Blog Maya Dot Com

KualaTerengganu

Ganu Kiter : TTI River Cruise

Tunggu punya tunggu takde pun orang River Cruise tu call, so saya ajak je la Encik Z pegi kat sana. Cross sikit je dari Taman Tamadun Islam tu. Terus gi kat kaunter tanya. Ok katanya dia akan masukkan dalam list pukul 12.30 tengah hari nanti. Sementara menunggu tu pergi la kat tempat makan depa, kan dapat voucher berapa ringgit tah tadi tu konon nak beli air la. Sekali budak kat tempat air tu kata voucher tu untuk food sahaja. Drinks…

Ganu Kiter : Taman Tamadun Islam

Destinasi pertama kita hari ni ialah Taman Tamadun Islam yang terkenal di Kuala Terengganu ini. Tiket saya beli sekali pakej dengan River Cruise. RM38 dewasa. RM25 kanak-kanak dan warga emas. Yang River Cruise tu kena bagi nama dengan nombor handphone. Nanti bila dah ada kapalnya depa akan call panggil. Macam tak bersistematik lah pulak kan. Masa beli tiket tu jugak kaunter akan bagi macam ala-ala paspot gitu. Dalam tu ada info pasal masjid-masjid yang ada dalam Monument Park ni. Dalam…

Ganu Kiter : Masjid Terapung, Restoran Lempeng & Nasi Dagang Kak Pah

Terus bergegas ke Masjid Tengku Tengah Zaharah atau juga dikenali sebagai Masjid terapung untuk solat dan melawat kawasan. Kitorang park kereta kat belah belakang. : : Terror Opah snap gambar ni. Kelihatan Mommy begitu kurus sekali, walaupun hakikat adalah sebaliknya: : : : Kenapa tu buat muka tu : : Lepas solat baru perasan yang laluan panjang nak ke masjid tu sebelah depan. Terus lah jalan sebab nak bergambar kan. : : Dah kenapa kau Normaya boleh tak perasan kasut…

Ganu Kiter : Kedai Kopi Hai Peng & Kompleks Noor Arfa

Plan nak pergi Kuala Terengganu ni dah agak lama jugak sebenarnya. Dan plan asal nak lajak ke Pulau Perhentian. Tapi masa sembang-sembang dengan Mama tengok Mama macam berminat je nak ikut, so takpelah, postpone dulu pergi Pulau Perhentian tu. Kita jalan-jalan kat Kuala Terengganu je dulu. Gembirakan hati orang tua dulu lebih afdal, tak gitu? Dan niat asal jugak nak stay 3 malam sebab saya memang ambik cuti lama. Tapi dapat resort B** 2 malam je. Memang la boleh je…