Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Sopoong

: : Good Food Reminds Me of Mom. Of coz lah kan. Kot good food tetiba teringat musuh atau ex boyfriend, sesuatu sangat kot. Hiks : : Dah lama sangat tak keluar dengan My Girlfriends. Memasing bz macam ke hapa ntah. 2 minggu sebelum tu ada keluar tapi bertiga je, Naza & Remember. Hasin MC. Makcik tu dah pregnant anak ke 3. Alhamdulillah. 2 minggu lepas dah janji janji tetiba pulak Remember kena keluar dengan boss ia. Lalu tak cukup…

Kaw Kaw Burger

Percaya atau tak, saya dengan Encik Z tak pernah lagi makan burger bakar? Tak tau la kot pernah tapi kitorang yang tak sedar he he. Ada la dulu yang pegi Burgerbyte tu, tapi kat situ takde la pulak tulis besar besar kata burger bakar ke hapa kan. Kali ni saya betul punya pegi makan burger bakar yang memang confirm dibakar. Iaitu Kaw Kaw Burger, dengan tagline Malaysian Original Burger Bakar. Tapi pegi dengan KakTin & Payiet. Hampun Encik Z, lain…

Boat Noodle

Baru baru ni saya ada urusan di Mahkamah Syariah Jalan Duta. Lepas habis urusan terus ajak Encik Z pegi makan kat Boat Noodle. Selama ni dok tengok kawan kawan je pegi dan post gambar kat instagram, so kali ni dah alang alang ada kat area berdekatan, ayuh lah pegi. Saya pegi yang kat Publika sana. : : Depan kedai : : : : Menu : : : : Order guide for newbie katanya : : : : Tulislah korang nak…

Teochew Chendul

Hari tu ajak Kaktin & Payiet pegi Quill Mall. Nak lunch kat Teochew Chendul. Motip lah sangat eja cendol jadi Chendul kan. Hiks. Sini self service. Pegi order kat kaunter, nanti depa hantar food yang dah diorder tu. : : Sepetak suara order cendol biasa : : : : Kaktin tengah diet, so dia order rojak buah saja : : : : Asam laksa saya punya : : : : Payiet makan mee kari : : : : Nangis mak…

Lunch @ The Majestic

Tahun ni saya terlibat lagi dengan Annual Report. Rasa tahun ni dah tahun ke 4 kot? Walhal tahun lepas dah berazam takmo terlibat dah, tapi tetiba terrrrrlibat gak. So macam biasa lah lepas sukses Annual Report ni, ada la appreciation lunch untuk yang terlibat. Walaupun contribution saya sejemput je, tetaplah dijemput jugak untuk lunch ni. Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari, so let’s lah kita pegi makan. Tahun ni makan kat The Majestic Hotel. Selalu pun buffet gini bukan boleh…

Nasi Lemak Sambal Berapi di Bradek’s Stall

Korang suka makan nasi lemak dengan sambal pedas berapi? Meh sini saya nak share satu tempat makan yang menawarkan nasi lemak sambal pedas berapi dengan beraneka lauk pauk. : : hidang air dulu, kata sambal pedas berapi kan. harus ada air di depan mata dulu : : : : mana satu pilihan kalbu? : : Dah siap pilih, kita tunggu lah tokeynya yang bernama Jep aka Karipap Sembilan Ketul siapkan nasi lemak sambal pedas berapi itu. : : Sementara itu,…

Dapur Penyet

Balik dari Medan tetiba macam teringinlah pulak nak makan kat Dapur Penyet. Dulu tu saya penah makan yang kat Maju Junction. Ni gara gara tengok kat website depa lah, ada udang petai terus cam meleleh leleh air liur. So ajaklah Encik Z pegi yang kat Wangsa Maju sana. : : Apple Assam RM4.50. Teh botol Sosro RM3.80 : : : : Taugeh Ikan Asin RM5.90.  Petai Udang Belado RM8.90 : : : : Empal Penyet RM8.90 : : Ada menu…

Melur & Thyme And Lovely Lace

2 hari lepas birthday saya, 21 Januari, KakTin & Payiet ajak keluar makan. Nak belanja sebab birthday saya tu lah. So lepas office bergerak lah kami ke Nu Sentral. First time saya masuk sini, sokayy la best jugak eh tempat ni. Kami pi makan kat Melur & Thyme. Sian saya tak penah tau pasal restoran ni hehe. Tapi dengan adanya Kaktin & Payiet yang terror bab makan memakan ni, maka semuanya berehhh. : : entrance : : : : dekorasi…

Flora Cintaku Pun Bersemi…

Dari Putrajaya teruslah bergerak pulang ke Jasmine. Malam tu lepas Maghrib keluar lagi dinner pulak. Makan sesaja la di hari jadi haaa.. Eh bukan hari jadi pun dok makan sokmo jugak miahahhaha. Memula ingat nak makan lite lite je kat Cafe Lapis tapi tengok instagram ia katanya Isnin tutup lah pulak. So kami divert ke Flora Kafe di AmpWalk, Jalan Ampang sana. First time saya makan kat sini, wahhh cantiknya dekorasi ia. Ada 3 table pun tengah bercandle light dinner.…

Villa Nabilla & Serabei

Oleh sebab perut masih kenyang lagi makan breakfast pagi tu, so takde la nak lunch cecepat. Decide mau nonton movie kat Alamanda. Saya kan pencinta filem seram, so marilah menonton Villa Nabilla. OK la ceritanya not bad. Nak kata best sangat tu idok lah, nak kata tak best pun macam ok la. Sebab cerita ni macam natural kot saya rasa. Hujung hujungnya diberitau nak percaya atau tidak terpulang. Tapi depa buat cerita ni berdasarkan kisah yang diceritakan oleh orang yang…

Pullman Putrajaya Lakeside

Good morning Pullman Putrajaya! Begitu ku berkomunikasi dengan Pullman. Hiks. Hari ni hari jadi kita tau. Cepat wish! 😀 Selalunya kalau duduk hotel, mesti selamba je pegi breakfast dengan tak mandinya, tapi yang ni eh eh pepagi dah mandi. Macam segan pulak tak mandi, 5 star hotel kata kau.. Food spread banyak so pilihlah nak makan apa. Macam biasa, saya memang tak ambik nasi nasi bagai ni, nanti kenyang tak dapat nak sumbat food lain pula. : : Tempat breakfast…

36 Birthday’s Eve

Mengada sangat tajuk entry ni. Nyampah. Dah tetua pun nak ber eve eve bagai. Hiks. 19 Januari hari tu birthday saya yang ke 36 tahun. Tapi tu nanti kita story. Nak story aktiviti sehari sebelum birthday dulu. 18 Januari hari Ahad, pagi tu tak breakfast. Simpan perut terus pegi lunch kat Nasi Vanggey Rampai Biz Park. Yer, restoran Nasi Vanggey yang famous kat Ipoh tu dah bukak kat Rampai Biz Park. Encik Z la tingin nak makan sebab hari tu…

Page 5 of 24« First...34567...1020...Last »