Blog Maya Dot Com

Travel

Paspot Baru

Paspot saya expired Julai 2017. Tapi sebab saya nak kena beli flight ticket Malindo yang memerlukan nombor paspot, so nak taknak kena renew jugak la paspot baru. Sebabnya saya nak travel bulan Januari 2017 nanti, so kalau paspot expired Julai 2017 tu macam ngam-ngam sangat 6 bulan. So taknak ambik risiko, betterlah saya renew je paspot ha demi ketenteraman minda. Oh lagi satu nak kena buat visa jugak. So biarla sekali jalan nombor paspot baru semua. Kali ni saya renew…

8 bulan

Gatalnya rasa tapak kaki sebab dah lama tak naik flight! Haha. Poyo nya statement! #lempangdirisendiri Last saya travel bulan April hari tu. Alah, yang pegi Yangon Myanmar tu. Yang panas gilaaaaa tu. Yang naik Circular Train unik tu. Dengan kerusi meja, sayur, bunga semua naik train. Hehe. Ok memang ada travel bulan Mei. Pegi Langkawi. Tapi yang tu tak kira ah. Tu kan official. Sebab teambuilding. Lagipun dalam Malaysia, hiks. Makna yang bebetul travel tu memang bulan April ah. 8…

10 Random Facts About Me — When I am Travelling

Kalau semalam saya dah story tentang #20factsabout me, hari ni kurang lebih gitu gak la konsepnya. Cuma hari ni cuma 10 facts. Dan 10 facts semua pun berkenaan travelling. Terpengaruh dari blog Meng lah ni. So lets lah.. 1. Tak reti packing baju Point ni sama macam point kat entry semalam jua. Yer saya suka travel tapi tak reti packing baju. Bukan malas tau, tapi tak reti. Duduk la berejam rejam depan beg, tetaplahh huru hara jua isi kandungan di…

A Thought about travelling by Henry Rollings

hari tu masy ada tweet pasal ada sorang ni blog kan pengalaman dia pegi travelling ke korea dengan satu grup. pas tu ada la peel peel ahli kumpulan yang menyakitkan hati. saya pun kepohchi mintak link blog tu, lalu masy pun bagi. bila saya baca cam fuuuuuu memang sakit jiwa rasanya. akak ni tulis blog cam lawak lawak gak la. sambil saya bayangkan peel peel orang dalam grup dia ni. 5 orang je pun depa. tapi memasing perangai kemain hazabb.…

Pakej Muslim Ke Hanoi

aku gi hanoi tu amik pakej yer anak-anak. dari company yang bertajuk Wenkt Voyage Travel Services bertempat di Shah Alam sana. diuruskan oleh seorang anak muda bernama Syazwan yang comel 😉 boleh klik sini untuk keterangan lanjut. aku amik 4D3N Hanoi Private Muslim. dah namanya private, harus bergerak ke sana sini aku dengan encik z sajork. takde campur dengan maknosia lain. memang privacy arh. kira tour guide akan layan kitorang nak stop ke, nak kencing ke. takde masak elah. kat…