Blog Maya Dot Com

Random

Cuti-cuti Pulau

9 September Sabtu, saya ada program kat Lanai Kijang. Program mempertahankan diri wanita yang kependekannya ialah Protek-Nita. Ni nanti kalau rajin saya cerita lah kat blog yer. Kalau takde tu, tak rajin la hehe. Lepas habis program dalam pukul 2 petang camtu, lepak makan kat Lanai jap. Tup-tup dapat message dari Kak As kata dia on the way. Dapat la lepak kejap melepaskan rindu dan update gossip-gossip terkini di RSA hehe. : : Kak As & Abang Nuar yang ceria…

Selepas Balik Korea

Lepas balik Korea tu kocoh-kocoh la nak selesaikan segala mala urusan. Nasib la saya ada balance cuti lagi sehari. So ambik half day half day. Khamis pulak saya MC, kena food poisoning hebat gila. Cirit birit dengan muntah teruk. Bayangkan muntah dengan berak serentak. Kau rasa????? Lemah lembik longlai dibuatnya. Salah satu urusannya ialah nak selesaikan rambut Yaya ni ha. Dia kan tetiap tahun buat relaxing. Tahun ni kami bincang-bincang, tukar fesyen. Marilah kita kerintingkan ia. Pegi kedai biasa kat…

Sebelum Pergi Korea

Saya compilekan je lah aktiviti-aktiviti saya 3 beranak sebelum pergi Korea. Dah snap gambar semua kan, so update je lah. Buat IC Yaya kat UTC Sentul. Ikutkan dah lewat lebih sebulan gak. So kena la bayar denda RM10. Masa IC nak siap, staf kat kaunter tu tanya. “Tarikh nikah bila?” “Saya dah berpisah dengan bapak dia. Nak kena bagitau tarikh nikah jugak ke?” “Habis tu siapa?” juih bibir pada Encik Z yang tengah duduk “Suami. Saya dah nikah lain” Diam.…

Random Cuti Sekolah

Sehari sebelum #Zturns36, saya bawak anak anak keluar beriadah kejap belah petang. Tengok Caca macam tak sihat, saya speku sebab terperuk kat rumah 2 hari la kot. Dia diam, takde mood dan melepek je. Kami pegi Taman Tasik Dato Keramat. First time saya sampai sini. Ada peralatan untuk bersenam bagai. Baguslah. Kira siapa yang tak de kesempatan nak pegi gym, boleh je datang workout kat sini. Luas tempatnya. : : Ada playground jua : : : : Ada air terjun?…

Seumpama…. Rama-Rama

pagi semalam pagi-pagi masa nak pergi kerja, aku nampak ada rama-rama sedang elok bertenggek kat depan pintu lif. rama-rama nie besarrr… dan cantik. dia duduk diam kejung je kat situ. bila pintu lif terbukak, dia macam terkejut. nasib baik dia bijak. terus dia terbang. kalau tak terbang, harus terpenyek kat situ. orang kata, kalau rama-rama masuk rumah maknanya ada tetamu nak datang berkunjung. ek? tapi kalau rama-rama takat berhenti kat depan pintu lif saja. maksudnya apa ya? ermm…