Blog Maya Dot Com

OwnPerception

3 (Tiga)

orang kata, kalau kita bersahabat baik 3 orang, end up persahabatan tu pasti akan berantakan. kalau tak berantakan pun, dalam persahabatan tu pasti akan ada masam muka. tak puas hati. sakit jiwa. dan memendam rasa. tinggal lagi sama ada masing-masing nak meluahkan berterus terang. atau terus diam membisu lalu berlalu. atau berpura-pura seperti tiada apa yang berlaku. tak kira apa juga tindakan yang diambil. tapi salah seorang perlu bersikap berkecuali. bukan menyimbah lagi ke minyak ke api yang marak. atau…

Menongkat Langit

selalu pun orang kata hidup nie umpama roda. ada masa kita di atas. gembira, bahagia, sempurna dan berjaya. tinggal lagi macam mana cara kita bersyukur dan menghargainya. dan selalu pun orang kata langit tidak selalu cerah. kalau semalam kita gembira, bahagia, sempurna dan berjaya tak mustahil esok lusa kita akan tersungkur, kecewa, menangis dan menemui kegagalan. dan terpulang juga bagaimana caranya untuk kita bangkit dan menanganinya dengan positif atau negatif. jadi, bila kita berada di puncak…. jangan bermegah dan menongkat…

Losing A Friend

banyak kali dah sangat anna dok bercerita pada aku hal rumahtangga dia. every time pun tentang mak mertua dia gitu. bapak mertua dia gini. ipar dia terhapa, biras dia mengarut. suami dia dot dot dot… aku dengar tanpa ada sebarang rasa jelek di hati. tapi of coz tak molek aku nak mengapi kan dia lagi. bak menyimbah minyak pada api yang sedang marak. aku cuba bagi dia semangat nak bersikap positif. banyak kali. terlalu banyak. tapi every time pun dia…

Shahir Juara AF8!!!

tak sia-sia haku vote shahir uolls. dia sudah menjadi juara. sukerrrrrrrrrrrrrr…. dia memang layak ok. layak bangattttt.. tak kisahlah orang nak kata juara recycle ke lantak. ada peminat-peminat shahir kisah? takdeeee.. mesti adlin aman ramlie frust sebab adira tak menang. adira bukan tak best, tapi shahir lagi best la.. huahuahua.. tapi tatappp aku tak puas hati daus nombor 3. apakahhhh???? sengih lebar dia okkk aku tengok. patutnya hari tu dia yang out, bukan ain. suara ain jauhhhhh lebih meletup dari…

Apabila…

apabila menulis blog tidak lagi menjadi satu keutamaan.. apabila bermain bridge tidak lagi menjadi menimbulkan kegembiraan… apabila persahabatan bertukar menjadi permusuhan… apabila gelak ketawa berganti airmata… dan apabila kasih suami & isteri hilang serinya… dan apabila perkahwinan kedua menemui jalan terakhir… akan masih adakah sirna untuk mereka? : :  BUNTU. DAN KELIRU : :

Wanita Cantik

dari kaca mata kau la kan, apa definisi cantik yang sebenarnya? aku google. lalu bertemu dengan entry ini. yang mana aku rasa pendapat beliau adalah sangat haibatt.. kau boleh klik link itu jika mau membacanya ya. aku dah lama tak jumpa dengan wanita cantik. i mean yang rupa parasnya memang cantik. i’m not talking about dalaman as semua orang selalu kata, biar tak cantik luaran, tapi cantik dalaman. ini yang bila kita tengok wajah dia, terus terdetik WOW! CANTIKNYA DIA!!…

Best ke nak kat suami orang nie?

Lately, macam banyak plak masalah rumah tangga yang I dengar melibatkan pihak ketiga. Recently one of my close friends tanya I apa nak buat since she’s got black and white proof yang husband dia main kayu 3. I cakap, confront je lah. Then she plak cam 50-50. Reason being so, she’s 2 months pregnant and she’s living with her in laws and she’s not working. Hmmm tersepit lah camtuh. Mana she nak gie? Nak balik rumah mak, of coz lah…

See no evil, Hear no evil, Speak no evil

Ada mata pandang Ada telinga dengar Ada mulut diam Ada tangan garu Ada kaki goyang Ada otak pandai Ada akal pakai Ada bijak gadai Ada mata pejam Ada mulut kunyah Yang remeh dan yang temeh Berlegar di sekelilingmu Yang remeh dan yang temeh Berlegar di sekelilingmu Buatlah.. Buatlah tak tahu Biarkan.. Biarkan berlaku Rela jadi tunggul Rela jadi patung Tunggu dilelong Suruh angguk-angguk Suruh geleng-geleng Oh puji lah aku Ampu lah aku Senang hidupmu Ada tangan tadah Ada maruah campak

Page 8 of 8« First...45678