Blog Maya Dot Com

Movie

Maya Eksekutif Terlampau

korang tau tak ada shopping mall baru bukak kat danau kota? kalau tau bagus. korang memang peka dengan berita sekeliling. kalau tak tau ni nak bagitau. festival city mall baru dibuka yer kat danau kota. tak silap aku cam lebih kurang seminggu kot. so hari tu saja la ajak encik z gi ronda ronda. sokayyy la mall nya adalah besar. ada parkson lagi didalam. kedai makan pun banyak dan best best. mungkin boleh menandingi wangsa walk mall barangkali? oh ada…

Jam-Busters & Dreamhouse

semalam aku gi KLCC. sapa follow twitter aku tau la live update aku kan. *eh tiba-tiba rasa macam tiru ayat kakred plak. ai bukan redmummy wanna be ya. no no no. pemergian ke KLCC sempena mau membuat 2 perkara. perkara pertama ialah mau menyaksikan persembahan Jam-Busters di Dewan Filharmonik Petronas. dah lama gila kot aku tak datang nonton show kat sini. last dulu yang masa aku masuk hospital waktu birthday. kemudian my girlfriends mau belanja nonton orkestra dan dinner di…

Libas Melibas

hari tu aku dapat tiket dari kak red untuk nonton screening filem libas. eh memula jocko dah offer tiket, tapi sebab timing tak sama dengan amy, terpaksa aku tolak. aku amik yang kakred punya. aku gi seorang diri sebab encik z ada hoki. tapi sebab dekat jer pun, 5 minit dari jasmine. tu yang aku redah jer. balik dari office dengan hujan melebat. keluar nak ke wangsa walk pun hujan masih melebat. dah la pusing pusing nak cari parking punya…

Menyesal Aku

hari sabtu gerak balik KL pukul 8 pagi camtu kot. lepas subuh la sangat kan. ok jalan clear takde sangkut jem ke hapa. 11.30 pagi camtu dah selamat sampai jasmine. encik z membuta sampai petang. aku keboringan lalu menonton tv sambil layan program raya. sib baik sebelum tu dah masak nasi sesiap. takde la lapar nau. nasi + telur dadar + sambal sardin + ikan masin. menjelang petang rasa cam boring lalu mengajak encik z menonton final destination 5. hari…

Ronda Ronda Sabtu

aku habiskan cerita puasa boleh? boleh? terima kasih 🙂 hari sabtu petang keluar gi jalan TAR lagi. sebabnya encik z belum beli baju melayu merah lagi. penat oh pusing pusing mencari. susah benau lah pulak cari baju melayu merah ya. ramai tema merah ke tahun ni ek? akhirnya dapat. tapi seluar agak mengetat plus agak senteng. bedal je lah. yang senteng tu aku boleh alter. yang ketat tu. errr.. err.. pandai pandai awak diet la yer encik z. berbuka kat…

Plan Terkejut Terkejut

ini cerita hari selasa lepas. bin & amy ada urusan jual beli. kan amy dah jadi bisneswoman sekarang. so bin ada terberkenan dengan baju baju kat kedai amy. banyak sangat isu nya tu yang cam ah senang jumpa terus. bukan jauh nau pun. so aku pun menyibuk-nyibuk lah sekali dalam ini gambar. dah habis urusan jual beli, tetiba plak rasa cam nak nonton filem flat 3A. tak fikir panjang terus zass zass jer. filem 3A? ntah bagi aku tak best…

Mari Serang Belog Itu!

entry ni takde kena mengena dengan penyerangan pada mana-mana belog yer. itu translate dari attack the block. iaitu movie yang aku tonton baru baru ni, lepas makan kat restoran belanga yang memahal tu. kak dina shout shout kat facebook dia bagitau yang dia ada 2 voucher tgv. aku pun dengan melaju kata nak nak. sekejapan kak dina muncul lalu voucher pun bertukar tangan. sms encik z lalu ke midvalley lah kami. oleh sebab balik kerja pun dah pukul 6, harus…

KL Gangster Maaaa….

hari tu aku pi nonton filem kl gangster ni. memula tu rasa memang malas nak nonton sebab cerita ni kan keluar waktu aku nak gi bali hari tu. so memang ingat tak sempat dah kot. dah habis tayangan kot. jadi terbiar je lah begitu. tapi cam eh eh ramai plak suggest suruh tengok. bagitau encik z, dia pun ok jer, so pergilah kami nonton di midvalley sana. sapa yang follow twitter aku tau lah sebelum nonton tu aku dok bebel…

Lu Jangan Kerek Sama Gua. Nanti Lu Sendiri Yang Susah

so kita berbalik lah pada cerita karak versi sebenar ini. aku masuk panggung lewat sikit. sampai kat scene yang polis kata ‘puan sila jalan ke hadapan. jangan toleh ke belakang’ yang pastu ada momok atas kereta tengah meratah laki si puan ni tadi. aku pernah je dengar cerita ni. tapi takde la plak sebut kat karak ke kat mana. tapi disalah sebuah highway di malaysia lah. sapa yang dah nonton, banyak ke scene yang aku tertinggal ek? sebab apa aku…

Nur Kasih The Movie

ahad lepas lepas aku gi nonton nur kasih the movie. walaupun aku tak pernah layan yang drama punya tapi rasa cam nak jugak tonton yang movie nie. sebab takkan la cerita ni betul betul ikut drama sangat kan. mesti ada perubahan here n there kan. so pegi. baru 5 minit pertama cerita aku dah nangis. acaner tu? masa ilyas tanya kat bapak dia ‘ayah nak tidur dengan siapa?’ adeh dehh.. pandai betul dak ilyas ni berlakon. dengan mimik mukanya. yer…

Kashaf Imani Kashaf Imani Kashaf Imani (sila sebut banyak kali)

bukak blog cam biasalah malam nie. tapi tetiba tengok 17 tengah online. wah. ini adalah sesuatu yang mencurigakan. aterrrr i bukan blogger ternama yang setiap entry ada puluh-puluh orang komen. apatah lagi nuffnang yang sehari 10ringgit earningnya. pastu skodeng kat live traffic feed belah kiri ni. woh rata rata tengah viewed Kashaf Imani. mementanglah sekarang kat astro ria tengah ulangan kashaf imani kan. gamaknya tu kot orang yang baru first time nonton terus google kot. aku pun try la google…

DiLarang Masuk

nikolas dah bagitau aku dah cerita dilarang masuk ni tak berapa nak best. pastu ending pun tak paham. terus aku cam keji keji dia tah tah awak yang tak fokus, tak fikir yang tersirat ke. dia pun ok la kakya gi la tengok sendiri. so gigih la aku gi nonton last week. citer ni bukan citer hantu yer. ni citer pasal ke saiko an seorang doktor. dan ketamakan seorang ayah yang kemudian menyesal gitu. tapi awalnya dia start ngan 4…

Page 4 of 7« First...23456...Last »