A Quiet Place & Hadramot

Ini pula cerita pada 22 April hari tu. Walaupun dah lama tapi korang ok je baca kan kan.
Kami 3 beranak pergi nonton The Quiet Place kat Quill Mall. Ni pun sama jugak, baca review komen kata best so nak nengoklah apa yang best sangatnya.


: : Yaya still dapat harga kanak-kanak. Bukan saya ngelat ke apa tau. Memang tak sempat kata apa budak kaunter tu terus punch je : :

Kesimpulan? Hmm.. biasa-biasa je kot bagi saya. Memula terbayang macam cerita hantu. Ingat kot satu kawasan sunyi, tak boleh buat bising nanti hantu datang ke apa. Rupanya cerita pasal alien. Saya ni kan, cerita pasal alien, zombie, superhero saya kureng lah.
Lepas movie ajak diorang makan kat Restoran Village Hadramot. Dah lama saya tengok kedai makan ni, memang dah aim satu hari nanti nak makan kat sini. Saya bukan penggemar makanan Arab tapi sesekali ku rasa teringin, gitu kata Kak Shima kita. Diulangi ya, Hadramot. Bukan Restoran Hadramawt yang mahal dan kelas itu. Saya syak Hadramot ni saja je nak mengaburi mata masyarakat setempat ni bagi nama yang sebutan sama tapi ejaan je lain. Matiklah menabur fitnah hiks.


: : Kedai makannya kecik aje. Muat dalam 35 orang camtu je : :


: :  Buku menu : :


: : Kami order set untuk 2 – 3 pax : :


: : Ice Lemon Tea : :


: : Mandi rice, kabsa rice, chicken, lamb dan soup : :


: : Add on. Tapi tak ingat nama daaa. Tapi basically roti dengan hummus daging : :


: : Add on gak. Tabbouleh Salad. Sedap! : :


: : Rambut dah apa fesyen tu taktau la : :

Kesimpulannya? Sedap dap dap dap. Semua sedap! InsyaAllah akan direpeat lagi nanti. Sesekali makan makanan Arab memang melekat terasa-rasa di tekak. Harga ok ok la kot, standard harga makanan berunsurkan begini.


: : Nak aiskrim pulak budak ni : :

Mommy pulak teringin Caramel Frap Starbucks. Larilah kejap pergi membelinya. Tengah bayar, budak cashier tu panggil Manager ia bagitau ‘Bang, akak ni dapat’ ‘Kak, ikut manager saya ni kak’
Saya fikirkan apa lah. Rupanya macam ala-ala bertuah next drinks dapat free. Beria lah budak manager tu explain. “Ni betul ke ni? Bukan MLM?” “Hahaha akak ni lucu lah kak. Betul la kak’  Gitu kau gelakkan akak kan dik.


: : Jawab beberapa soalan dan dapatlah drinks free. Tapi tidaklah saya redeem masa itu. Later-later laa : :

Meeting, Wedding & Dukun

7 April hari Sabtu, pagi-pagi Encik Z dah hantar saya pergi MGS sebab ada Meeting PIBG.
Kali ni dengan semua Pengetua, PK, Cikgu-cikgu dan Ibu Bapa.
Nasib baik ada breakfast, kalau tak mau kelaparan. Mau taknya, pukul 7 pagi dah keluar rumah. Mana sempatnya nak breakfast memana.
Patut meeting start pukul 8, tapi gedebak gedebuk pukul 8.30 pagi baru mula.
Pong pang gedebak gedebuk jugak, pukul 12.40 tengah hari baru habis.
Banyak isu berbangkit tu yang lama tu.
Tapi bestlah MGS ni, macam-macam aktiviti dan program depa buat.

Balik rumah siap-siap terus gerak ke Bangi pulak.
Nak attend wedding anak kepada Abang Sly, ex officemate saya kat Hotel Bangi-Putrajaya. Gambar pengantin takde, kita bergambar dengan mak ayah pengantin lelaki je lah. Tahniah Abang Sly & Kak Lena terima menantu 🙂

: : Sempat selfie dengan Liyana je sebab yang lain-lain ramai datang awal : :

Ajak Encik Z nonton Dukun, dia ok jer so ke Alamanda lah kami.
Tengok show pukul 4.50 petang. Biasa-biasa aje kot Dukun ni. Nak kata best sangat pun tak, tapi takdelah tak best. Kalau tayang 12 tahun dulu maybe la gempak sebab tengah hot cerita Mona Fandey kan.
Tapi kalau korang tak tau kes Mona Fandey pun, akan faham je jalan cerita Dukun ni sebab straight forward saja.
Moral, jangan minta selain kepada Allah SWT.
Setiap apa perbuatan kita, ada harga yang perlu dibayar. Gitu…