Blog Maya Dot Com

Office

Farewell @ Restoran Warisan Pak Ungku

: : saya dan kak wan : : kak wan ni officemate yang paling rapat dengan saya. duduk pun berdepan depan. tapi terlindung la dengan partition. still boleh je kalau nak pekik borak borak. walaupun kak wan ni mokcik mokcik, tapi I is okay je kawan dengan ia. amboi nak mengata orang mokcik, kamu itu tak mokcikah kah normaya? he he he. yer yer saya pun mokcik. kekdahnya semua pun reramai pakai warna purple. tema di hari kejadian sempena farewell…

Officeku Syurgaku

syurgalah sangat kan… tapi yer lah, most of the time kita yang berkerjaya ni memang banyak masa dihabiskan kat office. so nak taknak kena la jugak jadikan office ni syurga. kalau jadikan neraka, lu pikirrr la sendiri. birthday bulan 1, celebrate bulan 6. pasrah. dah ada orang nak celebrate pun dah kira baik normaya. baik baik *sujud syukur : : cer cari nama saya : : : : saya dan boss : : sessi makan makan. bagi hadiah. hadiah tu…

Sudah Cukup Sudah!

last week ada hi tea. hi tea sempena kejayaan pasukan kijang bergelar juara dalam sukan kat office saya ni ha. oleh sebab saya dan kaktin ada bermain hoki dan menyumbangkan kemenangan, lalu kami pun dijemput sama la haa untuk attend hi tea ni. rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari, so kami zass je lah ke cafe sinun. memula ingat dah amik port baik punya, tetengok heyyyy depan stage uolls. terus kelam kabut ajak kaktin tukar port lain. taktau 2, 3…

Rezeki Jangan DiTolak, Musuh Sila Tolak

hari tu sebelum keluarnya duit baru, saya ada lah menyumbangkan sedikit tenaga membantu. takde lah banyak mana pun tenaga tu, yang sebenarnya pun sebab diarahkan oleh boss he he. tapi sokayy jugak sebab boleh jadi di antara orang yang pertama tengok duit tu. duit baru pun dah bertebaran di pasaran kan. ada ke yang belum tengok lagi duit baru? takde kot eh? rasa semua dah tengok kan? bulan november hari tu dapat email kata ada appreciation hi tea untuk semua…

Lagi Family Day @ Sunway Lagoon

kalau hari tu family day untuk sektor saya, kali ni untuk sektor encik z pula. kebetulan tempatnya sama kat sunway lagoon. tapi yang bezanya kali ni saya dapat bawak yaya, mama, kaklong, caca, cici dan bibik jua. the more of coz la the merrier kan. kami 3 beranak pergi pagi pagi. yang lain tu lambat sikit pun sokayyy la kan. yaya masuk pertandingan mewarna, tapi takde rezeki. tak menang pun. saya rasa dia macam tak berapa ada bakat mewarna, saya…

Makan & Menang

hujung hujung tahun ni selain sibuk dengan appraisal, ada jugak department recognition. kira part of department punya aktiviti jugak lah. so ada makan-makan, minum-minum, sembang-sembang dan gebang-gebang. mula mula kita makan lah dulu. nasi kandar yang super duper sedap. saya bukan pencinta nasi kandar, tapi yang ini sedap lah! : : motip sangat kak wan pegang kipas : : tahun ni kitorang buat kelainan. setiap sorang kena bagi hadiah. harga kena lebih RM5. pastu bertukar tukar hadiah la. saya dapat…

Simple Tapi Sangat Sedap

last week boss boss kat department aku ni ha semua takde. pergi course. so tinggallah kami kuli kuli macai je kat office. tapi kami takde la bermaharajalela ke apa ek. kami semua behave. sebab kat sini, dinding, lantai, meja, komputer semua ada telinga dan mata #RBTL so kami kami plan nak buat potluck. masak masak bawak datang office. so selepas bermesyuarah, staff lelaki tong tong duit beli beras. dengan beli buah. saya bayangkan tembikai. tapi rupanya pisang. nangiss.. saya awal…

Bercinta di Sunway Lagoon

lepas tamat acara family day tu takkan nak balik terus kan. rugi la bank dah bayar. kalau sendiri nak bayar, mungkin fikir lapanploh kali. so mari lah kita berjalan-jalan dahulu. quality time bersama suami. gituuuuu…. memula bagi can malican kat encik z nak mandi manda. saya duduk tepi jaga beg di bawah panahan terik matahari. dia mandi tak lama pun dalam setengah jam. pastu gi tukar baju. saya pun tukar baju juga. terus ke zulu walk. saya rasa macam saya…

Family Day AGJ di Sunway Lagoon

sabtu lepas ada family day untuk sektor office saya ni ha kat sunway lagoon. so pegi lah. konon nak gerak dalam pukul 8.15 pagi. sampai ngam-ngam pukul 9 pagi. sebab pukul 9 majlis mula. tapi begitu begini. dengan jalan jem bagai. sudahnya lagi 5 minit nak ke pukul 10 pagi baru ler sampai. sempat la jugak campakkan potongan kad lucky draw dalam bowl. tapi lucky ke tak? : : kad jemputan, doorgift berupa tikar yang cantik, voucher makanan dan tiket…

Office Affairs

eat. laugh. smile. laugh. sharing. having fun. learn. happy. : : my lovely kak gee : : : : kak gee, abang halil, kak wan : : : : guys. with oppa gangnam style! : : : : brothers & sisters.  bosses & friends : : : : myself. reserved for bank negara : : : : meeting meeting meeting : : : : ucapan selamat hari raya dari kami untuk semua! : : : : abang kamarul & kak…

Jangan Pandang Kami Sebelah Mata

dari setahun ke setahun saya nak berenti main hoki, tapi tak berenti renti gak. saya ni bukannya pandai main pun. buat cukup syarat je. tapi tahun ni sangat tenat keadaan pasukan hoki yang saya anggotai sebab sudah pecah-pecah group. ujung-ujung yang tinggal hanya lah 10 orang je. sokayy lagi la kan. main 7 orang, simpanan 3 orang. saya dah berangan nak jadi simpanan je. tup tup di hari kejadian, lagi 3 orang tak muncul. tinggalah 7 orang je la haihh.…

Siti Nordiana Bola Bola Api

bebaru ni office aku ni ha ada buat pertandingan menyanyi. macam tahun tahun sebelum ni, encik z kena kerja mengambik gambar. so nak taknak aku kena stay jugak lah. sib baik kaktin datang jugak. tapi kejap je dia. almaklumlah, sebagai ibu kepada 4 orang anak, beliau mempunyai tonggengjawab yang lebih besar di rumah. : : pranita kaktin ada bersama ya. cuma tidak kelihatan di dalam gambar : : dipendekkan cerita, pertandingan menyanyi pun dimulakan. ada yang nyanyi best. ada yang…

Page 10 of 14« First...89101112...Last »