Blog Maya Dot Com

Puasa

3 Layer Tea, Cheese Nan & Tandoori

oleh sebab hari selasa hari tu memang kebetulan ada dengan kaklong & abang long, so decide untuk berbuka puasa sesama terus. kitorang buka kat ali maju jer. sekangkang anak monyet dari jasmine. masa abang long suggest buka kat ali maju, dalam kepala dah set dah nak makan cheese nan ayam tandoori & 3 layer tea. : : aku nak snap gambar 3 layer tea je. tapi elok caca tolak air oren dia kat aku. macam tau tau je mommy dia…

Sambal Acar Yang Begini!

hari ahad berbuka puasa kat rumah maklong nun di semanggol sana. ok ini first time untuk puasa tahun nie, aku berbuka kat rumah orang. ok tolak la rumah mama. sebab rumah mama tu kekira rumah aku jugak la kan.. sebelum waktu berbuka, berjalan di sekitar dulu. rumah maklong aku nie bebetul berdepan dengan sawah padi. tapi tak pasti la plak sekarang musim apa. tapi kok kelihatannya sawah padi adalah menghijau. begitu. rumah maklong separuh batu separuh papan. tiba-tiba teringat lagu…

Berbuka Puasa di Sime Darby Convention Centre

kelmarin aku berbuka puasa kat sime darby convention centre. kat bukit kiara sana. vendor sgti yang invite. actually invite budak-budak operations. tapi tak sorang pun yang nak gi, so dipanjang-panjangkan invitation tu. udahnya aku ngan mira je pergi berdua. first time nie aku berbuka puasa kat luar sepanjang dah 16 hari kita berpuasa. eh second time kot. sekali masa kat sri malaysia taiping tu. tapi tu tak kira la kot. nie yang kat KL la. gila kentang oh kami laki…

Berbuka Puasa di Hotel Seri Malaysia Taiping

masih kisah di taiping tanah tumpah darahku. hari ahad, abang long ajak semua semua yer i mean semua yang ada di rumah puan normah untuk buka puasa di hotel seri malaysia. baru saya nak bukak wallet mengirai duit, tak semena-mena abang long bersuara ‘biar abang long yang belanja’ sambil tepuk dada. ok tepuk dada saya pandai-pandai tambah. baru saya teringat, semua bank komersial dapat kenaikan gaji, arrears, backdated dan hapa hapa lagi ntah. wah.. loaded la abang long saya he…

Nasi Ulam Terbaik

saya balik ke taiping 2 minggu berturut-turut. sekali sebelum puasa bersama encik z. sekali lagi minggu lepas semasa puasa dengan adil, adik lelaki kandung saya. eh eh. macam tak kena bunyinya. asal faham sudah lah yer. eh eh.. kenapa mukadimah nya sama macam ENTRY NIE jer. ok saya copy paste. tapi plagiat entry sendiri tidak mengapa kan? heee.. ini kisah minggu lepas. hari sabtu berbuka puasa di rumah mama. kadang-kadang tak tahu nak sebut rumah sendiri ke, rumah kampung ke,…

Bersahur & Berbuka di Hari Pertama Ramadhan

nasib baik saya sempat save gambar-gambar nie dalam draft. bukan apa kawan-kawan, nie saya nak cerita. semalam kan, masa tengah berbuka puasa nie… menu : nasi, daging kari, sayur terung goreng, roti john. tengah-tengah menyuap nie tiba-tiba tekak rasa meloya teramat. saya terus ke sinki. saya muntah gila-gila. makanan yang baru saya makan ciput tu, terus terbelahak keluar. perut sakit gila okkk.. lepas tu saya dah tak lalu lagi nak habiskan nasi. saya makan roti john 2 keping. lepas maghrib,…

Page 5 of 512345