Blog Maya Dot Com

Nuffnang

Cash Out Nuffnang

Dulu dulu dulu duluuuuu tu kan, asal masuk dashboard Nuffnang je mesti sibuk nak tengok muka sapa yang terpacul. Muka sapa yang skodeng blog iolls. Lepas tu terus mengata Eiieiie tak malu baca blog kita. Bodoh dan hodoh sangat perangai tahu tak? Sekarang ni pedulikk.. Kau nak baca ke, taknak baca ke, nak keji ke apa ke, lantak sana. Pastu asyik-asyik masuk sebab nak tengok duit bertambah ke tidak. Walhal gituuu jugak la tak gegeraknya pun hehe. Last week saya…

Sentap dengan Nuffnang

Log in account Nuffnang tengok wah banyaknya CPUV. Ada 5 kot. Terus bersemangat waja dan gembira lalu update laju laju dan terus publish tak simpan simpan dah. Tapi bila perati tengok, eh eh kenapa yang RHB Now & SUNSILK Silhoutte tu ada 2? Date pun sama, tapi amount je lain? Mesti silap lettew.. Sentap!

Rezeki Ramadhan

Korang ingat lagi tak saya penah masuk contest Nestle bulan 12 tahun lepas? Jangan kata korang, saya pun tak ingat. Heh. Bebaru ni dapat call dari Nuffnang. Bagitau kata saya menang hadiah saguhati contest Nestle tu. Saya sebenarnya takde la ambik port sangat benda tu contest ke tidak sebabnya saya dibayar untuk up entry tu. Sokayy lah kan. Tup tup katanya saya menang hadiah saguhati. Syukur alhamdulillah. Orang Nuffnang suruh pegi collect hadiah kat office depa. Dalam kepala saya dah…

Sponsored Post : Nestle Natural Set Yogurt – Blogger Recipe Challenge

sapa sini suka makan yogurt? sapa yang suka, gimme 5! sapa yang tak suka meh sini saya nak bagi korang suka jugak jugak. mungkin yang tak suka tu bukan sebab tak suka, tapi sebab tak biasa kot kan? jangan risau kalau korang tak biasa makan yogurt begitu saja, sebab hari ni saya nak share resepi pencuci mulut berasaskan yogurt. menarik bukan? resepi saya bertajuk mango lassi trifle. bahan-bahan yang diperlukan simple dan mudah didapati. pertama tamanya of coz la yogurt…

Terpaksa Cash Out

jangan puji puji sangat earning saya ni yer. 8 bulan punya kumpul ni. bukan sebulan 2 huhu. kalau ikutkan saya nak cash out bulan 1 tahun depan. kengkonon macam bonus berblogging la katanya. dapat lah beli benda yang besar yang nampak kata orang. tapi tapi tapi. disebabkan saya nak pegi singapore awal bulan 12 ni, tetengok duit dalam bank pun dah menyusut, tu yang rasa macam terpaksa bangat jugak cash out ha. buat tambah tambah belanja pi singapore tu. korang…

Nak tengok Yaya & Caca berlakon tak?

alhamdulillah, video yang saya submit untuk blogbuster campaign nuffnang dah diapproved. dan start semalam dah ada kat blog saya ni ha. blogbuster campaign kali ni bertajuk “Ambi Pur Home Tectonic”. oleh sebab nak buat pun cam senang, saya pun zasss. tapi kali ni extra excited. up terus sampai 3 video. ni video yang pertama. dalam kereta. lakonan bersama yaya & caca. memula tu saya nak buat dengan yaya je. tapi tetiba caca bersuara dengan perlahan ‘mommy, boleh tak kalau caca…

Sponsored Post : You’ll Never Be Alone with ESCAPE

Jom ESCAPE! Tetiba ajak korang ESCAPE kan… Apa kah ESCAPE? ESCAPE ni diperkenalkan oleh Celcom. Merupakan dunia hiburan yang boleh diakses dari mana-mana, di mana-mana saja! Wow! Tak paham? Maksudnya korang boleh menonton live events, berita, konsert, filem, drama dengan satu sentuhan saja dari gajet korang. Handphone boleh, laptop boleh, tablet pun boleh! Jangan risau tentang kualiti sebab ESCAPE ni hi-resolution images via adapative streaming technology. So kualiti memang superb ah, yang penting takde buffered sampai berjanggut janggut nak tunggu…

Jom Switch To U!

Alhamdulillah satu lagi video blogbuster yang saya buat dah diapproved oleh nuffnang. tq nuffnang! *peluk nuffnang cemana roman nak peluk nuffnang ntah he he. oh ada satu lagi sebenarnya video yang volkswagen tu tapi saya tak buat. kekangan masa dan sebab kena cari idea buat slogan bagai. yang diapproved ialah campaign Switch To U. campaign ni akan start bermula hari ni sampai 29 julai nanti. hah ni 2 gambar saya screenshot kan. gigih 2 hari ni buat sebab nak pakai…

Blogbuster Campaign dari Nuffnang

so… korang sempat ke tengok video blogbuster campaign saya? 2 video. satu acer. satu lagi project c. saya pun tak sempat nak up entry promote ek. saya tulis kat facebook dengan twitter je pun. masa memula baca pasal blogbuster campaign kat website nuffnang tu rasa cam hurmm menarik jugak ni. lalu meminta pertolongan suami saya untuk tolong record. syukur alhamdulillah suami saya tu sokmo pun ok je melayan. so rakam. yang acer tu cam pepoyo nauuu rasanya. ada la lebih…

Acer & Intel “PLAYsure Redefined” Party

korang ingat lagi tak entry saya berkenaan Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™ ni? haaa.. masa tu saya tak bagitau secara details sangat kan. save the best for last gitu. ok baru baru ni, Acer & Intel “PLAYsure Redefined” Party telah pun diadakan di Poppy Garden sana. masa tu lah baru direvealkan segala mala tentang Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™ : : sebelum joint party, kita feel feel poyo dulu kat photobooth ini : : Majlis dimulakan dengan celoteh dari MC…

Preview Screening Pee Mak

kelmarin saya pegi nonton Preview Screening filem Pee Mak kat GSC midvalley. tq nuffnang sebab bagi 2 tiket 🙂 Pee Mak ni cerita Thailand. yang di’remake’ dari filem momok terkenal tahun 1999, Nang Nak. tapi Pee Mak ni diberi sentuhan komedi. kira ala-ala kelakar kelakar seram gitu lah kekiranya. jalan cerita saya rasa 90% sama. ada la sikit diolah here and there. Mak pegi berperang, tinggalkan wife dia Nak yang tengah pregnant. Nak mati masa melahirkan Dang, anak lelaki depa.…

Hebatnya Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™!

Korang tau tak yang Acer dah keluarkan produk baru yang diberi nama Acer Aspire P3 Convertible Ultrabook™? Apa? Taktau? Hah.. meh saya nak bagitau. Sebelum tu korang sila tonton video ini dahulu. Wah! Terkagum kagum saya menontonnya. Ultrabook™ yang di Inspired by Intel ni ada macam-macam kelebihan. Antaranya ialah Ultraportable. Ultraportable ni maksudnya boleh diubahsuai ikut keselesaan kita. Nak tegakkan ke, nak baringkan ke, nak sandarkan ke. Kira nak gunakan macam laptop biasa boleh, nak gunakan ala ala tablet pun…

Cash Out Je Lah…

last saya cash out bulan november 2011. bayangkan berapa lama nak kumpul baru dapat amaun ni. tapi wajib bersyukur. ye la letak gambar pot pet pot pet tetiba masuk duit kan. alhamdulillah. apa saya nak buat dengan duit ni? rasa macam nak beli flight ticket ke dot dot dot. tapi hmmm taktau lah lagi. tengoklah cemana. tq nuffnang! 🙂

Page 1 of 3123