Blog Maya Dot Com

Myself

Ariani ada Sales!

entry ini khas untuk wanita-wanita cantik di luar sana. yang gemar bergaya dan bertudung. gitu. ariani ada sales tau. tau tak ariani? alah tudung ariani. tudung ekin tu. tak tau gak? tak tau takpelah, korang skip je la entry nie. heh. aku gi hari tu masa cuti last week. hah memang sales gila-gila uolls. sampai mencecah 70%. buy one free pun ado. memang rambang mata. aku yang tak bertudung nie pun rambang mata, apa lagi korang yang bertudung kan. macam-macam…

Akhirnya Merasa Jugak

korang dah try mcdonalds prosperity burger? aku merasa agak pelik jugak kenapa tetiba prosperity burger keluar sekarang. selalu pun kan bila chinese new year menjelma saja baru ada prosperity burger nih. mungkin mcdonlads ada strategi baru tak? last week tanpa dirancang aku dengan encik z pun ke mcdonalds setiawangsa untuk makan prosperity burger ini. ermm.. tatappp setappp. tapi sesiapa yang tak tahan pedas memang tak payah ler nak makan. kang keluar api lak dari hidung. mengapalah air ada satu saja?…

I’m Married! ;)

Hey anak-anak, I’M MARRIED! Alhamdulillah, Encik Z dan aku telah selamat diijabkabulkan kira-kira jam 3.35 petang tadi di Masjid Usamah bin Zaid, Wangsa Maju. Syukur majlis berjalan lancar walaupun dalam suasana yang sangat simple. Maaf sebab aku tak dapat nak jemput semua orang. Ianya adalah benar-benar small ceremony for family members & close friends. Thanks pada kawan-kawan dan semua yang sudi hadir. Kak Tini, Payiet, KakDiella, Nikolas, Jocko, Shafiq, Fay, Ernie, Fad, Nida, Jef, Ceera, Ciput, Shida, Sheena, Nana, Netty,…

Menaip Menggunakan 1 Jari

seksa ok menaip guna 1 jari. tapi mengapalah menaip guna 1 jari? kerana jari jemariku yang mulus ini disaluti inai uolls. motipp tetiba pakai inai? nanti-nantilah kita cerita. sekarang aku mau tidurlah. sehari suntuk ke sana ke mari. penat sungguh. oh, isnin & selasa aku cuti. tengoklah, kalau ada kesempatan, aku update la. nite nite. 😉

Handphone Ku Udah Kedaung

peristiwa ini terjadi kira-kira 2 bulan yang lalu. di mana handphone aku mengalami kecacatan separa. kau ingat orang je boleh jadi OKU. handphone pun boleh tau. masa tu kakred la dok sms-sms, tapi aku tak reply. apa lagi, dia call aku, harus kena tarbiah. aku tak salah kak. memang sms ko tak masuk-masuk. sob sob. so aku sudah saspek di situ. sms yang aku send akan dihantar lewat beberapa jam, kadangkala lebih sehari. begitu juga dengan sms yang orang hantar.…

Kasut Putihku Yang Suci Bersih

selain membeli beg, aku juga telah membeli heel berwarna putih. hari tu kan teringin nak beli yang charles & keith tu, tapi tidak ada saiz. sob sob… tapi aku perleww jugak beli heel putih untuk dipakai di hari pernikahanku nanti. cewahh… walaupun ada disediakan kasut, tapi saiz 6 uolls. namo la aku dah meletup letup segala, tetiba kaki terkeluar dari kasut kan. nampak nauu kaki gergasi. so hari tu lalu kat vincci, aku berkenan yang ini. lalu membeli. agaknya memang…

Sembonia vs Guess

korang, aku dah beli dah beg sembonia tu. alah, ada entry hari tu aku tulis. pasal aku nak beli beg, pastu encik z cam tak berapa restu kan. ujung-ujung, aku membelakangi dia dan terus beli. ememememe. beg guess yang sedia ada itu, aku dah bungkus dalam plastik dan simpan molek-molek. nie first time tau aku simpan beg dalam plastik kayak gini. before this mana ado. mana taknya, semua handbag aku, aku belasah sampai koyak rabak, sampai zip tercabot. sampai kepam.…

Annual Dinner BNM

dalam entry nie, ada 28 keping gambar. so berpinauuu la mata korang menengok yer. aku cam rasa kasik habis je la satu entry. sebab kalau ikutkan takde la nak taip cerita apa sangat pun. layan gambar je lah. nie kali ke 5 aku joint annual dinner BNM. tapi tahun nie cam ada special sikit, sebab sempena 50th anniversary BNM. gitu. : : doorgift : : : : mya, sheena, netty : : aku patutnya duduk table 136. dengan CFZ, KSL…

Last Minute Punya Kerja…

21 november hari tu annual dinner kat office aku nie ha. seperti kebiasaannya, aku ni mesti poyo poyo jer nak beli baju baru lah, nak buat rambut lah, nak buat mekap lah. tapi tahun nie cam mood agak slow arh. tak fikir langsung pasal persediaan semua. jadi buat kerja last minute, paham-paham jer lah. pepagi keluar rumah, gi breakfast kat ali maju. sesambil berfikir mana nak mekap dan carik baju. tapi first thing first, pergi buat threading kat rampai business…

Kisah Machaaa Yang Poyo. Puiiii!!!

ok ini kisah masa aku balik TLJ hari tu. yang masa yaya kena penyakit kaki, tangan dan mulut. hari ke 2, waktu untuk pulang. sebelum pulang, aku dengan mama dan yaya gi hospital taiping. melawat kakwati, cousin aku yang baru bersalinkan anak kedua. mix melayu dan filipina uolls. : : mama, kakwati, maklong : : masa melawat hampir tiba. sebelum tu, aku snap-snap je gambar seperti di atas kan. kebetulan waktu nak gerak balik tu, mama suruh snap guna kamera…

Nasi Beriani Insaf

hari tu kan.. aku teringin sangat nak makan nasi beriani insaf. so gigihlah pergi hari jumaat lunch time. rerupanya hari jumaat, ditutup uolls. sempena solat jumaat *insapp so repeat hari lain. rasa-rasa ini cam baru 2 kali kot aku makan kat sini. kesian kan? takde la kesian kot. pasti ada orang yang tak pernah langsung makan di sini ye tak? makanan lain takde yer kat sini. semua pun nasi beriani. cuma kau boleh pilih la nak lauk apa gitu. aku…

Sabtu Yang Sayu

sabtu pagi cadangnya nak ke kubur arwah abah kat segambut sinun. tapi dari pagi, udahnya kul 11.30 pagi gitu baru la gerak. agak lama jugak aku tak ke sini. haihhh…. semoga beliau tenang di SANA… dari tanah perkuburan, kami ke taman sri segambut. mama nak ke rumah kawan lamanya. kawan lama masa masing-masing masih membujang. agak-agak kita esok, boleh ke mempertahankan persahabatan hingga ke penghujung usia begini ek? kami dijamu dengan rempeyek dan kek coklat yang sungguh lazat. tak cukup…

Page 36 of 39« First...1020...3435363738...Last »