Blog Maya Dot Com

Maamar

English in Camp National Level @ Melaka

OK ini pulak kejadian pada 29 Mei 2014. Yaya ni kan memacam aktiviti sekolah di join nya sana sini. Saya ni merisau juga, standardlah mak mak kan. Tapi kang tak diberi takut dia sedih pulak. Paham lah kita ni pun penah kecik jugak kan. Punya memberontak masa Mama tak bagi pegi sana sini. So saya beri kebebasan jugaklah untuk Yaya ni. Takmau terkongkong sangat, tapi tidaklah pun membabi buta bagi kebebasan penuh pada dia. Ni dia join English in Camp…

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta..

: : Olololo omey angat angat anak anak Mommy ni haihh : : 31 Ogos hari tu saya bawak Yaya & Caca pegi Dataran Merdeka. First time kot! Jangan kata depa, saya dengan Encik Z pun first time pegi Dataran nak tengok perarakan perbarisan bagai ni. Plan kengkonon nak keluar awal laa. Pukul 6.30 pagi nak keluar. Tapi tau laaa pong pang gitu gini, pukul 7.15 gak keluar. Park kereta kat B** pastu menapak pi Dataran Merdeka. Ambik habuan. Orang…

Maamar 1 tahun

2,3 hari sudah Yana whatsapp gambar ni. Olololo omey sangat Maamar. Ia dah genap setahun 28 Mei 2014 hari tu. Kebetulan Yaya ada program kat Melaka 3 hari. Mama & Caca pegi Melaka sana jugak untuk memeriahkan majlis sebab malam 28 Mei tu Yana buat makan makan sikit. Hari Isnin & Selasa saya cuti. Nak pegi cuti cuti Malaysia ke Kuala Selangor. Macam biasalah, takde entry. Tapi tapi tapi. Saya dah scheduled kan beberapa entry Myanmar. Kenyang korang baca 1…

Sebelum Semasa & Selepas Majlis

saya compilekan semua gambar gambar random masa majlis aqiqah dan cukur jambul maamar nur aisya dalam entry ni yer. dimulakan dengan gambar encik z sebagai jurugambar di hari kejadian. : : sedondon bercokolat. shawl tu kak as hadiahkan dari istanbul : : : : sepupu paling rapat : : : : kesayangan dunia akhirat : : : : the one and only my anak dara : : : : yaya dan sepupu saya, ain : : : : nampak macam…

Marhaban : Maamar & Nur Aisya

mari kita mengimbau cerita bulan 12 tahun 2013 tempoh hari kohkohkoh. ala baru 3 bulan berlalu. tak basi lagi kot? heh. ni sambungan entry INI & INI. saya pecahkan kepada 3 entry. yang ni entry marhaban maamar dan nur aisya. saya suka betul dengar kumpulan marhaban ni berlagu berzanji sebab isi kandungan marhaban ni menceritakan tentang kasih dan pengorbanan seorang ibu dalam melahirkan dan membesarkan anak. antaranya… Ayuhai anak paras gemilang Pada ibumu banyaklah sayang Dipeliharanya engkau bukannya senang Tidur…

Anak-Anak Saudara

ni sambungan dari ENTRY INI hari kejadian cukur jambul aqiqahnya 22 disember 2013. ni keterjadian di sebelah pagi. saya nak share kan gambar anak-anak saya yang comel kiut belaka. : : sampai 2 orang assistant nak pakaikan maamar kasut : : : : maamar pakai tshirt singapore. sesuai warna merah dengan ia : : : : amboihh, pandangan menggoda : : semua kena paksa pakai tshirt sinjapura sebab mommy nak snap gambar. lepas ni kalau pi jenjalan bukan kena beli…

Do I look like a Korean star?

adil whatsapp gambar ni. maamar masuk majalah pearl aeon. menang pertandingan baby ni ha. dapat la hadiah barangan baby katanya. syukur. rezeki maamar. 🙂 tapi badan dengan perut tu tak payah nak bulat sangat boleh tak maamar? gewam mommy! tu gambar masa umur dia 5 bulan. la ni dah 7 bulan dah pun. hantap kemain!

Like Auntie, Like Nephew

saya ni melepaskan rindu dendam kat Maamar dengan tengok fb yana je lah. sib baik dia pun jenis rajin gak snap gambar Maamar & post kat fb. kalau tak, memang takde la saya dapat tengok perkembangan Maamar. ni gambar yang paling saya menggeram tengok nya. pipi tu dah macam kuih pau tanjung malim dah kenapa kan. pastu tengok la jari jari ia, kemain tembam hah. ni gambar masa depa 3 beranak nak balik taiping dari melaka. yana plak tulis caption…

Maamar 2 bulan

yana share gambar Maamar kat facebook. 28 julai hari tu genap dah ia 2 bulan. kejap je dah 2 bulan kan? kenapa comel sangat maamar? mommy gewammmm….. taktaula bila dapat jumpa maamar. raya puasa tahun ni depa 3 beranak tak balik. depa raya kat melaka. lagipun maamar kecik lagi, tak sesuai plak nak travel jejauh sangat kan. nanti lah mommy jumpa awok, mommy gomol puas puas maamar. tunggu….

Maamar Mahathir

last saturday saya pergi melaka. dengan encik z, mama, yaya & caca. mahu melawat anak saudara saya yang baru. anak kepada adik saya, Adil. dan wife nya yana. yang entry NI lah. macam macam spekulasi yer. ada yang kata saya keguguran. sebab tengok tajuk entry tu ek? takdelah. tu gambar anak saudara saya la tu. tapi saya protected kan sebab ada isu sikit. tapi dah selesai pun. saya dah unprotect. ah pegi lah kalau nak tengok. ada jugak yang mintak…