Blog Maya Dot Com

TadomHillResort

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part IV

Sebelah kiri pelantar tadi tu ada satu kawasan untuk korang buat terjun tiruk. Boleh la kot-kot nak try asah skill macam Pandelela Rinong ke hehe. Diving platform ni setinggi 5 meter ya. Masa mula-mula kitorang nampak ni takde orang langsung ok. Tapi saya belum ada keberanian lagi nak lompat huhu. : : Tu Yaya tengah panjat tangga tu : : : : Dan bersedia untuk lompat : : : : Tak ramai sangat orang kat bawah kan. So sokaylah nak…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part III

OK jom kita masuk dalam air! Jangan lupa pakai safety jacket ya. Walaupun saya pergi hari kerja tapi ada la jugak ramai orang. Mungkin sebab cuti sekolah dan saya rasa macam budak-budak kolej ke universiti cuti jugak kot. Awal-awal ni kitorang berlegar kat sekitar pelantar ni dulu. Lepas snap gambar di atas saya pergi sewa locker dan tinggalkan handphone, wallet semua lah. Beg baju semua tu tinggal je kat Gazebo tadi. Mula-mula saya macam konon taknak masuk dalam air lah,…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part II

Nak pegi buat flying fox tu mesti nak kena letak beg-beg baju semua kan, so kitorang sewa Gazebo dengan harga RM60. Letak beg baju je la, yang penting-penting semua bawak je lah. : : Blur pulak gambar ni : : : : OK dah sewa dan letak barang semua : : : : Kemain laju kipasnya : : Kalau taknak sewa Gazebo ada kerusi-kerusi kat sekitar sini. Tapi tak banyak sangat dan kurang selesa sikit la nak duduk reramai dengan…

#YasminFaizaTurns13 : Tadom Hill Resort Part I

17 Oktober 2017 hari Selasa saya dengan Encik Z ambik cuti sebab nak bawak Yaya pergi berjimba-jimba di Tadom Hill Resort yang letaknya di Banting, Selangor. Rasanya ramai kot dah tau pasal Tadom Hill ni. Dah viral kat Facebook dan Instagram. Perjalanan dari KSU ke sini dalam sejam jugaklah. Mula-mula konon nak singgah breakfast dulu tapi tetengok Encik Z drive tetiba je dah sampai ha. So kita cari makan kat dalam je lah. Kami sampai dalam 9 lebih camtulah. :…