Blog Maya Dot Com

Movie

Apa Saya Buat Selepas Keluar Dari Hospital

tanpa rasa bersalah lepas keluar hospital terus pi makan meatball. tak agak agak.. heeeee… aku ada appointment kat ecurve. so sekalian terus ke ikea. dah sampai ikea, hari kerja plak tu. harus gi terjah makan meatball sementelaah pasti tak ramai orang kan.. amik yang 10 ketul terus. encik z makan 3 jer. yang lain aku bedal. aterrr 2 hari makan makanan hospital. harus nak makan benda lain yang lebih berorgasma gitu. asyik dengar je pasal kelazatan kek daim ni. aku…

Kashaf Imani

siapa nonton kashaf imani hari khamis lepas? siapa yang nonton meh give me 5! siapa yang tak nonton plak, ish ish ish.. rugi oh.. kerana cerita ini adalah terbaik… Kashaf – nama watak lelaki yang dibawa oleh beto kusyairy. Imani – nama watak perempuan yang dibawa oleh sharifah amani. Kashaf ini menurut satu sumber maksudnya dianugerahi mata hati lalu terbuka hijab antara makhluk dengan Tuhannya dan dapat melihat alam ghaib, dapat membaca hati dan bisikan orang lain atau erti lainnya…

Sini Ada Hantu!

hari isnin hari tu lepas office aku ajak encik z gi midvalley. tah rasa membosan plak nak balik rumah terus sementelaah esoknya tu cuti maulidur rasul kan. kami ke midvalley. usha usha kat GSC. nak nonton filem apa yerh.. tengok yang paling awal ada ialah filem sini ada hantu! aku yang suka nauuu nonton filem hantu nie apa laga, terus cam dengan kuasa kuku besi terus pi beli tiket. filem nie mengisahkan tentang ah meng & bakri, pekerja delivery service…

Love, Nora & Memori Tercipta

sapa dah tonton filem love, nora? aku baru sempat nonton siang tadi. encik z takde kat rumah, dia pi perarakan maulidur rasul. makanya aku kongker tv boleh nonton apa apa ajer. aku suka la nurliyana shamsudin tu berlakon. somel jer dia… cerita nie sedih oh.. sob sob sob aku nangis seorang diri ;-( aku malas nak bagi sinopsis atau review, tapi kalau ko nak tau boleh pi blog payiet. rajin plak mamat tu nulih panjang lebar. aku cuma nak share…

WhatsApp & Ber’khurafat’ Lagi

alamak nie bila punya cerita yerr.. errr errr… khamis kot. pagi tu aku datang awal sebab encik z takdok. dia pi course. so tak reti reti lagi kena la i drive sendiri gi kerja uolls. bila drive sendiri kena la pergi seawal minit pertama. taknak la tersangkut di celah kesesakan lalu lintas gitu. sesudah sampai di perkarangan pejabat, roger kaktin. lalu berbreakfast together gether. masa breakfast kaktin sudah install whatsapp dalam phone E5 aku itu. wah sanggih manggih yer benda…

Si Blogger Yang Berlagak Diva Tapi Sebenarnya Penakut

khurafat time! eh eh.. salah tu normaya.. silap pemahaman boleh terpesong tu. ok ok.. watching khurafat movie time! eh betul ke ayat aku tu. macam terpesong jugak. ok gunakan bahasa melayu rasmi sudah. waktu untuk menonton filem khurafat! haaa… betul betul betul… kenapa lah ada 4 tiket? sebab ai menonton dengan blogger yang kekwat berlagak diva tu tapi sebenarnya penakut. kak shyda & ira, mintak mahap jer la yer sebab lambat update. tau jer la normaya nie memang kelembapan sikit…

The Tourist

ini kisah ahad lepas. eh bukan ahad semalam tau. tapi ahad lepas. sila baca l e p a s. minggu lepas. berlepas. ek eh.. encik z kerja hari ahad tu. petang dia balik, terus sesiap keluar. mau cari makan. kata dok sensorang, so malas nyerrr sayer mau memasak. makan maggie saja. jadi di petang hari harus menggelitik kelaparan. kami ke wangsa walk mall. tiba tiba terasa mau menonton the tourist. hari tu kan tak dapat nonton kat midvalley sebab full…

Damping Malam

ok perkara ini terjadi lepas birthday party janet & jehan. matikk la kan entry caca marba bercampur baur. lantakkan sana. dari bukit cheras kami ke midvalley. dengan tujuan utama adalah mau membeli sling beg. sekarang kan semua pun trend bawak sling beg kan.. so pasti la aku menyibuk nak nak jugak. so ke charles & keith kita. sebab hari tu aku ada sudah aim satu bijik sling beg kat sana. tapi malangnya beg yang aku aim tu sudah nan adoo..…

Memula Halalan Thayyiban. Kemudian Janin

hari sabtu encik z gi buat wedding job. dari kul 8 pagi. sampai ke kul 3 petang gitu. sebab keseorangan kat rumah, so malasnyer la hai mau memasak. lalu makan maggie saja. bila encik z balik, terus aku pot pet pot pet kata lapar bagai. dia ajak siap gi makan tapi aku plak nak habiskan cerita tamil yang sedang aku tonton. heronya vijay oh. harus kena nonton sampai habis. apa ke tah tajuknya lupa plak. tapi ada shooting kat KL…

Hissss & Unstoppable

kejadian nie memang dah lama gila. ada lebih 3 minggu kot. takpe kan. yang penting belum setahun. ekekkee.. aku gi nonton filem hissss (tak pasti ada berapa S sebenarnya) filem hindustan with collaboration ngan mat salleh. pelakon orang hindustan, tapi bercakap bahasa inggeris. eh ada gak sorang pelakon omputih. mengisahkan kepercayaan orang india pasal 2 ekor ular tedung jantan betina. tak boleh dipisahkan. kalau dipisahkan, nanti ular betina tu akan datang mencari pasangannya dalam bentuk manusia. bila dia jadi manusia,…

Menonton Harry Porter

dimulakan dengan wajah aku yang sebesar rumah. berangan menjadi dato siti nurhaliza. chet. ingat ko pakai serkup kayak gitu, ko leh transform jadi siti nurhaliza? dah beli mahal-mahal ko, kena la pakai. selekeh ke, buruk ke, lantakkan sana.. la la la la… hari sabtu keluar ngan kak as & sarah. gi nonton harry potter and the deathly hallows part 1 kat pavilion. kak as ada 5 tickets, tu yang dia bermurah hati ajak aku. encik z namo ikut, tak berminat.…

Sengal Punya Mertua. Porque Punya Suami

malam tadi aku nonton cerekarama tv3 tajuknya kemaafan yang tertangguh. rasanya ramai gak kot korang yang nonton sebab aku letak status kat facebook, ramai je komen komen emosi cam haku. kalau yang tak nonton tu, rugi oh korang. terbaik oh cerekarama nih. kudos to fairuz loy dan enuja productions. 10 tahun oii tak dapat raya pertama ngan mak sendiri. gila kentang ah si tina nie. aku jangan kata 10 tahun, setahun pun belum tentu. kui kui kui.. tapi memang selalu…

Page 5 of 7« First...34567