Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Onde Onde

Nak share dengan korang salah satu tempat makan best di Sunway Putra Mall. Restoran Onde Onde. Ok ok nak kata best sangat tu tak la best gila, tapi oklah sebagai salah satu option kalau korang ke Sunway Putra Mall. Saya dah 3 kali repeat ke sini. : : Buku menu : : : : Speciality drinks. 3 layer tea tu menggiurkan sungguh : : : : Dekorasi. Kayu digabung dengan pink : : : : Cashier : : : :…

Singgah di Bangi Sentral

Dari Agrofarmstay Melaka tu tak terus balik rumah, tapi menyinggah dulu kat Bangi Sentral. Tujuan utamanya saya nak pegi butik The Supernini. Saya memang follow instagram The Supernini ni. Kat sini pelbagai produk online ada dijual. Saya plannya nak cari skirt chiffon Scheefon. Tapi tengok tengok takde pun huhu. Sudahnya beli sehelai ala ala winter blouse, ayaq kopi & creme caramel saja. : : Both ayaq kopi dan creme caramel tu sedap! : : : : Singgah makan kat Mee…

Sunway Putra Mall

Korang tau tak Sunway Putra Mall dah mula beroperasi? Soft launching 28 Mei hari tu. Saya tau la sebab saya hari hari lalu depan tu nak pegi office. Tak tau Sunway Putra Mall? Ala The Mall lama tu. Ada yang panggil Yaohan. Tempat lepak saya masa form 2, form 3 dulu. Atas sekali tu ada tempat main game, ada kapal dengan benda alah boleh naik pusing pusing. Zaman menggatal menggedik. Koserr bila ingat haha. Ni dah kerja kat B** ni,…

Kebab Turki & San Andreas

Ni cerita Sabtu 2 minggu lepas. Memang dah plan nak keluar sebab ada nak buat 3 benda. Pertama, pegi Celcom kat Jalan Ampang nun, tukar pakej dan pelan semua nombor telefon bawah saya. Nombor saya, nombor Encik Z, nombor Mama, nombor Yaya.. semua pun dah tukar ke Basic 38. Ada sesiapa yang tukar jugak tak? Meh gimme 5. Rasa macam berbaloi la sebabnya saya ni bukannya buat call sangat pun. Segala media sosial pun lite lite je saya guna. Dah…

Teh Tarik Place

Sekali lagi ada urusan di Mahkamah Syariah Jalan Duta. Usai urusan pegi KL Sentral sebab nak beli tiket keretapi untuk Mama & Yaya. Terus lajak ke Nu Sentral nak cari makan. Tapi masa ni tak lapar sangat sebab pagi tu dah pelahap nasi lemak kat cafetaria Mahkamah Syariah tu. Nampak Teh Tarik Place. Selalu dengar dan selalu baca blogger pegi sini, saya tak penah lagi. So let’slah cuba. : : Menu : : Food kat sini more to lite lite.…

Sopoong

: : Good Food Reminds Me of Mom. Of coz lah kan. Kot good food tetiba teringat musuh atau ex boyfriend, sesuatu sangat kot. Hiks : : Dah lama sangat tak keluar dengan My Girlfriends. Memasing bz macam ke hapa ntah. 2 minggu sebelum tu ada keluar tapi bertiga je, Naza & Remember. Hasin MC. Makcik tu dah pregnant anak ke 3. Alhamdulillah. 2 minggu lepas dah janji janji tetiba pulak Remember kena keluar dengan boss ia. Lalu tak cukup…

Kaw Kaw Burger

Percaya atau tak, saya dengan Encik Z tak pernah lagi makan burger bakar? Tak tau la kot pernah tapi kitorang yang tak sedar he he. Ada la dulu yang pegi Burgerbyte tu, tapi kat situ takde la pulak tulis besar besar kata burger bakar ke hapa kan. Kali ni saya betul punya pegi makan burger bakar yang memang confirm dibakar. Iaitu Kaw Kaw Burger, dengan tagline Malaysian Original Burger Bakar. Tapi pegi dengan KakTin & Payiet. Hampun Encik Z, lain…

Boat Noodle

Baru baru ni saya ada urusan di Mahkamah Syariah Jalan Duta. Lepas habis urusan terus ajak Encik Z pegi makan kat Boat Noodle. Selama ni dok tengok kawan kawan je pegi dan post gambar kat instagram, so kali ni dah alang alang ada kat area berdekatan, ayuh lah pegi. Saya pegi yang kat Publika sana. : : Depan kedai : : : : Menu : : : : Order guide for newbie katanya : : : : Tulislah korang nak…

Teochew Chendul

Hari tu ajak Kaktin & Payiet pegi Quill Mall. Nak lunch kat Teochew Chendul. Motip lah sangat eja cendol jadi Chendul kan. Hiks. Sini self service. Pegi order kat kaunter, nanti depa hantar food yang dah diorder tu. : : Sepetak suara order cendol biasa : : : : Kaktin tengah diet, so dia order rojak buah saja : : : : Asam laksa saya punya : : : : Payiet makan mee kari : : : : Nangis mak…

Lunch @ The Majestic

Tahun ni saya terlibat lagi dengan Annual Report. Rasa tahun ni dah tahun ke 4 kot? Walhal tahun lepas dah berazam takmo terlibat dah, tapi tetiba terrrrrlibat gak. So macam biasa lah lepas sukses Annual Report ni, ada la appreciation lunch untuk yang terlibat. Walaupun contribution saya sejemput je, tetaplah dijemput jugak untuk lunch ni. Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari, so let’s lah kita pegi makan. Tahun ni makan kat The Majestic Hotel. Selalu pun buffet gini bukan boleh…

Nasi Lemak Sambal Berapi di Bradek’s Stall

Korang suka makan nasi lemak dengan sambal pedas berapi? Meh sini saya nak share satu tempat makan yang menawarkan nasi lemak sambal pedas berapi dengan beraneka lauk pauk. : : hidang air dulu, kata sambal pedas berapi kan. harus ada air di depan mata dulu : : : : mana satu pilihan kalbu? : : Dah siap pilih, kita tunggu lah tokeynya yang bernama Jep aka Karipap Sembilan Ketul siapkan nasi lemak sambal pedas berapi itu. : : Sementara itu,…

Dapur Penyet

Balik dari Medan tetiba macam teringinlah pulak nak makan kat Dapur Penyet. Dulu tu saya penah makan yang kat Maju Junction. Ni gara gara tengok kat website depa lah, ada udang petai terus cam meleleh leleh air liur. So ajaklah Encik Z pegi yang kat Wangsa Maju sana. : : Apple Assam RM4.50. Teh botol Sosro RM3.80 : : : : Taugeh Ikan Asin RM5.90.  Petai Udang Belado RM8.90 : : : : Empal Penyet RM8.90 : : Ada menu…

Melur & Thyme And Lovely Lace

2 hari lepas birthday saya, 21 Januari, KakTin & Payiet ajak keluar makan. Nak belanja sebab birthday saya tu lah. So lepas office bergerak lah kami ke Nu Sentral. First time saya masuk sini, sokayy la best jugak eh tempat ni. Kami pi makan kat Melur & Thyme. Sian saya tak penah tau pasal restoran ni hehe. Tapi dengan adanya Kaktin & Payiet yang terror bab makan memakan ni, maka semuanya berehhh. : : entrance : : : : dekorasi…

Page 4 of 22« First...23456...1020...Last »