Blog Maya Dot Com

Office

Karnival Kewangan 2017

Awal tahun hari tu ada Karnival Kewangan bertempat di PWTC sana. Rasa macam julung-julung kali jugak diadakan ni. Lepas dapat permission dari Kak As, saya pun pergilah ke sana dengan KakTin dan Intan. Ramai la kawan-kawan office yang terlibat secara langsung dengan event ni. Terjumpa lalu say hai hai dan bye bye gitulah. Pusing-pusing dan baca info. Lepas tu ada mini games. Lepas tu duduk depan main stage tengok artis hehe. : : Naza aka Warda : : : :…

#MayaTurns38 : RSA

Kebiasaannya memang waktu birthday saya, saya akan belanja department. Bila lagi nak belanja kalau tak waktu ada occasion gini kan. Takkan manjang nak makan orang belanja je kan. Sekali sekala kena kita la belanja pulak. Lagipun setahun hanya sekali merayakan hari yang mulia ini. Rendang ayam, pulut kuning, kuih ketayap dan popiah sira saya order dari @fzcafe Creme Caramel order dari @mr.caramell Dedua ni saya dah biasa order dah. Kek pulak first time order dari @cikkiah Sebab tak tahan dok…

AGJC Family Day 2016 Part II

Selesai program dalam pukul 11 pagi camtu, lepas tu semua bertebaran meneruskan aktiviti masing-masing. Encik Z nak berehat katanya. So saya pergi jalan-jalan dengan Nisa & Rasyad. Diorang nak naik Vuvuzela. Aha sila lah, saya tunggu bawah je. Memang tak ah nak naik nya. Diorang naik kapal bawah ni jugak. Saya mampu tengok je la. Pernah dah naik dulu kala. So memang tau dah hazabnya cemana. Lepas tu kitorang naik train jalan-jalan keliling. Turun kejap tang sini, turun kejap tang…

AGJC Family Day 2016 Part I

Rentetan dari ENTRY NI. Amboihh berjangguitt nak update ntah apa yang diperam ntah dak Normaya ni. Makanya pepagi alam 27 Ogos tu bergerak lah saya ke Sunway Lagoon sana. Oleh sebab sampai awal dan dah tau parking mana yang ahcunnya, dapatlah park kat sebelah parking VIP. Jangan kecam kakak. Tugas utama saya jaga registration counter, so siap-siaplah set kan tempat register segala. Dan menunggu la ketibaan semua orang. Dah selesai register segala terus lah masuk ke dalam. Opening gambit merupakan…

Recognition

Macam biasalah hujung tahun mesti ada Recognition Program RSA. Kali ni buat kat Dinar Matahari. Tarikh kejadian 8 Disember 2016. Tema biru putih. : : Doorgift berupa bekas makanan tipuware hehe : : Ada acara tukar-tukar hadiah. Kena beli barang harga tak kurang dari RM20. Then nanti cabut nombor tengok la siapa dapat hadiah siapa. Ni bawah ni hadiah saya nak bagi orang. Lupa plak nak snap dulu apa dalamnya. Saya beli set mandian kat Mitsui Outlet sana. Set mandian…

Glamz of Bollywood @ Hi Tea Puspanita Kijang 2016

Ni cerita tahun lepas ni. 9 Disember 2016. HiTea Puspanita Kijang. Rasa sejak saya masuk B** ni macam tak pernah miss je hi tea ni. Biasanya depa buat dalam bulan September, Oktober gitu. Kali ni terlajak pulak buat bulan 12. Tempatnya di Lanai Kijang sana. Tema kali ni Glamz of Bollywood. Kemain lagi kan. Saya takde la bertema temanya. Cuma pakai baju baru je la hiks. Baju sepasang dari @byfatinsuhana . Doorgift berupa beg kecik comel di bawah. Tak silap…

Farewell AJ

Kekdahnya 30 November hari tu hari terakhir Azri kat RSA ni. So 2 hari sebelum tu geng Kita Kita Aje keluar lah beramai-ramai untuk Farewell Lunch Azri aka AJ. AJ tu saya sorang je panggil hehe. Memula tu macam keliru jugak la nak makan kat mana. Abang Mohd Noor ajak pegi Rebung tapi agak mendapat tentangan. Saya suggest la makan kat Restoran Simple Life yang Healthy Vegetarian tu. Peringkat awal mendapat tentangan jugak tapi lepas tu dah takde cadangan lain…

Belanja

Lepas habis Family Day AG Jessica hari tu (belum update kat blog lagi) saya plan nak belanja kawan-kawan yang masuk performance Dikir Barat. Saja lah suka-suka. Sesambil kami bermeeting post mortem. Memang agak kurang puas hati dari segi pemarkahan. For record, ya kami mengulangi kekalahan 2 tahun lepas. Sob sob. Tu nanti saya cerita kat entry Family Day lah yer. Makan kat Lanai Kijang aje. Senang. Masa tu ada promotion Mee Sup apa tah. Tapi sedap. Inilah dia barisan kumpulan…

Memperkasa Prestasi Kerjaya

2 minggu lepas saya attend kursus Memperkasa Prestasi Kerjaya kat Lanai Kijang. Penceramahnya Dato’ Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah (DMFK). Rasa macam baru je jumpa DMFK masa kursus INI, tup tup berjumpa lagi. Course ni actually in house learning RSA. Berkolaborasi dengan HCDC. Makanya bergabung meletup lah sekalian dengan department lain. Dalam 50 orang camtu lah. Selfie dengan Anne. Sebabnya jarang jarang dapat tengok Anne ni pakai baju warna lain selain hitam. Kat office tu, memang dia pakai skirt hitam,…

Sunway, Tupperware & Family Day

Berirama pulak yer Sunway, Tupperware dan Family Day. Hiks. Siapa pembaca blog saya yang konsisten mesti ingat kisah 2 tahun lepas, Family Day kat Tambun. Masa tu saya jadi AJK. Tahun ni pun saya dilantik jadi AJK lagi. Adoiyaii. Saya yang menurut perintah gitu kan. Makanya berjujuk jujuklah kerja yang perlu dibuat. Termasuklah site visit. Tahun ni buat kat Sunway Lagoon. Sib baik la kan, takyah pepening pepusing nak gi jejauh. Nyaris gak nak gi Legoland, tapi ujung ujung tak…

Open Department 2016

Selain dari Jamuan Raya Besar B** dan RSA, of courselah setiap department pun ada buat their own makan makan raya. Tahun ni tak dapat pergi JKK sebab date tu saya pergi course. Dengar kata ada kambing golek. Rugi rugi. Ni dekat CMC. Sib baik KakTin dah tukar department under sektor yang sama dengan saya. Makanya kalau ada jemputan raya bersama ni, boleh la gi together gether. KakTin masuk sektor yang sama dengan saya, manakala Jue pulak sudah bertukar ke sektor…

RSA Raya 2016

: : House of RSA! : : 26 Julai Jamuan Raya di RSA pulak. Oleh sebab saya bukan committee lagi dah tahun ni so saya takde la involve apa dah. Teringat tahun lepas pepagi datang pakai jeans dgn tshirt sebab nak potong bawang angkut lauk pauk semua naik office. : : Sebelum mencomot, bergambar dulu dengan bos titeww : : Menu tahun ni ada ketupat palas, ketupat jagung, serunding daging, serunding ayam, kek, biskut, rambutan, anggur, rambutan, pisang, mix fruit…

Page 2 of 1312345...10...Last »