Blog Maya Dot Com

Office

Berangan Pembaca Berita Katanya

pertama tama nya kena ucap terima kasih pada kaktin sebab snap 2 keping gambar bawah nun. sebab kalau dia tak snap gambar gambar nie, idok ler wujud entry nie. coz nak cerita begitu saja tanpa gambar seumpama memasak sayur tak bubuh garam gitu. so clap clap to kaktin 😀 kekdahnya hari tu aku udah pi casting kat muzium BNM sana. katanya mau cari bakat bakat baru untuk video gallery BNM. aku pegi pun sebab ada sorang staff muzium sudah email…

Farewell Katanya…

last week dapat jemputan dari company lama aku tuh. katanya ada wat majlis farewell sempena pemergian aku. sokayyy la, menghormati majlis aku pegi je la. walaupun kata majlis start kul 12.30 tengah hari. ujung-ujung kul 1.15 baru start ucapan bagai segala. i had this. nasi putih. ada ayam, ada daging. sup fishball, air siren = sirap campur oren. buah tembikai dan cupcakes yang setappp… antara insan yang paling akan aku rindui. kak ejan. terbaik yang pernah aku kenali. member bergosip,…

Baru Seminggu…

tiba-tiba rindu kat workstation aku yang lama. sob sob sob… workstation aku yang lama nie memang very the privacy. aku nak terkangkang ke, tertidur ke, ternganga ke.. memang takde sapa amik pot. mengangkang lah kau di sana gitu. lagi pun kat floor lama aku tu kira aku antara yang otai otai jugak la. bebudak lain semua pun fresh fresh baru gitu. so berani diorang nak sound aku mengangkang.. workstation baru very the terbuka open space. lapanploh kali orang lalu lalang…

Open House BNM

dimulakan dengan kambing golek yang very the juicy juicy.. nasib baik aku sempat jugak makan walaupun sikit. kemudian air tebu! yer open house BNM kali nie ada air tebu u… setau aku sebelum-sebelum nie macam takde jer. ek eh aku nie tetiba je kan. takde pengenalan segala. tetiba cakap pasal kambing golek ngan air tebu hehe i’m sorry. tapi dari tajuk pun ko leh agak kan. ini entry pasal open house kat tempat aku kerja nie ha. apa ke motip…

Sang Mantan

peristiwa nie terjadi dah lebih 2 minggu sudah. lama kan. dengan ini, anugerah entry paling basi jatuh kepada mayah sopiah. huhuu.. majlis perpisahan diadakan khas untuk our mantan CEO. dan jua mantan PA kepada CEO. wahh cam best je sebut mantan kan. teringat plak lagu nidji sang mantan tu.. hehe.. AGBI & kak shida dua-dua pun sudah meninggalkan the company. untuk masa depan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang. gitu.. majlis diadakan di lanai sana lepas maghrib. dipendekkan cerita, majlis…

Sambung Bergambaran Di Luar Ballroom Plak

dimulakan dengan gambar gelak ketawa kami. masa nie topik perbualan berkisarkan ‘aku seekor badak’ tahun nie aku macam tak jumpa ramai sangat orang nak diajak bergambar. sapa yang nampak depan mata je aku snappy together-gether. takde la nak call-call kengkawan tanya kat mana apa semua. dah berumur gamaknya. so ke excited an kurang di situ. so balik-balik gambar sendiri je la. layannn…. inilah dia pengacara majlisnya.  alex chang.  somel 🙂 ini jurugambar rasmi mayah sopiah. mana-mana pigi dia la gigih…

Suami Suami & Isteri Isteri

eh yang nie bukan suami isteri yer. bukan juga pasangan lesbo. takde lagi gambar penuh dengan remember. so kasik snap. selalu pun perempuan gitu kan.. dah pakai lawa-lawa mekap segala, harus nak amik gambar penuh. heee… haaa yang nie baru suami suami dan isteri isteri. noor ali, shida, mya & encik z bergandingan tangan. hikss.. bergandingan tangan katanya… tak dapat pegang tangan anuar zain, pegang tangan laki sendiri lebih afdal gittew… gambar ada banyak lagi sebenarnya. semua pun aku campak…

Menikmati Makanan & Show

aku duduk ditable 124. sokayy la tak jauh sangat dari stage. together-gether dari company yang sama ialah remember & mr TGS. kata dah kawin kan. so wajib duduk bersama suami ku. before this keseorangan, ini kali bersama suami. so perasaan adalah super duper gembira. walaupun encik z kejap-kejap hilang sebab gi amik gambar. tapi tidak mengapa, dia menghilang tapi akhirnya kembali ke pangkuanku jua. huahuahua.. taraaa… jumpa shida di sinun. table kitorang pun selang setable je. memang jap jap dia…

Annual Dinner BNM 2010

inilah temanya annual dinner bnm tahun nie. warna-warna nilai bersama. i-acted. ingat tak yang dulu aku ada buat entry pasal aktiviti kat lanai bersempena i-acted dan world cup tu? haaa pastu k-fair pun i-acted. kira semua nie ada kena mengena laaa… i-acted ada 6 kaler kesemuanya. so pilihlah dari warna putih, jingga, kuning, biru, gold dan purple. tapi tahun nie aku adalah malas kedaung nak cari baju segala. so end up aku pakai baju yang aku pakai masa kenduri kat…

Bermekap-mekap dahulu, berdinner-dinner kemudian

ok aku tau aku hutang korang entry camping lata kijang tu kan.. tapi harap korang bawak bawak bersabar ek… gambar semua aku dah download ke facebook sana. tinggal lagi nanti nak copy image location ke sini jer.. gambar banyak dan cam biasa lah, aku buat part by part. entry by entry. insyaAllah aku akan usahakan next week semua siap update.. aku cuba k…. nie aku nak up dulu entry dinner. boleh eh? ok last sunday aku attend annual dinner office…

K-Fair 2010

office aku nie memang sokmo ada aktiviti gitu gini. memang meriah la kerja kat sini. takde la ko tension kepala hotak asyik kerja kerja kerja jer.. bebaru nie ada K-Fair plak. fair berunsurkan pengetahuan bertemakan i-acted. kann.. i-acted nie cam pendidikan moral la kat sekolah dulu. nilai-nilai bersama katanya. ada 7 nilai semua sekali. nak tau sila cari sendiri. so aku pun joint venture la sekalik. aktiviti di 7 booth dan dengar 4 talk. boleh melayakkan untuk lucky draw. gitu.…

Pulut Kuning Mengiringi Perpisahan Kami

3 different days. 3 different occasions. 1 person. wah. cam tagline program tv je kan.. he he.. ok, I have been warned not to mention the name of the company where I work in the blog. so kepada rakan-rakan sekerja ku, ini adalah entry khas buat kak as saja. dan a little bit about me. tidak mengandungi apa-apa unsur selain itu. so please please please jangan ribut ributan dan repot repotan okehh… kita mulakan dengan hidangan nasi kandar yang mengandungi…

Page 13 of 14« First...1011121314