Blog Maya Dot Com

Rutin

Boboiboy

Rutin bulanan saya apa lagi, balik Taiping lah! Ni balik masa bulan Mac hari tu. Minggu selepas saya balik dari Lombok. Keluar beli barang barang Yaya kat AEON Taiping. Taktau nak makan apa, sudahnya pegi The Chicekn Rice Shop je. : : Ada promotion Takhrai Chicken untuk limited time only. Rasa ia macam ayam golek : : : : Ambik set B : : : : Gigih anak dara saya berdiri atas kerusi konon konon nak buat ala ala flatlay…

Kakak kakak Office

Hari tu lunch time pegi reronda Jalan TAR. Asalnya nak gi sorang je tapi Kak Gee kata nak ikut sebab masa tu Kak Lin cuti. Niat nak cari kain pasang untuk Mama & Yaya. Kang bertangguh tangguh langsung tak bebeli haa. Dah tau memang takde nak travel pegi shopping kain ke apa, so beli kat Jalan TAR sudah. Saya ni memang menggagal betul la bab bab nak cari kain ni. Tambah Jalan TAR kau tau je laaa. Punya banyak kain.…

Mini Reunion Katanya

dimulakan dengan gambar saya bersama rakan konsisten saya yang bernama puan nida. kenapa konsisten? sebab saya kawan dengan dia dari umur saya 16 tahun. kadang-kadang persahabatan kami on. kadang-kadang ada off jugak. walaubagaimanapun tetap konsisten. sebab itu diberi nama kawan konsisten (*) kami lunch sama sama kat lanai. nida makan mee yang bertajuk mee pangsi. promotion untuk minggu itu. saya makan kuey teow. takpayahlah gambar. macamlah awak tak tau rupa paras kuey teow macam mana kan.. first time saya minum…

Kek Buah Kukus atau Kek Kukus Buah?

hari rabu lunch ngan ida kat kupang. walaupun satu office tapi nak jumpa si ida nie amatlah haihh payahnya. bz sesokmo… sebab aku nak bagi perfume yang hamid bagi tu, harus buat appointment lunch sekali ngan ida. makan kat kupang saja. sesambil makan sesambil update memasing gitu gini. aterrrr banyak nau berita terkini hiburan sensasi ko ketinggalan kan ida.. tu la, malas lagi baca blog aku. kata ida… yang baca blog ko tu, ialah peminat. aku nie kawan ko, bila…

Makan Susah Tak Makan Pun Susah

korang selalu tak mengalami masalah -nak-dinner-apa-malam-ini? aku ngan encik z boleh kata hari hari ada masalah nie tau. weekdays biasa aku tak masak dah. sebab balik kerja pun dah pukul 6. nak sampai rumah meredah jem lagi. nak masak lauk lagi. nak tanak nasi lagi. pukul berapa leh makan? walhal masing masing perut dah berkeroncong.. semalam aku cadang kat encik z, jom pi makan bubur nasi kat kampung baru. laki aku tu selalu pun ikut jer. tapi kalau makanan jepun,…

Kereta Senyum

hari terakhir january 2011. gi lunch dengan naza & remember. ke the mall sana. makan ayam kenny rogers. sempena CNY, ada promosi. walaupun aku rasa kurang lebih sama je ayam nya. tapi demi menjaga hati adik waitress yang bersungguh mempromosi, jadi aku amik set promosi ini. kemudian ambil air yang tajuk nya ada tropical tropical. dan muffin adalah berperisa oren. wah mentang mentang CNY kan, terus muffin pun bertukar oren. eh perisa oren. kan sudah kubilang.  kurang lebih sama macam…

Mee Rebus Rosli

lunch time jumaat lepas aku gi makan mee rebus. mee rebus rosli adalah nama diberi. kat jalan TAR sana. lokasi sebenar belah belah belakang mydin sinun. aku pun taktau. naza yang bawak nih. aku first time jugak sampai. so order mee rebus kita. bukan aku ngan naza berdua jer yang pergi. tapi hangkut hasin & ayu sekalik. panas ko makan kat sini. berpeluh peluh haku. dengan pakai korsetnya. senak doww… dah la duduk atas kerusi yang berlubang. merisau jugak kot…

Beli Tudung Kemudian Makan Nasi Ayam

lagi cerita pasal nasi ayam. tapi ini kali nama nasi ayamnya ialah nasi ayam segera. kekdahnya di satu hari yang permai, lunch time. kaktin ajak gi ariani sana. beliau mau membeli tudung. so ke sana lah kami. malangnya takde tudung ariani yang lawa tapi murah. yang lawa banyak tapi memahal. so bertukar haluan kami. ke butik hajaba pulak. tudung. sehelai RM35. 3 helai RM90. kaktin mau amik 2 helai tudung. so dipaksa rela aku amik sehelai. amik dengan syarat aku…

Se Lunch Bersama Kawan Konsisten

khamis lepas lunch dengan nida & kaktin kat lanai sana. beberapa kali jugak la dok set nak jumpa nida, tapi asyik la tak ketemu. aterrr memasing membz dengan kerja kan.. so pegi. bertukar-tukar album gambar kahwin. sebab aku tak penah tengok album gambar kahwin dia. dia pun apatah lagi, harus tak penah jugak. kaktin pun selit sama tengok gambar kahwin aku. walaupun dah penah tengok sebelum nie kan.. dah alang-alang ada katanya, so zasss je lah.. aku tak abis lagi…

Peristiwa di Petaling Utama

di waktu makan tengah hari di hari jumaat, seperti biasa lah. aku selalu pun berkepit dengan kaktin jer. so hari jumaat hari tu, kami udah merancang mau ke the mall sana. kaktin kepingin nak minum ice blended starbucks. manakala aku udah berkira-kira mau beli sut kerja. makin lama makin pupus rasanya baju nak pakai ke office. hu hu… tapi baru sampai kat bukit tunku, tetiba kaktin telah mendapat panggilan misteri. sila rujuk blog beliau untuk mengetahui kisah yang terjadi. so…

Cara-Cara Mengorder Sandwich di SUBWAY

ok ini kali pertama aku makan kat subway. sian aku kan. so kata kali pertama, so harus menjakun dengan haibatnya. sib baik payiet dah lapanploh kali makan kat sini, so upacara order mengorder kita serahkan kepada beliau. kaktin cam biasa lah, guna kuasa veto beliau. dia nak bersenang lenang duduk. kitorang je yang beli. tapi dia baik hati tolong lap kan meja makan itu heh. so entry ini khas untuk sesiapa yang teringin mau makan di subway. tapi adalah ketakutan…

All That She Wants…

ini cerita hari khamis. aku dengan kaktin sudah ke the mall sana sebab kaktin sudah mendapat amanat dari officemate beliau. untuk membeli digital kamera waterproof. so pegi. kami berdua saja sebab hadekhayam sudah MIA. taktau mana pegi. tapi aku perchaya dia selamat-selamat saja. tidak dicolek maupun dirampok. sementara kaktin dok berbasa basi dengan si penjual, aku plak dok terkagum-kagum dengan segala tv yang ada di sini. bila lah aku nak merasa pakai tv tv besar kurus kayak gini eh… berpijak…

Page 1 of 212