Muzium Matang – Luar

ok moh saya bawak korang jalan jalan kat belah luar muzium plak.
masa ni panas menyucuk nyucuk dah, tapi saya tahankan ajer.
kat neraka lagi panas kot *selempang tudung tutup dada
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : nun kat belakang tu ditulis dilarang masuk. mama kata mungkin tempat pancung kot? : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         :: sebelah belakang muzium. mungkin dulu dapur barangkali : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : perigi : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : tugu peringatan jepun kroh : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : nah baca info nya : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : bunga purple cantik di sepanjang jalan menuju ke makam ngah ibrahim : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : makam ngah ibrahim : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : close up makam : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : info berkenaan makam ngah ibrahim : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : info berkenaan menara kawalan utara : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : tempat inilah yang dipercayai menara kawalan utara. nak skodeng tentera jepun datang : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : pandangan dari arah menara kawalan utara : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : meriam di depan muzium. jangan pose pose sangat. kang tetiba meletup kang haaa : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA : : runtuhan tembok kota. ha senang ada info ceni. korang baca je lah. takyah sesusah saya nak karang ayat : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : tembok yang telah dilanggar lari oleh kapalterbang nippon : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : gamak sayap kapalterbang sangkut kat sini barangkali : :
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         : : close up sikit : :
ok watamat cerita di muzium matang.
korang yang orang taiping dan berdekatan, pegi la visit.
sapa lagi nak appreciate sejarah kita kalau bukan kita sendiri.