Blog Maya Dot Com

KakRed

Adik Redmummy kahwin

Tajuk entry tu mintak hits ke cemana tu? Hiks. Kekdahnya 20 September hari tu pegi Bandar Sri Permaisuri sana attend wedding Epi, adiknya Kak Red. Saya memang kenal Epi 4,5 tahun lepas sebab penah masuk game show Ewah Ewah TV3 tu. Sapa ingat? Heyy iolls menang duit cash ok. :-p Janji dengan Lyn tapi saya keluar rumah pun dah lepas Zohor, so macam kelewatan jugak lah sampainya. Terus ambik food dan ngap ngap sebab lapau. Dah kenyang perut baru la…

Welcome Dinner WITM Event

7 Ogos hari tu saya pegi Annual Dinner kat KL Convention Centre. Annual dinner sempena apa? Sempena WITM Event. Kak Red yang roger ajak pegi. Mekasih kak sebab ajak. Majlis dimulakan dengan ucapan dari Chairman of WITM Event Sdn Bhd iaitu Y Bhg Dato Mohd Khalid Harun diikuti dengan ucapan dari Guest of Honour. Lepas tu apa lagi, makan time! Sesambil makan ditayangkan video dan info tentang WITM Event ini. Selang seli dengan persembahan nyanyian dan tarian. Juga networking dengan…

Santapan Ramadan di Hotel Impiana KLCC

pejam celik pejam celik tak sampai sebulan lagi dah ramadhan akan menjelma kan? dah ganti puasa ke? *jeling diri sendiri bila ramadhan je macam biasalah banyak hotel yang offer buffet ramadhan. termasuklah Hotel Impiana KLCC KL. saya berpeluang untuk merasa makanan-makanan yang akan dihidangkan untuk buffet ramadhan hotel impiana klcc kl tahun ni. sampai je kat Tonka Bean Cafe terus mata merambang. nak makan yang ni, nak makan yang tu. : : kawasan yang luas : : ni antara makanan…

Lasertag Challenge with Bloggers

masa mula-mula kakred ajak join lasertag event i was like errr lasertag? apakah? tapi dalam apakah itu tetap angguk laju laju nak join jugak. bila bagitau kat encik z, mamat tu lagi la apa ni apa ni, event apa ni? membisu saya dibuatnya. tapi pun tetap tarik tangan dia jom jommmm.. lalu di hari kejadian bertolak lah saya dan encik z ke ecurve sana. dan bertemulah dengan kakred yang dirindui. lama tak gossip. tapi asal nak gossip asyik laaaa kakred…

Ms. Kebaya Slimworld 2012

2 november 2012.  kakred ajak saya join event ms kebaya slimworld 2012 kat  hotel crowne plaza mutiara. saya macam biasa lah, kalau takde aral memang on je. terus jumpa kakred di tempat kejadian sana. petang tu hujan, jalan sesak hebat. : : ada lucky draw : : saya sampai awal. tunggu kakred dulu. pastu terus je masuk dalam cari seat. doorgift dapat ni ha. skin culture whitening collagen eye mask, revitalize toner, fiber dtox, collage marissa. dapat voucher gak. tapi…

Assalammualaikum Zeeshan ;-)

rezeki makan-makan. mula-mula pergi rumah kak ody kat seksyen 2, wangsa maju. kak wan jemput kat rumah. gerak sesama. kak ody buat doa selamat anak nya bersunat. makan-makan di tepi pool. dah la masa ni lapar gila. memang tak breakfast sebab tau nak pergi 2 kenduri. makanan adalah super duper sedap. tapi saya tak makan banyak, takut kenyang sangat hehe. kak ody kawan seoffice. tapi bukan sedepartment. dia baik sebab dia orang taiping. eh ada kena mengena ke? hihi. tq…

Gerimis Mengundang The Musical

bebaru ni kakred ajak aku nonton teater gerimis mengundang the musical kat istana budaya. aku taktau plak gerimis mengundang ni ada teater. ingatkan ke filem je. sebab hari tu ada tengok iklan kat wayang. so pergi. jumpa sid kat cafe. dinner dulu. makan mee goreng yang sedap. : : antara yang hadir. rizal, kojie, kakred, mya, sid : : : : kojie on air : : kalau korang yang nonton on air perasan tak ada sorang peserta namanya akhmar. hah…

RedBaby

amy, lyn & aku chip in duit untuk belikan prezen for redbaby. plan nak visit kakred dan redbaby ni cam dah lama sejak dari lepas kakred bersalin lagi. tapi mandangkan memasing bz gitu gini tu yang asyik bertangguh. sampai la cuti hari wilayah hari tu. lepas gi putrajaya tu, terus berdesup ke cheras. jumpa amy & lyn kat rumah kakred terus. me with redbaby. nama takleh reveal lagi sebab tak dapat green lite dari kakred. ai ai sis. selain dari…

Lepak Santai di Q Bistro

plan nak lepak-lepak sambil membelanja kakred sebenarnya dah lama. tapi tu la nak cari date yang semorang free tu yang cam hazab. dan akhirnya di plan pada hari khamis lepas. memula ingat nak la belanja hebak hebak sikit. kejap kat hotel, kejap kat seoul garden, last last kat q bistro saja sebab kak red dah tak larat nak gerak jejauh. kang terberanak dalam kereta sapa nak jawab.. so khamis lepas aku ngan amy gerak dari sini terus zass ke BSP.…

Majlis Baby Shower untuk Kak Red

inilah dia entry yang dah diperam dekat sebulan. ok kepada geng geng yang terlibat, sesi pemakian bermula sekarang. dah habis? ok kalau dah habis meh aku cerita. tapi cerita sikit sikit je la. korang tengok je la gambar. eh gambar pun korang dah tengok kat blog mereka yang terlibat kan? pasrahhhh…. ok ini adalah majis baby shower untuk kakred yang diarrange oleh GBM dan beberapa ahli jemaah lain. aku dijemput oleh diorang. adalah amat berbesar hati dan berbangga dan berterima…

The Secret Life of Nora

sabtu lepas aku gi nonton teater muzikal The Secret Life of Nora kat Istana Budaya. tiket aku dapat dari kakred. haihhh banyak betul aku terhutang budi dengan kak red ni. harap-harap tak tergadai body lah #eh satu tiket bernilai RM120. darab 2. RM240. pitam. : : bapak besar hoh poster nya : : : : nampak tak aku terselit di celah : : : : sebelah datin sri tiara : : : : with kak red : : : :…

Mek T – Sedap Sokmooo…

hari ahad hari tu aku gi makan kat restoran Mek T kat puchong nun with a few bloggers. actually acara makan-makan ni disponsor oleh restoran Mek T ni sendiri yang dipanjangkan oleh kak red. tq kakred! tq Mek T! gerak dari rumah kul 12 tengah hari konvoi bersama amy. tapi bila dah nak sampai kat tempat kejadian terpecah plak kitorang. aku dah tersesat ke belah depan depan plak. pastu lagi 200meter nak sampai ke muka pintu Mek T ni, ada…

All Your Love by Dato’ Siti Nurhaliza

last week aku ngekor kak red gi launching album inggeris dato’ siti nurhaliza kat jw marriot. sib baik tak sesat barat. dan terima kasih juga pada GPS yang membantu. janji jumpa kak red kat sana terus. sampai sampai terus gi register bagai. : : dapat kalendar dan album all your love : : : : aku si gajah : : tengah dok melilau tengok orang keliling, nampak awek ni datang ke arah kak red borak. aku pun cuba recall siapa…

Page 1 of 3123