Blog Maya Dot Com

OwnPerception

Kecil hati

sejujurnya saya bukanlah jenis yang cepat kecil hati. orang kata saya gemuk ke, jerawat ke, blog sendu ke #tetiba normally saya macam ok je. dan. sebenarnya quiet some times jugak la saya tak kecil hati yang tahap menusuk ke jiwa. selalu pun kecil hati yang stok sentap tu. yang macam lepas sentap tu terus nak amukan. haaa tu macam selalu gak la hihi. ni bebaru ni la, ada la kawan seoffice yang cakap something yang buat saya rasa cam sedihnya.…

Terkesan #MH370

Kegelisahan didalam kedinginan Meniti sepi keseorangan Sebuah kematian yang tiada bernisan Sendu mengiringi perpisahan Ruang nan luas diri bergerak bebas Namun keupayaanku terbatas Segala mimpi menjadi asing Perit membakar diri….. pertama kali saya dengan berita tentang kehilangan pesawat MH370 ni dari grup adik beradik tiri saya. payiet bagitau. saya masa ni dalam kereta otw nak pegi event blogger. oleh sebab memang tak tengok tv so saya tak berapa fokus sangatlah pasal kes ni. sampailah saya scroll instagram masa kat event.…

Hijrah

: : percubaan memakai tudung secara messy messy gitu tapi adooo : : sehari sebelum cuti maal hijrah tu, petang lepas office ajak encik z pegi wangsa walk. hari tu kan tak dapat nak makan green curry beef sebab dapur rosak katanya kan. so lets pegi. nasib baik kali ni tercapai hajat nak makan. kalau dapur rosak lagi harus saya awaskan. pagi maal hijrah tu lepas subuh baring baring je atas katil. scroll facebook tengok kat page ceeramoon, ceera annouce…

Kagum

masa taip entry pi makan fillet o fish kat mcd tu terasa rasa pulak kat tembolok saya ni ha. so balik kerja tanya encik z boleh ke nak makan fillet o fish tu? dia kata ok lets. so singgah lah kat mcd jalan pahang tu, otw balik rumah. : : assalammualaikum fillet o fish! bersua lagi kita ya : : masa tu dalam pukul 6.30 petang kot, hujan. jalan boleh tahan sesak. sesambil makan berborak suami isteri. saya bagitau encik…

Rezeki

hari ahad lepas saya pegi melawat shida dan baby boy nya kat ukay perdana sana. lama dah tak berborak dengan shida ni ha. kekangan masa dan situasi. tapi insya Allah doa saya untuk dia dan keluarga tak pernah putus. calling calling setting time semua so pegilah saya ke sinun. sebelum tu pi lunch dulu kat nasi ayam taman melawati. asalnya nak lunch nasi campur kat titiwangsa tu tapi tutup lah pulak. tu yang pegi nasi ayam je lah. orang meramai.…

Fake It Till You Make It

Assalammualaikum korang.. Salam Jumaat.. Hari ni saya cuti. nak balik taiping. esok nak buat birthday party yaya. tapi takpelah, saya up kan jugak entry ni buat bacaan dan tatapan korang. saya tau korang pepagi pukul 9 mesti refresh blog saya kan. jangan bohong. dosa 😉 ok kita sembang sembang je lah di hari jumaat penghulu segala hari ni. hari ni 18 oktober 2013 genap 3 tahun saya kat department sekarang. siapa pembaca setia blog saya dari dulu mesti tau kot…

Jemputan Sana Sini

31 Ogos 2013 1. KakTin – Petaling Utama 2. Ita – Petaling Jaya 3. Di – Bangi 4. Lyn – Klang 5. Nida – Shah Alam 1 September 2013 1. Kak Feez – Ampang 2. Salleh – Puchong 3. Fin – Sri Hartamas 4. JM – Kajang Kalau boleh semua pun saya nak pegi. Tapi itulah dia, bukan dedekat kan. So kalau ada yang saya tak sempat, maaf dipinta banyak banyak yer. Saya? Tak buat open house kot. Cukuplah kena…

20 Ramadhan = 2 Tahun

hari ni 20 ramadhan. bersamaan dengan 2 tahun kalendar Islam saya dah bertudung. insya Allah tarikh yang akan saya ingat sampai bila-bila. terima kasih Allah kerana memanjangkan umur saya, memberi saya peluang untuk menutup aurat. semoga saya istiqomah. amin. masa mula-mula saya bertudung dulu memang banyak cacat celanya. in fact sekarang pun masih lompang sana sini huhu. saya ingat lagi masa memula bertudung, ada sekali tu saya pakai tshirt lengan pendek. ada seorang sahabat tegur. lepas tu baru cam tersentak…

Curang

tanjat tak tengok status facebook saya ceni? status ni dah lama kot. masa-masa PRU hari tu lagi. saya ni dah bertahun kot tak up status meroyan memarah memaki mencarut kat facebook. cukup cukup lah zaman kegelapan dulu. dan dan dan takde kena mengena pun dengan kawan-kawan saya status ni. siap ada yang komen sabarkan saya apa semua he he. no lah. saya walau marah walau sentap cemana pun dengan kawan-kawan, insya Allah saya takkan up la status memalukan kawan-kawan. ye…

Musibah. Periksalah Hati

pernah tak kita sedar bila musibah menimpa musuh kita, itu bukan saja ujian untuk dia, tapi juga ujian untuk kita? tak faham? contoh : musuh kita seorang ahli perniagaan. dan dia gagal dalam perniagaannya. bangkrap. muflis. ok itu ujian untuk dia. ujian untuk kita pulak adakah kita akan bertepuk tangan bersorak gembira sebab dia dah muflis? atau kita bermuhasabah diri dan mendoakan yang terbaik untuk dia? saya pernah dihina sebab bergelar janda. tapi saya tak pernah berdendam. saya selalu berdoa…

Boikot Air Asia. Anyone?

saya rasa hari tu ramai je tau yang pasal kes sorang perempuan dengan anak dia yang tak boleh fly balik ke KL dari Ho Chi Minh sebab anak dia chicken pox. gigih 2 malam saya khatam baca komen komen kat facebook page Air Asia. dan macam biasa lah kan, rakyat malaysia ni kalau ada isu ceni memang cepat nau je lah hentamnya. ayat paling glamer ialah ‘boikot air asia!’ naik MAS lagi bagus!’ sure haaa awak nak boikot air asia?…

Saya dan suami memang nak zuriat TAPI…..

assalammualaikum semua. entry ni dah lama saya simpan. takde lah apa sebab kot. cuma mungkin tunggu masa yang sesuai untuk dikongsi. pertama-tama sekali saya mintak maaf kalau entry ni mungkin ada yang rasa macam tak selesa, or tak sesuai untuk dikongsi ke apa. insya Allah niat saya baik. cuma mahu berkongsi dan bagi panduan pada yang senasib dengan saya, yang mungkin taktau nak mula macam mana. pada yang dah lama baca blog saya mungkin dah tau la kan tentang diri…

Page 3 of 812345...Last »