Blog Maya Dot Com

Myself

Cuti Sia Sia Yang Tak Berapa Sia Sia

18 mei, jumaat saya cuti. both saya dengan encik z cuti. ada saya tulis kat entry NI. kan saya kata saya nak buat visa kan. tapi malangnya, ada keterjadian yang membuatkan kitorang tak dapat nak buat visa tu. tu nanti saya story kat entry lain. : : kecewa tak dapat buat visa di hari kejadian, terus pi breakfast kat mcdonalds #takdekenamengenasebenarnya : : : : lepas tu terus balik panjat lrt putra : : : : pukul 10 pagi of…

Ignorance

kadang kadang saya rasa saya bukan seorang kawan dan insan yang baik. saya rasa saya seorang yang ‘ignorance’ bukan saya sengaja, tapi saya kira ini saya yang sebenarnya. saya tak pandai ambil hati orang. saya tak pandai menzahirkan simpati saya pada orang. bahasa kasarnya, saya kurang peduli pada apa yang terjadi di sekeliling saya. kawan yang baru melangsungkan perkahwinan, saya tak ucap selamat. kawan yang baru bersalin, saya tak ucap tahniah. kawan yang sakit, saya tak ucap semoga sembuh. kawan…

Kecil hati

sejujurnya saya bukanlah jenis yang cepat kecil hati. orang kata saya gemuk ke, jerawat ke, blog sendu ke #tetiba normally saya macam ok je. dan. sebenarnya quiet some times jugak la saya tak kecil hati yang tahap menusuk ke jiwa. selalu pun kecil hati yang stok sentap tu. yang macam lepas sentap tu terus nak amukan. haaa tu macam selalu gak la hihi. ni bebaru ni la, ada la kawan seoffice yang cakap something yang buat saya rasa cam sedihnya.…

19 January 2014

19 januari hari tu kan birthday saya kan, saya tak up apa-apa entry pun kan, eh ada la 1 entry on 19 januari itself. so entry ni saya nak cerita keterjadian yang terjadi 19 januari hari tu. 17 – 19 januari saya ada kat kuching sarawak. entry tu macam biasa lah, like foreverlah korang kena tunggu. 19 januari flight dari kuching ke ke kl pukul 10.30 pagi. pagi tu bangun terus pi breakfast. : : ini yang saya breakfastkan pagi…

CNY

Assalammualaikum… Salam Jumaat korang. Cuti panjang ni korang ke mana lah. Saya ni patutnya hari ni pegi Tasik Chini. Tapi ada masalah teknikal dengan resort dan booking.com. So terpaksa postpone esok. Hari ni lepak lepak kat rumah je lah selesaikan kerja kerja rumah yang macam tongkang pecah ni ha. Malam tadi saya subscribe cerita Qadr kat astro first.  Sedih ah cerita tu 🙁 Penuh pengajaran dan keinsafan. Korang subscribe ah nanti. Selamat bercuti semua. Love (L) Posted from WordPress for…

Dayang Senandung

saya ni bukanlah boleh dikategorikan sebagai pekerja yang cemerlang. saya sedar kat mana kedudukan saya. tapi insya Allah saya ok je. 9 tahun kerja, masih dengan jawatan yang sama. tengok kawan-kawan lain yang sebatch dengan saya semua pun dah jadi pegawai, sambung belajar, naik pangkat. saya happy untuk depa.  insya Allah takde dengki khianat bagai. penah la dapat anugerah kat department masa dengan myclear dulu. kat department sekarang tak penah ada. sekali lagi saya rasa ok je kot. takde la…

Ulangtahun

Assalammualaikum korang…. Terkejut tak tetiba hari Ahad ada entry ni? Heee.. Sebab dah jarang kot saya up entry weekend/public holiday. Tapi hari ni nak up jugak sebab hari ni hari jadi saya! Hari ni harijadi saya yang ke 35 tahun. Dah pertengahan 30an orang kata. Alhamdulilah di usia 35 tahun ni macam macam jenis kebahagiaan dan rezeki yang Allah SWT pinjamkan pada saya. Kebahagiaan dan rezeki yang saya perlu, bukan yang saya mahu. Hari ni jugak genap 10 tahun saya…

Separuh hari

khamis terakhir 2013 saya cuti half day petang. yaya & caca ada kat rumah. plannya nak bawak depa keluar jalan jalan nonton movie ka. tup tup FM whatsapp kata nak bawak yaya keluar. so oklah, wajib hangkut caca sekali kan. so pukul 1 tengah hari saya dah cam ermm mana aku nak pegi ni. takkan nak terus balik kot? bowrink pls. nak menapak gi jalan tar memalas. terus la memandu kereta tanpa arah tujuan yang pasti. sampai lah ke wangsa…

2014

Selamat tahun baru korang! Tetiba kan ehe. Eh betullah wish tahun baru takpe kan.. Saya kat taiping ni ha. Baring baring dalam bilik dengar bunyi bunga api pom pom di luar sana. Tak sior nak keluar haih. So cemana azam korang tahun 2013, tercapai ke idok? Azam tahun 2014 cemana pulak? Saya ni ceni je lah. Tak penah ada azam ke hapa pun. Tapi of coz la nak jadi insan yang lebih baik dari tahun tahun sebelum ni. Of coz…

Cuti Hujung Tahun

Assalammualaikum korang… Salam Jumaat. Patut ada sambungan lagi entry ke i City tu tapi erghhh kemalasan nak upload gambau. Lelater lah yer. Saya cuti ni ha. Semalam halfday petang. Hari ni whole day. Minggu depan Isnin Selasa. Pastuh sambung 2 Januari 2014 gak. Banyakkkk benda nak update kat blog benaunya. Kena kejau balik mood yang ke laut ni ha. Cepat atau lambat tatappp akan update. Soalan favourite hujung tahun “tak cuti kewww” Yerrr.. Saya cuti lew ni. Korang yang bercuti…

Kisah tudung labuh

hari tu saya janji nak cerita pasal tudung yang saya pakai masa aidil adha hari tu kan, ok so letss. saya ni benarnya cam dok riki riki martin gak la cari tudung labuh yang jual online. tapi tidaklah tudung labuh yang bebetul labuh cam ustazah tu ke (insya Allah satu hari nanti, doa doakan saya yer), tapi tudung bawal yang labuh dan tak jarang. dok jugak google sana sini tapi cam tak berapa menepati citarasa sampai lah saya terdampar kat…

Page 4 of 39« First...23456...1020...Last »