Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Flora Cintaku Pun Bersemi…

Dari Putrajaya teruslah bergerak pulang ke Jasmine. Malam tu lepas Maghrib keluar lagi dinner pulak. Makan sesaja la di hari jadi haaa.. Eh bukan hari jadi pun dok makan sokmo jugak miahahhaha. Memula ingat nak makan lite lite je kat Cafe Lapis tapi tengok instagram ia katanya Isnin tutup lah pulak. So kami divert ke Flora Kafe di AmpWalk, Jalan Ampang sana. First time saya makan kat sini, wahhh cantiknya dekorasi ia. Ada 3 table pun tengah bercandle light dinner.…

Villa Nabilla & Serabei

Oleh sebab perut masih kenyang lagi makan breakfast pagi tu, so takde la nak lunch cecepat. Decide mau nonton movie kat Alamanda. Saya kan pencinta filem seram, so marilah menonton Villa Nabilla. OK la ceritanya not bad. Nak kata best sangat tu idok lah, nak kata tak best pun macam ok la. Sebab cerita ni macam natural kot saya rasa. Hujung hujungnya diberitau nak percaya atau tidak terpulang. Tapi depa buat cerita ni berdasarkan kisah yang diceritakan oleh orang yang…

Pullman Putrajaya Lakeside

Good morning Pullman Putrajaya! Begitu ku berkomunikasi dengan Pullman. Hiks. Hari ni hari jadi kita tau. Cepat wish! 😀 Selalunya kalau duduk hotel, mesti selamba je pegi breakfast dengan tak mandinya, tapi yang ni eh eh pepagi dah mandi. Macam segan pulak tak mandi, 5 star hotel kata kau.. Food spread banyak so pilihlah nak makan apa. Macam biasa, saya memang tak ambik nasi nasi bagai ni, nanti kenyang tak dapat nak sumbat food lain pula. : : Tempat breakfast…

36 Birthday’s Eve

Mengada sangat tajuk entry ni. Nyampah. Dah tetua pun nak ber eve eve bagai. Hiks. 19 Januari hari tu birthday saya yang ke 36 tahun. Tapi tu nanti kita story. Nak story aktiviti sehari sebelum birthday dulu. 18 Januari hari Ahad, pagi tu tak breakfast. Simpan perut terus pegi lunch kat Nasi Vanggey Rampai Biz Park. Yer, restoran Nasi Vanggey yang famous kat Ipoh tu dah bukak kat Rampai Biz Park. Encik Z la tingin nak makan sebab hari tu…

Weekend Pertama 2015

3 January 2015, Sabtu. Memang dah niat nak belanja Encik Z & Yaya makan kat Seoul Garden. Lama gila kot tak makan kat sini. Pegi paling dekat dengan rumah iaitu kat KL Festival City. Nyaris nyaris gak tak dapat makan sebab full house. Yaya first time makan kat sini. Suka lah dia feel feel Korea. Asyik dok sebut bila la nak pegi Korea. Tu penangan Running Men la tu. Sabar yer nak, tunggu duit Mommy berkepuk kepuk boleh la kita…

Luncheon Birthday Payiet

29 Disember 2014 roger roger dengan KakTin & Payiet nak pegi Quill Mall sempena nak celebrate birthday Payiet yang dah terlepas berhari hari. Hujung tahun kan, memasing membz gitu gini tu yang asyik tangguh je. First time saya sampai Quill Mall ni. KakTin dok warning Quill bukan kuil. Baiklah mak! Tapi tak sempat nak explore sangat sebab pegi lunch time kan. Ke Sushi King kita yok. Gambar food semua takyah la, dah banyak kali kot tayang kan. Esoknya dating bertigaan…

Celebrate Yaya’s 10th Birthday @ Khadijah’s Kitchen

12 Disember 2014, Jumaat Birthday Yaya tahun ni tak buat apa pun lagi. Saya memang dah berazam (cewahh berazam ok) akan beli kan kek untuk birthday Yaya paling tidak pun sampai dia habis darjah 6. Maksudnya walau lambat macam mana pun, tetap saya akan celebrate biarpun kecil kecilan. Yerlah nanti bila dia dah besar mesti dah susah nak celebrate bagai kan. Mesti dia pun nak keluar dengan kawan kawan / boyfriend. Faham je saya ni. Macam tak penah muda yer…

5th Anniversary @ Genting Highlands & Istana Bambu

So.. 5 Disember 2014, Jumaat hari tu Hari Ulang Tahun Perkahwinan saya dengan Encik Z yang ke 5. Alhamdulillah.. syukur Encik Z masih bertahan dengan perangai saya yang menaga ni he he. Aktiviti di hari ulangtahun adalah ke Genting Highlands untuk nonton show Sesame Street Live – Elmo Makes Music. Show pukul 5.30 petang tapi kena redeem voucher sebelum pukul 2.30 petang. Encik Z solat Jumaat kat masjid Genting Highlands. Mendapat la parking mencuram hah. Dah lepas redeem voucher tu,…

RSMY Best Cheese Nan

2 Disember 2014, Selasa Tetiba tekak terigin nak makan cheese nan. So ajak Encik Z pegi RSMY dekat Danau Kota. Saya dah penah makan cheese nan ni tapi yang dekat Medan Tuanku sana. Pegi dengan Payiet & KakTin lamaaaaa dulu. Snap gambar tapi sampai ke sudah tak up entry nya. Heh. Lokasi restoran ni berdekatan Hospital Colombia Asia. Sebelah hospital Restoran NZ. Sebelah Restoran NZ ni lah restoran RSMY ni ha. Senang je nak cari kalau korang biasa area Danau…

Matta Fair, Burgerbyte dll

Hari Sabtu lepas saya kerja overtime. Macam lama jugak kot saya tak buat overtime weekend. Bukan taknak, tapi dah tak disuruh kan. Exec kat office saya ni siap tanya haa korang taknak buat OT ke? Duit bajet banyak lagi ni ha. Aterrr cemana nak buat kalau dah takde kerja nak dibuat? Kalau ikut saya ni, tiap tiap minggu overtime pun ok jer. Matiklaa mata duitan tak sudah sudah. Hiks. Overtime dari pukul 10 pagi sampai 4 petang. Jadiklaaa. Hari Ahad…

Asam Pedas Restaurant @ The Curve

Last Friday pegi lunch kat The Curve dengan KakTin. Ajak KakTin try test tengok makan kat Restoran Asam Pedas. : : dekorasi dalam restoran : : : : buku menu : : : : antara menu yang ditawarkan : : : : Ice Lemon Tea RM5.00. Tea O Ice RM3.00 : : Dah namanya masuk Restoran Asam Pedas, haruslah nak try signature dishnya iaitu Asam Pedas, betul tak? Asam Pedas Ikan Merah RM27.00. Ni portion kecik, ada 6 ketul ikan.…

X Vista

Saya upload gambar kat instagram dengan Ernie Zuraida. Kak Illa komen kata rindu kat kitorang berdua. Terus cam jom set jumpa kejap sebelum Ernie balik Mesir. Pong pang gitu gini so set nak jumpa hari Jumaat, 15 Ogos hari tu kat Midvalley sana. Ernie sampai office saya awal gila kot. Mendapatlah dia kena melepak tunggu dalam meeting room ha. Soalan dia tak habis habis, korang boleh eh pakai baju glamer glamer gitu. Hari tu pulak kebetulan ada Open House besar…

3, 4 & 5 Syawal

Raya ke 3, 4 & 5 tiga hari berturut turut keluar waktu lunch. Sebab KakTin yang drive, so i follow je lah. Pegi Sogo, Jalan TAR & The Curve. Masa pegi Jalan TAR singgah lunch kat Station Kopitiam Semua House. Elok order food, hujan melebat kau. Mendapat la tempias hebat di wajah ku ini. : : FU Signature Tea iaitu 3 layer tea. tak sedap huhu RM4.50. KakTin minum ais cincau RM2.50 : : : : Kau makan apa ni…

Page 5 of 22« First...34567...1020...Last »