Blog Maya Dot Com

Office

Masuk TV @ Forum Perdana Ehwal Islam

Mid September dapat email dari management tanya siapa nak attend Forum Perdana Ehwal Islam yang akan diadakan kat Sasana Kijang. Saya tidaklah respond sebabnya satu department cuma boleh hantar sorang wakil je. Tapi di hari kejadian Syikin tanya nak attend tak, agaknya sebab tak ramai orang kot. Department dia antara yang handle program ni. Tanya Encik Z, dia kata OK, so ke sanalah kami malam itu. In fact, tak balik rumah pun. Petang tu terus ke Sasana je. Ada 2…

IAIS Gala Dinner @ Intercontinental

30 Oktober sampai 3 November super busy dengan event besar di Sasana Kijang. Bertunggu tangga di Sasana Kijang & Lanai Kijang. Hari Rabu malam dapat whatsapp dari boss mintak jadi Tray Girl untuk Gala Dinner. Adududu, dah la yang nak sampaikan hadiah tu semua ialah Gabenor. Seramlah kan. Saya mula-mula memang taknak sebab yelah, takde pengalaman plus protokol segala. Hey, Gabenor kot! Pastu Sharil dok bahan saya kata ala dulu-dulu tu boleh je. Hello, yang tu setakat event Bintang BNM,…

#BNMDeepavali2017

Pagi-pagi dah dapat whatsapp dari Atie & Syikin suruh turun breakfast kat Kupang. Saja je nak tengok masing-masing pakai baju apa ha sempena Majlis Deepavali. Saya pakai skirt panjang dengan blouse punjabi biasa je. Dah pernah pakai masa pegi Kuala Terengganu hari tu. Memang dibeli di New Delhi sana. Ada matchingnya dengan seluar legging punjabi tu la, tapi pelik pulak saya yang gemuk ni nak pakai ha. Pukul 12.30 tengah hari dah pergi Lanai Kijang dah dengan Kak Gee &…

Happy 53th Birthday Boss!

Kat Facebook dengan Instagram dah reveal dah rupa paras boss baru, makanya kat blog wajiblah tak ketinggalan. Cumanya biasalah, kat blog ni serba serbi slowwwww. Walau begitu, blog tetap di hati. Ceritanya 23 Oktober hari tu birthday boss baru saya. Namanya Puan Azilah. Tapi saya panggil Kak Zila aje. 23 Oktober tu dia cuti pulak, so plan nak bagi kek dengan belon saya postpone kan ke 24 Oktober. Belon dengan kek pavlova tu beli dari Hani @pavlovakekkuzi Dah banyak kali…

Rock Diva @ Hi-Tea Puspanita Kijang 2017

Aktiviti tahunan Puspanita Kijang macam biasalah, Hi-Tea di Lanai Kijang. Diadakan pada 6 Oktober 2017 hari tu. Tema tahun ni ialah Rock Diva. Saya just pakai long cardigan poplook saya tu fefeeling rock diva muslimah gitu. Sampai-sampai MPH nampak Atie dengan Syikin so ayuhlah bergambar sesiap sebelum terpisah satgi. Saya kena keji sebab bergambar senyum. Ingat dah buat signal rock tu kira dah rock habis la, sekali kena keji dengan rakan-rakan pula. OK fine bergambar lagi sekali dengan buat muka…

Selamat Bersara Kak As

Hari yang ditakuti tiba jua. Hari terakhir Kak As bertugasan di B**. 21 Julai 2017. Oleh sebab dah tak boleh buat makan-makan kat department lagi, jadinya kami settle dengan sandwich home made dan beli goreng pisang sikit dari cafe. Macam biasa Azman bancuh air. Sekalian sambutan 2nd quarter birthday, saya order kek dari @pavlovakekkuzi . Untuk Kak As, seketul pavlova dan belon happy birthday. Kami deko simple-simple je. Pukul 4 petang camtu start lah majlisnya. Sebab nak bagi ngam-ngam habis…

Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Perpisahan Terasing

: : Sian KakWan iPhone ia rosak. Snap gambar semua blur : : Lepas performance Mulanya Di Sini tu, ada ditayangkan slide show gambar-gambar Kak As sepanjang beliau di RSA. Background lagu Perpisahan Terasing – KRU. Sedih kot huhu. Lepas tu pulak diikuti dengan video ucapan perpisahan dari staf RSA untuk Kak As. Sayalah yang bertonggengjawab merakam ucapan depa semua ni. Macam-macam karenah. Urut dada dibuatnya. Tapi enjoy la dan rasa puas dapat buat. Simple simple je tapi yang penting…

Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Mulanya Di Sini

Bersempena dengan hari persaraan Kak As pada 21 Julai 2017, maka wajiblah kita organize majlis untuk beliau. Persediaan 2,3 bulan jugaklah. Nak set date, survey tempat, site visit, beli bunga, beli hadiah dan lain-lain lagi. Saya selaku salah seorang committee K’RISMA wajiblah terlibat secara langsung. Hari kejadian adalah pada 19 Julai 2017, 2 hari sebelum Kak As mengucapkan selamat tinggal kepada B**. Lokasi pulak adalah di D’Saji Nelayan, Titiwangsa. Pagi-pagi alam saya, Kak Aida & Abang Mohd Noor dah gerak…

Farewell Lunch for Kak As with Ex MyClear & JSP @ Capricciosa

Sempena hari persaraan Kak As yang bakal/telah menjelma (ni gara-gara update blog lambat, ayat pun dah jadi tunggang langgang), saya dan team My Girlfriends plus Ayu, plan nak keluar makan-makanlah belanja Kak As. All this while bila keluar makan je mesti Kak As yang belanja. Kali ni turn kami pulak lah yer. Saya pernah ada dalam department JSP dan MyClear. Ada antara depa yang salah satu saja. Tapi saya kenal Kak As memang dari JSP lah, dan kemudian sama-sama ke…

Farewell Khairy by Kita-Kita Aje

13 Julai. Ada event kat Sasana Kijang. Tu tengah bergossip dengan Zura & Khairy hehe. Btw, saya pakai dUCk Alhambara warna hitam! Soooo in love! Saya ada satu lagi warna putih, masih tersimpan rapi. Saiyang nak pakai. Lunch time jalan ramai-ramai dengan geng Kita-Kita Aje ke Sogo. Farewell lunch sempena perpindahan Khairy ke FIED. Selepas Kak Gee dan AJ, turn Khairy pulak meninggalkan RSA huhu. Tak ramai yang dapat join lunch ni, faham lah semua ada komitment masing-masing kan. No…

Housewarming IDD

Salam 4 Syawal! Saya tau ramai yang cuti hari ni kan kan kan. Seperti tahun-tahun sebelumnya, saya memang jarang cuti lepas raya ni. Hari ni pun kat office out of 35 staff, 8 orang je yang kerja termasuk saya. Kak As pun ada dalam bilik nun ha. Oleh sebab saya kerja, jadi blog pun kena kerja lah. Walaupun mungkin takde yang baca, tapi takpelah. Nowadays semua pun mobile kan? Dan sapa yang kerja, meh gimme 5! #teamkerjadihariraya Tapi 3 hari…

Ex JSP

Makan-makan dengan ex JSP pada 12 Mei 2017. Takde sempena apa-apa pun. JSP ni department pertama yang saya masuk masa mula-mula join B**. Kenal Ayu dulu. Pastu baru Hisam. Lepas tu baru Hasin dengan Naza join B**. Diikuti kemasukan Kak As dari department lain. Situlah titik tolak perkenalan kami semua. Ayu kira macam buddy saya lah masa tu. Mantan boss saya, JM yang kenalkan dan suruh Ayu tunjuk ajarku sifu. Gitu. Kami lunch kat Absolute Thai, Sunway Putra Mall. Tempat…

Page 1 of 1412345...10...Last »