K’RISMA CNY Celebration 2018

Makan-makan sempena CNY anjuran K’RISMA pada 27 Februari 2018.
Saya terlibat secara langsung jugaklah dalam event ni sebab saya kan committee K’RISMA. Gituuu. Makan simple-simple aje sebab minum petang je pun.


: Geng below 40 nama diberi. Tapi saya dah 40 + 1. Tahun depan dah tak boleh geng dah laaa : :


: : Bihun Singapore : :


: : Nona Manis : :


: : Seri Muka : :


: : Mieng Kham : :


: : Goreng Pisang Bukit Aman : :


: : Victoria Sandwich order dari @daporprincess : :


: : Dan semestinya lah Yee Sang. Prosperity Smoked Salmon : :


: : Sedapnyer. Rugi siapa tak makan tau : :

Selain dari CNY celebration, kami jugak celebrate birthday untuk staff yang lahir pada Januari & Februari. 10 orang kesemuanya. Saya diberi mandat untuk beli hadiah.
Jadi, saya ikut suka hati, beli benda yang saya suka lah! Takkan nak beli benda yang dibenci pulak, ye tak? Lalu saya membeli Lentera ini, dari IKEA. Lawa ke tak?
Saya rasa lawa je! Siapa yang kata tak lawa, kisah pulak kitaaaaa :-p
Boleh letak lilin khas dalam tu, pastu nanti lentera ni menyala kat lubang-lubang bintang tu, lawa ok.

8 orang lahir bulan Januari. 2 orang lahir bulan Februari. Patut 10 orang lah dalam gambar.
Tapi Kak Mar, yang birthday ia sama dengan saya tu, taktahu lah mana pulak hilangnya.
Nasib kau lah Kak Mar, takde dalam gambau.

Kat instastory dah cerita, tapi kat blog tak cerita lagi kan.
Lepas Awatif habis intern, masuk pulak intern baru, awal bulan Februari hari tu.
Hanis Syamimi nama diberi. Hah ambik kau reveal nama penuh hiks.
Sama macam Awatif dulu, first day Mimi kat RSA ni saya la bawak dia tunjuk tempat makan apa semua. Sekarang dah berkawan-kawanlah together-gether dengan si Faradi.

Warga RSA. Ada penambahan wajah baru dan ada jua wajah lama yang sudah tiada lagi di RSA seperti Kak As sob sob dan Abang Sly.
Hujung tahun ni pun ada 2 orang staf akan bersara. Tu nanti kita story later later ya alligator.

Protek-Nita

Ni cerita bulan September tahun lepas. Hah basi tak basi nyew adik adik.
Saya sudah enroll satu program yang diberi nama Protek-Nita, kependekan kepada Program Merpertahankan Diri Wanita. Anjuran salah satu department kat office ni.
Selepas office hour malah percuma lagi. Jadi kenapa mahu disia-siakan begitu saja.
Kelasnya seminggu 2 kali selama 3 bulan lebih kurang.
Setiap kali sesi dalam 2 jam camtu. Tenaga pengajar terdiri dari abang-abang dan adik-adik polis bantuan yang sangat lah hebatnya kemahiran mempertahankan diri mereka.

Dalam kelas ada lebih kurang 30 orang peserta.
Salah sorang pengajar ialah Jasmadi, kawan se induksi saya dulu.
Bangga dan tabik hormat ah dah naik pangkat dapat pergi oversea segala.
Respek respek *jeling Haha Runningman

Sekalian dalam kelas ini jugak pun kawan se induksi ialah Syikin & Ilyana.
Ada sorang lagi tenaga pengajar merangkap kawan se induksi iaitu Yazer.
Tapi sampai ke sudah habis program tak bergambar pulak dengan ia. Huhu..

Ala gambar ni kitorang tak pakai kasut sukan yang sama.
Ada beberapa kali sesi kitorang pakai kasut sukan sebijik sama macam yang saya pakai tu. You ni kan Kin, dari dulu suka tiru ai tau. Idola ai ke cemana? #larikkkkk

 

: : Antara pelajaran terawal : :


: : Janet & Mariah yang sentiasa la buat lawak : :

Lepas kelas lepak-lepak minum. Saya kena marah dengan Janet masa ni sebab tak gelak.
Dia kata ‘Ah Maya ni kontrol sopan pulak’
Walhal sis dah senyum tu kan. Katanya kena gelak tawa ria gembira.
What to do Mamanet, walaupun I kategori menaga, tapi dalam senyuman I bersopan k.

Memang seronok dan enjoy la program ni. Ada teori jugak.
Coach cerita hal-hal keselamatan dan kisah benar.
Dapat belajar cara-cara yang betul nak patahkan serangan penjahat.
Barang yang kita bawak boleh dijadikan senjata macam handbag, payung, kasut dan pen.
Cemana kalau orang attack dari belakang, cara nak tendang dan macam-macam lah.
Pendek katanya macam belajar taekwando gitu lah.

Balik ada jugak try practice dengan Encik Z.
Konon macam ia penjahat nak rogol saya lah. Tapi tu la kan, kudrat lelaki nak banding dengan kudrat wanita insan yang lemah bak kata Rohana Jalil.
Tapi tapi tapi at least saya tau jugak la cemana nak menepis.
Agi idup agi ngelaban kata orang Sarawak #tibatibasangatko

Bila dah habis program ni, adalah acara persembahan dan penyampaian sijil.
Tapi saiyang masa tu saya takde kat Malaysia ni ha. Time tu saya kat Hong Kong.
Maka tak dapat lah join kawan-kawan lain di majlis penutup ini. Tengok gambar kat whatsapp je lah sob sob.

Balik dari Hong Kong terus roger Jasmadi aka Coach untuk collect sijil.
Terima kasih semua tenaga pengajar yang bersabar mengajar kakak ostajah yang kaki keras kejung nak tendang pun asyik la terbengkok bengkok kaki.
Teruskan menjaga keselamatan kami kakitangan B** tau.

Awas korang kalau macam-macam dengan kakak ostajah ya.
Wacaaaaa…