Blog Maya Dot Com

Office

Wah Chan @ Karnival Koperasi

minggu sudah ada karnival kat office aku nie ha. bila dipikir pikirin cam selalu gak eh ada karnival cenggini. anjuran koperasi. so banyak ler gerai dibukak. mempertaruhkan barangan memasing. ada menjual insurans, ada menjual baju, ada menjual kasut dan paling meriah uolls ialah gerai wah chan. wah chan jual apa? of coz la jual emas oiii… takkan jual piring hitam plak kot. eiieieie… berpusu-pusu ler staf office aku nie dok menerjah gerai wah chan nie. katanya harga lebih murah dari…

Hi Tea & Preview @ Sasana Kijang

peristiwa ini adalah terjadi kira-kira kurang 2 minggu sebelum aku bernikah hari itu. ada hi tea & preview kat bangunan sasana kijang. ermm.. sasana kijang tu apa eh? aku copy nie dari wikimapia.org Sasana Kijang = BNM Financial Services Resource Centre Complex, Offices, Convention Halls, Educational Institution & Museum. sekalian dengan pembahagian The Central Bank of Malaysia Act 2009 yang ditandatangani oleh gabenor. aku pergi dengan kak as, remember & hasinah. sampai-sampai di tempat kejadian, mata aku tertancap pada ‘satu…

Annual Dinner BNM

dalam entry nie, ada 28 keping gambar. so berpinauuu la mata korang menengok yer. aku cam rasa kasik habis je la satu entry. sebab kalau ikutkan takde la nak taip cerita apa sangat pun. layan gambar je lah. nie kali ke 5 aku joint annual dinner BNM. tapi tahun nie cam ada special sikit, sebab sempena 50th anniversary BNM. gitu. : : doorgift : : : : mya, sheena, netty : : aku patutnya duduk table 136. dengan CFZ, KSL…

Majlis Mendeklamasi Puisi

entry nie sambungan dari entry sempena sambutan bulan kebangsaan hari tu. kan ada memacam aktiviti yang dijalankan. salah satunya sepetang bersama personaliti bahasa. dan lepas tu aku pergi ke majlis mendeklamasi puisi pulak. bagi sokongan pada haron yang mendeklamsikan puisi bertajuk peludah bahasa. cool sangat! hye, korang jangan tak tau. walaupun aku menulis dalam keadaan carca marba di sini, tapi aku tetap pencinta bahasa k. dan aku sebenarnya ada seni jugak okk.. panel jemputan di hari kejadian ialah Prof. Dr.…

Smile! Klik Klik

sempena 50th anniversary celebration BNM nie, memacam ler aktiviti yang ado. salah satunya ialah mengambil gambar semua staff. aku pun tak berapa nak sure apa sebenarnya motiff gambar ni diambil. tapi menurut kata sumber yang dipercayai, nak letak dekat sasana nanti. apa-apa je la kan. dah orang suruh bergambar tu, bergambar la sajorkk.. idok ler perlu banyak songeh. lucky me, photographer di hari kejadian adalah encik z. bersungguh-sungguh la dia suruh aku gelak, sengih. mood ceria gembira katanya. tak formal.…

Jamuan Raya JDSP

hari jumaat ada jamuan raya lagi. kali ni jemputan khas dari JDSP. department lama haku. masuk-masuk terus diterjah oleh si photographer. : : kak mai, mya, netty : : : : kasik close up sikit : : dah tu, apa tunggu lagi. harus la menyibuk-nyibuk cari makan. gambar bergegar. sila blame jurugambar. he he he : : mee kari : : : : kuah mee kari : : : : ayam masak kicap : : : : buah oren, popiah…

Jamuan Raya di Office

semalam office tempat aku bernaung nasib ni buat jamuan raya. seperti tahun-tahun sebelum ni la jugak kekdahnya. katanya pukul 12.30 tengah hari baru leh turun makan. tup tup pukul 11.30 pagi si naza sudah call aku. kata semua pun sudah mau gerak. semangat mau makan kaa? rupa-rupa katanya orang korporat sudah call kak as, panggil turun semua. sebab tahun ni adalah special sebab PM pun ada. harus aku sexcited mau tengok PM dedekat. : : kak ita, mya, remember :…

Page 13 of 13« First...910111213