Blog Maya Dot Com

Myself

Puma ku

korang, ai beli beg baru. sempena? sempena nak pergi travel next week. uhu… tak sabar! tapi beg ni tak akan digunapakai kot masa pergi. balik baru guna. sebab ai tak check in bag. hand luggage. gara-gara namo bayar RM35 20kg tu leww.. ingat nak sumbat beg ni dalam backpack deuter ai tu. nanti balik baru guna beg ni untuk sumbat barang shoppingan. u all dah tau kan ai nak pergi mana? ke tak tau? nak tau? taknak? tak pedulik? mungkin…

Melampau Lampau

sorry la sebab takde update sangat aku ni. kat office bz melampau lampau. kat rumah pulak malas melampau lampau. nanti lah aku cari masa untuk update yer. gambar-gambar kat cameron highlands dah upload semua. dah draft cerita separuh. tapi macam aku bagitau hari tu, aku tak suka cerita tersekat-sekat. nanti dah siap semua, aku kasi publish. cerita cambodia? belum mula apa pun lagi (@)

Sinaran Passport Kegemilangan

ini cerita bulan 12 hari tu. aku bawak yaya gi buat passport kat imigresen sri rampai. sebab nak gi hatyai tu lah. aku sampai dalam pukul 8 pagi camtu kot. dah panjang gila orang q ok. dan hanya untuk ambik nombor, kami 2 beranak q untuk satu jam setengah. crazy ah. : : q yang panjang gila : : lepas dapat nombor tu, ada masalah pula. pasal surat dari mahkamah hak penjagaan yaya tu. terpaksa la plak call FM suruh…

Sabtu & Ahad

SABTU 1. Overtime 2. Beli barang kat GM Plaza 3. Beli barang kat IKEA 4. Ngeteh dengan Ernie 5. Migraine terlampau 6. Muntah 4 kali 7. Pergi klinik 8. Terjaga tengah malam sakit kepala berdenyut denyut 9. Tidur mati 10.Nasib baik tak mati AHAD 1. Patutnya pergi wedding Jullia kat Subang tapi kensel sebab migraine masih bersisa 2. Lepak rumah 3. Kemas rumah. Mesin baju. Sidai baju. Lipat baju 4. Lunch order pizza 5. Nonton filem tamil yang berkisahkan kasih…

Sesuai Untuk Kau Yang Asyik Angin Satu Badan

siapa yang penuh angin satu badan angkat tangan! boleh geng dengan aku. aku ni kan pepagi kalau melapar mesti la cam pening meloya pastu mula la burpp burpp.. balik keje pun sama, mesti meloya pening bagai pastu muntah burpp burpp. apa la cara nya nak kurangkan angin dalam badan ni ek? boleh naik hantu ok. selalu nya angin aku ni akan berkaitan dengan migraine. migraine akibat dari angin dalam badan. betul? salah satu cara untuk kurangkan migraine ialah membuang angin…

7 Tahun Dah?

korang, hari ni kan… hari ni dah genap 7 tahun aku berkerjaya sebagai pekerja rencam kat B** ni. setengah orang kata 7 tahun lama. ada yang kata hek eleh.. baru 7 tahun? tapi di kalangan kawan-kawan, memang aku la kot paling baru. compare dengan jocko, payiet, kaktin, encik z. dorang semua senior aku la. semua dah 10 tahun ke atas. dengan ini aku nak mengambil kesempatan nak ucap terima kasih pada orang-orang yang bertanggungjawab menyebabkan aku berada di dalam kelompok…

Apa? Cashier Supermarket Je Yang Pakai Coach? *Sentap Sehingga Hampir Termeninggal

saya jamin ini adalah entry yang awak awak awak nanti-nantikan. kalau tak nanti pun, pura pura nanti lah eh… kemungkinan besar entry ini ada sedikit unsur riak dan takabur. jadi kalau sesiapa tercalit noda dan dosa dari pembacaan entry ini, mohon jangan heret saya ke lembah dosa. saya sudah berjaya memiliki handbag coach hasil pemberian hadiah hari jadi oleh adik saya yang bernama mahathir mukhtar (nama sebenar). inilah kronologinya. : : pura pura membelek barangan lain dahulu : : kemudian…

MC

sebenarnya kan.. sebenarnya hari ni aku MC. nasib baik aku dah set kan 2 entry untuk hari ni. kalau tak memang kosong je lah takde update. start dari pukul 11 pagi semalam, kepala aku dah miung miung. miung miung tau. bukan miu miu jenama handbag tu *ok tak kelakar. pastu dah start muntah dan cirit birit. hmmm.. lebih dari 5 kali kot. menggigil kepala lutut nak tunggu pukul 6 petang. habis kerja je terus cabut ke klinik lourdes kat jalan…

Cuti Panjang Tu…

korang cuti panjang ni apa bikin lah? aku tengah siap siap ni. nak gerak balik taiping. esok pagi plak nak gerak ke cameron highlands. satu keluarga puan normah bercuti cuti. tak sabar nak spend masa dengan yaya. mama dengan yaya tak pernah ke cameron. so mesti diorang lagi double teruja kan. korang yang bercuti bersakan tu, selamat bercuti ya. jaga diri baik baik. drive carefully. pada yang tak ke mana mana tu, ok jugak lepak lepak rumah kan. yang penting…

Page 10 of 39« First...89101112...2030...Last »