Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Shopping Part II

Keesokan hari, 20 Disember 2015, hari Ahad. Keluar awal sikit. Awal tak awal la dalam 11.30 pagi camtu. Terus je ke Setia Alam sebab nak lunch kat Restoran Kidz And Creme. Dalam sejam jugak la perjalanan dari KSU. Kedainya atas Cafe Zawara Coffee. Tapi Zawara Coffee ni belum beroperasi lagi. Esok esok nanti bersainglah secara sihat yo. Signboard Kidz and Creme ni tak jelas sangat. Guna yang bunting tu je. Taktau la kot tengah dalam proses nak pasang signboard ke.…

Sanah Helwah Zuraihan Mukhtar!

17 Januari 2016 hari tu genap umur Kaklong 39 tahun. Lagi setahun nak masuk 40 dah ha huhu. Memandangkan hari tu hari Ahad dan Kaklong pulak off, so berjanji janjian lah nak jumpa. Mula ingat saya nak pergi area Seri Kembangan sana. Sebab plan nak belikan Kaklong water heater. Saya memang dah bajetkan dalam 1k nak belikan something kat Kaklong sebab dapat duit rumah. Hari tu dah belikan Adil handphone harga RM999. So nak bagi fair and square haruslah amaun…

Hidangan Lalapan

Dah tak tersusun cerita saya semua ni. Ada yang dalam handphone lama, ada yang saya upload terus dari handphone. Ada yang tahun 2015, ada yang tahun 2016. Takpelah yer? Asalkan berupdate. Asalkan semua pun dapat saya tulis buat kenang kenangan di hari muka. Ni cerita 1 hari sebelum saya terbang ke Mesir. Isnin saya kerja half day pagi. Selesaikan segala kerja sebelum cuti panjang. Tengah hari tu Encik Z dengan Yaya datang ambik saya kat office. Terus ke AEON AU2.…

6 Tahun – Suka Sucre Bistro

Alang alang ada di sekitar Cheras, so cari kedai makan sekitar sini jugak lah. Teringat restoran Dato Fazley. Ke sana lah kita. : : Dekorasi di dalam restoran : : : : Lagi deko. Merah hitam. Sama pulak dengan tema kami sekeluarga di hari kejadian : : : : Menu drinks : : : : Menu food : : : : All Day Brunch Special : : : : Food of the day gamaknya : : Sementara nunggu food sampai,…

Kok Kong & Mekz Cafe

28 November 2015, Sabtu. Saya keluar pegi Kok Kong Winter Wear sebab konon nak cari winter coat dengan long john. Saya tau pasal Kok Kong ni pun dari Dee lama dulu masa dia nak pegi Beijing kot. Dia ada tulis kat blog pasal Kok Kong ni. Memula dengar nama Kok Kong macam lawak je. Nak naik kok kong. Dulu kekecik saya sebut kok kong lah. Yang naik belakang bahu tu. Taktau la korang panggil apa. Banyak la pilihan kat sini.…

Boat Noodle Sunway Putra Mall

Hangpa tau dak Boat Noodle dah bukak kat Sunway Putra Mall? Taktau? Ni kami nak habaq mai lah ni. Eh habaq mai kah? Ke Habaq pi? Ginilah romannya orang utara celup. Hiks. Tak kisah la mai ka pi ka, so korang yang belum penah try Boat Noodle macam Payiet tu, *jeling Payiet boleh lah ke Sunway Putra Mall. Takyah sesusah ke Publika yang parkingnya punya la hazab. Boleh beralih arah ke Sunway Putra Mall k. : : Inilah kedainya :…

Macau oh Macau

Cerita 2 minggu lepas. Sabtu, 21 November 2015. Keluar dating dengan Masy. Tujuan utama ialah untuk bincang tentang trip kami ke Macau bulan depan. Sesambil diselitkan dengan aktiviti makan makan, nonton movie, mengopi dan cari langsir. Encik Z takde hari tu so saya terpaksalah bergerak sendirian. Memula ingat nak naik cab sampai Komuter Sentul. Tapi lepas tu cam ahhh malas ahhh. Tahan cab terus pegi Midvalley je lah. Tambang kena RM19.25. Pengsan. : : Kami breakfast di Belanga. Masy makan…

Onde Onde

Nak share dengan korang salah satu tempat makan best di Sunway Putra Mall. Restoran Onde Onde. Ok ok nak kata best sangat tu tak la best gila, tapi oklah sebagai salah satu option kalau korang ke Sunway Putra Mall. Saya dah 3 kali repeat ke sini. : : Buku menu : : : : Speciality drinks. 3 layer tea tu menggiurkan sungguh : : : : Dekorasi. Kayu digabung dengan pink : : : : Cashier : : : :…

Singgah di Bangi Sentral

Dari Agrofarmstay Melaka tu tak terus balik rumah, tapi menyinggah dulu kat Bangi Sentral. Tujuan utamanya saya nak pegi butik The Supernini. Saya memang follow instagram The Supernini ni. Kat sini pelbagai produk online ada dijual. Saya plannya nak cari skirt chiffon Scheefon. Tapi tengok tengok takde pun huhu. Sudahnya beli sehelai ala ala winter blouse, ayaq kopi & creme caramel saja. : : Both ayaq kopi dan creme caramel tu sedap! : : : : Singgah makan kat Mee…

Sunway Putra Mall

Korang tau tak Sunway Putra Mall dah mula beroperasi? Soft launching 28 Mei hari tu. Saya tau la sebab saya hari hari lalu depan tu nak pegi office. Tak tau Sunway Putra Mall? Ala The Mall lama tu. Ada yang panggil Yaohan. Tempat lepak saya masa form 2, form 3 dulu. Atas sekali tu ada tempat main game, ada kapal dengan benda alah boleh naik pusing pusing. Zaman menggatal menggedik. Koserr bila ingat haha. Ni dah kerja kat B** ni,…

Kebab Turki & San Andreas

Ni cerita Sabtu 2 minggu lepas. Memang dah plan nak keluar sebab ada nak buat 3 benda. Pertama, pegi Celcom kat Jalan Ampang nun, tukar pakej dan pelan semua nombor telefon bawah saya. Nombor saya, nombor Encik Z, nombor Mama, nombor Yaya.. semua pun dah tukar ke Basic 38. Ada sesiapa yang tukar jugak tak? Meh gimme 5. Rasa macam berbaloi la sebabnya saya ni bukannya buat call sangat pun. Segala media sosial pun lite lite je saya guna. Dah…

Teh Tarik Place

Sekali lagi ada urusan di Mahkamah Syariah Jalan Duta. Usai urusan pegi KL Sentral sebab nak beli tiket keretapi untuk Mama & Yaya. Terus lajak ke Nu Sentral nak cari makan. Tapi masa ni tak lapar sangat sebab pagi tu dah pelahap nasi lemak kat cafetaria Mahkamah Syariah tu. Nampak Teh Tarik Place. Selalu dengar dan selalu baca blogger pegi sini, saya tak penah lagi. So let’slah cuba. : : Menu : : Food kat sini more to lite lite.…

Page 4 of 24« First...23456...1020...Last »