Blog Maya Dot Com

Office

Pergi Course Yang Peserta Ramai Sungguh

25 sampai 26 april hari tu aku pergi course yang bertajuk outstanding secretary symposia. bertempat di sunway putra hotel sana. lokasi strategik. pepagi on the way pegi kerja encik z drop je aku kat sinun. peserta kursus lebih kurang 180 orang. bapak ramai hoh. : : kaktin pun ada. yes! : : ini bukan peserta. ini salah sorang speaker. dr azahar aka dr luv. tapi mengapakah bosan benau ceramahnya. bosan sampai aku rasa macam nak je pergi depan suruh dia…

My Preferred Card

oleh sebab aku asyik melayan perasaan yang ntah hapa hapa ni, banyaklah cerita yang tertunggak tertonggeng. korang layankan je lah yer. ini cerita pergi makan kat seoul garden kat plaza pantai sana. kak noni belanja semua AJK family day hari tu. alah family day yang aku tak dapat nak pergi sebab aku cuti-cuti ke ho chi minh. tapi bertungkus lumus kot buat gitu gini. makanya kak noni sebagai presiden kelab sudah bermurah hati mau belanja kami kami ini. pergi naik…

7 Tahun Dah?

korang, hari ni kan… hari ni dah genap 7 tahun aku berkerjaya sebagai pekerja rencam kat B** ni. setengah orang kata 7 tahun lama. ada yang kata hek eleh.. baru 7 tahun? tapi di kalangan kawan-kawan, memang aku la kot paling baru. compare dengan jocko, payiet, kaktin, encik z. dorang semua senior aku la. semua dah 10 tahun ke atas. dengan ini aku nak mengambil kesempatan nak ucap terima kasih pada orang-orang yang bertanggungjawab menyebabkan aku berada di dalam kelompok…

Retro Keww??

last friday aku gi lanai kijang untuk hi tea puspanita. janji janjian sama lina, kak wan & kaktin. sebelum tu udah dapat doorgift. seketul beg lip lap dan sebotol air bertajuk tupperware. aku saspek beg lip lap tu nak bersejajarkan dengan tema retro petang tu. apa apa je la kan. yang pasti beg tu aku dah bagi kat yaya suruh dia letak barang barang dia. heh. takde nya aku nak bertema retro bagai. cukuplah pengalaman tahun lepas yang tiba tiba…

Annual Dinner B**

baru baru ni attend annual dinner B**. tahun ni buat kat sunway convention centre. rasanya sepanjang 7 tahun aku kerja kat sini, belum pernah lagi kot miss annual dinner ni. taktau la kot masa masa akan datang, dah tak kuasa nak bersosial bagai, mungkin dah tak pergi la kot. ntah. tu cerita masa depan, tak boleh nak kata jugak kan. : : kad jemputan : : tahun ni cam lain dari yang lain. seawal pukul 6 petang dah start acaranya.…

Dalam Halal ada Haramnya. Dah tau Haram kenapa buat juga?

baru baru ni ada minggu bahasa kat office aku ni ha. banyak la aktiviti kesasteraan berlangsung. salah satunya ialah teater dan mendeklamasi puisi. so sehari petang tu aku pun gi la ke sasana sana dengan kaktin. lepak sekali dengan kak linda. tapi lupa plak kita nak snap gambar kan kakak? huhu.. ada persembahan dari pekin ibrahim pelakon tuh. pastu ada pyanhabib gak tapi aku tak sempat tengok sebab dah blah masa tu. ada lagi la beberapa orang penyajak terkenal. dan…

Inter DG Hoki 2011

siapa yang follow twitter aku tau lah kan aku dok update kata training hoki bagai. rasanya 4 minggu kot berturut turut every friday night ada training kat stadium hoki tun razak jalan duta nun. training ni bersempena untuk game inter dg kat office aku ni ha. walaupun aku turun training, tapi dalam hati berdoa sangat supaya aku jadi pemain simpanan jer. sebab aku memang tak pandai main sangat pun. kita bagi la pada yang terror terror. so hari sabtu gigih…

Selamat Bersara Cik Yah

baru baru ni department aku ada buat majlis makan makan. sempena nak meraikan persaraan sorang staff kat sini. eh, kalau nak bersara kira meraikan ke? bukan kan? ermmm.. majlis perpisahan? haaa majlis perpisahan la kan. aku ditugaskan buat kerja kerja yang berpatutan untuk majlis ni. aku suka jer. suka jer busy busy buat kerja. tapi kalau aku takde kerja, bukanlah salah aku kot kan? habis salah siapa? salah siapa sering ditanya…. salah mereka atau kau saja ooooo.. salah siapa apa…

Dipaksarela Main Hoki

korang, aku kena paksarela main hoki tsktsktsk. ceritanya, kat office aku ni tiap tiap tahun akan ada game la. senang kata cam game lawan antara sektor gitu. so kekdahnya nama aku dah dipetik oleh budak budak hoki. sebab katanya last year aku ada main. pastu sebab encik z pun main hoki gak. habis kalau suami main hoki, wife otomatik terer kah? tak logik di situ. aku memang tak reti main ok. last year tu pun sebab cam dah takde orang…

Hasil Photoshoot Hari Tu

ingat lagi tak ENTRY NI? haaa.. ni aku nak jaja gambar gambar yang disnap hari tu. tapi tidaklah solid dari soft copy. sebab soft copy nya belum dapat lagi. yang ada ni aku snap dari gambar. sebenarnya ada banyaklah juga tapi kemudian aku tak larat nak upload semua. so aku jaja mana yang comel comel jer la eh. ceyyy comel la sangat. minggu lepas la kaktin ajak gi sasana. gi melihat gambar gambar ini dan terus lelepak minum di cafe…

Photoshoot di Sasana Kijang

assalammualaikum anak-anak. ustazah normaya in the house. ewah. ok ini cerita hari jumaat lepas. aku ada photoshoot kat sasana kijang. nak kena explain ke kat korang sempena apa? cam malaslah pula. sebab aku pun tak berapa nak reti nak explain, boleh? later later lah yer. ni aku letak gambar gambar aku je lah. ini wajah di pagi hari. boleh kata sepanjang minggu lepas, cam awal plak aku dengan encik z sampai office. tu yang sempat berbreakfast together gether tu. scarf…

Open House B**

hari selasa hari tu ada open house kat office B** ni ha. so dicongak congak, dah 7 tahun lah aku beraya sebagai warga B**. wut wut. pepagi liyana ajak posing posingan. jadi posing posingan lah kita. : : cikyah, yana, kak as, mya, umi, kak noni : : pukul 12 tengah hari tepat kaktin dah roger roger so turunlah aku dengan sarah, anak kak as ke tempat makan makan diadakan. pusingan pertama makanan yang aku amik ialah daging, ayam, roti…

Walau Merepek Tapi Jiwa Halussss

baru baru ni aku attend sesi cambahan minda kat office aku ni ha. dapat email dari corporate, so terus aku cam menarik jugak ni. tanpa fikir panjang terus register. tak pedulik pun ada geng ke takde geng. yer aku ni sensorang je boleh redah. kalau ada member tu, bonus la kan. kalau dah takde, sokayy je. takde la sepanjang masa nak berteman sesadoo.. pagi pagi alam encik z drop kat tempat kejadian iaitu sasana kijang. sebab awal lagi so aku…

Page 10 of 13« First...89101112...Last »