Blog Maya Dot Com

KualaSelangor

Farewell Trip Abang Sly Part II

Malam tu siap-siap lepas Maghrib keluar dinner. Kami ke Aroma Ikan Bakar. Rasanya last saya makan masa percutian keluarga tahun 2014 dulu. : : Abang Mohd Noor & Kak Gee pilih apa yang nak dimakan : : : : Inilah yang dipilih.  Ketam, pepahat, sotong, siakap : : : : Sukanya tengok ikan warna merah tu. Dan bawal tu pulak besaqnya! : : : : Ikan Jenahak ni pun kemain la besarnya. Tapi takut tengok mata ia : : :…

Farewell Trip Abang Sly Part I

Sly ni nama panggilan mesra kat office. Nama betulnya Rosli. Sejak dari saya masuk RSA memang orang panggil ia Sly, so saya pun zass jelah panggil Abang Sly. Tapi dia tak biasakan diri dia abang pun. Ia sebut I je. Abang Sly ni workstationnya berdepan sebelah kiri saya. Depan sebelah kanan is Hakim. So memang saya rapat dan mesra jugak la dengan Abang Sly ni. Hari Jumaat selalu dia akan belikan breakfast nasi lemak kat saya. Bila ada problem ke,…

Kali ni baru betul betul Boi!

Pagi tu lepas breakfast kitorang reronda dulu sekitar hotel menikmati suasana embunan pagi. : : pokok besar ni sekali tengok macam agak scary jua huhu : : Lepas tu budak budak macam biasa pi repeat mandi kolam lagi. Ditemani Encik Z dan Mama. Saya dalam bilik berkemas gitu gini apa yang patut. Tengok je la lagi gambar depa kat swimming pool nooo. : : demo untuk Caca sebab ia ketakutan nak naik gelongsor ni : : : : tapi tetaplah…

Eagle Feeding di Kuala Selangor

Aktiviti kami yang seterusnya itu ialah Eagle Feeding! Masa update kat Facebook & Instagram ramai yang cam taktau rupanya ada Eagle Feeding ni kat Kuala Selangor. Takyah sesusah nak pegi Langkawi yer, kat Kuala Selangor pun ada Eagle Feeding haaa. Beli tiket kat company bertajuk D’Tours. Waktu nak tengok Eagle Feeding ni dari pukul 4 – 6.30 petang je tau. So plan your itinerary wisely. Cewahhhh. Alamat No 1, Jalan Bagan Sungai Yu, Pasir Penambang, Kuala Selangor. Kot kalau takut…

Sekitar Kuala Selangor

Memasing dah melapau so marilah cari makan. Saya nak bawak depa try makan nasi ambang kat Warung Ibu tapi sampai sampai tengok waaaaa lauk semua pun dah habis. Sedih sob sob sob. So bertukar arah ke Restoran Dinding Gelas Besar, Tanjung Karang, Kuala Selangor. : : special drink mesti cuba katanya. saya order coconut shake itu : : : : dan order ini. nasi putih telur dadar bersama asam pedas ikan… ermmm ikan apa ek. lupa sudahhh huhu : :…

Boi De Palma!

Selamat pagi De Palma! Bangun awal pagi tapi macam biasa lah tak mandi lagi hehe terus pegi breakfast. Makanan biasa biasa aje, tak banyak choice tapi sokayyy la janji perut kenyang. : : fail big time pakai baju tidur pegi breakfast. yasmin yasmin.. ish ish : : Lepas tu apa lagi, acara mandi kolam lah kan. Since plan seterusnya pun after lunch so bagi je la peluang bebudak bermandi manda. Saya macam biasa, pose pose je tepi kolam. : :…

Kelip Kelip Kampung Kuantan

Kami ke Kampung Kuantan untuk usha kelip kelip. Tapi pegi berenam je. Yang lain takmau ikut. Aterr dengan Maamar & Ocah, cemana gaya pulak nak bawak naik sampan kann. Harga tiket per sampan. Satu sampan RM50. Tapi cuma 4 orang je yang boleh naik satu sampan. Kitorang kan berenam. Try tanya kat kaunter, kot kot boleh sumbat semua sekali satu sampan. Tu Abang Long dukung Cici tu sebab orang kaunter tu nak tengok besar mana nya ha budak. Dan akhirnya…

Aroma Ikan Bakar Jeram

: : Maamar ni kan… penat penat Mommy beli kuda untuk birthday awak, awak takut la pulak. Sentap mommy tauu : : Lepas asar siap siap, mau pegi makan seafood kat Jeram. First time saya sampai sini. Selalu pun dengar cerita orang je. So dah alang alang sampai area sini, lets lah kita try test tengok. : : Aroma Ikan Bakar : : : : pilih apa yang nak dimakan : : Masa ni tak silap saya dalam pukul 6.30…

De Palma Inn Kuala Selangor

Cuti sekolah bulan 6 hari tu saya sekeluarga pegi cuti cuti ke Kuala Selangor. Best sebab semua pun ada. Kenapa Kuala Selangor? Saya pikirkan coz Ocah & Maamar kecik sangat lagi kan. So pegi dedekat senang kot, tak de leceh sangat. Tunggu depa dua dah besar sok, baru plan pegi jejauh sikit, insya Allah. Bertolak 1 Jun, Ahad. Memula pegi ambik kek dulu kat area Setiawangsa sana. Kek birthday Encik Z yang dikongsi dengan Abang Long & Maamar. Hiks. Saya…