oldskul.

??????????

??????????

20141101_194915

20141101_201758
: : kantoi tengah gossip dengan Payiet. Ustazah spesis hapakah ini??? heee. Ini bukan ustazah, tapi Ostajah : :

20141101_203208
: : Payiet feel feel budak sekolah Juvana, Normaya cuba mendalami watak ustazah dan Kak Tin yang berangan nak jadi kanak kanak ribena : :

??????????
: : Food tidak menepati citarasa tekak saya huhuhu : :

Dipendekkan ceritalah yer, answer presenation.
Pukul 11 malam baru mula ha. Saya dah tersenggok senggok tahan ngantuk.
Seperti yang dijangka team Traveler kalah he he he.
Adat pertandingan, ada menang ada kalah.
Congrats kat team Kak Tin sebab dapat placing nombor 40.
Total semua ada 69 team. Yang diannouce top 40 saja.

Bagi saya memang susah ah soalan soalannya.
Not my level lah gitu.
Nah saya share dengan korang soalan yang senang dan ada yang team saya boleh jawab.

Soalan : Local Queen of Rock Business
Jawapan : Ella Goreng Pisang

Soalan : They disallow the Vietnamese Currency Here
Jawapan : Restoran Ban Dong

Soalan : Balik Untuk Melihat Ibu
Jawapan : KAME Pusat Cermin Mata

Soalan : Heard It Is The Current Designation of Datuk Nor Shamsiah Mohd Yunus And Is Connected To An Explosive Sounds
Jawapan : Digi @ T & T Teleshop

Soalan : Donald Joshua Jaganathan Seen In A Party
Jawapan : Magic House Hair & Beauty Salon

Soalan : A Mad Man Net Tangled Up
Jawapan : Taman Medan

Dari 30 soalan dapat jawab 6 je.
Kau rasa??? Boleh menang ke?

Soalan : Di permulaan tempat inilah Gary edar risalah klu harta
Yang kedua adalah bertenaga, itu klu seterusnya
Susu dan coklat juga antara pilihan yang ada
Bawa jenis asli, pastikan ianya lebih dari 170gram saja
Jawapan : Tiger Biskuat

Soalan : Harta yang bersih anda semua cari
Dan bukan yang ciplak tapi mestilah asli
Ada kelihatan bersama barang ini awalnya
Dalam pasar di Nilai anda tentu boleh jumpa
Makanan yang boleh dijamu bila bila sahaja
Bawa satu dalam bekas baru yang lebih 150gram saja
Jawapan : Sardin Adabi

Soalan : Harta yang ini sungguh sedap rasanya
Fikirkan roti canai tiada penghujungnya
Tambahkan dengan permulaan yang pertama
Adunkan kesemuanya semula untuk jenama
Gabungan jenis dicari dengan buah ada dua
Tumbukan kelihatan bawa sebotol sebarang perasa
Jawapan : Tropicana Fruit Punch

Soalan : Kalau berani mungkin anda kenal harta ini
Pasti sebelum jual orang putih kembali
Beri campuran untuk dapatkan harta dicari
Bawa sebungkus sebarang berat pada kami
Jawapan : Ribena Mix Blackcurrent Pastilles

Yang Tropicana tu jawapan grup saya salah, saya jawab Tropicana Twister. Tak perasan yang tumbukan tu maksudnya punch! Pffttt…

Pastu Picture Hunt ada 6 soalan.
Betul 5. Khairy la dok gigih cari jawapan picture hunt ni.
Tapi dia jugak la yang menyebabkan kitorang lewat 15 minit.
Dia baca tulip pastu sesat barat. Erh!

20141101_225322
: : Encik Z menang lucky draw. Yey! : :

Esok pagi bangun sesiap terus pi breakfast.
Breakfast kat sini pun cam so so sajork.
Kemain biru mata hitamku warna nasi kerabu ni ha.

20141102_095314

Load barang, check out dan terus lah gerak.
Nampak signboard, bergambar seround.

 

20141102_101556

IMG-20141102-WA0002
: : malu ah saya awak renung begitu bang : :

Pi menyinggah kat JPO jap cuci cuci mata.
Kali pertama sampai JPO boleh baca kat ENTRY NI
Saya of coz la takde nak membeli apa.
No money no talk. So ronda ronda saja lah.
Coach ada buat sale. Berkenannya saya dengan beg yang ala ala inspired LV.
Nanti bila ada duit lebih nak beli ah. Hiks.

20141102_114902

Ok tu jer cerita saya dan Kijang Hunt 2014 ini.
Jumpa lagi nanti di Kijang Hunt 2015 #kalaupanjangumur #kalauadateam #kalaukerajinan