Category: Maamar

English in Camp National Level @ Melaka

OK ini pulak kejadian pada 29 Mei 2014.
Yaya ni kan memacam aktiviti sekolah di join nya sana sini.
Saya ni merisau juga, standardlah mak mak kan.
Tapi kang tak diberi takut dia sedih pulak.
Paham lah kita ni pun penah kecik jugak kan.
Punya memberontak masa Mama tak bagi pegi sana sini.

So saya beri kebebasan jugaklah untuk Yaya ni.
Takmau terkongkong sangat, tapi tidaklah pun membabi buta bagi kebebasan penuh pada dia.
Ni dia join English in Camp National Level kat Melaka.
Rasanya depa perform Action Song jugak ni cumanya tapi pakai baju 60an depa tu. Hiks.
Kejadiannya di Melaka sana tapi lupa dah pulak saya hotel apa.

Caca pun ada sekali sebab ia teman Mama.
Saya tak pegi sebab suruh la pulak FM pegi kan.
Asyik saya je pegi, apak pun kena la jalankan tanggungjawab jugak kannnn..
Ini bukan rungutan yer, sekadar luahan perasaan.

Mama dengan Caca tumpang tidur rumah parents Yana.
Ada hikmah la Adil nikah dengan orang Melaka #tetiba
Saya ni tak suka kalau macam orang tak suka seseorang tu kan, pastu keluar statement “Orang Melaka memang macam tu”. “Oooo orang Negeri Sembilan ke dia? Patutla perangai buruk”.
“Orang Kelantan?? Eieieiishh janganlah bagi dia kawan dengan orang Kelantan. Orang Kelantan ni sesuatu”

Kenot la like that.
Manusia ni kalau perangai keji bukan kira dia dari mana.
Kalau nak keji tu, orang Taiping ke, orang Aloq Setaq ke, orang Kuala Selangor ke, orang Port Dickson ke.. pun boleh je jadi keji.
Sifat kenegerian tidak membawa kita ke mana mana tahu nggak?

DSC09563

Esoknya, 31 Mei 2014, depa attend wedding cousin saya, Adib & wife nya kat Taman Tasik Titiwangsa sana.
Saya tak pegi sebab ada urusan lain.

DSC09579 : : Maamar yang kadang memasam, kadang menyengih & babahnya Mahathir : :