Blog Maya Dot Com

Myself

Akhirnya… akhirnya korang…

korang.. saya nak menciwi ni.. *kembang kempis hidung saya dah berjaya membeli 3 benda yang dah lama saya pendamkan di dalam kalbu. usaha menabung berdikit dikit, akhirnya berjaya jua. nak tau ke idok saya beli apa tu? bukanlah rumah banglo 8 bilik mahupun jet pejuang apa lagi kereta sukan berkuasa kuda. kereta sukan? sport car? hek. ok yang pertama adalah magic pan! ergh poyo nya beli magic pan pun nak ciwi. pedulikkkkkk… nak ciwi jugakkk. niat di hati tu memang…

Feel feel Winter lol

saya ada bagitau korang kan rumah saya tu kalau pepetang angin mesti kuat je. sejuk je. tapi bab yang rumah penthouse tu toksah la hangpa dok nak percaya sangat. memang la tingkat 18 tapi idok ler penthouse. semua nak percaya bulat bulat. panggg sat gi baru tau. ok di satu hari weekend di petang hari dia punya angin sejuk cam fuuuu macam kat korea i tell u. penah pegi korea ke pun kan nak buat perbandingan ni? tsk. ok la…

Fake It Till You Make It

Assalammualaikum korang.. Salam Jumaat.. Hari ni saya cuti. nak balik taiping. esok nak buat birthday party yaya. tapi takpelah, saya up kan jugak entry ni buat bacaan dan tatapan korang. saya tau korang pepagi pukul 9 mesti refresh blog saya kan. jangan bohong. dosa 😉 ok kita sembang sembang je lah di hari jumaat penghulu segala hari ni. hari ni 18 oktober 2013 genap 3 tahun saya kat department sekarang. siapa pembaca setia blog saya dari dulu mesti tau kot…

Salam AidilAdha :)

Assalammualaikum korang, Ramai ke yang bercuti hari ni? Mesti la ramai kot eh? Kata esok raya. Saya tak cuti sebab raya kat KL je. Ingat boleh la pose pose maut je datang office ni tup tup dapat arahan kena relief PA kat office VIP lah pula. Kalau tau nak kena relief baik saya ambik cuti. Sentap tau. Hari ni saya tak scheduled kan apa-apa entry. Tapi saya ada banyak cerita nak share. Ok la takde la banyak sangat tapi ada…

Tertinggal Sorang

ni gambar dan cerita lama ni. masa jamuan raya hari tu. sebab gambar ni semua dalam kamera lina, tunggu dia nak bagi punya la berjanggut. so terperam lah cerita ini. jamuan raya geng mengaji saya. hari kejadian dah berjanji janjian semua nak pakai baju warna hijau. sib baik saya ada haa. makanan semua pun potluck. sapa yang tak boleh bawak tu, tong tong duit lah order je sudah. makan dengan banyak dan mengenyang secara hebat. pastu bergambau. : : pose…

Excel Tea, SNE, BE vs Tabita

hujung tahun lepas saya ada duit lebih sikit kat tangan, lalu saya terfikir nak laburkan sikit untuk kecantikan. masa tu tengah hangat produk BE yang adira guna. dengan tabita. so lets lah try. BE ni tak boleh guna dia saja. kena ambik 3 produk sekali. : : memula kena minum excel tea ni untuk buang toksik dalam badan : : minum malam atau pagi. kalau minum malam, esok pagi tu ambik la habuan bercinta dengan jamban. tapi saya suka je,…

SHRAMZB

kena tuduh buat benda yang kita tak buat. kena fitnah. kena umpat. kena keji. saya rasa kebanyakan dari kita semua pun pernah kena kan? tak terkecuali saya. ada satu masa tu saya kena fitnah hebat. kat surau. saya call kaktin. mengadu. ‘banyak sangat dah dia salah sangka dengan aku kak’ ‘takpe. kau sabar. kau sabar je’ saya mengadu pada Allah. dan betul. Allah pun suruh saya sabar. kesabaran saya yang bertahun tahun telah terbalas sekarang. terima kasih Allah. tapi sebagai…

20 Ramadhan = 2 Tahun

hari ni 20 ramadhan. bersamaan dengan 2 tahun kalendar Islam saya dah bertudung. insya Allah tarikh yang akan saya ingat sampai bila-bila. terima kasih Allah kerana memanjangkan umur saya, memberi saya peluang untuk menutup aurat. semoga saya istiqomah. amin. masa mula-mula saya bertudung dulu memang banyak cacat celanya. in fact sekarang pun masih lompang sana sini huhu. saya ingat lagi masa memula bertudung, ada sekali tu saya pakai tshirt lengan pendek. ada seorang sahabat tegur. lepas tu baru cam tersentak…

Diet di bulan puasa

alhamdulillah hari ni dah ramadhan ke 16. dan saya masih belum up apa apa lagi gambar makanan berbuka mahu pun sahur. wu! tahun lepas kalau korang ingat rajin jugak saya masak masak kan? pastu up entry banyak jugak la. dan setakat hari ni belum lagi ke bazar ramadhan. wu kuasa dua! adakah tahun ni saya tak masak? yer saya berapa nak masak. hari kerja petang beli kat cafe office. balik rumah panaskan je. sebab utama saya tak masak ialah kerana…

A Thought about travelling by Henry Rollings

hari tu masy ada tweet pasal ada sorang ni blog kan pengalaman dia pegi travelling ke korea dengan satu grup. pas tu ada la peel peel ahli kumpulan yang menyakitkan hati. saya pun kepohchi mintak link blog tu, lalu masy pun bagi. bila saya baca cam fuuuuuu memang sakit jiwa rasanya. akak ni tulis blog cam lawak lawak gak la. sambil saya bayangkan peel peel orang dalam grup dia ni. 5 orang je pun depa. tapi memasing perangai kemain hazabb.…

Persahabatan

last last week pegi wedding fayruz & kamal kat kampung cheras baru. fayruz ni kerja satu tempat dengan saya, tapi lain department la. saya kenal ia dah lama jugak kot. masa ia memula masuk bank. suka tengok dia sebab kulit dia gebu mulus je. kalau sesiapa yang follow blog saya lama dah mesti ingat kot ada saya jadi committee annual dinner, haa sekali dengan fayruz ni la. pegi buat rambut, pegi mekap, tidur hotel sesama. wedding di malam hari. sesampai…

Page 5 of 39« First...34567...1020...Last »