6 Syawal : Redmummy datang beraya

Tahniah Kak Red sebab jadi kawan kedua dan tetamu pertama beraya di rumah Normaya. Clap clap clap.
6 Syawal bersamaan 20 Jun. Kak Red dah whatsapp semalamnya lagi bagitau nak datang beraya kat rumah. Oleh sebab Kak Red kan, so saya menanti dengan tangan terbuka. Cer orang lain nak datang hari kerja, malam pulak tu. Awal awal saya dah reject dah hehe.

Balik tu gigih la cari bahan nak masak tapinya stok bahan basah kat kedai takde. Ayam ikan pun semuanya pucat lesi kering memerah. Mau sakit perut pulak makan ni kang.
Akhirnya masak kacang buncis dengan sotong goreng je. Pastu goreng ikan masin dengan ikan bilis.

Tapi tapi tapi nasiblah Kak Red tak nak makan pun. Dia dah beraya 2 buah rumah dah sebelum tu. Lega!! Haha! Kak Red datang sorang je. Agenda utama lebih kepada nak jumpa bersembang bergossip gitu lah. Siapa yang follow instagram live dan instagram story close friends Kak Red tau la kot isu-isu hangat terpanas di pasaran sekarang.

Kereta Kak Red kena clamp lah pulak. Adui. Walhal ada sorang security ni yang suruh Kak Red park depan blok saya ha. Security tu pulak dah habis shift. Terpaksa la bertekak kejap dengan security lain huhu.

Lagi sekali siapa yang tengok igstory & live instagram Kak Red, tau la kisah peti ais ni. Bukanlah saya bagi hadiah ke apa. Ceritanya saya beli fridge baru yang lebih besar, so nak let go lah fridge bawah ni. Kak Red nampak. Saya kata “Kak, tolong igstory kan siapa nak fridge ni. Saya bagi free je tapi kena datang ambik lah”. Terus Kak Red kata ‘Kau bagi akak je lah’. Saya macam eh betul ke ni. Tapi ia serius. Dan muat dalam kereta ia. Itu la kisahnya.

Untuk Kak Red yang saya dah kenal 10 tahun lamanya, terasa dekat walaupun jarang berjumpa, semoga dipermudahkan segala urusan akak. Semoga diberi ketabahan dan kekuatan untuk menghadapi segala dugaan. Sayang akak!