AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

Macam biasa setiap 2 tahun akan ada Family Day kat tempat kerja saya ni.
Family Day ni pulak terbahagi ikut sektor.
Makanya saya dan Encik Z bernasib baik la sebab kami sektor berlainan.
So boleh pergi Family Day 2 kali. Hashtaguntunglaa..

Kalau sektor saya buat kat Sunway Lagoon, sektor Encik Z ni buat nun di Legoland sana.
Memula tu macam kusut jugak laa sebab jauh kan.
Tapi nasib la buat masa cuti sekolah, boleh la angkut anak dara I tu.

So perancangan pun disusun gitu gini.
Biasalah, saya ler yang menyusunnya.
Encik Z dengan Yaya menurut perintah saja.

Booking Tune Hotel untuk 2 malam.
Jumaat, 2 Disember kami suami isteri half day petang.
Konon nak bertolak lepas Jumaat, tapi biasalah masa tu la baru nak iron baju.
Masa tu la baru nak basuh pinggan, masa tu la gedebak gedebuk.
Ujung-ujung pukul 5.30 petang camtu baru la bertolaknya.


: : Berhenti dinner kat R & R. Dapnyaa ada cendawan kukur masak lemak! : :

Jalan jem teruk kot.
Pukul 12 tengah malam baru sampai JB huhu.
Saya book Quad Room RM337.
Masa pergi JB tahun 2013 dulu pun saya stay kat sini gak.
Senang kot. Sebab on the move. Tak duduk hotel sangat pun kan.

3,4 hari sebelum nak ke JB ni Yaya tak sihat tau.
Demam, batuk-batuk, sakit tekak.
Saya merisau la. Ye ar nak pergi jalan-jalan tapi tak sihat, tak seronok la.
Google la petua sana sini.
Dan teringat saya perngah guna petua ni.
Bakar bawang putih, sapu olive oil pastu masuk dalam stokin.
Dan pakai tidur semalaman.

Saya pulak bagi Yaya pakai tu malam sebelum nak gi JB ni.
Esok paginya tengok kaki dia melecet.
Adoiii kesiannya anak Mommy.
Encik Z dah bebel bebel dah. Katanya kulit budak kan nipis.
Sob sob sob.
Sorry ya sayang. Next time kita cuba petua lain pula huhu.

: : Tu Encik Z tengah pakaikan handyplast kat jari kaki Yaya : :

Esoknya pepagi alam dah gerak ke Legoland.
Tak jauh sangat pun. Dalam 20 minit camtu je.

: : Dapat voucher makan : :

: : 7 jabatan di bawah sektor ini : :

: : Aturcara majlis : :


: : Bergambar dulu : :


: : Register untuk lucky draw : :

: : Kak Gee pun ada : :

: : Q ambik food : :

: : Erin & Qamilia yang omey putih gebu gebas : :


: : Kesayangans.. Kak Gee & Kak Lin : :


: :  Ninja Go kan ni? : :


: : Persembahan pembukaan. Meriah! : :

Lepas perasmian dan pengumuman lucky draw, free and easy dah.
Nama Encik Z tak sangkut lucky draw. Pasrah…
So ayuhlah kita masuk ke dalam Legoland Theme park.
Walaupun ni kali ke 2 kami 3 beranak datang Legoland, tapi teruja nya tetap ada 🙂

CNY Celebration

15 Februari hari tu ada CNY celebration kat office.
Seperti kebiasaan, berlangsung di Lanai sana.
Biasanya kalau ada acara makan-makan ceni, saya selalu pergi lewat.
Tapi tahun ni rasa macam nak pergi awal pulak, nak tengok performance.
Setelah mendapat pelepasan dari Kak As, maka pukul 12 tengah hari berdesup lah ke Lanai sana.

Tahun ni takde table dalam MPH.
Konsep makan ala-ala cocktail gitu.

: : Lama tak jumpa Apau. Siapa yang baca blog saya lama-lama dulu tau la saya selalu ikut outdoor activities dengan Apau. Tapi la ni dah pencen dah masuk hutan panjat bukit semua. Mak dah tua nak : :


: : Lengchai tarian singa sudah bersiap siaga : :

Food semua memang berkisar pada Chinese Food la kan.
Paling best ada air mata kucing Petaling Street!
Beli kat luar mahal ok. Ni ada yang free ayuhla kita minum sampai kembung.
Matikla mengharap benda free hiks.


: : Gula ketuk. Manis melecas terselit celah gigi : :


: : Kami dan singa : :


: : Kak Gee : :

Majlis dimulakan dengan Yee Sang toast.
Sedapnya yee sang. Suka suka suka.


Sesambil menjamu selera, sambil dihiburkan oleh satu band ni.
Confuse dengan penyanyi ni, Melayu ke Cina.
Suara memang sedap.
Kat instastory ada saya rekod, dengar la jugak background suara saya yang sumbangsih ini.

Tarian singa yang paling ditunggu-tunggu.
First time saya tengok dekat-dekat.
Pekak telinga sat sebab diri sebelah gendang.
Hebat singa ni lompat kemain tingginya.


: : Yang bawah kanan tu buah berangan. Dekat 15 minit q nak dapatkannya. Buah berangan ni kat luar pun mahal ok. Jadi kena makan sampai buncit. Matiklaaa hadap benda free je ke Normaya? : :


: : Rakan setable. Kelihatan Erin di situ. Erin, bila nak update blog niiii??? : :