Blog Maya Dot Com

Syawal

8 Syawal

Salam 8 Syawal! Saya cuti hari ni. Tapi saya bukan cuti dari last week yer. 3 hari yang korang cuti tu, saya berhempas pulas bertugasan di pejabat. Tak payah berhempas pulas sangat k Normaya. Walaupun kau feel pose pose manja je depan pc. Hiks. Oleh sebab saya cuti so takde entry lah. Tapi saya dah belanja 3 entry last week untuk korang. Kira okey lettew. Esok kita cerita ceriti kisah raya saya yang tak seberapa tu k. Tata ^__^

SHRAMZB

Assalammualaikum semua, Saya nak mintak maaf dari hujung kaki sampai hujung rambut kalau sepanjang saya berblogging ni saya ada menyakiti hati sesiapa sama ada secara sengaja atau tak. Maafkan saya ya? Kosong kosong kita? Korang yang balik kampung tu, berhati hati di jalan raya. Selamat bercuti. Saya half day petang ni. Tapi hari raya ketiga insya Allah saya kerja dah. Selamat Hari Raya AidilFitri. Maaf Zahir Batin! xoxo, Mya

30 Syawal

kejadian di 30 syawal yang lepas. hari beraya saya, kak wan & umi yang juga dikenali sebagai geng pasar tani. sebab selalu pun pegi pasar tani kat jkr dengan depa 2. kitorang meraikan kejayaan puasa ganti dan puasa 6. kemahen kejayaan katanya. kekira hari jumaat 30 syawal tu kitorang beraya lah he he. plan memasing nak masak. pastu bawak sorang sikit datang office. umi buat ayam masak lemak cili api. kak wan bawak ayam goreng, ikan goreng, telur dadar, daging…

Open House Part II

open house day 2, 1 september. dimulakan dengan ke rumah kak feez kat ampang. majlis start pukul 12 tengah hari. pukul 12.05 minit saya dah sampai haha. tetamu pertama kata kak feez. tetamu pertama dan rumah pertama, harus makan banyak. makanan semua pun sedap plisss. hah tengok saya rajin snap ni. tu pun satay saya tak ambik. kueyteow goreng adik ipar kak feez goreng panas panas. fuhhh. sedapp. pastu ada mee rebus, kambing dengan salad, rojak, cendol. kenyang sekenyang kenyangnya!…

Open House Part I

alhamdulillah saya berjaya beraya ke 9 buah rumah weekend hari tu. yey.. encik z la bijak susun. memula gi sini, pastu gi sinun, kendian gi sana. ok kita mulakan cerita hari sabtu dulu. 31 ogos tu. pukul 10.30 pagi dah keluar dari rumah. menuju ke rumah kaktin, kat petaling utama sana. : : kaktin masak mee bandung & mee goreng mamak : : sedapp uihh mee bandung kaktin buat. resepi turun temurun dari muar katanya. walaupun kaktin orang alor setar,…

Jemputan Sana Sini

31 Ogos 2013 1. KakTin – Petaling Utama 2. Ita – Petaling Jaya 3. Di – Bangi 4. Lyn – Klang 5. Nida – Shah Alam 1 September 2013 1. Kak Feez – Ampang 2. Salleh – Puchong 3. Fin – Sri Hartamas 4. JM – Kajang Kalau boleh semua pun saya nak pegi. Tapi itulah dia, bukan dedekat kan. So kalau ada yang saya tak sempat, maaf dipinta banyak banyak yer. Saya? Tak buat open house kot. Cukuplah kena…

Syawal ke 18

syawal ke 18 which is hari ahad lepas. dimulakan dengan gambar pan grill with steamboat. saya beli kat AEON wangsa maju. tapi bukan lah saya punya. belikan on behalf of department, sebagai hadiah untuk anak abang KBS yang kahwin hari tu. alah abang KBS yang baru pencen tu. ingat dok? : : bungkus molek molek : : pukul 12 tengah hari lebih gak baru gerak dari rumah. janji dengan emli nak jumpa kat sana. dengan kak as dan lain lain…

Raya di Office Besar

kalau semalam saya up entry beraya di department, haa hari ni entry beraya di office besar pulak. kira the whole office beraya together gether dalam majlis sambutan hari raya ini lah. selalu buat kat HQ, tapi tahun ni buat kat SK pulak. plan asal saya nak pegi dengan kak wan, naik shuttle. makan makan kejap pastu blah la kan. tapi kak wan boleh pulak dari pagi dok sakit perut ceriberi. tak tahan sangat, dia gi klinik ambik ubat pastu half…

Raya di department

makan-makan kat department sempena hari raya. banyak pulak snap gambar sana sini. saya share je lah semua eh. baju saya tu beli kain nya kat bandung tahun lepas. yang saya pegi bandung dengan kawan-kawan office tu lah. baru haaa siap dan baru pakai. lama nau tersimpan kan. saya jatuh cinta tengok kain ni sebab dia kontras pink dengan turqoise tu cam cantik angat. masa tu benarnya nak pegi toilet, kedai ni terperosok sikit. harga tak ingat. tapi saya kan dah…

Beraya kat Kampung Sega Tat

dari bentong terus ke raub. nak beraya rumah parents abang long. abang long sekeluarga pun memang dah ada kat sana, so molek benau lah sekalian. sampai sampai tengok caca takde. keluar dengan abang long. cici & kaklong tidur. mak & abah lepak lepak. so saya dengan encik z pun lepak lepak jugaklah mandangkan perut pun masih kenyang makan kat rumah farah. lepas sejam jugak lah baru caca balik. tu pun lepas bulat & wani sampai. saya cakap saya nak balik…

Selepas 16 Tahun….

hari ahad lepas saya pegi beraya ke bentong dan raub. sebelum bergerak lets brunch kat old town dulu. saya makan ni ha. apa ke namanya. tapi wantan mee lah. ada hirisan ayam. sedap juga. lalu terus meredah jalan menuju ke bentong. ke bentong sebab mau ke rumah farah. sebelum tu saya dah whatsapp ia. kata nak datang. kalau dia tak ke mana, dan kalau tak menyusahkan. farah ni kawan masa saya kat politeknik PD dulu. tapi dia sempat satu semester…

Diari Syawal Minggu Pertama – Part II

syawal ke 7. tengah hari keluar dengan adik beradik tiri. pegi maju junction. pastu lunch dekat restoran baru bertajuk modestos express lunch. saya order beef pie. tapi takde la express nau pun. ujung ujung tapau sajork. kat office makanlah sikit tapi so so je pun rasanya. frozen food. kau xpac apa kan. 5.30 petang terus berdesup ke LEP. nak ambik yaya, pastu nak hantar pegi klang rumah rina. mama & maklong dah ada kat klang sana. hari khamis depa nak…

Page 3 of 41234