Blog Maya Dot Com

Myself

Apa Nak Jadi

Dah seminggu tak update blog. Kesibukan dan kemalasan. Sedangkan ada je cerita yang nak dikongsi. Tak berani nak janji bila nak update. Biarlah masa yang menentukan. Tapi saya ok ok saja. Sihat, gembira dan bahagia, insya Allah. ^__^

Sebelum Balik KL

Lepak lepak kat rumah layan anak-anak. : : Olololo sopan santun sangat duduk sambil mewarna : : Yang Ayah tengah tolong Caca buat projek sekolahnya. Kena buat lori guna kotak. Adoiyai.. : : Tetiba budak keletah ni masuk panggil ‘Ayahhhhhhhh’. Manja angat angat dengan Ayah. Pantang Ayah hilang ‘Ayah aneeee???’ : : : : Dah tergendala kerja buat lori. Ocah kekejap keluar kekejap masuk bilik, macam busy nau buat pemantauan : : Esoknya Adil sekeluarga keluar pegi Zoo Taiping. Mama…

Meniti Waktu Sukar

Assalammualaikum semua.. Lama saya tak buat entry sembang sembang kan? Tau je la, saya ni bukan reti sangat nak sembang. Saya biasa tulis entry atas kejadian kejadian yang terjadi je. Tapi hari ni rasa nak sembang sembang sebabnya dalam draft dah takde entry dah yang nak dipublish. Sebulan 2 ni life saya hectic sikit. Macam macam keterjadian yang terjadi. Bulan September bulan pulun overtime. Weekend dan public holiday saya kerja. Hari biasa pun pulun sampai overtime sampai pukul 10 malam.…

10th Years Anniversary with B**

Assalammualaikum korang! Tanjat tak tetiba hari Sabtu ada entry? Heee.. Dah lama kot saya tak up entry time weekend. Walaupun tau sekarang semua pun ada smart phone, tapi pun saya sure ramai yang lagi selesa baca blog guna pc. Terutama pc office kan? Hiks. Hari ni special sebabnya hari ni marked my 10th years anniversary with B**. Yeyyy.. Alhamdulillah.. pejam celik pejam celik dah 10 tahun saya cari rezeki kat B**. Dulu dulu saya tak penah stay lama kat satu…

Sinusitis

Ramai yang kata Yaya berbakat menulis eh? Well… ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Hiks. OK la lupakan pasal tu. Tunggulah kot kot saya terbuka hati nak create kan dia blog. Tapi saya tau dia memang minat menulis. Kan Yaya kan? Nak mengadu domba sikit dengan korang ni. Saya demam. Sob sob sob. Actually seminggu sebelum pegi Chiang Mai tu saya dah demam dah. Cuak la kan sebab nak pi berjalan, takmau la sakit sakit ni. Tapi kemalasan…

Maya Liyana

Hari Jumaat sehari sebelum saya pegi Manila, 30 Januari 2015 saya belanja satu department makan. Tapi bukan saya sorang lah, share dengan Liyana sebab birthday ia awal bulan Februari. Plan gitu gini, order pulut kuning, rendang ayam, kari daging & kek secret recipe. Tapi tetiba petang tu Kak As nak top up bihun goreng pulak. Kak Aida pulak sponsor teh tarik dengan nescafe tarik. Alhamdulillah rezeki. : : Order dekat office mate saya, Kak Ju : : : : Bihun…

Flora Cintaku Pun Bersemi…

Dari Putrajaya teruslah bergerak pulang ke Jasmine. Malam tu lepas Maghrib keluar lagi dinner pulak. Makan sesaja la di hari jadi haaa.. Eh bukan hari jadi pun dok makan sokmo jugak miahahhaha. Memula ingat nak makan lite lite je kat Cafe Lapis tapi tengok instagram ia katanya Isnin tutup lah pulak. So kami divert ke Flora Kafe di AmpWalk, Jalan Ampang sana. First time saya makan kat sini, wahhh cantiknya dekorasi ia. Ada 3 table pun tengah bercandle light dinner.…

Villa Nabilla & Serabei

Oleh sebab perut masih kenyang lagi makan breakfast pagi tu, so takde la nak lunch cecepat. Decide mau nonton movie kat Alamanda. Saya kan pencinta filem seram, so marilah menonton Villa Nabilla. OK la ceritanya not bad. Nak kata best sangat tu idok lah, nak kata tak best pun macam ok la. Sebab cerita ni macam natural kot saya rasa. Hujung hujungnya diberitau nak percaya atau tidak terpulang. Tapi depa buat cerita ni berdasarkan kisah yang diceritakan oleh orang yang…

Pullman Putrajaya Lakeside

Good morning Pullman Putrajaya! Begitu ku berkomunikasi dengan Pullman. Hiks. Hari ni hari jadi kita tau. Cepat wish! 😀 Selalunya kalau duduk hotel, mesti selamba je pegi breakfast dengan tak mandinya, tapi yang ni eh eh pepagi dah mandi. Macam segan pulak tak mandi, 5 star hotel kata kau.. Food spread banyak so pilihlah nak makan apa. Macam biasa, saya memang tak ambik nasi nasi bagai ni, nanti kenyang tak dapat nak sumbat food lain pula. : : Tempat breakfast…

36 Birthday’s Eve

Mengada sangat tajuk entry ni. Nyampah. Dah tetua pun nak ber eve eve bagai. Hiks. 19 Januari hari tu birthday saya yang ke 36 tahun. Tapi tu nanti kita story. Nak story aktiviti sehari sebelum birthday dulu. 18 Januari hari Ahad, pagi tu tak breakfast. Simpan perut terus pegi lunch kat Nasi Vanggey Rampai Biz Park. Yer, restoran Nasi Vanggey yang famous kat Ipoh tu dah bukak kat Rampai Biz Park. Encik Z la tingin nak makan sebab hari tu…

Tentang Perceraian Itu

5 entry yang terdahulu pasti membuat ada yang tertanya tanya. Kenapa selepas 7 tahun saya kembali mencoret kata? Hey.. tiada sebarang agenda. Tiada maksud tersembunyi. Sekadar mengimbas memori yang ada manis dan ada pahitnya. Jangan risau. Saya baik baik saja. Sekali lagi saya ulangi, saya tidak membenci si dia. Saya berterima kasih atas apa adanya yang pernah si dia memberi. Yasmin, terutamanya. 🙂 Baru baru ini saya terjumpa satu blog. Blogger ini satu masa dulunya pernah juga menulis.. Tapi blog…

Page 2 of 3912345...1020...Last »