Tune Hotel, Pekanbaru Indonesia

okeh, saya share sikit pasal tune hotel pekanbaru yer.
salah satu sebab yang menguatkan lagi nak pegi pekanbaru ni sebabnya ada tune hotel ni.
tune hotel ni korang pun tau kan, budget hotel yang boleh direliable kan.
maksudnya cam kalau kita ke mana mana ambik budget hotel mesti cam tau tau condition hotel tu cemana betul tak?
haa kalau macam tune hotel ni kau dah tau what to expect gitulah.
sebab kedua, saya boleh collect Big Point!
tune hotel pekanbaru ni letaknya ke dalam sikit dari jalan besar.
kekira 200 meter. takde la jauh nak menapak, tapi yang sebenarnya korang ada option lain.
saya cadangkan korang kalau nak pegi, stay kat i-shine hotel sebab hotel ni bebetul kat tepi jalan besar.
nak jalan kaki ke plaza sukaramai pun dekat.
depan hotel tu ada kedai makan masakan padang juga. sari bunda kalau tak silap.
_MG_5866
tune
_MG_5884
: : lobi hotel : :
_MG_5879
: : reception : :
_MG_5878
: : jalan ke bilik : :
_MG_5876
: : saya stay kat bilik nombor 615 : :
untuk tune hotel ni bilik saja saya bayar RP363,000.
saya add ons aircond, tv, wifi, towel dan toiletries untuk 48 jam RP198,000.
breakfast set pulak saya ambik untuk 4 hidangan RP121,000.
menjadikan total saya bayar untuk hotel ni ialah RP682,000.
convert RM plus minus RM195.00 untuk 2 malam.
keadaan dalam bilik sama je macam tune hotel yang saya stay kat JB dulu.
20130930-171839.jpg
20130930-171901.jpg
20130930-171923.jpg
: : dapat 2 beg merah ini. tapi awasss jangan curi yaa, nanti kena caj : :
20130930-171939.jpg
: : dalam beg merah ada towel, mineral water, sabun, shampoo, remote tv dan password wifi : :
_MG_5840
: : kalau malas nak keluar bilik, order je makanan haa. menu kat atas tv tu : :
_MG_5863
: : signboard tune hotel dari jalan besar : :
Sep 15, 2013 | Nak check out dah dari Tune Hotel Pekanbaru Indonesia by normaya11 on Keek.com

 

20130930-171959.jpg
20130930-172017.jpg
: : indahnya ciptaan Tuhan. kan ain? *menyampahhh : :
question? tanyalah ostajah normaya.