Blog Maya Dot Com

Myself

Help Komengaaa…

aku dah takde idea nak update blog nie!! help help help. komengaaa…. how lah how how how… dalam draft ada la 2,3 entries yang terdampar. tapi belum tiba masa yang sesuai lagi untuk dipublish. inilah selalu masak elah blogger kan. ada cerita nak update, tapi malas kedaung mau update. atau pun memang dah takde stori mori nak distori dah.. cena nie cena cena cena??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa *terjun tingkap

Mayah Sopiah, bukan Maya Karin

macam mana nie korang.. hari nie dah raya ke 11. tapi cerita raya aku tak blog kan jugak lagik. orang lain dah sibuk cerita pi open house sana sini. aku cerita raya pun tak mula lagi.. matikkk laa… macam mana nak jadi blogger tegar? *&^#%&*@*(#&*# (memaki diri sendiri) ok tarik nafas. lepas…. tarik lagi… lepas lagi… aku update la dulu mana ada dan yang terlintas ek… so tidaklah sunyi sepi belog ini seperti dilanda garuda ke hapa… raya hari tu…

Rezeki Dari RedMummy

hari tu kakred ada buat contest. eh nak kata contest tu tak la.. lucky draw gitu. sebab ko cuma perlu tinggalkan komen.. ngan nama.. nanti nama ko akan dicabut. gitu… so nasib-nasib lah.. aku pun tak ketinggalan mengomen kat entry nie. Maria tolong cabut lucky draw for RM’s readers… Ya rezeki ko Mya!! alhamdulillah anak ko dah sihat ye Mya! blogmaya.com !! orang kuek aku gak tuh! dari beratus-ratus yang komen tu, tak sangka nama aku naik. rejeki rejeki. maria…

Penghujung Ramadhan 1431

hari rabu lepas aku half day. pukul 1 tengah hari terus berdezupp ke segambut sana. jumpa mertua ipar duai maa… salam kasik duit raya bagai semua. mesti la ai balik raya taiping uolls. tiap-tiap tahun kena balik taiping eh encik z.. alaaa… u tu kat segambut je. sekentut dah sampai. kita suami isteri mana leh berkira kan kan kan…… :p : : baby shazwani yang beraya di kelantan : : 2 petang gitu udah gerak membelah samudera. traffic adalah ok.…

Biskut Raya

korang banyak ke buat biskut raya tahun nie? buat ke main juih-juih bibir tunjuk je? tehehehe.. aku? aku mana pernah lagi buat biskut raya sendirian berhad. dulu kekecik buat la tolong mama. tapi la nie mama pun dah tua, tak larat dah nak buat biskut raya bagai sendiri nie. so main juih-juih bibir tunjuk-tunjuk gak laaa… tahun nie aku beli 5 jenis. biskut tart aku beli 2 bekas.  biskut tart terbaik dari akak office aku. kak salmah. pastu biskut cornflakes…

Kacip Fatimah for RM1.65 Only

masa gi hypermarket sogo nak beli tembikai tu kan, aku gi kat bahagian air. kata tak puasa, so harus beli air untuk glupp glupp… pastu kan, nampak ada promotion jualan minuman kacip fatimah nie. RM1.65 setin. woh. murah okkk… kalau kat kedai biasa RM2.50. kalau kat 7 eleven RM3.00. kan banyak bedanya itu dong.. memula aku amik setin je, pastu up 2 tin, pastu up 5 tin. bila encik z datang, terus dia suruh up 10 tin. baru RM16.50. kalau…

Baju Raya Dari 3 Negara :-P

poyos nya tajuk entry ko mayah sopiah! kui kui kuiii… ok ini adalah entry menciwi lite-lite.. baju raya aku tahun nie ada 3 helai semuanya. agak meng over. tapi kasik cann laaa.. dah 4 tahun aku beraya tanpa suami. memang 4 tahun tu aku tak fedulik sangat pasal diri aku bila raya. cukup yaya ngan mama bertukar baju baru, aku dah senang hati dah. aku sendiri selalu pun lagi seminggu nak raya gitu barulah terkedek-kedek pegi sogo cari baju raya.…

Pertama Kali Bersahur di Luar

ini rentetan dari ENTRY NIE. oleh sebab dah pukul 3 pagi pun masa nie, so aku ajak encik z terus sahur je la sekalian. lagi 1 jam setengah je pun ke pukul 4.30 pagi. kitorang selalu sahur kul 4.30 pagi. ke ali maju je, kat rampai biz park. encik z makan nan pisang. ada dia pelawa aku, tapi u know i know. i tak makan pisang kan uolls. makan tu makan la.. tapi kalau boleh cuba tanak.. tak lalu. uwekk…

Sabtu Membawa ke Ahad

korang rasa perancangan aku yang dalam ENTRY NIE berjaya tak agak-agak? ye la selalu pun kita plan yo yo o tapi end up ada je yang tak menjadi kan. nama pun plan. lain la kalau ko boleh meramal masa depan. nampak apa yang jadi, apa yang tidak. ini PLAN. tapi suprisingly, semua yang aku plan tu menjadi. cumanya nak ronda-ronda kat midvalley je cam terbatas masa. sebab terlajak melepak lama kat rumah fin. tapi tatap sukses sukses. so kita mulakan.…

Tertewas

semalam aku sudah tertewas. bukanlah tewas di medan peperangan ke hapa yer. tewas berpuasa. mak dah datang bulan noksss… tapi harap-harap sempat la bersih before hari raya nanti. pagi nie bangun aku setel kerja rumah sikit. mesin baju, sidai baju. basuh pinggan. iron baju. masak nasi, goreng ikan masin & telur. lalu makannnn… sib baik encik z tengah tidur lagi, so takde la rasa bersalah ke hapa kan nak makan depan dia.. ememmeme.. jangan keji bawang putih yang aku goreng…

Air Terjun Lata Kijang Yang Indah

sebelum bergerak pulang, wajib bin harus bergambaran kat air terjun lata kijang nie. ye la, bila tahun lagi pun nak datang kan… aku plak spesis yang kureng suka nak repeat pegi satu-satu tempat, 2 atau 3 kali. apatah lagi lapanploh kali. gitu… indah sungguh air terjun nie kan. nak nak pulak aku pakai tshirt warna merah. lagi terserlah keunikan gambar nie. wah main lentuk-lentuk kepala lak. kau ingat kau comel? ala, sesekali feel feel paling comel bola bola api, apa…

Page 20 of 36« First...10...1819202122...30...Last »