Dalam 1 Hari

Ini cerita 5 Mei hari tu lulz. Saya memang plan nak berbekam sebab dah lama jugak tak buat. Nak pergi kat Pusat Terapi Syifa, Shah Alam. Tokeynya ialah Nott, room mate saya masa kat Politeknik PD dulu. Tapi ia takde kat kedai masa ni sebab tak sihat. Sokayy Nott. Saya buat bekam 1 badan, manakala Encik Z dengan Yaya buat Rawatan Gurah untuk resdung. Diorang berdua tu resdung yang boleh saya katakan kronik jugak. Yaya lately ni lagi teruk. Sejenis resdung yang sampai sakit kepala. Dah pergi klinik hari tu doktor kata memang tak de ubat, cuma kena elakkan dan bendung je simptom yang membuatkan resdung tu. Macam habuk, seafood semua tu lah. Siapa yang ada tips nak kurangkan resdung, sharing sharing please… Sian anak saya itu.

Rawatan gurah ni diorang akan masukkan ubat dalam hidung, lepas tu kena tunduk keluarkan kahak tu lah dalam masa 45 minit. Yaya kata sakit dan pedih. Nak buat cemana, kita ikhtiarlah, nak.


: : Semua ni dapat free : :

Settle kat Shah Alam, kitorang pergi Bangi. Saya nak pergi warehouse sales Muslimah Clothing (MCC). Ni semua pun penangan instagram lah ni. Sebab tengok baju kurung, jubah, blouse depa lawa-lawa. Tapi yang kat warehouse ni rasanya more to clearance kot, so design tak berapa cun sangat. End up saya ambik 2 helai jubah. Lepas tu saya buat pusingan roda impian, dapat free sehelai blouse worth RM75. Alhamdulillah, rezeki.

Lepas tu pergi ShawlsHouse cari tudung raya untuk kami berdua. OK dapat.
Masuk Butik Nursafia. Dulu dulu baju kurung kat sini lawa-lawa, jenis kain lycra tu, tapi sekarang hmmm krik krik krik. Tapi beli gak la sehelai untuk Yaya sebab harga macam murah jugak.

Alang-alang dah ada kat Bangi, ajak Encik Z makan je area sini. Sekali lagi penangan socmed, kami ke Paramount Coffee House, ownernya ialah Ustaz Ebit Lew, penceramah bebas dan pakar motivasi. Sangat sangat sangat mengecewakan. Indah khabar dari rupa.
Servis sangatlah slow. Bayangkan kami tunggu makanan, lepas 1 jam baru sampai! Kalau kata tak cukup staf ke apa, kenapa la tak inform awal-awal pada customer. Waiter yang super slow. Takde permohonan maaf. Takde senyum. Takde rasa bersalah. Food? Pun mengecewakan. Tak berasa, tak sedap. Encik Z order lain, diberi lain. Really not recommended. Saya satu family memang pangkah besar-besar. Sepatutnya tak berlaku bila tokeynya merupakan seorang ustaz yang dikenali ramai.

Dari Bangi terus ke KLCC pula. Tujuannya nak pergi beli Macbook. Tapi masa tu dah pukul 6 lebih, nanti kang mesti sangkut lama kat Machines. So cakap dengan Encik Z kita gi jalan-jalan dulu lah, nanti lepas solat Maghrib baru kita fokus kat Machines. Gituuu.
Jalan-jalan cuci mata kat dUCk yang baru bukak kat Suria KLCC ni.


: : Bapak itik : :

Lepas Maghrib baru la ke Machines. Ceritanya saya memang dah lama menyimpan hasrat nak beli seketul MacBook. Tertangguh sebab ongkosnya nan ado. Netbook Lenovo saya dengan laptop Yaya tu dah nazak nak arwah dah. Sangat slow dah ha. Naik amukan menunggu nak transfer gambar ke, upload gambar ke. PC Encik Z yang lama? Tu lagi la dah memang tak boleh maaf lagi dah, Encik Z punya penerangan saya tak faham, so sokayy la bang, takpe. Oh kenapa beli Macbook? Kenapa tak beli laptop/pc biasa? Eh duit saya, suka hati saya la hahahahaha (gelak orang gila). Tapi betul la kan, duit masing-masing suka hati la nak buat apa, beli apa. Asal tak menyusahkan orang lain sudah la. Tak payah nak membawang sangat tanya gitu gini pasal orang. Bawang sikit-sikit sudah. Gitu kakak emosi.


: : Senyum terkepit namanya sebab memikirkan nak membayar hutang. Yer, sis beli Macbook ni hutang. So whatttt??? *emosi lagi : :


: : Dalam 1 jam lebih jugak la kat Machines tu, akhirnya selesai jua pembelian : :


: : Budak yang bising kata tak pernah pergi Kinokuniya. So singgah lah kejap : :

Itulah cerita yang berlaku dalam 1 hari.
OK next entryyyy…