Blog Maya Dot Com

Shopping

Shopping Part 2

Lepas sesi Batik Painting kat MAG, saya dengan Yaya pergi Sri Rampai. Nak tempah baju untuk Aidil Adha. Kelas ke idok, Aidil Fitri belum lepas dah tempah baju Aidil Adha. Hiks. Pergi kat tailor biasa saya tu lah, Kak Min. Kenapa tak jahit sendiri macam dulu? Mesin jahit saya dah arwah dan tak kuasa dah nak beli baru. I got no time u know. Sekarang ni masa makin mencemburui. Ni dapat update blog ni pun dah kira beruntung tau. Yaya…

Shopping Raya Part 1

Konon cadangnya lepas melepak kat The Garage tu, nak gi jalan-jalan kat Jalan TAR. Sian Yaya teringin. Memang dah masuk pun depan Sogo tu, cumanya kereta banyak dan gigih nak cari parking. Saya sebenarnya masa tu ngantuk nau-nau. So saya cakap dengan Yaya, takde parking ni jom la balik. Menyirap je Encik Z. Yaya pun dah murung. Sebab boleh je pun kalau nak pusing cari parking. Tapi sebab i is mengantuk tu yang ajak balik. I is kenot ok. Kalau…

Selepas Balik Korea

Lepas balik Korea tu kocoh-kocoh la nak selesaikan segala mala urusan. Nasib la saya ada balance cuti lagi sehari. So ambik half day half day. Khamis pulak saya MC, kena food poisoning hebat gila. Cirit birit dengan muntah teruk. Bayangkan muntah dengan berak serentak. Kau rasa????? Lemah lembik longlai dibuatnya. Salah satu urusannya ialah nak selesaikan rambut Yaya ni ha. Dia kan tetiap tahun buat relaxing. Tahun ni kami bincang-bincang, tukar fesyen. Marilah kita kerintingkan ia. Pegi kedai biasa kat…

Sebelum Pergi Korea

Saya compilekan je lah aktiviti-aktiviti saya 3 beranak sebelum pergi Korea. Dah snap gambar semua kan, so update je lah. Buat IC Yaya kat UTC Sentul. Ikutkan dah lewat lebih sebulan gak. So kena la bayar denda RM10. Masa IC nak siap, staf kat kaunter tu tanya. “Tarikh nikah bila?” “Saya dah berpisah dengan bapak dia. Nak kena bagitau tarikh nikah jugak ke?” “Habis tu siapa?” juih bibir pada Encik Z yang tengah duduk “Suami. Saya dah nikah lain” Diam.…

Di Hari Lahir Yaya

: : Eh tetiba gambar handbag kan. Tak tahan lalu ter pre order Basta Bag kat Sometimes hehe. Dapat dapat terus la rasmikan : : Saya kan tak balik weekend yang birthday Yaya tu, sebab ia ada program sekolah. Di hari yang sama 16 Oktober tu, ajak Encik Z keluar jalan-jalan. Macam sedih jugak la kan tak dapat bersama dengan anak di hari lahirnya, tapi what to do…. Pergi Pavilion sebab nak ke Fashionvalet. Pembukaan butik so ada 15% diskaun…

Decathlon & The Macs

Selagi tak lengkap barang-barang rumah selagi tu la dok hunting sana sini. Ye la, takkan nak main tangkap muat je beli kan, benda bukan murah-murah. So ni kejadian di salah satu weekend baru-baru yang tak berapa baru sangat la. Saya kena kerja overtime. Lepas kerja terus ambik Encik Z kat rumah dan terus menuju ke SSF kat Damansara sana. Tengok barang-barang ni kat Taiping Mall hari tu, terus cam tersuka. Tu yang sesaja nak tengok cuci cuci mata. Ada la…

Berpagi Pagi

Hari Sabtu 24 September pagi-pagi alam saya dah keluar rumah. Pukul 8 pagi dah tercongok kau. Dah la sunyi takde orang. Takuit! Encik Z ada hoki kat Ampang, saya pulak nak ke Shah Alam. Saya suruh Encik Z drop saya kat KTM Komuter Sentul. So decide dari situ terus nak naik train ke Shah Alam. Nak gi Shah Alam kena la naik train hala ke Pelabuhan Klang kan? Tapi kat skrin dok keluar Tampin je. Apa apaan ini. Ada sorang…

Shopping Raya & Nasi Ulam

Sabtu, 2 Julai, Mama dengan Yaya sampai KL pukul 11.30 malam. Macam biasalah pergi jemput diorang kat KL Sentral. Yer tahun ni raya kat KL lagi. Besoknya barulah bawak Yaya pergi shopping barangan raya dia. Mama malas nak ikut. Nak siapkan nasi ulam katanya. Konon nak keluar pagi pukul 9.30 camtu, tapi biasalah kan mesti ke laut jugak lewatnya. Pukul 11 pagi camtu baru la gerak ke Midvalley. Orang boleh tahan meramai. Terus je pegi Jelly Bunny sebab memang dah…

Movie(s) & Bangi Sentral

Masa dapat tau Syamsul Yusoff keluarkan filem baru, Munafik tu, saya cakap dengan Encik Z, wajib ni bang kita kena nonton ni. Last filem Khurafat dulu kan best sangat. So kali ni pun mesti best jugak ni. Minggu yang sama tayangan tu, hari Sabtu bangunlah kami pepagi alam sebab nak nonton show awal. Breakfast kat rumah je sebab saya sempat buat nasi goreng bagai. Semangat kann.. Jubah dress dari Ruccimodisch. Instant shawl dari SHE. Dan dan dan beg baru cantik…

Shopping Part II

Keesokan hari, 20 Disember 2015, hari Ahad. Keluar awal sikit. Awal tak awal la dalam 11.30 pagi camtu. Terus je ke Setia Alam sebab nak lunch kat Restoran Kidz And Creme. Dalam sejam jugak la perjalanan dari KSU. Kedainya atas Cafe Zawara Coffee. Tapi Zawara Coffee ni belum beroperasi lagi. Esok esok nanti bersainglah secara sihat yo. Signboard Kidz and Creme ni tak jelas sangat. Guna yang bunting tu je. Taktau la kot tengah dalam proses nak pasang signboard ke.…

Shopping Part I

Cerita shopping ni cerita santai santai aje yer. Jangan ada rasa negatif ke apa k. Nanti awak dosa, saya pun dosa. So takmo lah. Hidup ini mudah, so kita lapang lapangkan dada. Baca cerita cerita saya kat blog ni dengan positif, insya Allah hidup kita semua lebih tenang. Gitu tazkirah. Tapi saya serius ni tau. OK sambung. 4 hari berturut turut keluar sebab nak cari barang itu ini. Siap saya dah buat list tempat dan barang yang nak dibeli. Tapi…

Kok Kong & Mekz Cafe

28 November 2015, Sabtu. Saya keluar pegi Kok Kong Winter Wear sebab konon nak cari winter coat dengan long john. Saya tau pasal Kok Kong ni pun dari Dee lama dulu masa dia nak pegi Beijing kot. Dia ada tulis kat blog pasal Kok Kong ni. Memula dengar nama Kok Kong macam lawak je. Nak naik kok kong. Dulu kekecik saya sebut kok kong lah. Yang naik belakang bahu tu. Taktau la korang panggil apa. Banyak la pilihan kat sini.…

Page 1 of 41234