Blog Maya Dot Com

Syawal

1 Syawal di TLJ

Last saya raya kat Taiping tahun 2013. So selepas 4 tahun, baru lah beraya semula di Taiping. 2014 kat Jasmine. 2015 kat Jasmine. 2016 kat KSU (rumah sewa). InsyaAllah kalau panjang umur tahun depan raya kat KSU, rumah sendiri pulak. Amin. : : Menu raya kita : : : : Anak dara teman Opah gi solat raya : : : : Aisya yang sibuk nak tolong isi duit raya tapi tak reti : : Gambar bersalam-salaman raya dengan pelbagai kerenah…

10 Syawal

Dapat jemputan dari Liza untuk majlis jamuan raya merangkap majlis sambutan hari lahir anaknya Hannah. Oleh sebab tempat kejadian cuma sepelaung je dari KSU, dan saya pun takde urusan lain masa tu, so apa salahnya menyinggah memeriahkan majlis kan. Tempat kejadian adalah di Dewan Komuniti Surau Annur Bandar Baru Sentul. Elok sampai Hannah tengah potong birthday kek. Ni depa 3 beradik. Muka semua seacuan je hehe. : : Ayam masak kicap, ikan masin masak lemak nanas, ulam ulaman dan sambal…

Hijau Kuning di Open Office RSA

OK last kopek cerita pasal open house raya. Eh bukan open house tapi open department. Open department RSA. RSA, department kesayangan hamba. Hiks. Proses pemilihan dan pengorderan food saya yang uruskan. Deal dengan katerer, call email pong pang, dapatkan invoice bla bla. Semua pun di atas batu gemala patik. Tapi saya ok jer. Suka jer tolong department. Dapat pahala tolong orang kan? Hari kejadian ialah 20 Ogos 2014. Juga hari di mana genap 3 tahun saya bertudung. Semoga saya terus…

Makan Makan di Office

Kerja kat organisasi besar ceni lah, sat department nun buat makan makan raya, sat department tang sana plak buat makan makan raya. Mana yang jemput, kita pegi lah kan. Kalau tak dijemput duduk diam diam sudah. Dimulakan dengan open department kat JDSP. Masa mula mula masuk B** inilah department yang saya join. Bersama boss, JM. Boss lelaki yang baik sangat. Tak penah marah pun, kalau tegur pun kemain beralas. :: pegi dengan Abang MdNoor, Mukh & Abang Halil. Kitorang berempat…

Open House & Butik Inspirasihana

Tahun lepas bersusun open house saya attend. Sampai kena plan bebetullah ikut lokasi sebab kalau boleh semua pun saya nak pergi. Orang jemput maaa, tak molek kalau sesengaja taknak pegi. Tapi memasing punya cara lah kan. Tahun ni bila tengok balik, eh eh ada 3 open house je yang saya dijemput. Tapi ok jugak, takde la pepening nak susun program sat nak ke sana, sat nak ke sini. Eh saya pun takde buat makan makan macam sesebelum ni. In fact,…

Tasik Kering

: : bermanja manja dengan Maamar sebelum ia pulang semula ke Melaka. bulan 12 pulak la awak balik Taiping lagi yer Maamar? : : Syawal ke 7. Keluar ronda ronda sekitar Taiping. Mama kata air tasik kat Taman Tasik Taiping kering. Apa? Gemparrrrr.. So kami 3 beranak pun mahu menyiasat ala ala Detektif Conan. Aah la memang kering. Tu patutnya air tasik tinggi sama macam tempat Yaya berdiri. Tapi tengok haa.. kering sampai Encik Z boleh turun bawah sana huhu.…

Syawal ke 14

Attend wedding Farrah, officemate B** kat Ijok Selangor sana. Tidur bangun tidur bangun tak sampai sampai. Huhu. Tapi akhirnya sampailah jua. : : Selamat Pengantin Baru Farrah! : : : : Mariah, pun officemate B**. Ia adalah pengapit merangkap part time mak andam untuk Farrah : : Lepas makan apa semua elok dah masuk kereta pun, tetiba nampak Syana sekeluarga baru sampai. Terus cam ‘Syanaaaa’ gitu jerit jerit manja panggil Syana. Gitulah mak mak dan blogger blogger. Bergambar tanpa kira…

Syawal ke 13

Attend wedding Anis, officemate B** & husbandnya kat Puchong sana. Keluar lepas Zohor, fuuu jem hebat di MRR2. Sampai terus jumpa pengantin, berfoto dan ngap ngap makan. Dari Puchong menyinggah LEP. Macam biasa melawat anak anak saudara ku. Depa tengah siap siap nak keluar beraya. So lepak kejap je lah. : : Ocah dah kenapa macam sakit tulang belakang duduknya tu : : : : Ocah sibuk nak tengok Frozen kat ipad. Ayah dengan rela hati mendukung : : :…

3, 4 & 5 Syawal

Raya ke 3, 4 & 5 tiga hari berturut turut keluar waktu lunch. Sebab KakTin yang drive, so i follow je lah. Pegi Sogo, Jalan TAR & The Curve. Masa pegi Jalan TAR singgah lunch kat Station Kopitiam Semua House. Elok order food, hujan melebat kau. Mendapat la tempias hebat di wajah ku ini. : : FU Signature Tea iaitu 3 layer tea. tak sedap huhu RM4.50. KakTin minum ais cincau RM2.50 : : : : Kau makan apa ni…

3 Syawal

Korang ingat tak dekorasi kat office saya tahun lepas? Ala ala kampung gitu. Ada periuk, langsir dan siap ada basikal ok. Tahun ni kita ubah konsep. Moden kontemporari katanya. Macam biasa, saya salah sorang yang bertungkus lumus mendekorasi. : : amboii Balbir tu. jadi mandor : : : : Emli kena paksarela tampal tulisan selamat hari raya : : : : props : : Hari Raya ke 3 saya dah ada kat office dah. Tapi tak boleh nak mengular pun…

2 Syawal

Syawal ke 2. Seawal pukul 7 pagi saya dah bersilat kat dapur. Memula plan nak buat kuah lodeh. Tapi akhirnya bertukar kepada sup daging. Makan dengan nasi himpit. Pukul 11 pagi baru 2 beranak tu bangun. Aterrr malam tadinya sampai dari Raub pukul 1 pagi. Tapi heyyy saya tidur lagi lambat kot sebab masak nasi himpit tu. Itulah kuasa supermak huhuhuu. : : hidangan di Syawal ke 2 : : Siap siap nak ‘berhari raya’ dengan Abah pula. Ke Tanah…

1 Syawal

Selamat Hari Raya Aidilfitri! Pagi pagi dah bangun dengan hati riang gembiranya. Hari ni kan Hari Raya! Heee.. : : Yaya dan telekung barunya. Strawberi biru. Dan menuju ke Surau Addiniah Setapak Jaya untuk solat sunat Aidilfitri. : : : : hidangan di pagi raya. lemang beli. rendang daging Mama tolong masakkan sesiap. saya tinggal panaskan je. hehe : : : : minta ampun salah silap bang. ter emo, tercarut, terbebel, terungkit, dan pelbagai ter lagi : : : :…

Page 2 of 41234