Blog Maya Dot Com

Office

Selamat Bersara Kak As

Hari yang ditakuti tiba jua. Hari terakhir Kak As bertugasan di B**. 21 Julai 2017. Oleh sebab dah tak boleh buat makan-makan kat department lagi, jadinya kami settle dengan sandwich home made dan beli goreng pisang sikit dari cafe. Macam biasa Azman bancuh air. Sekalian sambutan 2nd quarter birthday, saya order kek dari @pavlovakekkuzi . Untuk Kak As, seketul pavlova dan belon happy birthday. Kami deko simple-simple je. Pukul 4 petang camtu start lah majlisnya. Sebab nak bagi ngam-ngam habis…

Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Perpisahan Terasing

: : Sian KakWan iPhone ia rosak. Snap gambar semua blur : : Lepas performance Mulanya Di Sini tu, ada ditayangkan slide show gambar-gambar Kak As sepanjang beliau di RSA. Background lagu Perpisahan Terasing – KRU. Sedih kot huhu. Lepas tu pulak diikuti dengan video ucapan perpisahan dari staf RSA untuk Kak As. Sayalah yang bertonggengjawab merakam ucapan depa semua ni. Macam-macam karenah. Urut dada dibuatnya. Tapi enjoy la dan rasa puas dapat buat. Simple simple je tapi yang penting…

Majlis Perpisahan dan Persaraan Kak As : Mulanya Di Sini

Bersempena dengan hari persaraan Kak As pada 21 Julai 2017, maka wajiblah kita organize majlis untuk beliau. Persediaan 2,3 bulan jugaklah. Nak set date, survey tempat, site visit, beli bunga, beli hadiah dan lain-lain lagi. Saya selaku salah seorang committee K’RISMA wajiblah terlibat secara langsung. Hari kejadian adalah pada 19 Julai 2017, 2 hari sebelum Kak As mengucapkan selamat tinggal kepada B**. Lokasi pulak adalah di D’Saji Nelayan, Titiwangsa. Pagi-pagi alam saya, Kak Aida & Abang Mohd Noor dah gerak…

Farewell Lunch for Kak As with Ex MyClear & JSP @ Capricciosa

Sempena hari persaraan Kak As yang bakal/telah menjelma (ni gara-gara update blog lambat, ayat pun dah jadi tunggang langgang), saya dan team My Girlfriends plus Ayu, plan nak keluar makan-makanlah belanja Kak As. All this while bila keluar makan je mesti Kak As yang belanja. Kali ni turn kami pulak lah yer. Saya pernah ada dalam department JSP dan MyClear. Ada antara depa yang salah satu saja. Tapi saya kenal Kak As memang dari JSP lah, dan kemudian sama-sama ke…

Farewell Khairy by Kita-Kita Aje

13 Julai. Ada event kat Sasana Kijang. Tu tengah bergossip dengan Zura & Khairy hehe. Btw, saya pakai dUCk Alhambara warna hitam! Soooo in love! Saya ada satu lagi warna putih, masih tersimpan rapi. Saiyang nak pakai. Lunch time jalan ramai-ramai dengan geng Kita-Kita Aje ke Sogo. Farewell lunch sempena perpindahan Khairy ke FIED. Selepas Kak Gee dan AJ, turn Khairy pulak meninggalkan RSA huhu. Tak ramai yang dapat join lunch ni, faham lah semua ada komitment masing-masing kan. No…

Housewarming IDD

Salam 4 Syawal! Saya tau ramai yang cuti hari ni kan kan kan. Seperti tahun-tahun sebelumnya, saya memang jarang cuti lepas raya ni. Hari ni pun kat office out of 35 staff, 8 orang je yang kerja termasuk saya. Kak As pun ada dalam bilik nun ha. Oleh sebab saya kerja, jadi blog pun kena kerja lah. Walaupun mungkin takde yang baca, tapi takpelah. Nowadays semua pun mobile kan? Dan sapa yang kerja, meh gimme 5! #teamkerjadihariraya Tapi 3 hari…

Ex JSP

Makan-makan dengan ex JSP pada 12 Mei 2017. Takde sempena apa-apa pun. JSP ni department pertama yang saya masuk masa mula-mula join B**. Kenal Ayu dulu. Pastu baru Hisam. Lepas tu baru Hasin dengan Naza join B**. Diikuti kemasukan Kak As dari department lain. Situlah titik tolak perkenalan kami semua. Ayu kira macam buddy saya lah masa tu. Mantan boss saya, JM yang kenalkan dan suruh Ayu tunjuk ajarku sifu. Gitu. Kami lunch kat Absolute Thai, Sunway Putra Mall. Tempat…

Happy Secretaries Day

Sempena Hari Setiausaha ni kami beberapa orang para para sakura sudah plan mau makan-makan bersama. Ajak ramai, tapi biasalah kan pasti ada je yang tak boleh join. Tinggallah kami 8 orang saja. Makan kat Dinar Matahari je, tapi bila letak kat Facebook ramai ingatkan kat hotel. Hiks. : : Kedondong asam boi dan air suam demi menjaga kesihatan dan kelangsingan tubuh badan yang jauh dari langsing pun : : : : Ada promosi sambal udang petai. Biasa-biasa saja : :…

Pencen Itu Pasti

Pencen Itu Pasti ni ayat Abang Sly kat komen Facebook saya. Tapi macam seram pulak kan. Macam mati itu pasti. OK ni last kisah Abang Sly pencen. Tak habis-habis ceritanya ya hehe. Sebab Abang Sly ni baik. Tu yang beberapa entry tentang dia saja. Ikut official date nya 30 April last day ia. Tapi ia habiskan cuti, so 20 April hari tu last day lah. Kitorang decorate department simple-simple. Buat makan-makan simple-simple gak. : : Dah nak habis makan baru…

Goodbye To The Tie

After a lifetime of work, our colleague has hang up his hat No more endless toil, but now it is endless joy His retirement is here at last And he is dancing as he leaves We have the pleasure of inviting you to a luncheon in honour of our very loyal employee. Don’t forget to block your calendar. Hope to see you there. : : Kak Aida yang tak duduk diam : : Lokasi kejadian Farewell Lunch untuk Abang Sly…

AR & FSPSR Appreciation Lunch @ Rebung

Tahun ni saya terlibat secara tak langsung dengan AR & FSPSR. Tapi tak la sejitu macam tahun-tahun sebelum ni. Kali ni cuma jadi usher, jaga registration dan susun-susun sahaja. Selesai event, dapat invitation dari committee untuk lunch kat Restoran Rebung. First time saya sampai yang kat Bukit Aman ni. Dulu yang kat Bangsar saya pernah pergi sekali masa event Treasure Hunt bloggers. : : Sampai-sampai tengok ada nasi ulam!! Terus menggelupur cecepat ambik pinggan. Rindu nasi ulam Mama buat :…

AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

Macam biasa setiap 2 tahun akan ada Family Day kat tempat kerja saya ni. Family Day ni pulak terbahagi ikut sektor. Makanya saya dan Encik Z bernasib baik la sebab kami sektor berlainan. So boleh pergi Family Day 2 kali. Hashtaguntunglaa.. Kalau sektor saya buat kat Sunway Lagoon, sektor Encik Z ni buat nun di Legoland sana. Memula tu macam kusut jugak laa sebab jauh kan. Tapi nasib la buat masa cuti sekolah, boleh la angkut anak dara I tu.…

CNY Celebration

15 Februari hari tu ada CNY celebration kat office. Seperti kebiasaan, berlangsung di Lanai sana. Biasanya kalau ada acara makan-makan ceni, saya selalu pergi lewat. Tapi tahun ni rasa macam nak pergi awal pulak, nak tengok performance. Setelah mendapat pelepasan dari Kak As, maka pukul 12 tengah hari berdesup lah ke Lanai sana. Tahun ni takde table dalam MPH. Konsep makan ala-ala cocktail gitu. : : Lama tak jumpa Apau. Siapa yang baca blog saya lama-lama dulu tau la saya…

Page 1 of 1312345...10...Last »