Jom Pergi Hat Yai!

dari taman ular kami balik ke homestay.
penat sangat gamaknya 3 beranak tertidur.
best kot tidur kat kawasan kampung ni.
cam aman damai tenang nyaman jer.
lepas asar packing barang siap siap nak gerak ke hatyai pula.
oh yer sedikit informasi.
pada sesiapa yang nak drive ke hat yai dari malaysia, korang kena amik insurans tau.
insurans ni boleh diamik di kedai kedai sepanjang sebelum sampai ke border.
dalam kes aku ni, cikgu asri yang uruskan semua.
so idok ler aku berapa mengambil tau procedure nya.

plan nya nak tunggu cikgu asri nak gerak sesama lah.
tapi kitorang gerak awal dulu.
bila dah masuk imigresen malaysia baru teringat duit tak tukar lagi!
coiii…
terpaksa patah balik dan bertukar uwang.

: : 2 beranak yang suka gaduh : :
isi minyak kereta korang penuh penuh tau sebab minyak kat thailand mahal dari malaysia.
lepas cikgu asri sampai kami pun gerak together gether.
bapak laju hoh cikgu asri bawak kereta.
sib baik encik z hebat boleh follow hehe.
dalam sejam kot perjalanan.
sampai lah kami ke hotel yang telah dibooking.
TBC~……