Melawat Kellie’s Castle

ok ni pun cerita bulan 12 tahun lepas jugak.
lepas check out dari tambun lost world hotel tu saya ajak encik z pegi kellie’s castle.
selalu pun dengar dan baca cerita orang je kan, so kali ni boleh pegi.
sebab dah ada dekat ipoh. ke batu gajah dalam dua puluh minit camtu je. so zass lah.
korang tau kan kellie’s castle ni tempat apa?
taktau kalu, google pliss.

waktu operasi kellie’s castle dari jam 9 pagi hingga 6 petang.
dan bayaran masuk dewasa RM4 manakala budak budak RM3.

jom kita explore kawasan kellie’s castle.
tangga yang sempit dan gelap suruh encik z je lalu.
saya dengan yaya tak berani kot.

ni salah satu bilik dalam kellie’s castle.
semua ada berapa bilik eh? sorry lupa.
tapi yang pasti lebih dari 3 la.
aterrrr rumah  bebesau takkan 3 je biliknya.
ada bilik tetamu, bilik baju, bilik simpan arak dan lain lain..

apa? mysterious corridor? takotttt…
takut takut pun yaya diri sana! mommy snap gambar. kata ku memberi arahan serupa komander.


: : ini dapur : :

: : hujan sudah turun masa ni. nasib baik ada payung legoland : :
kellie’s castle ni tak silap saya ada 4 ke 5 tingkat camtu lah.
ada lift ok. dont play play..

: : tak ingat bilik apa : :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA
: : inilah lif nya : :
yang ni tingkat ke 2 teratas.

panjat lagi setingkat, inilah tingkat paling atas.
roof top katanya.

ok cukup dah explore bertingkat tingkat, jalan kat belah bawah plak.
yang dalam gambar tu bentuk asal rumah.
yang belah tengah dah kena bom masa perang dunia dulu.

kawasan luas tau dalam ni.
pendek kata nya macam boleh buat sebijik lagi banglo begitulah.


:  : william kellie smith. pemilik kellie’s castle : :

: : pokok bermuka beruang : :


: : belah kanan tu ialah tempat security dan juga tempat kuda : :

berminat nak melawat kellie’s castle?
Chalet Mdkb Kellies Castle, Jalan Gopeng, Batu Gajah, 31000, Batu Gajah, Perak
05-3651336
usah biarkan hidup anda diselubungi…… misteri……