Blog Maya Dot Com

Office

Run For Your Life

Kalau hari tu Social K’RISMA dah buat aktiviti Riadah kat Taman Tasik Perdana, kali ni Sports K’RISMA pulak mengganas dengan aktivitinya. Cewahh… Aktiviti diberi nama Run For Your Life. Pukul 5.15 petang semua berkumpul kat Kupang dan memulakan larian. Tapi saya ni banyak jalan je dari lari. Aterrr… laluannya mendaki kau huhu. Saya ni dah lah berzaman tak exercise. : : Memulakan larian : : : : Sasana Kijang. Hai Kaktin.. #lambaikaktin : : : : Lalu depan JKR :…

Sunway Putra Mall

Korang tau tak Sunway Putra Mall dah mula beroperasi? Soft launching 28 Mei hari tu. Saya tau la sebab saya hari hari lalu depan tu nak pegi office. Tak tau Sunway Putra Mall? Ala The Mall lama tu. Ada yang panggil Yaohan. Tempat lepak saya masa form 2, form 3 dulu. Atas sekali tu ada tempat main game, ada kapal dengan benda alah boleh naik pusing pusing. Zaman menggatal menggedik. Koserr bila ingat haha. Ni dah kerja kat B** ni,…

Riadah K’RISMA @ Taman Tasik Perdana

Tahun ni saya terpilih lagi jadi committee members K’RISMA. Eh eh ehwah ni dah 4 penggal ni saya jadi committee members. Masa memula nak dilantik tu saya nak bangkang dah. Tapi ada yang kata ‘Alaaa Mya kalau awak bangkang pun nanti kena buat kerja jugak, baiklah awak setuju je’ Tsk tsk.. Tapi tapi tapi bila tengok committee members yang lain semua pun sekepala terus cam Yeyy.. Saya AJK untuk Social. Berganding bahu dengan Abang Mdnoor. Nampak sangat lah hah saya…

Lunch @ The Majestic

Tahun ni saya terlibat lagi dengan Annual Report. Rasa tahun ni dah tahun ke 4 kot? Walhal tahun lepas dah berazam takmo terlibat dah, tapi tetiba terrrrrlibat gak. So macam biasa lah lepas sukses Annual Report ni, ada la appreciation lunch untuk yang terlibat. Walaupun contribution saya sejemput je, tetaplah dijemput jugak untuk lunch ni. Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari, so let’s lah kita pegi makan. Tahun ni makan kat The Majestic Hotel. Selalu pun buffet gini bukan boleh…

Cerita Ceriti di Pejabat

2 kisah di pejabat, saya rangkumkan dalam 1 entry ya. Memula kisah makan makan sempena meraikan birthday kakitangan bulan Januari dan Februari. Termasuk saya lah kan ehem. Macam biasa makan makan dan ucapan. Dan dapatlah voucher sogo RM10. Yang hari tu saya menang award tu pun tak terbelanja lagi. Lama dah ah tak pegi Sogo, malas dan kekangan masa. Banyaknya memang malas ah hehe. : : Liyana si kaki selfie : : : : Saya pun kaki selfie gak tapi…

10th Years Anniversary with B**

Assalammualaikum korang! Tanjat tak tetiba hari Sabtu ada entry? Heee.. Dah lama kot saya tak up entry time weekend. Walaupun tau sekarang semua pun ada smart phone, tapi pun saya sure ramai yang lagi selesa baca blog guna pc. Terutama pc office kan? Hiks. Hari ni special sebabnya hari ni marked my 10th years anniversary with B**. Yeyyy.. Alhamdulillah.. pejam celik pejam celik dah 10 tahun saya cari rezeki kat B**. Dulu dulu saya tak penah stay lama kat satu…

Maya Liyana

Hari Jumaat sehari sebelum saya pegi Manila, 30 Januari 2015 saya belanja satu department makan. Tapi bukan saya sorang lah, share dengan Liyana sebab birthday ia awal bulan Februari. Plan gitu gini, order pulut kuning, rendang ayam, kari daging & kek secret recipe. Tapi tetiba petang tu Kak As nak top up bihun goreng pulak. Kak Aida pulak sponsor teh tarik dengan nescafe tarik. Alhamdulillah rezeki. : : Order dekat office mate saya, Kak Ju : : : : Bihun…

Kijang Luncheon

6 Januari 2015, Selasa Dapat invitation untuk makan makan kat Lanai Kijang. Invitation dari team Kijang. Walaupun saya tak menyumbang apa apa untuk team Kijang tahun ni tapi dah orang jemput tu, moh je lah pegi. Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Gitu. Food melambak. Termasuklah durian musang king yang dap dap. Gambar food takde. Fokus makan sambil bergossip. Hiks. : : Duduk setable dengan KakTin & KakDiella. Eh dengan Baya & Helena jugak tapi takde snap gambar lah piula…

Payment Systems Forum 2014

27 November 2014, Khamis Event Payment Systems Forum. Sasana Kijang. First time saya assist Payment Systems Forum lama dulu. 9 tahun dulu masa saya kat Payment Systems Department. KL Convention Centre. Tahun 2005. Kini, 2014. : : kerusi yang menjadi topik perbualan kami rakan sekerja di whatsapp malam sebelum hari kejadian : : : : rakan sekerja : : Usai bertugas, saya ambil kesempatan untuk melawat booth booth yang mengambil bahagian dalam exhibition. Tergedik pulak nak bolot segala macam merchandise/doorgift/souvenir…

Recognition & Birthday Celebration

Hujung hujung tahun ni biasalah ada aktviti gitu gini kat office. So, 10 Disember hari tu Unit saya ni ha buat majlis Recognition, Birthday Celebration, Gift Exchanges, Jumbo Sale dan ada jua majlis Farewell untuk Kak Zuid yang opt early retirement. : : pose seround dulu : : : : Kak Nai : : : : Liyana : : Dimulakan dengan acara Monthly Socialization dari Division 2. Pertandingan ala ala win loose or draw gitu. Turn saya dapat giliran untuk…

Sepetang di Jalan Ampas

28 November 2014, Jumaat Lanai Kijang Hi Tea Puspanita Kijang Tema tahun ni Sepetang di Jalan Ampas. Saya macam biasalah takde aral join je. Tumpang kereta Kak Wan. Pukul 4.15 petang dah tercongok kat Lanai sebab nak cop tempat. Hiks. : : Kakak kakak sedepartment. Kak Noni, Kak Fauziah, Kak Yam, Kak Wan & Kak Bib : : Sebelum majlis bermula, mehla duduk bergambar seround. #OOTD Blouse dari Thepoplook. Skirt dari Instagram @noreenzulkepli. Tudung dari adanagallery . Handsocks dari Instagram…

Back to School

Tema dinner malam tu ialah Back to School. Saya feel feel ustazah malam tu. Ustazah pakai simple simple je kan? Yang penting tutup aurat. Kurung cotton dan tudung koshibo yang dibeli kat Jalan TAR, spek tipu beli kat kedai serbaguna dan paling penting name tag bertulis Ustazah Normaya. Ada cerita tau disebalik name tag ni. Hiks. Lepas maghrib siap siap terus je gerak ke tempat dinner tu ha. Selfie seround dulu dengan Kak Wan. Kak Wan feel feel Guru Besar.…

Kijang Hunt ke Pulai Springs Resort

Mood update blog ke laut! ke laut…. ke laut…. ke laut… ke laut…. #bergema Tapi kang tak update haihh sampai ke sudah pulak tak berupdatenya. OK ni cerita 1 November tempoh hari. Saya sudah join Treasure Hunt office saya ni ha yang dipanggil Kijang Hunt. Dah 4 tahun saya meninggalkan arena pentreasure hunt ni selepas peristiwa hitam terjadi masa Treasure Hunt ke Awana Kijal tahun 2009 dulu. Payiet, ingatlah lagi dikau kisah drama swasta paling epik ketika itu? Kijang Hunt…

Page 5 of 13« First...34567...10...Last »