Blog Maya Dot Com

Myself

Anna oh Anna

hari tu aku dapat komen dari seseorang yang menamakan diri dia Anna. alamat email dia annamay@yahoo.com. tapi email tu tipu. aku dah try email dah. tapi bounce. nie plak IP address dia 118.100.235.110 area-area KL sini. berdasarkan IP tu lah. taktau la kalau dia hide IP ke hapa kan… dia tulis situ kata ‘ko hutang kad kredit sampai kena blacklist apa cer?’ sentap tau mak!!! cena orang lain pulak lebih tau aku kena blacklist tapi aku sendiri taktau? tak baik…

Bekam Angin & Berurut

malam sabtu gi uptown cheras. saja jalan-jalan. sampai awal lebih kurang kul 10malam camtu so tak banyak la sangat kedai bukak. tapi sokayy la sebab takde la banyak nau kereta. parking pun sonang. jalan punya jalan, tetiba nampak ada tempat berurut nie. alah, sebelum nie pun penah je nampak tapi cam takde la hairan sangat. tapi di hari kejadian tu rasa cam eh nak nak nak urut la.. satu badan dah penuh angin. so mengurutlah kita. tapi sebelum urut, aku…

C3 Kensel. Kita Beli E5

kalau sapa friends ngan aku kat facebook mesti perasan kot status aku pasal handphone baru aku. memula aku memekak mekak kata nak beli C3. kemudian sudah tukar pendirian menjadi E5. alah, tapi kalau ko tak friend ngan aku kat facebook pun, ko still leh baca status aku. aku tak private pong. tapi motip nak baca status orang walaupun tak friend? teeeeeeeeeeettt… ek eh macam pernah ku tulis ayat di atas.. lepas tu, pihak lawan tinggal komen. pastu meroyan sebab aku…

Mandi Bunga Kita

balik dari royale chulan hari tu, aku hangkut balik 2 jambang bunga perhiasan. eh ada ke jambang. jambak lah. heee… tapi nak kata jambak pun bukan jambak sangat. alah bunga hiasan yang selalu letak atas meja meja VIP tu lah. tapi bunga nie tak variety dan tak wangi sangat. warna pun semua warna putih. tapi tak kira. aku amik gak bawak balik. tujuan nya cuma lah satu. menuju puncak. ek eh… nak mandi bunga la uolls.. tak dapat mandi bunga…

Kerja di Royale Chulan

nie kejadian minggu lepas. first time oh kena kerja sampai kena tidur kat hotel segala. memula boss aku tanya, mya ok ker nak tidur hotel nie. nanti encik z macam mana. terus aku cam ahh..pandai lah encik z tu nak hidup. tugas lebih penting apa. wah kan… walaupun sebenarnya ko menggelitis nak tidur kat hotel. eekkekeke.. so hari selasa lepas office, encik z hantar ke royale chulan sana. super duper lawa oh royale chulan nie. naik bilik, tukar baju. terus…

Mancongkam

masih cerita pasal nasi ayam. kalau tadi nasi ayam gemas. ini kali nasi ayam mancongkam plak. kejadian nie berlaku sebelum aku beli serkup kepala dato’ siti nurhaliza tuh. encik z la dok kata ada kawan dia promote nasi ayam mancongkam nie. sementelaah kat gombak je pun, so pergi lah kami. pelbagai jenis nasi ayam dijual. masa nie aku sakit kepala nyit nyit nyut nyut. so order air teh o halia. mana tau keajaiban berulang macam hari tu. tapi teh o…

Serkup Ala Dato’ Siti Nurhaliza

hari tu kan aku ada dok memekak mekak tanya mana nak beli serkup kepala macam dato’ siti nurhaliza tu kan.. ingat tak ingat tak? yeayyy aku dah dapat mencari dan membelinya oh… sukerrr sukerrr… kekdahnya hari sabtu lepas. cuti kan. so memang sangap gila taktau nak buat apa. lepas zohor gitu, encik z ajak gi makan nasi ayam mencongkam kat gombak. ok tu entry lain. aku up entry nie lu. lepas makan nasi ayam, terus ke 1 utama walaupun nan…

Jalan Lama

dari birthday party shameel & melysha, aku ngan encik z terus shoot piulang ke taiping. kena piulang sebab besoknya yaya ada konsert tari menari. dan juga graduation day. wuwuwuuwu.. tadika pun ada graduation bagai kan. layann… encik z bagi cadangan lalu jalan lama. memandangkan kami pun takde rushing ke hapa, so aku setuju. memang slow & steady je la perjalanan kami. pastu lalu tempat yang nama pelik-pelik. baru aku tau kat kampar wujud nama tempat MAMBANG DI AWAN. wowowowo… ke…

Hangin Satu Badan

dah tua-tua nie asyik la penuh angin satu badan. tu yang gamaknya asyik migraine, sakit kepala. sakit bahu sakit badan segala. pendek katanya sakit sana sini lah. kena la terima hakikat memang udah tua yer dek non.. ada sehari tu kepala aku sakit bangat. sakit sebelah kanan jer. berdenyut nyet nyet nyet. encik z suggest minum teh o halia. dedolu memang selalu aku tengok kaklong dok minum. tapi idok ler aku terpikir nak minum walaupun tau halia boleh singkir angin…

Berangan Pembaca Berita Katanya

pertama tama nya kena ucap terima kasih pada kaktin sebab snap 2 keping gambar bawah nun. sebab kalau dia tak snap gambar gambar nie, idok ler wujud entry nie. coz nak cerita begitu saja tanpa gambar seumpama memasak sayur tak bubuh garam gitu. so clap clap to kaktin 😀 kekdahnya hari tu aku udah pi casting kat muzium BNM sana. katanya mau cari bakat bakat baru untuk video gallery BNM. aku pegi pun sebab ada sorang staff muzium sudah email…

Saya Membeli Sepentot

matikk la pepagi dah tayang sepentot kat korang kan… gagagaga… dah la tanpa rasa bersalah letak atas meja office. kui kui kui.. eh tapi nie bukan sepentot biasa tau. ini sepentot luar biasa. nama sebenar sepentot ini ialah samyra lace shorts. aku beli kat ikin. dia wakil jualan avon yang berjaya. harganya cuma RM23 sajorkk. sesuai dipakai untuk mengcover perut berlipat kajang pak malau. dan jugak dapat memberi bayangan halusinasi pada paha yang sebesar batang balak. aterrr tak dapat pakai…

Baru Seminggu…

tiba-tiba rindu kat workstation aku yang lama. sob sob sob… workstation aku yang lama nie memang very the privacy. aku nak terkangkang ke, tertidur ke, ternganga ke.. memang takde sapa amik pot. mengangkang lah kau di sana gitu. lagi pun kat floor lama aku tu kira aku antara yang otai otai jugak la. bebudak lain semua pun fresh fresh baru gitu. so berani diorang nak sound aku mengangkang.. workstation baru very the terbuka open space. lapanploh kali orang lalu lalang…

Page 20 of 39« First...10...1819202122...30...Last »