Blog Maya Dot Com

Office

Kesibukan di Pejabat

Ini adalah kisah sebulan dua yang lalu di mana penuh dengan kesibukan di pejabat. Ada event, overtime, prepare folders/slides etc etc. Saya combinekan lah semua. Actually ada a few events, tapi saya story yang ada gambar je la eh. Event pertama. Global Seminar on Disaster Risk Financing di Sasana Kijang. Sehari sebelum cuti Hari Malaysia bertungkus lumus prepare folders sampai pukul 10 malam. Esoknya yang hari Perhimpunan Baju Merah tu pun saya pegi office buat overtime. Nyaris tak dapat masuk…

Go Retro

Ni cerita hujung bulan 8 hari tu, to be exact, 28 Ogos 2015. Annual dinner B**. Di Hotel 1 World. Temanya Go Retro. Tapi tidakklah saya bertema bagai. : : 2,3 hari sebelum dinner semua staff dapat doorgift. Boleh pilih nak external hard disk atau beg. Saya pilih beg : : : : Encik Z pun ambik beg jugak. Senang nak travel nanti nahh bawak beg memasing sendiri hehe : : : : Kad jemputan : : : : Kain…

B** Secretaries Conference

Saya sampai sekarang masih tak sure sama ada Secretary’s Day tu adakah memang khas satu hari. Atau adakah ianya Secretary’s Week. Atau Secretary’s Month. Para Setiausaha semua, mohon pencerahan plis. Walaupun tak sure, tapi sebagai seorang Setiausaha, marilah meraikannya. Takde orang raikan untuk kita, kita rai sendiri sendiri sudah. Hiks. Sila ambil maklum cerita ni adalah cerita bulan April / Mei hari tu. Yer sila pitam sekarang. Saya punya la kemalasan tahap tertinggi nak update. Haish. Tapi sebab gambar semua…

5 in 1. Bye Kak Gee!

1 September hari tu saya dengan Kak Gee dah tak satu department lagi dah. Kak Gee dah pulang semula ke pangkuan department lamanya. Dah kembali ke pangkuan Kak Lin hehe. So beberapa program diaturlah untuk farewell Kak Gee. Memula program makan makan bersama GITJ. GITJ stands for Geng India Tak Jadi. Dok la plan nak pegi India berbulan bulan lamanya. Last last tak jadi. Stress haku. Esok esok kalau tetiba plan jadi, tukar la grup nama GIDJ. Geng India dah…

Open Department Sana Sini

Cerita pergi open house dah settle. Ni cerita open department pulak. Macam biasalah semua department pun buat jamuan raya kan. Memandangkan RSA ni merupakan admin kepada 13 department yang lain, makanya adalah department yang jemput saya jugak menghadiri jamuan raya depa. Mana yang jemput kita pergi, yang tak jemput nggak apa apa dong. Jemputan pertama dari PFP. Saya pergi dengan Umi, Kak Aida & Khairy. Kedua jemputan dari FSD. Tapi sayyangg tak snap gambar. Ingat lagi masa open department FSD…

To The Best Boss Ever. Happy Belated Birthday Kak As!

Usai makan makan Raya RSA tu, saya dengan AJK K’RISMA masuk mengadap Kak As. Konon konon macam nak bagitau ada hal tak puas hati la. Memasing muka serius je. Kak As pun macam cuak. Elok saya masuk bawak kek dan surprise!!! Hehehe.. Actually minggu sebelum tu birthday Kak As. Tapi tak sempat nak buat apa. So alang alang dah makan makan ni, sekalian lah beli kek untuk ia. : : Kek Pavlova tempah dari Ahyue : : : : Kak…

Jamuan Hari Raya RSA

Belum cukup 2 minggu raya RSA dah buat Jamuan Raya. Syawal ke 13. Sebab tau nanti lambat lambt mesti banyak department lain buat, so taknak bertembunglah gitu. Macam biasa saya one of the yang akan sibuk sibuk itu ini di hari kejadian. Pepagi tu datang office pakai baju biasa sebab tau nak menyinsing lengan di dapur buat itu ini. : : The bibiks : : : : Kak Aida dengan apronnya : : Menu yang disajikan… : : Nasi Tomato…

4 in 1 Celebration

2 hari sebelum puasa K’RISMA buat majlis yang diberi nama 4 in 1 Celebration. Gitu.. Sambut birthday siapa yang lahir bulan 3 sampai bulan 6, welcome back Imad, Azman & Emli sebab depa MC lama hari tu sampai masuk hospital. Menyambut Ramadhan dan announce kan workstation terbersih terkemas dan tercantik. Saya kan AJK K’RISMA, tu yang pepagi pegi ambik kek kat MammaMia Gelato Italiano tu. Balik office tengok Apau tengah bagi Health Talk. Aiseyy tak sempat join. Pastu dah sibuk…

Jurassic World, Shopping Raya & Mammamia

: : Ambik kau punyalah panjang tiket wayang. Mau tak, 34 tiket ok! : : Ceritanya 10 Jun hari tu, saya lari kejap dari office pegi Suria KLCC. Bukan la lari sorang, lari dengan Abang Mohd Noor & Kak Gee. Jangan korang ingat kitorang ni berlari pulak pegi KLCC tu. Tau la baru Run For Your Life kan! Hiks. Tumpang kasih kereta Abang Mohd Noor lah. Selepas Riadah K’RISMA kat Taman Tasik Perdana, aktiviti kedua untuk Social ialah Movie Day…

Run For Your Life

Kalau hari tu Social K’RISMA dah buat aktiviti Riadah kat Taman Tasik Perdana, kali ni Sports K’RISMA pulak mengganas dengan aktivitinya. Cewahh… Aktiviti diberi nama Run For Your Life. Pukul 5.15 petang semua berkumpul kat Kupang dan memulakan larian. Tapi saya ni banyak jalan je dari lari. Aterrr… laluannya mendaki kau huhu. Saya ni dah lah berzaman tak exercise. : : Memulakan larian : : : : Sasana Kijang. Hai Kaktin.. #lambaikaktin : : : : Lalu depan JKR :…

Sunway Putra Mall

Korang tau tak Sunway Putra Mall dah mula beroperasi? Soft launching 28 Mei hari tu. Saya tau la sebab saya hari hari lalu depan tu nak pegi office. Tak tau Sunway Putra Mall? Ala The Mall lama tu. Ada yang panggil Yaohan. Tempat lepak saya masa form 2, form 3 dulu. Atas sekali tu ada tempat main game, ada kapal dengan benda alah boleh naik pusing pusing. Zaman menggatal menggedik. Koserr bila ingat haha. Ni dah kerja kat B** ni,…

Riadah K’RISMA @ Taman Tasik Perdana

Tahun ni saya terpilih lagi jadi committee members K’RISMA. Eh eh ehwah ni dah 4 penggal ni saya jadi committee members. Masa memula nak dilantik tu saya nak bangkang dah. Tapi ada yang kata ‘Alaaa Mya kalau awak bangkang pun nanti kena buat kerja jugak, baiklah awak setuju je’ Tsk tsk.. Tapi tapi tapi bila tengok committee members yang lain semua pun sekepala terus cam Yeyy.. Saya AJK untuk Social. Berganding bahu dengan Abang Mdnoor. Nampak sangat lah hah saya…

Page 5 of 14« First...34567...10...Last »