Pulau Perhentian – Kisah Sedih :(

jumaat, lepas abih opis aku berjalan ke sogo untuk membeli jajan. berjalan bersama-sama abang buls sambil mengadu domba hal-hal yang perlu diadukan. lepas habih beli jajan, joint makan satay dengan apau dan idajelita kat restoran yang sungguh panas cuaca didalamnya. *kesat peluh*

jalan kaki balik opis, mandi kat gym dan amik beg dalam myavi. ntah taktau macam mana, masa nak tutup pintu myavi, carik kunci. carik punya carik punya carik, tak jumpaaa… kelam kabut carik dengan bantuan idajelita & fina. tak jumpa gak… pastuh kekasih laling sms. “oit nko kt tandas dok mekap ke? org dh nk gerak ni”.

uwaaaaa…. mana kunci myavi nieee…???? call kekasih laling & kekasih perlu untuk mengkhabarkan berita duka ini. dedua turun padang tolong carik. bongkar beg, selongkar dalam myavi, pun masih takde. oleh kerana keadaan tengah genting, terpaksa lock jugak lah, memandangkan bas pun dah dok tunggu nak gerak.

kunci spare ada kat jasmine. tapi baru teringat. alamakkkk… kunci jasmine ada dalam myavi!!!! haiyaaa… tingkap myavi pulak telah ditutup serapat-rapatnya. aiseyy men… spoil mood betullah… *ketap bibir*

habih macam mana nie..?? apa yang perlu aku lakukan..?? pecahkan myavi atau pecahkan jasmine? kita nantikan jawapannya selepas ini. memang sungguh sadisss….. *keluh*

Pulau Perhentian – Episod 1

esok malam aku akan bertolak ke pulau perhentian, terengganu. trip dengan persatuan kakitangan bnm. dengar kata 48 orang semuanya pegi. ramainya…
cuma kurang seronok sebab ada antara geng yang pegi pulau redang tahun lepas dan hutan belum baru-baru nie tak dapat pegi. tapi sib baik idajelita, fina, ayud & rina ada. hmmm… guys pulak kekasih kiut dan kekasih rajuk tak pegi. tapi kekasih suara, kekasih perlu dan kekasih laling ada. cukup lah untuk aku bermanja-manjaan.
aku tak penah sampai lagi pulau perhentian nih. walaupun sebenarnya aku bukan minat sangat pegi pulau-pulau. aku rasa kebanyakan pulau di mana-mana saja macam sama je.  pantai-pantai pun macam kureng ckit. cuma boleh maafkan karambunai yang best itu sajer. best bangat lah sana…
aku lebih suka pegi tempat-tempat yang ada tinggalan sejarah. dan ada mercu tanda. macam eiffel tower ke, eiffel tower ke atau eiffel tower ke.
walau apa pun, kena kumpul duit dan setel hutang piutang dulu, baru boleh pikir untuk jalan-jalan cari pasal nih. mudah-mudahan ada rejeki aku nanti… amin…