Blog Maya Dot Com

Movie

Sehari Selepas Pulang Dari Hanoi

aku ada banyakkkk sangat cerita yang nak dibebelkan kat sini. baik cerita sebelum pergi hanoi, mau pun cerita di hanoi. semua pun terperam dalam draft. walau lambat, pasti akan aku publish jugak. ini pasti, bukan janji. aku sampai KL pukul 3.30 petang camtu lebih kurang hari sabtu hari tu. sampai rumah, apa laga. membaring kan diri saja lah. letih! tak sabar jugak nak share gambar dengan cerita kat sini! seribu satu macam experience šŸ˜‰ ini lak kisah semalam. lepas balik…

Avatar

lepas aktiviti naik bukit turun bukit-honeymoon ala-ala tu, kami ke the curve. encik z mau tonton movie avatar. ok pada awalnya aku adalah sumpah tak berminat. lalu tidak tau menau langsung what this is movie all about *tetiba menjadi minah salleh. dan memula tonton juga aku adalah tidak faham. dah lama-lama tu baru lah paham. tapi aku adalah tak kuasa nak nulis sinopsis segala kat sini. orang putih ni standard la. kalau buat cerita imaginasi terlampau-lampau. kalau kau tak caya,…

The Princess & The Frog

masa balik TLJ hari tu, sempat bawak yaya gi nonton filem the princess & the frog. cam besa lah kat taiping sentral sinun. kat mana lagi lah dah kata situ satu-satu je wayang yang ado. filem nie cam ada kelainan sikit dari kebiasaan. biasa pun kan sorang anak gadis biasa cium katak, lalu katak bertukar menjadi putera raja dan mereka pun berkahwin hidup bahagia selama-lamanya. filem the princess & the frog nie dedua pun jadi katak. baik gadis biasa dan…

Dengki Sampai Mati…

hari jumaat hari tu pi nonton filem santau. seperti biasa lah, jikalau filem-filem momok kayak gini, pastilah aku yang memilihnya. tempat tontontan seperti biasa, kat mbo galaxy ampang sana. dah tajuk pun santau, tentu-tentulah filem tentang santau kan. takkan pasal H1N1 plak. so ceritanya begini. mengisahkan tentang halim dan nina. pasangan suami isteri yang ada anak bernama ecah. halim nie kira-kira cam kontraktor berjaya gitu. dapat projek buat sekolah segala. so, ada la orang menjeles. standard la tu, orang melayu…

Pisau Cukur Oh My Dior!

nie pun kisah agak berjaman nih. pisau cukur aku tonton before 2012 lagik. nasib lah entry caca marba eh. janji aku update gak buat tatapan korang. kann.. motip utama aku menonton ini filem of coz adalah kerana fazura yang lawa lagi stylo mylo itu. dan kemudian sebab shahredza minhat yang ehemm ehemm comel melecas. gagaga.. mengisahkan tentang maya karin & fazura yang mencari cinta. dalam masa yang sama mencari jaminan hidup gitu. tapi tak semua wang ringgit menjamin kehidupan bahagia…

2012

ni berjangguit punya cerita nih. ada la dalamĀ 3 minggu lepas kot. kan semua orang penasaran pi nonton ini filem 2012. harus aku pun menggelupur mau pergi tonton jugak. sampai tarik-tarik rambut encik z. lalu beliau pun menyampah dan membawa aku pergi menonton ini filem. banyak kali ok percubaan kami untuk membeli tiket adalah menggagal. aterrr, penuh sesadooo… lalu mencuba ke theĀ gardens sana. dapat la gak walaupun seat paling depan sekalik. tapi menurut adik penjaga tiket itu, katanya tak berapa mendongak.…

MJ – This IS It

kami berlima pergi menonton ini cerita michael jackson. aku pun taktau nak bagi nama filem ke, drama ke, dokumentari ke, rencana ke. aku keliru. memula tu netty yang propose mau tonton ini cerita. aku nie ON sesadoo. walaupun tak tau hujung pangkal benda alah nie kan. pada sesiapa yang pun keliru seperti aku, ini cerita aku rasa lebih kepada persediaan MJ nak buat konsert terakhir beliau itu. ada la temuramah dengan penari, pengarah pentas dan orang-orang yang terbabit dengan ini…

Tsunami at Haeundae

Located on the southeast tip of the Korean peninsula is the international city of Pusan. A popular vacation spots on the East Sea coast, Haeundae draws one million visitors to its beaches every year. One day, a geologist who is an expert on tsunami research, discovers the East Sea showing signs of activity similar to the Indian Ocean at the time of the 2004 tsunami. Despite his warnings, the Disaster Prevention Agency affirms that Korea is in no harm of…

Page 7 of 7Ā« First...34567