Pesona Terengganu & Experience Macau

Ingat lagi tak entry last yang saya up sebelum saya stop kejap update blog sebab macam macam hal tu?
Haa kan saya kata nak keluar jalan jalan esoknya tu.
So keluar lah esoknya berjalan jalan berdua dengan Encik Z.

WP_20151031_10_10_04_Pro : : Gitu OOTD yang dah dipakai berulang kali : :

Terus ke Dataran Merdeka sebab nak pegi ke event Pesona Terengganu.
K’RISMA ada plan nak pegi Kuala Terengganu tahun depan, tapi ntah lah jadi ke idok.
So saya pegi ni untuk survey survey la informasi yang berkenaan.

WP_20151031_10_34_49_Pro

Ada outdoor dan indoor juga.
Indoor terbahagi kepada dua. Ada yang jual jual makanan.
Dan ada yang tempat tempat pelancongan.
Yang tempat pelancongan tu kan, macam bestttt je.
Saya tak penah lagi berkesempatan pegi Kuala Terengganu yang bebetul.
Dulu tu macam singgah je sebab nak pegi Pulau Perhentian dengan Pulau Redang.
So memang dalam hati sanubari tu ada rancanganlah nak pegi jenjalan ke Kuala Terengganu itself.

WP_20151031_10_56_04_Pro : : Nenek jangan la jeling saya. Saya tumpang ambik gambau je huhu : :

WP_20151031_10_58_16_Pro : : Tanah BRIS, Jambu Bongkok. Kat mana lah agaknya : :

WP_20151031_10_58_55_Pro : : Nampak tak penyu penyu kecik dalam tu? Comelll : :

WP_20151031_11_00_12_Pro : : Dinding Janda Berhias katanya : :

WP_20151031_11_02_43_Pro : : Ninja Turtle?. Sesuai dengan saya baju hijaunya pun : :

WP_20151031_11_12_34_Pro : : Kat belah luar ada acara mewarna batik terpanjang. Nak masuk Malaysia Book of Records agaknya : :

WP_20151031_11_55_48_Pro : : Seberang jalan, singgah kat Terengganu Kitchen ni. Ada macam macam lauk Terengganu : :

WP_20151031_11_42_06_Pro : : Saya makan Nasi lemak ikan aya sambal. Dan beli sata jugak. Dan air asam boi : :

Dari Dataran Merdeka ke Kompleks Kraf di Jalan Conlay pulak.
Ada Promosi Hiasan Dalaman dan Seri Taman.
Saja jalan jalan cuci cuci mata.

WP_20151031_13_27_57_Pro : : Lawa lawa perabut kayu jati dalam ni : :

WP_20151031_13_35_15_Pro : : Cantiknya wakaf ni. Kalau saya banyak duit teringin nak beli satu letak kat rumah Mama. Pepetang boleh lepak lepak main congkak, minum kopi. Best best. Tapi mahaiiii.. 5k++ : :

Lepas ronda, lepak kejap.
Ingat nak minum je, tetiba termakan pulak.

IMG-20151031-WA0001

IMG-20151031-WA0002 : : Big Patty dengan Cheese dan Mayonis. OK OK je la, tak dela sedap mana : :

WP_20151031_13_55_19_Pro : : Beli air mangga. Katanya pekat dan asli. Tapi rasa air je lebih huhu : :

Dari Kompleks Kraf ke Pavilion.
TQ Di sebab bagitau ada event Experience Macau kat sini.
Pusing pusing bergambar, dan ambik brochures map segala.

WP_20151031_14_43_36_Pro

WP_20151031_14_44_52_Pro

Suka dekorasi yang depa buat ni.
Ala ala Ruins of St Paul kat Macau tu.
Tak sabau nak posing posing maut kat tangga sana tu nanti hehe.

WP_20151031_14_51_48_Pro

WP_20151031_17_35_10_Pro

WP_20151031_17_35_52_Pro

Terengganu dan Macau, tunggu saya ya 🙂

Matta Fair, Burgerbyte dll

Hari Sabtu lepas saya kerja overtime.
Macam lama jugak kot saya tak buat overtime weekend.
Bukan taknak, tapi dah tak disuruh kan.
Exec kat office saya ni siap tanya haa korang taknak buat OT ke? Duit bajet banyak lagi ni ha.

Aterrr cemana nak buat kalau dah takde kerja nak dibuat?
Kalau ikut saya ni, tiap tiap minggu overtime pun ok jer.
Matiklaa mata duitan tak sudah sudah. Hiks.
Overtime dari pukul 10 pagi sampai 4 petang. Jadiklaaa.

IMG-20140906-WA0000

Hari Ahad pegi Matta Fair kat PWTC.
Memang niat nak cari pakej ke SININ & ke SINUN.
Alhamdulillah dapat pakej yang berpatutan.
Tak sabarnya nak travel bulan 1 dengan bulan 2 nanti.
Heee…

Tengah jenjalan tu tetiba sampai kat booth Istanbul.
Nampak ada orang macam ala ala nak buat aiskrim.
Encik Z jenguk je, pastu dia suruh Encik Z q.
Rupanya depa bagi aiskrim free.
Ala kalau korang tengok Istanbul Aku Datang tu, kan ada scene Beto & Lisa Surihani beli aiskrim yang lekat lekat tak jatuh tu.
Haaa aiskrim tu la.

20140907_150406

C360_2014-09-07-15-05-40-926
: : Tak mampu nak pegi Istanbul, kita makan aiskrim Istanbul je laaa hehe : :

C360_2014-09-07-15-06-41-800
: : flavour jagung & coklat. aiskrim tu taste dia sama je macam aiskrim biasa, cumanya ia lebih kenyal dan kental #silaimagine : :

Dari PWTC singgah Kamdar Jalan TAR.
Nak cari kain untuk buat baju raya Yaya.
Tetiba baru teringat pasal baju Raya Haji kannn.

C360_2014-09-07-17-32-15-112

Pastu ke Damansara Perdana untuk early dinner.
Tetiba plak tercetus idea nak makan kat Burgerbyte.
Alaaa restoran Zizan tu laa.
Sebabnya sebelum keluar tu tertengok JJCM ada tunjuk restoran burger. Tu yang cam terlior lior teringin tu.

C360_2014-09-07-18-40-39-375
: : ok la boleh tahan besar jugak restorannya kat belakang tu : :

C360_2014-09-07-18-42-57-344
: : menu : :

C360_2014-09-07-18-43-30-356
: : Lychee RM4.80. Lime RM1.50 : :

C360_2014-09-07-18-44-44-131
: : Encik Z makan ni. Lamb Garlic Butter with Cheese RM12.80 : :

C360_2014-09-07-18-44-14-779
: : Saya makan ni ha. Beef Redang Beach RM12.80 : :

Taste wise?
Encik Z punya tu ok la biasa biasa aje, tapi rasa la dia punya garlic tu.
Saya punya pulak biasa je, cuma ada pineapple la tengah tengah tu.
Me love pineapple sebab tu order.
Cumanya pineapple nya pineapple muda.
Eh gedik benau nak tulis pineapple. Nanas sudahhh.
Eh nanas ke nenas? Apa apa je laa..
Haa sebab nenas muda. Kalau nenas dah masak ranum manis manis mesti lagi sedap kot.

C360_2014-09-07-18-47-25-622
: : nenas muda : :

C360_2014-09-07-19-22-42-077
: : total : :

Kesimpulannya, biasa biasa aje kot burgernya.
Taktau la kalau ada burger lain yang special yang saya taktau ke kan.
Since takde pun staff yang macam nak rekemen ke hapa.

Lagi satu yang membuatkan saya rengsa ialah ada 3,4 ekor lalat yang mengganggu saya tengah makan.
Macam pelik kot sebab yer la jual burger kan, bukan jual nasi goreng ikan masin pun yang nak ada lalat banyak banyak ni.

So nak repeat ke? Rasanya tak lah kot.
Ni pendapat saya yer, jangan korang la membabi buta percaya ke hapa pulak.
Kang tak pasal Zizan saman malu saya kang.
Hampun yer dik Zizang. Ni pendapat kakak ostajah saja.

C360_2014-09-07-19-02-19-279
: : tak fahamlah kenapa nak park kereta ceni. park memolek susah sangat ke eh? #nibukankeretazizan : :

Balik singgah AEON Wangsa Maju sebab ada nak beli few things.
Pastu tapau Big Apple Donut.
Dah tak banyak yang tinggal masa ni tapi nasib baik 2 flavour yang saya suka ada lagi.

20140907_221403
: : Coco Mango & Say Cheese yang sedappppnyerrr : :

Malam tu layan AF 2014.
Saya suka Nina dengan Adel. #lesbosangat
Kenot brain Nuha & Muna #emsorry