2 Minggu Pertama Ramadhan

Tenggelam timbul tenggelam timbul Normaya ni yer.
Kadang tu terfikir jugak, ada lagi ke orang rajin nak baca blog eh? Sebab sekarang kan dah macam-macam channel socmed ni. Adakah blog masih relevan? Hmmmm..
Takpelah yer, Normaya update lah takat mana mampu. Harap masih ada loyal reader yang rajin membaca blog ini.

Diam tak diam dah 2 minggu kita berpuasa ha. Sempat lagi ke saya nak wish Selamat Berpuasa ni? Ke dah boleh terus wish Selamat Hari Raya? Hehe.
Takde apa sangat cerita Ramadhan kali ni. Weekend saya masak. Weekdays pergi Bazar Ramadhan kat UTC Sentul. So far belum lagi berbuka kat luar.
Kita compile kan je lah semua cerita dalam masa 2 minggu Ramadhan ni k.

Ada 1 gerai akak ni kat bazar Ramadhan UTC Sentul tu, jual ayam goreng kunyit, daging goreng kunyit, sotong goreng kunyit dengan udang goreng kunyit. Menu berbuka yang senang dan simple dan sedap.

: : Salah satu menu. Tak ingat pulak sahur ke berbuka : :


: : Saya beli 3 pes perencah ni dari Kak Nani, kakak seofis. Dapat la buat masak lemak cili padi udang, asam pedas ikan kembung dengan sambal sotong dan sambal telur. Sangat la memudahkan : :


: : Yaya sakit mata. Dapat MC 2 hari. Sian ia : :


: : Bulan puasa semua student MGS kena pakai tudung : :

Murah rezeki jugak sebab orang belanja / sponsor makanan. Bubur lambuk Kak Noni belanja. Second time Kak Noni belanja lagi share dengan Boss. Kak Ogie bagi laksa dengan puding jagung. Kak Wan bagi acar buah. Boss dengan Kak Noni bagi kurma. Alhamdulillah…


: : Shopping online kat FashionValet. Hashtag timerayaje : :

Setiba-tiba pulak Vivy keluarkan beg lagi kannn. Macam tergedik nak beli sebabnya warna purple Signature dUCk. Aaaaaaaa.. Pejam mata dan beli lah kita. Harga mahal dari 2 beg yang terdahulu. RM530. Tapi ada diskaun 6% so tinggal RM498.20. Maybe sebab ada penambahbaikan kot. Beg dulu takde zip. Yang kali ni ada zip. Tak sabau nak melaram dengan beg baru kita wak.

Yang ini pulak kategori gatal merenyam namanya. Asal nak beli shampoo dengan conditioner je sebab saya pernah dapat sample shampoo Good Virtues ni dari Watson. Saya try shampoo nya macam ok untuk saya yang ada masalah kulit kepala kronik ini.
Tapi scrol punya scrol punya scrol tah hapa-hapa di tick nya, tu yang maciam-maciam dibeli. Tapi takpe kot, semua pun produk penjagaan diri, tak membazir kan kan kan? :-p

Hari Isnin 28 Mei saya half day pagi. Saja je. Keluar awal sikit gi Sunway Putra Mall. Masuk Starbucks mengusha tumbler. Tiba-tiba nampak ada onde onde Muffin.
Aikk? Hari tu staf kat Suria KLCC kata dah discontinue? Saya tanya la staff situ.
Dia kata sebab Hari Raya, kak. Kekdahnya memang onde onde Muffin ni keluar waktu raya ke cemana? Memang dok teringin, so terus lah beli 2 ketul. Harga macam mahal dari dulu. RM8.70. Tapi sedap, ku pejamkan mata wahai jebat.


: : Dan ini cerita semalam : :

Kitorang 3 beranak dok layan drama Isteri Untuk Diiktiraf (IUD) kat TV1 setiap hari pukul 7 malam.  Asalnya tukar TV1 tu sebab nak nunggu azan Maghrib je ha, tapi tup tup terjebak pulak nonton. Geram nau nau tengok si #TengkuWildanSetan tu hehe. Korang nonton tak?