Adik Redmummy kahwin

Tajuk entry tu mintak hits ke cemana tu? Hiks.
Kekdahnya 20 September hari tu pegi Bandar Sri Permaisuri sana attend wedding Epi, adiknya Kak Red.
Saya memang kenal Epi 4,5 tahun lepas sebab penah masuk game show Ewah Ewah TV3 tu.
Sapa ingat? Heyy iolls menang duit cash ok. :-p

Janji dengan Lyn tapi saya keluar rumah pun dah lepas Zohor, so macam kelewatan jugak lah sampainya.
Terus ambik food dan ngap ngap sebab lapau.
Dah kenyang perut baru la berjumpa dengan kakak pengantin.
Gossip seround dua, pastu bergambau ler apa lagi.

IMG-20140922-WA0001

C360_2014-09-20-14-56-51-228

C360_2014-09-20-15-27-11-905
: : saya pakai beg baru Sometimes Sofina Fashionvalet. Lawa! Sukaaaaa. Last batch katanya. Lepas ni tak keluar dah. Tu yang menggelupur nak nak beli jugak sampai pinjam duit KakTin heee : :

Selamat Pengantin Baru Epi & Hanim!
Semoga dipermudahkan urusan rumahtangga korang berdua ya 🙂
TQ di atas jemputan.

Usai wedding plan nak pegi Adana Gallery kat Shah Alam sebab saya nak cari tudung raya haji.
Hamboii kemain mengada sangat ni nak ada tudung raya haji bagai.
Tapi pastu teringat eh eh Adana Gallery ada vendor kat Hijria Home which is located kat Bandar Sri Permaisuri ni je ha.
Godek waze tengok, haa belakang ni je.
So pegi lah.

20140920_160142
: : butik Hijria Home  : :

Tak banyak dah yang tinggal tudung idaman saya itu.
Tapi saya beli gak la sehelai warna kelabu. Nanti saya ciwi ciwi k.
Cuma cuma cuma, saya agak rengsa bila adik salesgirl tu dok la follow saya ke depan ke belakang.
Encik Z kata memang gitu cara ia layan customer kot.
Iya iyalah tapi follow tu biar la berdistance sikit, dah dekat bebenau saya nak memilih pun rasa kureng selesa gitteww.

C360_2014-09-20-17-16-41-813
: : Singgah AEON AU2 pekena kopi. Hujan melebat sudah masa ni : :

Barista kat Starbucks tu 2 orang lelaki kemain nya la haihh ramah tamah borak tanya itu ini.
Yang sorang tu suh saya pegi pasar malam AU2 kat depan ni ha suh beli satay.
Katanya satay tersedapp. Sebelum 8.30 malam dah licin, begitu punya sedap.
Aterrr dah hujan melebat gitu cemana ke romannya.

C360_2014-09-20-19-58-44-466
: : sudahnya beli gak la satay tapi kat Niara sana. sedap lah jua. me love love satay 🙂 : :

Welcome Dinner WITM Event

7 Ogos hari tu saya pegi Annual Dinner kat KL Convention Centre.
Annual dinner sempena apa?
Sempena WITM Event.
Kak Red yang roger ajak pegi.
Mekasih kak sebab ajak.

20140807_195152

Majlis dimulakan dengan ucapan dari Chairman of WITM Event Sdn Bhd iaitu Y Bhg Dato Mohd Khalid Harun diikuti dengan ucapan dari Guest of Honour.
Lepas tu apa lagi, makan time!

20140807_202854

20140807_204807

Sesambil makan ditayangkan video dan info tentang WITM Event ini.
Selang seli dengan persembahan nyanyian dan tarian.
Juga networking dengan medias, bloggers, VIPs.

PhotoGrid_1407412727704
: : bloggers setable under redmummy : :

20140807_213410
: : orang kuat belakang tabir untuk WITM Event, yan : :

send
: : yang sokmo cantik tak penah nya tak cantik : :

Bloggers yang duduk setable under Kak Red ni kan, mostly ramai pun yang saya dah biasa tengok muka dan jumpa kat event, tapi saya ni haaa selalu la masalah rendah diri bila jumpa bloggers.
Rasa cam siapalah aku ini untuk memintal buih yang memutihhh.
Tu yang selalu buat buat tak kenal sebab malu nak tegur huhu.

Shakiddo, HazmanFadzil, Pena Berkala, FazrolAmer, AyuJean.
Semua pun blogger femes. Saya aje blogger picisan huhuhuuu..
Anyway selamat berkenalan korang.
Sorry saya tak banyak cakap, memang semulajadi dilahirkan pemaluuu hehehehe..

PhotoGrid_1407423617966

20140807_215222
: : mak merah kesayangan : :

20140807_215208
: : berkejar kejaran saya nak bergambar dengan Amad. sekali saya dukung, haaaa hambik kau dia meraung satu floor boleh dengar. Amad niiiii.. malu acik ostajah tauu : :

PhotoGrid_1407425123670
: : berlatarbelakangkan Petronas Twin Tower yang satu masa dulu saya sangatlah bercita cita nak berkerjaya di dalamnya : :

Korang kalau nak tau lebih lanjut berkenaan WITM Event boleh layari www.witmevents.com.
Dan kalau nak tengok gambar gambar sepanjang event, boleh search kat instagram, hashtag #mptf2014 #gctc2014 #witmevent