Blog Maya Dot Com

Office

Happy Secretaries Day

Sempena Hari Setiausaha ni kami beberapa orang para para sakura sudah plan mau makan-makan bersama. Ajak ramai, tapi biasalah kan pasti ada je yang tak boleh join. Tinggallah kami 8 orang saja. Makan kat Dinar Matahari je, tapi bila letak kat Facebook ramai ingatkan kat hotel. Hiks. : : Kedondong asam boi dan air suam demi menjaga kesihatan dan kelangsingan tubuh badan yang jauh dari langsing pun : : : : Ada promosi sambal udang petai. Biasa-biasa saja : :…

Pencen Itu Pasti

Pencen Itu Pasti ni ayat Abang Sly kat komen Facebook saya. Tapi macam seram pulak kan. Macam mati itu pasti. OK ni last kisah Abang Sly pencen. Tak habis-habis ceritanya ya hehe. Sebab Abang Sly ni baik. Tu yang beberapa entry tentang dia saja. Ikut official date nya 30 April last day ia. Tapi ia habiskan cuti, so 20 April hari tu last day lah. Kitorang decorate department simple-simple. Buat makan-makan simple-simple gak. : : Dah nak habis makan baru…

Goodbye To The Tie

After a lifetime of work, our colleague has hang up his hat No more endless toil, but now it is endless joy His retirement is here at last And he is dancing as he leaves We have the pleasure of inviting you to a luncheon in honour of our very loyal employee. Don’t forget to block your calendar. Hope to see you there. : : Kak Aida yang tak duduk diam : : Lokasi kejadian Farewell Lunch untuk Abang Sly…

AR & FSPSR Appreciation Lunch @ Rebung

Tahun ni saya terlibat secara tak langsung dengan AR & FSPSR. Tapi tak la sejitu macam tahun-tahun sebelum ni. Kali ni cuma jadi usher, jaga registration dan susun-susun sahaja. Selesai event, dapat invitation dari committee untuk lunch kat Restoran Rebung. First time saya sampai yang kat Bukit Aman ni. Dulu yang kat Bangsar saya pernah pergi sekali masa event Treasure Hunt bloggers. : : Sampai-sampai tengok ada nasi ulam!! Terus menggelupur cecepat ambik pinggan. Rindu nasi ulam Mama buat :…

AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

Macam biasa setiap 2 tahun akan ada Family Day kat tempat kerja saya ni. Family Day ni pulak terbahagi ikut sektor. Makanya saya dan Encik Z bernasib baik la sebab kami sektor berlainan. So boleh pergi Family Day 2 kali. Hashtaguntunglaa.. Kalau sektor saya buat kat Sunway Lagoon, sektor Encik Z ni buat nun di Legoland sana. Memula tu macam kusut jugak laa sebab jauh kan. Tapi nasib la buat masa cuti sekolah, boleh la angkut anak dara I tu.…

CNY Celebration

15 Februari hari tu ada CNY celebration kat office. Seperti kebiasaan, berlangsung di Lanai sana. Biasanya kalau ada acara makan-makan ceni, saya selalu pergi lewat. Tapi tahun ni rasa macam nak pergi awal pulak, nak tengok performance. Setelah mendapat pelepasan dari Kak As, maka pukul 12 tengah hari berdesup lah ke Lanai sana. Tahun ni takde table dalam MPH. Konsep makan ala-ala cocktail gitu. : : Lama tak jumpa Apau. Siapa yang baca blog saya lama-lama dulu tau la saya…

Karnival Kewangan 2017

Awal tahun hari tu ada Karnival Kewangan bertempat di PWTC sana. Rasa macam julung-julung kali jugak diadakan ni. Lepas dapat permission dari Kak As, saya pun pergilah ke sana dengan KakTin dan Intan. Ramai la kawan-kawan office yang terlibat secara langsung dengan event ni. Terjumpa lalu say hai hai dan bye bye gitulah. Pusing-pusing dan baca info. Lepas tu ada mini games. Lepas tu duduk depan main stage tengok artis hehe. : : Naza aka Warda : : : :…

#MayaTurns38 : RSA

Kebiasaannya memang waktu birthday saya, saya akan belanja department. Bila lagi nak belanja kalau tak waktu ada occasion gini kan. Takkan manjang nak makan orang belanja je kan. Sekali sekala kena kita la belanja pulak. Lagipun setahun hanya sekali merayakan hari yang mulia ini. Rendang ayam, pulut kuning, kuih ketayap dan popiah sira saya order dari @fzcafe Creme Caramel order dari @mr.caramell Dedua ni saya dah biasa order dah. Kek pulak first time order dari @cikkiah Sebab tak tahan dok…

AGJC Family Day 2016 Part II

Selesai program dalam pukul 11 pagi camtu, lepas tu semua bertebaran meneruskan aktiviti masing-masing. Encik Z nak berehat katanya. So saya pergi jalan-jalan dengan Nisa & Rasyad. Diorang nak naik Vuvuzela. Aha sila lah, saya tunggu bawah je. Memang tak ah nak naik nya. Diorang naik kapal bawah ni jugak. Saya mampu tengok je la. Pernah dah naik dulu kala. So memang tau dah hazabnya cemana. Lepas tu kitorang naik train jalan-jalan keliling. Turun kejap tang sini, turun kejap tang…

AGJC Family Day 2016 Part I

Rentetan dari ENTRY NI. Amboihh berjangguitt nak update ntah apa yang diperam ntah dak Normaya ni. Makanya pepagi alam 27 Ogos tu bergerak lah saya ke Sunway Lagoon sana. Oleh sebab sampai awal dan dah tau parking mana yang ahcunnya, dapatlah park kat sebelah parking VIP. Jangan kecam kakak. Tugas utama saya jaga registration counter, so siap-siaplah set kan tempat register segala. Dan menunggu la ketibaan semua orang. Dah selesai register segala terus lah masuk ke dalam. Opening gambit merupakan…

Recognition

Macam biasalah hujung tahun mesti ada Recognition Program RSA. Kali ni buat kat Dinar Matahari. Tarikh kejadian 8 Disember 2016. Tema biru putih. : : Doorgift berupa bekas makanan tipuware hehe : : Ada acara tukar-tukar hadiah. Kena beli barang harga tak kurang dari RM20. Then nanti cabut nombor tengok la siapa dapat hadiah siapa. Ni bawah ni hadiah saya nak bagi orang. Lupa plak nak snap dulu apa dalamnya. Saya beli set mandian kat Mitsui Outlet sana. Set mandian…

Glamz of Bollywood @ Hi Tea Puspanita Kijang 2016

Ni cerita tahun lepas ni. 9 Disember 2016. HiTea Puspanita Kijang. Rasa sejak saya masuk B** ni macam tak pernah miss je hi tea ni. Biasanya depa buat dalam bulan September, Oktober gitu. Kali ni terlajak pulak buat bulan 12. Tempatnya di Lanai Kijang sana. Tema kali ni Glamz of Bollywood. Kemain lagi kan. Saya takde la bertema temanya. Cuma pakai baju baru je la hiks. Baju sepasang dari @byfatinsuhana . Doorgift berupa beg kecik comel di bawah. Tak silap…

Page 2 of 1412345...10...Last »