Blog Maya Dot Com

Myself

Tertinggal Sorang

ni gambar dan cerita lama ni. masa jamuan raya hari tu. sebab gambar ni semua dalam kamera lina, tunggu dia nak bagi punya la berjanggut. so terperam lah cerita ini. jamuan raya geng mengaji saya. hari kejadian dah berjanji janjian semua nak pakai baju warna hijau. sib baik saya ada haa. makanan semua pun potluck. sapa yang tak boleh bawak tu, tong tong duit lah order je sudah. makan dengan banyak dan mengenyang secara hebat. pastu bergambau. : : pose…

Excel Tea, SNE, BE vs Tabita

hujung tahun lepas saya ada duit lebih sikit kat tangan, lalu saya terfikir nak laburkan sikit untuk kecantikan. masa tu tengah hangat produk BE yang adira guna. dengan tabita. so lets lah try. BE ni tak boleh guna dia saja. kena ambik 3 produk sekali. : : memula kena minum excel tea ni untuk buang toksik dalam badan : : minum malam atau pagi. kalau minum malam, esok pagi tu ambik la habuan bercinta dengan jamban. tapi saya suka je,…

SHRAMZB

kena tuduh buat benda yang kita tak buat. kena fitnah. kena umpat. kena keji. saya rasa kebanyakan dari kita semua pun pernah kena kan? tak terkecuali saya. ada satu masa tu saya kena fitnah hebat. kat surau. saya call kaktin. mengadu. ‘banyak sangat dah dia salah sangka dengan aku kak’ ‘takpe. kau sabar. kau sabar je’ saya mengadu pada Allah. dan betul. Allah pun suruh saya sabar. kesabaran saya yang bertahun tahun telah terbalas sekarang. terima kasih Allah. tapi sebagai…

20 Ramadhan = 2 Tahun

hari ni 20 ramadhan. bersamaan dengan 2 tahun kalendar Islam saya dah bertudung. insya Allah tarikh yang akan saya ingat sampai bila-bila. terima kasih Allah kerana memanjangkan umur saya, memberi saya peluang untuk menutup aurat. semoga saya istiqomah. amin. masa mula-mula saya bertudung dulu memang banyak cacat celanya. in fact sekarang pun masih lompang sana sini huhu. saya ingat lagi masa memula bertudung, ada sekali tu saya pakai tshirt lengan pendek. ada seorang sahabat tegur. lepas tu baru cam tersentak…

Diet di bulan puasa

alhamdulillah hari ni dah ramadhan ke 16. dan saya masih belum up apa apa lagi gambar makanan berbuka mahu pun sahur. wu! tahun lepas kalau korang ingat rajin jugak saya masak masak kan? pastu up entry banyak jugak la. dan setakat hari ni belum lagi ke bazar ramadhan. wu kuasa dua! adakah tahun ni saya tak masak? yer saya berapa nak masak. hari kerja petang beli kat cafe office. balik rumah panaskan je. sebab utama saya tak masak ialah kerana…

A Thought about travelling by Henry Rollings

hari tu masy ada tweet pasal ada sorang ni blog kan pengalaman dia pegi travelling ke korea dengan satu grup. pas tu ada la peel peel ahli kumpulan yang menyakitkan hati. saya pun kepohchi mintak link blog tu, lalu masy pun bagi. bila saya baca cam fuuuuuu memang sakit jiwa rasanya. akak ni tulis blog cam lawak lawak gak la. sambil saya bayangkan peel peel orang dalam grup dia ni. 5 orang je pun depa. tapi memasing perangai kemain hazabb.…

Persahabatan

last last week pegi wedding fayruz & kamal kat kampung cheras baru. fayruz ni kerja satu tempat dengan saya, tapi lain department la. saya kenal ia dah lama jugak kot. masa ia memula masuk bank. suka tengok dia sebab kulit dia gebu mulus je. kalau sesiapa yang follow blog saya lama dah mesti ingat kot ada saya jadi committee annual dinner, haa sekali dengan fayruz ni la. pegi buat rambut, pegi mekap, tidur hotel sesama. wedding di malam hari. sesampai…

Dulu 40. Sekarang 42

saya dengan kaktin pakai jubah sama he he. warna je la lain. kaktin punya purple. saya punya hitam. tapi yang pasti dibeli di kedai yang sama. cuma tak sure saya beli dulu ke kaktin beli dulu. kata BFF. harus semua pun nak sama #TDDMKALT dulu kan. saya pakai jubah saiz 40. sekarang dah pakai saiz 42. memang hebat betul saya menggemuk hu hu hu. ;-(

Plan hari ini

~ Breakfast kat Old Town White Coffee Rampai Biz Park ~ Facial kat SlimWorld Setapak ~ Pegi Butik Syuhada Abadi kat Taman Melawati ~ Lunch kat Johnny’s Aeon AU2 ~ Shopping kat Aeon AU2 ~ Mengopi kat Starbucks Aeon AU2 Saya bercuti hari ni ^__^ -sent from MyIpad

Saya dan suami memang nak zuriat TAPI…..

assalammualaikum semua. entry ni dah lama saya simpan. takde lah apa sebab kot. cuma mungkin tunggu masa yang sesuai untuk dikongsi. pertama-tama sekali saya mintak maaf kalau entry ni mungkin ada yang rasa macam tak selesa, or tak sesuai untuk dikongsi ke apa. insya Allah niat saya baik. cuma mahu berkongsi dan bagi panduan pada yang senasib dengan saya, yang mungkin taktau nak mula macam mana. pada yang dah lama baca blog saya mungkin dah tau la kan tentang diri…

Kenapa kita kena cabut gigi bongsu?

baru-baru ni saya sakit gigi. sebelah kanan atas sakit yang kat belah tampal tu. yang belah kiri plak sakit belah atas sebab makanan asyik la tersentil kat celah celah antara gigi. sebab tak tahan sakit terus ambil time off pegi jumpa dentist. saya ni agak culas jugak bab bab jumpa dentist. bila sakit baru la hegeh hegeh nak pegi. rasa dulu saya penah jugak kot blog kan pasal saya sakit gigi ni. dentist yang saya pegi kat setapak tu suruh…

Kita Kita Aje

saya ada grup whatsapp yang diberi nama Kita Kita Aje. ada 14 orang kesemuanya dalam grup ni. 14 orang ni antara yang kami rapat rapat la kat department kat office ni ha. kira nak melawak nak tergelak ke apa memang takde simpan dalam hati la. kadang kadang cam sorang kena marah, nanti melampiaskan la dalam whatsapp. walhal masih kat office lagi ni ha. ada yang cepat panas, ada yang bagi takzirah, ada yang sabarkan begitulah. semua pun saya sayang sebab…

Page 5 of 36« First...34567...1020...Last »