Blog Maya Dot Com

Movie

Dua Puluh Lima

dua puluh lima apa? yer dua puluh lima hari bulan adik adik. hari gaji. jatuh pulak hari jumaat. girlfriends saya yang terdiri dari remember, naza & hasin ajak lunch together gether. ingat nak pergi midvalley tapi parking semua pun full. so divert ke plaza pantai. kita makan kat seoul garden. uhuu.. gambar masa makan takde sebab tak teringat. punya fokus pada pemakanan. : : ok lah sekeping ni dalam kereta walaupun muka saya dengan remember tak nampak : : lepas…

Istanbul Aku Datang!

belek belek dalam draft tengok tengok eh eh ada entry ni lah. kenapakah saya tak publish? kenapakah kenapakah? walhal patutnya seawal minit pertama la publish sebab saya minat gila kot dengan beto kusyairy. inilah namanya suratan takdir #tibatiba ok ceritanya ceni. di satu hari yang hening kak tin sudah bbm saya dengan keratan akhbar di bawah ini. amboiii kaktin, perangat nampak. saya pun tanya la encik z boleh ke nak pegi jumpa beto kusyairy pujaan hati ini. mendapat suami yang…

Moshi Moshi Minyak Dagu

hari tu pi lunch kat sake sushi the curve dengan kakak kakak kesayangan. first time saya makan sini ni. nervous. motip nak nervous ntah. : : cara order nya tekan tekan je kat ipad : : : : momo peach calpis, mango calpis soda dan ichigo strawberry. sedap. setiap satu berharga RM8.90 : : : : pink plate RM3.99, tomi RM22.90, miso soup RM1.99 : : masa tengok resit baru terperasan, diorang caj RM0.90 untuk wet tissue. so satu wet…

Destinasi Cinta Dia & Saya

so, semalam 3rd anniversary kami suami isteri. the day before tu saya ajak encik z pegi midvalley. meaning on 4th la, bukan 5th. sebab 5th tu hari rabu, ada destinasi cinta bersama air asia. me want to tonton lorr. elok nak turun kereta baru saya perasan alaaa takde kasut sarung dalam kereta. tak sanggup saya berheel bagai berjalan dalam midvalley ni ha. selipar office ada lah, tapi susah kot sebab jenis yang tersekat kat ibu jari. bila pakai stokin tak…

Salahkah Aku?

few weeks back saya ada tonton 2 cerekarama. satu tajuknya salahkah aku. dan satu lagi aku mahu terbang. aku mahu terbang ni dah pernah tayang dulu. ditayangkan balik sebab tercalon dalam anugerah skrin. lakonan terbaik syafie naswip dan ehem ehem my lovely beto kusyairy. sedih kot ceritanya. kalau korang nak tonton pi cari kat youtube sana. saya nak share lagu dalam cerita ni. kesedihanku by sammy simorangkir. sedih lagu ni. memang synchronize betul lah dengan cerita aku mahu terbang ni.…

Ku Petik Dosa

Ku Petik Dosa di TV 3 (30 September 2012, 9.00malam) Aina dan Haris berkahwin pada usia yang muda dan dikurniakan anak perempuan, Nia Qaseh. Aina mengambil keputusan untuk kembali bekerja apabila mereka tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk membelikan pakaian yang berjenama dan menghantar Qaseh ke sekolah tadika swasta. Qaseh telah dihantar ke rumah jirannya, Kak Sal. Bermulalah kehidupan Aina dan Haris yang sibuk bekerja siang dan malam. Suami Kak Sal, Khalid yang terlalu mengikut nafsunya telah menodai kanak-kanak yang…

Jalan Kembali

dah lama saya nonton filem jalan kembali ni. saya nonton kat festival city. tapi macam kurang kerajinan nak update tu yang tak terupdate. tapi tetiba terupdate plak ni, acaner? takde la. takde update sangat pun. cerita ni pun dah keluar kat astro first. so korang yang tak sempat nonton kat wayang, boleh la beli kat astro first. bagi saya adalah best. cumanya bab pakaian amy@salina saibi tu je yang saya rasa agak menganggu pemandangan. yer dia dah bertudung. pakai tudung…

Dunia kau kat sana, dunia aku kat sini…

nak update pasal filem chow kit ni ha. lama dah kot aku gi nonton. masa bebaru keluar di pawagam. pawagam kata kau. bahasa baku sangat. sebab utama nak nonton pastilah kerana beto kusyairy ku sayang. kenapa lah dia ni menterujakan sangat eh? kalau la aku jumpa dia depan-depan sesilap histeria kot. harap-harap satu hari dapat lah jumpa dia. amin amin amin. ok kita teruskan. nama filem pun chow kit kan. harus kejadian pun berlaku di chow kit. takkan kat taman…

Hantu tak membunuh manusia. Manusia yang membunuh manusia

ini plak kisah berdating dengan masy. sebutan ialah mas. bukan masi. sila ambil maklum. aku menggunakan kuasa veto untuk ke klcc. sebabnya adalah malas nak drive. naik putra lrt zass zass dah sampai. awal gila kot kami berjanjian. pukul 10.30 pagi macam tu la. terus ke tgv sebab nak usha tengok ada movie apa yang menarik untuk tontonan bersama. masy mencadangkan dark flight. katanya cerita hantu. i is love cerita hantu. sementara menunggu waktu tayangan, breakfast dulu di mcdonalds. maka…

William vs Bunohan

last week aku, encik z dan payiet sudah plan mau nonton filem bunohan. tapi sebelum nonton mau makan dulu di william. begitulah plan kami. dari office jam 5 petang tepat terus ke festival city mau beli tiket wayang dulu di mbo. sebab tak boleh booking online. encik z suka nau la nonton kt mbo sebab dia ada member card. boleh dapat diskaun RM1. kemudian kebetulan mbo dalam proses membuat penukaran kad lama kepada kad baru. so korang yang ada member…

Jujur Aku Dayus

bukan bukan bukan. no no no. nehi nehi nehi. bukan aku yang dayus la. ada ke istilah perempuan/isteri yang dayus? ada meh? selalu pun suami yang dayus kan. jadi kalau isteri boleh tengok je suami nya bersekedudukan dengan perempuan lain, atau pun membiarkan diri ditampar disepak, atau isteri yang sentiasa biar dimaki hamun atau juga suami tak memberi nafkah zahir batin, adakah isteri itu dikategori isteri dayus? ah sudah. dah jadi blog serius plak blog aku ni. ok drop isu…

Aku Bukan Tomboy

baru baru ni aku dapat jemputan dari skop productions yang dipanjangkan oleh amy untuk nonton preview pelancaran filem aku bukan tomboy. kejadian berlaku di gsc midvalley sana. sampai sampai terus terjah mcdonalds dulu makan. kemudian gi solat sebab ingatkan movie start pukul 7.30 malam. rerupanya 9.30 malam! hamikk.. : : bloggers : : bila dah masuk dalam, rupanya makanan disediakan. banyaklah pula itu. nyesal aku makan mcdonalds sebelum tu. rugi rugi. jadi minum teh tarik segelas saja. sambil tengok gelagat…

Page 3 of 712345...Last »