Blog Maya Dot Com

Movie

Bisik Pada Langit

30 September ikut Encik Z pegi wedding kawan dia. Actually kawan B** cuma saya tak kenal sangat akak ni. Encik Z kata kena pegi jugak sebab kahwin anak akak ni yang first Encik Z tak pegi, so kali ni kena pegi jugklah sebelum kena bebel. Tempat kejadian di Dewan Siti Hadijah di Seri Kembangan sana. Usai wedding terus singgah rumah Kaklong jap jumpa anak-anak saudara. Alang-alang dah ada area sana kan. Lepas tu keluar pergi The Mines, konon nak nonton…

11 Zulhijjah

AidilAdha ke 2 merangkap 11 Zulhijjah, 2 September. Hari Sabtu Mama & Yaya nak balik Taiping dah. Kenapa tak balik hari Ahad? Tiket train habis. Pastu menggeram sebab Isnin kan cuti. Kalau tau balik Isnin je. Tiket banyak huhu. Tapi macam saya pernah cerita sebelum ni, kadang tak rasa sangat pun duduk jauh sebab selalu jumpa jugak. Anggap macam Yaya duduk asrama je lah. Walaupun nak kena anggap tu dari dia sekolah rendah lagi hehe. Dari KL Sentral ajak Encik…

#MayaTurns38 : Surga Yang Tak DiRindukan 2

Hujung bulan Februari macam biasa balik Taiping. Rutin bulanan. Filem Surga Yang Tak diRindukan 2 kan tengah main kat pawagam. So lets lah nonton 3 beranak. Saya dah nonton yang first, so senanglah nak faham yang nombor 2 ni. Saya rasa yang first lagi sedih kot? Sebab pengorbanan Mei Rose tu kan. Yang masa Mei Rose pergi naik train tu. Oh so sad. Yang second ni bagi saya tak sedih sangat sebab perpisahan kerana kematian. Semua orang akan mati kan.…

#MayaTurns38 : Pavilion

Biasanya bulan Januari memang saya akan keluar dating dengan Masy. Birthday saya bulan 1, birthday dia pun bulan 1 gak. So konon-konon sama meraikan gitu. Rutin biasa, pergi makan.. pergi nonton movie.. window shopping.. dan mengopi. Itu je la hehe. Dan mesti keluar awal pagi. Sama ada ia turun KL, atau saya turun Shah Alam. Tahun ni terlambat sikit datingnya sebab masing-masing membusy di bulan istimewa itu. Tapi better late than never. So berjumpalah kami di hari Thaipusam 9 Februari…

#MayaTurns38 : Bairavaa

Dah ketinggalan sangat saya ni nak nonton filem terbaru Vijay. So google la cari kat mana yang still main filem Bairavaa ni. Ada kat Brem Mall, Kepong je. So berdesup la ke sana. Dekat je pun dengan Sentul. First time saya sampai Brem Mall ni. Saya bayangkan owner dia orang India. Boleh? Sebab Brem.. hmm macam dekat-dekat dengan nama Prem. Hiks. Beli tiket, pastu brunch. Ada satu kedai makanan Thailand kat tingkat bawah. Lupa dah nama kedai nya. Terus order.…

Open House 2016

Tahun ni ada 2 openhouse yang saya tak dapat pergi. Rumah Kak Bib kat Serendah dan rumah Kak Wan kat Melawati. Sebabnya masa ni tengah busy ke sana ke mari nak cari barang barang rumah baru. Haih kusut dan stress dibuatnya. As to date pun alhamdulillah dalam 50% progress dah selesai. Minggu terakhir Syawal, 30 Julai ada 3 jemputan. Susunatur perancangan dan rasanya insya Allah boleh pergi. Mula mula ke Alam Budiman rumah Umi & Azmie. : : Ikan talapia…

Theri & AADC2

Bila filem Theri up je kat panggung, haruslah tanpa berlengah lagi saya ajak Encik Z terjah. Lama dah tak jumpa boyfriend saya, Vijay tu. Rinduuu.. terlalu rinduuu… Tak padan ostajah, nak rindu kat laki orang kannn pangg sedass hiks. Gi nonton di Midvalley sana. : : Bergambar kat poster pun bolehhh : : Suka sangat kali ni sebab 2 heroine yang saya suka pun ada jugak. Samantha & Amy Jackson. Dua dua pun alahaii cantik nau nau. Kali ni Vijay…

Boboiboy

Rutin bulanan saya apa lagi, balik Taiping lah! Ni balik masa bulan Mac hari tu. Minggu selepas saya balik dari Lombok. Keluar beli barang barang Yaya kat AEON Taiping. Taktau nak makan apa, sudahnya pegi The Chicekn Rice Shop je. : : Ada promotion Takhrai Chicken untuk limited time only. Rasa ia macam ayam golek : : : : Ambik set B : : : : Gigih anak dara saya berdiri atas kerusi konon konon nak buat ala ala flatlay…

Movie(s) & Bangi Sentral

Masa dapat tau Syamsul Yusoff keluarkan filem baru, Munafik tu, saya cakap dengan Encik Z, wajib ni bang kita kena nonton ni. Last filem Khurafat dulu kan best sangat. So kali ni pun mesti best jugak ni. Minggu yang sama tayangan tu, hari Sabtu bangunlah kami pepagi alam sebab nak nonton show awal. Breakfast kat rumah je sebab saya sempat buat nasi goreng bagai. Semangat kann.. Jubah dress dari Ruccimodisch. Instant shawl dari SHE. Dan dan dan beg baru cantik…

Ola Bola

Cuti CNY hari tu Yaya & Mama datang KL. Saya bawak Yaya cuti cuti Malaysia, tapi tu nanti entry lain lah. : : Ada 1 hari bawak Yaya datang office. Ini lah port biasa dia : : Memandangkan promo yang begitu meluas tentang filem Ola Bola, makanya ayuhlah kita pegi menonton. Ambik 1st show kat TGV Wangsa Walk. Sebelum tu breakfast dulu kat Nice Place Cafe. First time try makan kat sini. Sedap jugak foodnya. : : Yaya makan nasi…

Shopping Part II

Keesokan hari, 20 Disember 2015, hari Ahad. Keluar awal sikit. Awal tak awal la dalam 11.30 pagi camtu. Terus je ke Setia Alam sebab nak lunch kat Restoran Kidz And Creme. Dalam sejam jugak la perjalanan dari KSU. Kedainya atas Cafe Zawara Coffee. Tapi Zawara Coffee ni belum beroperasi lagi. Esok esok nanti bersainglah secara sihat yo. Signboard Kidz and Creme ni tak jelas sangat. Guna yang bunting tu je. Taktau la kot tengah dalam proses nak pasang signboard ke.…

Everest

: : Budak happy nak gi swimming tanpa tau apakah nasib yang akan menimpanya sebentar lagi huahuahua : : : : Laluan ke swimming pool : : : : Lepas beli jajan, beli air tebu 2 plastik. Sedapnya air tebu. Sukaaa : : : : Sampai kat swimming pool tengok budak ni monyok je. Dah kenapa : : : : Sekali katanya tengah sedap sedap swim, security guard datang sound. Tak boleh mandi pakai tshirt hitam katanya. Tskk. What to…

Page 1 of 712345...Last »