Blog Maya Dot Com

Legoland Johor Bahru

Legoland Part IV

Tarikan baru di Legoland Johor ni ialah Ninja Go Ride. Haruslah kami tidak melepaskan peluang nak mencubanya. Tapi nangis kena q dekat 45 minit huhu. Ride ia cute la. Nanti kena hapuskan pihak lawan gitu. Ada butang kat depan kena tembak-tembak. Baru nak naik sheh menembak setiba-tiba terhenti pulak. Lama jugak la sampai la ada announcement kata menghadapi masalah teknikal. Datang la 2 orang staff lelaki tolong kitorang keluar dari situ. Dah la q lama, rosak pula. Sentap akak dik.…

Legoland Part III

Sambung jalan dalam Miniland. Masa first time pergi dulu dah snap banyak gambar dalam ni. So kali ni kita snap ala kadar je la yer. : : Tengok Taj Mahal ni terus nervous uolls. Bila nak start update cerita India ni ntah lah. Scroll gambar terus rasa nak nangis : : : : Karaweik Yangon, Myanmar. Teringat saya pakai bedak Thanaka kat sana sampai ada pelancong Jepun ajak bergambar hehe : : : : Wat Arun, Thailand. Haihh bila nak…

Legoland Part II

Dua beranak nak naik rides ni. Apa ke namanya. Project X kot tak silap. Mommy tunggu bawah je la yer. Nasib la dedua jenis kepala suka nak naik rides bagai ni. So ada la geng. : : Staf Legoland ni beria nak tunjuk eksperimentasi robot ni ha. Layankan aje : : : : Masuk dalam ni tengok benda kecik-kecik : : : : Encik Z kata macam tuan serigala : : Saya naik roller coaster yang bawah ni. Menjerit jerit…

Legoland Part I

Legoland Part I

Legoland ada buat kuiz untuk staff. Encik Z ambik la 2 borang penyertaan untuk dia dan Yaya. Memang suka betul Yaya nak jawab soalan-soalan ni. Nanti besar boleh masuk Treasure Hunt ya sayang. : : 2 beranak jalan laju nak cari jawapan. Mommy jugak tertinggal di belakang : : : : Gigih! : : : : Berbincang. Tapi tetap la masing-masing bertelagah jawapan : : Bulan 12 kan, so tema nya memang Krismas je lah. Pokok krismas, salji segala. Ada…

AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

AG Abu Family Day 2016 @ Legoland

Macam biasa setiap 2 tahun akan ada Family Day kat tempat kerja saya ni. Family Day ni pulak terbahagi ikut sektor. Makanya saya dan Encik Z bernasib baik la sebab kami sektor berlainan. So boleh pergi Family Day 2 kali. Hashtaguntunglaa.. Kalau sektor saya buat kat Sunway Lagoon, sektor Encik Z ni buat nun di Legoland sana. Memula tu macam kusut jugak laa sebab jauh kan. Tapi nasib la buat masa cuti sekolah, boleh la angkut anak dara I tu.…

Vlog JB & Morib

saya lupa nak letak video ni. masa saya sefamily bercuti kat JB & morib. happy watching! 1. masa ni yaya swimming kat hotel bluewave JB. 2. yang ni plak salah satu binaan lego yang comel kat legoland. siap effect bunyi patung patung ni angkat lori kecik. so so comel! 3. ni cakap cakap kosong di legoland 😀 4. Ni Caca ketakutan kat Legoland he he he. Jenuh Encik Z jerit suruh dia tengok atas. 5. Mandi manda kat Gold Coast…

Bye Bye Legoland Nusajaya!

ok ni gambar gambar random kat legoland yer. keputusan untuk menyewa stroller memang keputusan yang bijak. dema bergilir gilir duduk dalam stroller ni. sib baik memasing ok je gilir gilir. tapi sini memang panas i tell u. tempat dah la besau, kau nak menapak ke sinin sinun memang berpeluh. saya ni kira ok lagi lah kan sebab takde anak kecik. kalau yang bawak baby tu saya rasa cam duhh siannya. tak sesuai kot nak bawak baby yang umur setahun ke…

Miniland @ Legoland Malaysia – Part 1

hah kelas tak kelas dalam part ada part. punya banyak gambar nak dijaja kann. ok selain dari rides dan games, kat legoland ni tetengahnya ada miniland. miniland ni terdiri dari bangunan serata dunia yang dibuat dari lego. memang cantik menarik tertarik kau memang da bomb. terkagum kagum kot nengoknya. cemana legoland sekecik keciknya boleh dibuat jadi bangunan besau sebesaunya. ini masjid kat bandar seri begawan, brunei. saya ada bergambar kat depan masjid ni tau. nak tengok sila korek entry brunei…

Legoland – Part III

game ni sampai 4 kali budak budak ni main. kemain seronok yer kome! ni pulak ala-ala castle. siapa nak naik rollercoaster kena q kat dalam. encik z & yaya dah q dah, tapi elok sampai turn depa, tetiba rollercoaster nya ada problem pulak. saya dengan caca dah tertinggung tinggung kat bawah dah nak tengok depa main. sian. takde rezeki. : : naik kuda pusing pusing : : ni plak ala-ala airport katanya. benda pusing pusing situ je la pun. benda…

Legoland Nusajaya Johor Bahru – Part II

masa saya pegi ni nak kata orang ramai sangat pun tidak. tapi nak kata tak ramai, bila q mak aiii. panjang berjela kot. so memang tak dapat nak main semua. saya tawaf sebelah kanan legoland je, yang belah kiri memang tak dapat nak main semua game. ini namanya permainan menjadi bomba. masuk dalam kereta, pam laju laju sampai hujung. pastu pam air, bila air keluar halakan pada patung-patung dalam bangunan. sampai kejung kejung tangan mengepam. pastu naik apa ke game…

Legoland Nusajaya Johor Bahru – Part I

layan gambar gambar masa saya pegi legoland hari tu yer? : : tiket simple je. 3 dewasa + 2 kanak-kanak : : alhamdulillah dapat jugak menjejakkan kaki ke legoland malaysia! wajibulghunnah la kan bergambar kat entrance ni. bukti dah sampai kata ko.. : : happy yer awok : : boleh jangka cuaca memang panas dik dik kat sini. tu pasal saya pakaikan anak-anak baju paling nipis. anak-anak je lah. zaman saya pakai baju baju nipis ni sudah berlalu. masuk je…