Blog Maya Dot Com

Myself

19 January 2014

19 januari hari tu kan birthday saya kan, saya tak up apa-apa entry pun kan, eh ada la 1 entry on 19 januari itself. so entry ni saya nak cerita keterjadian yang terjadi 19 januari hari tu. 17 – 19 januari saya ada kat kuching sarawak. entry tu macam biasa lah, like foreverlah korang kena tunggu. 19 januari flight dari kuching ke ke kl pukul 10.30 pagi. pagi tu bangun terus pi breakfast. : : ini yang saya breakfastkan pagi…

CNY

Assalammualaikum… Salam Jumaat korang. Cuti panjang ni korang ke mana lah. Saya ni patutnya hari ni pegi Tasik Chini. Tapi ada masalah teknikal dengan resort dan booking.com. So terpaksa postpone esok. Hari ni lepak lepak kat rumah je lah selesaikan kerja kerja rumah yang macam tongkang pecah ni ha. Malam tadi saya subscribe cerita Qadr kat astro first.  Sedih ah cerita tu 🙁 Penuh pengajaran dan keinsafan. Korang subscribe ah nanti. Selamat bercuti semua. Love (L) Posted from WordPress for…

Dayang Senandung

saya ni bukanlah boleh dikategorikan sebagai pekerja yang cemerlang. saya sedar kat mana kedudukan saya. tapi insya Allah saya ok je. 9 tahun kerja, masih dengan jawatan yang sama. tengok kawan-kawan lain yang sebatch dengan saya semua pun dah jadi pegawai, sambung belajar, naik pangkat. saya happy untuk depa.  insya Allah takde dengki khianat bagai. penah la dapat anugerah kat department masa dengan myclear dulu. kat department sekarang tak penah ada. sekali lagi saya rasa ok je kot. takde la…

Ulangtahun

Assalammualaikum korang…. Terkejut tak tetiba hari Ahad ada entry ni? Heee.. Sebab dah jarang kot saya up entry weekend/public holiday. Tapi hari ni nak up jugak sebab hari ni hari jadi saya! Hari ni harijadi saya yang ke 35 tahun. Dah pertengahan 30an orang kata. Alhamdulilah di usia 35 tahun ni macam macam jenis kebahagiaan dan rezeki yang Allah SWT pinjamkan pada saya. Kebahagiaan dan rezeki yang saya perlu, bukan yang saya mahu. Hari ni jugak genap 10 tahun saya…

Separuh hari

khamis terakhir 2013 saya cuti half day petang. yaya & caca ada kat rumah. plannya nak bawak depa keluar jalan jalan nonton movie ka. tup tup FM whatsapp kata nak bawak yaya keluar. so oklah, wajib hangkut caca sekali kan. so pukul 1 tengah hari saya dah cam ermm mana aku nak pegi ni. takkan nak terus balik kot? bowrink pls. nak menapak gi jalan tar memalas. terus la memandu kereta tanpa arah tujuan yang pasti. sampai lah ke wangsa…

2014

Selamat tahun baru korang! Tetiba kan ehe. Eh betullah wish tahun baru takpe kan.. Saya kat taiping ni ha. Baring baring dalam bilik dengar bunyi bunga api pom pom di luar sana. Tak sior nak keluar haih. So cemana azam korang tahun 2013, tercapai ke idok? Azam tahun 2014 cemana pulak? Saya ni ceni je lah. Tak penah ada azam ke hapa pun. Tapi of coz la nak jadi insan yang lebih baik dari tahun tahun sebelum ni. Of coz…

Cuti Hujung Tahun

Assalammualaikum korang… Salam Jumaat. Patut ada sambungan lagi entry ke i City tu tapi erghhh kemalasan nak upload gambau. Lelater lah yer. Saya cuti ni ha. Semalam halfday petang. Hari ni whole day. Minggu depan Isnin Selasa. Pastuh sambung 2 Januari 2014 gak. Banyakkkk benda nak update kat blog benaunya. Kena kejau balik mood yang ke laut ni ha. Cepat atau lambat tatappp akan update. Soalan favourite hujung tahun “tak cuti kewww” Yerrr.. Saya cuti lew ni. Korang yang bercuti…

Kisah tudung labuh

hari tu saya janji nak cerita pasal tudung yang saya pakai masa aidil adha hari tu kan, ok so letss. saya ni benarnya cam dok riki riki martin gak la cari tudung labuh yang jual online. tapi tidaklah tudung labuh yang bebetul labuh cam ustazah tu ke (insya Allah satu hari nanti, doa doakan saya yer), tapi tudung bawal yang labuh dan tak jarang. dok jugak google sana sini tapi cam tak berapa menepati citarasa sampai lah saya terdampar kat…

Akhirnya… akhirnya korang…

korang.. saya nak menciwi ni.. *kembang kempis hidung saya dah berjaya membeli 3 benda yang dah lama saya pendamkan di dalam kalbu. usaha menabung berdikit dikit, akhirnya berjaya jua. nak tau ke idok saya beli apa tu? bukanlah rumah banglo 8 bilik mahupun jet pejuang apa lagi kereta sukan berkuasa kuda. kereta sukan? sport car? hek. ok yang pertama adalah magic pan! ergh poyo nya beli magic pan pun nak ciwi. pedulikkkkkk… nak ciwi jugakkk. niat di hati tu memang…

Feel feel Winter lol

saya ada bagitau korang kan rumah saya tu kalau pepetang angin mesti kuat je. sejuk je. tapi bab yang rumah penthouse tu toksah la hangpa dok nak percaya sangat. memang la tingkat 18 tapi idok ler penthouse. semua nak percaya bulat bulat. panggg sat gi baru tau. ok di satu hari weekend di petang hari dia punya angin sejuk cam fuuuu macam kat korea i tell u. penah pegi korea ke pun kan nak buat perbandingan ni? tsk. ok la…

Fake It Till You Make It

Assalammualaikum korang.. Salam Jumaat.. Hari ni saya cuti. nak balik taiping. esok nak buat birthday party yaya. tapi takpelah, saya up kan jugak entry ni buat bacaan dan tatapan korang. saya tau korang pepagi pukul 9 mesti refresh blog saya kan. jangan bohong. dosa 😉 ok kita sembang sembang je lah di hari jumaat penghulu segala hari ni. hari ni 18 oktober 2013 genap 3 tahun saya kat department sekarang. siapa pembaca setia blog saya dari dulu mesti tau kot…

Salam AidilAdha :)

Assalammualaikum korang, Ramai ke yang bercuti hari ni? Mesti la ramai kot eh? Kata esok raya. Saya tak cuti sebab raya kat KL je. Ingat boleh la pose pose maut je datang office ni tup tup dapat arahan kena relief PA kat office VIP lah pula. Kalau tau nak kena relief baik saya ambik cuti. Sentap tau. Hari ni saya tak scheduled kan apa-apa entry. Tapi saya ada banyak cerita nak share. Ok la takde la banyak sangat tapi ada…

Page 4 of 36« First...23456...1020...Last »