#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part IV

Sebelah kiri pelantar tadi tu ada satu kawasan untuk korang buat terjun tiruk.
Boleh la kot-kot nak try asah skill macam Pandelela Rinong ke hehe.
Diving platform ni setinggi 5 meter ya.
Masa mula-mula kitorang nampak ni takde orang langsung ok.
Tapi saya belum ada keberanian lagi nak lompat huhu.


: : Tu Yaya tengah panjat tangga tu : :


: : Dan bersedia untuk lompat : :


: : Tak ramai sangat orang kat bawah kan. So sokaylah nak terjun. Tak segan : :


: : Perlu diingatkan cuma 5 orang saja yang boleh ada di atas platform pada satu-satu masa ya. Ramai-ramai kang mau roboh : :

Dekat sebelah platform tu ada satu kayu/tali untuk bergayut.
Lepaskan kayu tu dan gedebusss masuk dalam air.
Encik Z try benda alah ni sekali je.
Untuk perempuan dan budak-budak tak digalakkan sebab takut tersalah landing.


: : Dah masuk dalam air haaa. Saya snap gambar je lah dari atas : :


: : Dia nak terjun tiruk lagi : :

Kat bawah platfom ni ada satu buaian.
Mujur tak ramai orang, so memang boleh berlama-lama la kat buaian ni.
Kalau pegi weekend rasanya kena tunggu beratur kot nak bergambar kat sini.

Kita feeling lah atas buai yer.
Dulu penah jugak feeling atas buai masa bercuti kat Lombok.




: : Berebut buaian ke cemana ni hehe : :


: : Kalau tak perasan air kat lens GoPro, memang ginilah hasilnya. Dulu kat Lombok pun penah jadi camni gak : :


: : Kemain mengapungkan diri yer kamu Normaya : :


: : The struggle is real : :

Tak lama lepas tu dah ramai dah orang.
Ada 1 grup student Arab, budak-budak lelaki.
Kemain kecohnya. Dah la ramai diri atas platform tu sampai kena wisel lah.
Tapi meriah lah masing-masing bagi semangat kat kawan-kawan suruh lompat.


: : Lepas tu rehat kejap beli cikedis dan makan aiskrim Malaysia : :

Sambung balik masuk dalam air.
Pergi dekat diving platform lagi.
Encik Z dengan Yaya pujuk suruh saya try lompat sekali je.
Lama jugak saya diri atas tu, masa ni kat bawah ada grup budak-budak remaja lelaki dalam 4,5 orang.
Yang benarnya depa pun takut nak terjun ehehe so saya takde la segan sangat.


: : Now or never, so saya pujuk hati kata terjun je laaaa. Macam orang kena tolak sudahnya haha. Buruk gila kot. Boleh tengok video bawah ni k : :


: : Total Yaya lompat adalah sebanyak 8 kali. Hebat anak ai : :


: : Baju pink Mommy yang suruh pakai hiks : :

Kesimpulannya, ok jugaklah tempat ni.
Tapi sesuai bawak anak-anak yang dah besar pandai jaga diri la.
Kalau bawak anak kecik kurang sesuai bagi saya.

Terima kasih Tadom Hill Resort!
Rasanya tak datang dah kot haha.
Eh bukan sebab tak best ke apa tau, tapi tempat-tempat camni cukup merasa sekali je pada saya.
Nah video!

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part III

OK jom kita masuk dalam air!
Jangan lupa pakai safety jacket ya.
Walaupun saya pergi hari kerja tapi ada la jugak ramai orang.
Mungkin sebab cuti sekolah dan saya rasa macam budak-budak kolej ke universiti cuti jugak kot.
Awal-awal ni kitorang berlegar kat sekitar pelantar ni dulu.

Lepas snap gambar di atas saya pergi sewa locker dan tinggalkan handphone, wallet semua lah.
Beg baju semua tu tinggal je kat Gazebo tadi.
Mula-mula saya macam konon taknak masuk dalam air lah, tapi akhirnya jom je lah alang-alang dah sampai.
Tah-tah first and last datang sini.
Dah lama ni saya tak berendam dalam air di khayalak ramai. Hiks.
Rasa last mandi swimming pool kat Avani Gold Coast dulu.


: : Walaupun handphone dah simpan tapi kita kan ada GoPro hehe : :

Cepat-cepat cari rakit dan pendayung.
Rakit hmm ada dalam 5 kot? So kalau pegi waktu orang ramai memang kena menunggu la agaknya nak dapatkan rakit.

Gambar bawah ni kan, rakit kitorang tak stabil sebenarnya.
Lepas je Encik Z snap gambar ni terus rakit ni terbalik koo.
Tu saya dengan Yaya pandang kanan tu sebab memang dah bersedia dah la tu nak jatuh dalam air.
Encik Z boleh pulak tergelak besar haaa.
Adoii. Kalau sempat rakam best ni.

Taktau berapa kedalaman air ni sebab pakai life jacket kan.
Macam seram jugak mula-mula tengok warna air hijau camni.
Terbayang-bayang Cik U atau Cik B hehe.
Tapi rasa selamat kot tasik ni, kalau tak selamat takkan depa berani bukak yer dok?


: : Tak nampak apa ha dalam air : :


: : Dah kenapa Normaya muka kamu rope gitu : :


: : Gedik nak pegang tangan bagai : :


: : Tanjat saya tiba-tiba Yaya lari terjun dalam air hehe. Paha seksi ampunkan ostajah ya.  Dalam tu saya pakai legging. Tiba-tiba disclaimer. Hiks : :


: : Puas mandi kat sekitar pelantar, jom kita pergi terjun tiruk pulak : :