Blog Maya Dot Com

Johor Bahru

Sanrio Hello Kitty Town – Souveniers

Ni gambar-gambar yang saya beli. Boleh download dekat website picair.com. Patutnya ada 5 keping gambar tapi sekeping lagi tu saya tak nampak code numbernya. Lepas dah expired baru la perasan kat resit pun ada. Ceh. Singgah kedai souvenir. Cecomels semua ha. Geram tengoknya. : : Encik Z belikan Yaya patung ni. Untunglaaaa : : Beg-beg ni lawa sungguh. Tapi bila tengok harga amboi amboi amboi, mahal sesungguh. Konon nak jugak la belikan untuk Yaya. Kensel kensel. : : Lawa beg…

Santrio Hello Kitty Town – Show & Parade

In between buat aktiviti dan masuk Hello Kitty House semua tu, memang akan ada jadual persembahan dan parade. Macam saya bagitau, kena sentiasa alert dengan jadual yang disediakan. Ada show menari, menyanyi, jawab soalan. : : Bersiap sedia nak tunggu performance Barney & Friends : : : : Excited!! Seronok la dapat nyanyi sama dan ikut step depa berjoget : : : : Lepas tu semua karakter keluar. Best pliss : : : : Persembahan dari Hello Kitty & Dear…

Sanrio Hello Kitty Town – Thomas Town

Kat tingkat 3 ialah Thomas Town. Ada macam-macam rides dan jua tempat makan. Kami lunch kat tingkat 3 ni. Pilihan makanan tak banyak tapi sokayy lah kita makan aje apa adanya. : : Dua beranak main kereta langgar : : : : Bas belakang tu pun Yaya naik. Crazy bus namanya. Sian : : : : Budak-budak boleh main dan mewarna/melukis kat dalam nun : : : : Main gelongsor macam budak-budak. Tapi masa ni sekolah rendah lagi. OK dimaafkan…

Sanrio Hello Kitty Town – Meet and Greet

Saya gabungkan Meet and Great dari 2 Floor ya. First floor yang Hello Kitty Town tu. Dan 2nd Floor yang Meet Our Other Characters. Kena sentiasa alert dengan jadual. : : Bad Badtz Maru : : : : Pingu! : : : : Ni la satu-satunya character yang Encik Z mintak saya snapkan gambar. Peminat Pingu ke bang? : : : : Teruja tengok Bob the Builder!! Besarnya awok! : : : : Hai Bob! :: : : Angelina Ballerina.…

Sanrio Hello Kitty Town

Alang-alang dah sampai JB, jadi marilah kita selitkan satu lagi aktiviti di sini. Iaitu Hello Kitty Town! Dah tau lama gak la tempat ni, cumanya tu la semata-mata nak datang tak de daya la kan. Ni dah kebetulan ada program kat JB, so kita zasss. Lagipun sementara Yaya kecik lagi ni, ok la dia nak enjoy. Esok dah besar panjang, mesti dia pun tak kuasa dah nak pergi tempat budak-budak ni kan. Hello Kitty Town letaknya di Puteri Harbour. Dan…

Kacang Pool Haji

Pukul 11 pagi check out dari Tune Hotel. Panas sesungguh, tu yang bergambar mata memasing mengecik je. Salah satu tempat makan yang terkenal kat JB ni ialah Kacang Pool Haji. Kacang pool ni memang favourite saya. So wajiblah mencuba. On waze dan sap sap soii sudah sampai. : : Menu : : Kami order roti bakar, mee rebus, kacang pool kambing 2, kacang pool daging 1. Ada insiden sikit jadi kat sini. Taktau la makcik yang ambik order tu salah…

2 Malam di Tune Hotel Danga Bay

saya nak share sikit info tentang tune hotel, danga bay, johor bahru. ni kira first time lah saya stay kat tune hotel. booking macam biasalah online je. saya ambil quad room + entertainment package untuk 1 hari. rm364 untuk 2 hari. : :  besar hotel nya : : : : lobi : : : : lorong ke bilik : : quad room ni connecting room. 1 bilik ada 2 single beds. satu lagi bilik queen bed. mama tidur dengan caca.…

Johor Premium Outlet

masa dah kat highway nak balik tu saya tiba-tiba cam teringat eh eh salah satu rancangan ke JB ialah nak pegi JPO! sib baik tak terlepas lagi simpangnya so letss ke JPO. takde la nak beli apa pun. tau la sini mesti mahal belaka kan. saja jalan cuci mata bawak mama. bila orang tanya penah sampai JPO? yer penah dongg.. gitu. : : orang q nak masuk butik coach : : : : saya pandang je la dari kejauhan :…

Sekolahku, Kenanganku…

esoknya pukul 11 pagi check out dari tune hotel. masuk town lalu nampak muzium ktm ni. ingatkan boleh la melawat tapi macam belum bukak to public lagi rasanya. berlalu dengan kekecewaan. saya membesar dengan ktm kot! arwah abah bekerja dengan ktm sampai la beliau menghembuskan nafas yang terakhir pada tahun 1993. sebelum gerak balik saya ajak encik z pegi kat sekolah saya yang lama. dulu masa darjah 1 – 6 saya sekolah kat JB yo. memula pergi sekolah kebangsaan p…

Kena Pau Dengan Anak-Anak kat Danga Beach

dari zoo johor terus ke bandar baru uda. rumah cik jalil. kalau korang ingat dulu kan saya pernah pegi singapore yang masa stesen keretapi tanjong pagar nak tutup tu, saya ada pegi rumah cik jalil. so bila tanjong pagar dah tutup, cik jalil tukar ke johor bahru ni ha la. : : yaya & caca tengah prektis lancing lagu nobody : : : : cik jalil & cik ani. azizah kebetulan ada kat jb sebab attend wedding kawan ia :…

Zoo Johor

lepas kenyang perut dan lepas sesak nafas kena pau snogurt, kitorang ke zoo johor bahru. tak jauh mana pun, dedekat situ je. : : ujung ujung saya yang kena habiskan snogurt tu : : : : opah belikan caca topi : : : : kemain posing kan si caca ni : : : : dah gaya pelancong dah 2 orang kenit ni.  beg yaya tu saya beli kat legoland RM99 : : : : unta : : : : tapir…

Makan Makan

saya rasa saya hold dulu cerita kat legoland tu. biar saya habiskan cerita kat JB dulu la kot eh. sebab kat legoland tu gambau banyak nau sampai berpinau nak milih. lagipun kat situ rasanya cam tak banyak cerita kot, nak letak-letak gambar je rasanya. ok dari legoland tu balik ke grand blue wave hotel ambik kereta, then terus zass ke tune hotel kat danga bay. berhenti dinner kat chamek kopitiam. makanan sedap cuma servis agak melambat huhu. yaya berselera makan…

Perjalanan ke Johor Bahru

ini cerita 4 bulan yang lepas, tahun lepas. selalu kan cerita travel ni yang malasnya sebab nak resize dan nak upload gambar. nak karang cerita pun yer femalas jugak, acaner? bila malas, apa pun tak boleh. tapi kang kalau tak mula, sampai ke sudah jugak la malasnya. so nak tak nak naip jugak la pepelan. trip ke legoland johor bahru ni dari 22 november – 25 november 2012 ni saya la pencetusnya. walaupun segala mala trip memang saya yang pun…