Blog Maya Dot Com

Myself

Apa? Cashier Supermarket Je Yang Pakai Coach? *Sentap Sehingga Hampir Termeninggal

saya jamin ini adalah entry yang awak awak awak nanti-nantikan. kalau tak nanti pun, pura pura nanti lah eh… kemungkinan besar entry ini ada sedikit unsur riak dan takabur. jadi kalau sesiapa tercalit noda dan dosa dari pembacaan entry ini, mohon jangan heret saya ke lembah dosa. saya sudah berjaya memiliki handbag coach hasil pemberian hadiah hari jadi oleh adik saya yang bernama mahathir mukhtar (nama sebenar). inilah kronologinya. : : pura pura membelek barangan lain dahulu : : kemudian…

MC

sebenarnya kan.. sebenarnya hari ni aku MC. nasib baik aku dah set kan 2 entry untuk hari ni. kalau tak memang kosong je lah takde update. start dari pukul 11 pagi semalam, kepala aku dah miung miung. miung miung tau. bukan miu miu jenama handbag tu *ok tak kelakar. pastu dah start muntah dan cirit birit. hmmm.. lebih dari 5 kali kot. menggigil kepala lutut nak tunggu pukul 6 petang. habis kerja je terus cabut ke klinik lourdes kat jalan…

Cuti Panjang Tu…

korang cuti panjang ni apa bikin lah? aku tengah siap siap ni. nak gerak balik taiping. esok pagi plak nak gerak ke cameron highlands. satu keluarga puan normah bercuti cuti. tak sabar nak spend masa dengan yaya. mama dengan yaya tak pernah ke cameron. so mesti diorang lagi double teruja kan. korang yang bercuti bersakan tu, selamat bercuti ya. jaga diri baik baik. drive carefully. pada yang tak ke mana mana tu, ok jugak lepak lepak rumah kan. yang penting…

Makan Bersama Keluarga di Cosy Place Restaurant

CNY hari ke 2 hari tu aku kerja tau. dari pukul 10 pagi sampai 3 petang. gigih ni nak kaut OT bebanyak. nak cecepat bayar hutang kad kredit yang semakin hari semakin sakit kepala. tu pun aku dah katup 3 bank. tinggal lagi 2 bank. kau mampu ada kad kredit sampai 5???? matiklaaa.. ah jangan nak speku nak report bagai plak yer. sekarang aku ada 2 kad kredit je dan sedang gigih membayau. siapa ke yang hari tu dok komen…

Minit Terakhir

cuti CNY lepas aku balik taiping. very the last minute punya decision tu. sebab awalnya memang aku dengan encik z takde plan ke mana. nak duduk rumah kemas rumah bagai la. tapi kebetulan officemate encik z ada jemput kenduri kawin dia. encik z mau pergi. dah kenduri nya kat taiping. takkan taknak balik TLJ plak kan. so balik. bertolak hari sabtu pukul 4 petang. konon dengan harapan jalan dah clear la. biar semorang dah balik. tapi…. lepas tol jalan duta…

Di Hari Jadi Saya

nothing much really happened on my birthday EXCEPT IT WAS MY BIRTHDAY. LOL. ok pagi pagi tu aku jamu kawan kawan office makan pulut kuning dan rendang ayam. semoga diorang dapat mendoakan yang baik baik untuk aku. yup aku tau, seafdal afdal doa adalah doa untuk diri sendiri 🙂 pulut kuning dengan rendang ayam ni aku tempah kat husband amy. kalau nak tau lebih lanjut, boleh contact amy ya. tapi sedap tau. kawan kawan office semua pun puji 🙂 lunch…

Anda Telah diBlocked

korang pernah tak.. macam tengah dok lepak lepak kat facebook baca status kengkawan, tengok gambar kengkawan. tetiba macam perasan si A jawab komen si B, tapi kau tak nampak profile si B tu. pernah tak? kalau pernah bagus, nasib kita serupa. maknanya si B sudah block kita la. terang dan nyata. tadi la. aku dok tengok wall kengkawan, tetiba terperasan. memula tu cam curious jugak la nak tau siapakah gerangan yang telah memblock aku ini? try log in guna akaun fb encik…

4 Benda Dalam Kepala

rentetan dari entry semalam. pikir punya pikir dan cadangan dari rakan sebaya. : : adakah handbag coach? : : : : atau pun handphone galaxy w sama seperti kaklong? : : : : atau kamera pink sony yang pernah menjadi idaman hati? : : : : bukan kapal terbang ok. tapi tiket air asia untuk melancong ke destinasi pilihan? : : jom pikir sama sama dengan aku.. mana aci aku pikir sorang sorang.. (walaupun hadiah tu nanti aku bedal sorang…

Nak Hadiah Apa?

baru baru ni adil call aku. dia tanya aku nak prezen apa untuk birthday aku akan datang ni. terus aku cam ‘oh..’ julung julung kali ni berlaku. tau la sebelum ni adil ni macam struggle sikit. simpan duit apa semua. aku pun tak pernah harap apa-apa dari dia. still anggap dia macam adik kecik yang kecik lagi walhal dah besau panjang kan. ok berbalik pada soalan dia tadi. aku cam, wah nak bagi prezen eh.. dia kata haah. kakngah nak…

Appraisal, Bonus dan Dot Dot Dot

macam dah terlambat entry ni, tapi macam la kome tak biasa dengan entry aku yang dah basi kan? menjelang bulan 12 jer mula lah topik appraisal, bonus dan increment diperkatakan. tapi benda benda ni confidential, so tak boleh nak diperkatakan secara umum. tambah pulak dengan keadaan aku yang kontroversi ni. kontroversi ke kauuu… kontroversi laaa.. kau mana tahuuu… ada je stalker kat fb. eh tapi fb sekarang dah tak best. diorang stalk kat twitter sebab memang aku 24/7 membebel kat…

Bersiaran dari Hat Yai ^__^

sawadikapp… selamat pagi isnin semua.. aku, encik z & yaya ada kat hat yai, thailand sekarang ni. baru sampai petang tadi dalam pukul 6 lebih rasanya. 4 hari 3 malam kitorang road trip perlis – hat yai – jitra. malam ni baru check in jitra. tengah siap siap nak gi breakfast pastu nak gi shopping sikit kat hat yai plaza. korang yang bercuti selamat bercuti dan yang bekerja to sorry to say, selamat bekerja~! update penuh korang kena tunggu lah…

Update Hari Ini

hari ni adalah hari yang panjang. seawal pukul 10.30 pagi aku dengan yaya dah keluar rumah gi LEP amik mama, kaklong & caca. terus ke semua house. diorang nak beli barang barang untuk kenduri adil kat taiping nanti ni. macam last minute betul kan. aku memang tak campur lah. aku jadi drebar je. masa diorang shopping kat semua house aku sempat la ronda ronda cari kain untuk buat dress yaya, caca & cici nanti. tetengok berkotak kotak dah rupanya mereka…

Page 10 of 36« First...89101112...2030...Last »