Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Dinner Sekeluarga @ KE Corner

hari ahad malam tu, kaklong sekeluarga dah nak gerak balik. sebab hari isnin kaklong standby. adil pulak ikut kaklong balik sebab isnin tu jugak dia ada interview kat equine sana. so malam tu, semua decide mau makan di luar. memula aku bagi cadangan makan kat bomba. sebab nak makan sotong kangkung. tapi ujung-ujung kami ke KE corner. ok gak la sebab sini parking senang, dan sotong kangkung pun ada gak. sampai-sampai di tempat kejadian, tetiba hati adalah jadi tamak. so…

Ke Thai Fair Lagi

semalam saya dan suami pergi thai fair. alah dekat je pun dengan rumah saya. kira sebelum sampai ke rumah, akan bertembung dengan kawasan ini dulu. sebelum tu kan, saya dah berjanji dengan suami mau ke pasar malam. kiranya malam tadi punya dinner sepatutnya adalah juadah dari pasar malam. tapi, ketika myavi menghampiri kawasan thai fair, saya telah bersuara. ‘encik z, boleh tak kita stop kejap dekat sini. ada orang kirim barang lah’ dia pun berkata ‘ok’ lalu memusingkan stering memasuki…

Sehari Selepas Pulang Dari Hanoi

aku ada banyakkkk sangat cerita yang nak dibebelkan kat sini. baik cerita sebelum pergi hanoi, mau pun cerita di hanoi. semua pun terperam dalam draft. walau lambat, pasti akan aku publish jugak. ini pasti, bukan janji. aku sampai KL pukul 3.30 petang camtu lebih kurang hari sabtu hari tu. sampai rumah, apa laga. membaring kan diri saja lah. letih! tak sabar jugak nak share gambar dengan cerita kat sini! seribu satu macam experience 😉 ini lak kisah semalam. lepas balik…

Top 1 Western Foods Cafe

dimulakan dengan wajah kami yang berserba hitam. berserba hitam adalah tidak dirancang, semua pun adalah kebetulan. kami tidak bertiga. ditemani dua orang jejaka di bawah. kami ke Top 1 Western Foods Cafe kat seri kembangan sana. motipp utama haruslah kerana mau makan. yup, dinner. start belek-belek menu. yang penting ada kopi dangdut uolls. MUST TRY ada 3 hidangan. spicy scallop, crab meat with shark fin soup dan sizzling tenderloin steak. semua pun mahallll. so jangan ngengada nak order ek. kata…

Mee Udang Mak Teh Kuala Sepetang

: : google : : masa cuti kahwin hari tu, aku sekali lagi pergi ke kuala sepetang. kalau dah ke kuala sepetang, apa lagi.. mau makan mee udang lah. sementelaah encik z pun tak penah datang sini, so harus aku jaja pasal mee udang nie kan. yang terkenal dengan udang besar rumah. lagi piula, jarak dari TLJ ke kuala sepetang nie pun bukan jauh nau. dalam 15 minit udah sampai. kalau dulu aku gi ke mee udang mak jah, kali…

BerBUBBA GUMP kali ke 2

ini kisah cuti hujung tahun hari tu. aku dan 3 jejaka hot yang tak berapa nak hot pi makan di bubba gump sana. dulu makan dengan kaktin kat sunway pyramid, kali nie adalah di the curve pula. berjanggut nak tunggu payiet dan nikolas sampai. jadi aku dengan encik z pandai-pandai order sendiri sahaja. selesai mengorder, waiter kat situ paksa aku main ini game. ada 2 segitiga. sila alihkan satu batang untuk menjadikan ianya 4 segitiga. ko memang sengaja kan macha?…

Makan Lewat Malam di Uptown Damansara

nie cerita hari yang sama lepas pi nonton avatar hari tu. dah kata berdekatan area damansara, so aku ngajak encik z ke uptown untuk makan lewat malam. makan lewat malam peginya kan. ok marilah cintai bahasa kita. lamanya rasa tak makan kueyteow di sini. kemudian dalam kepala dah set nak order lala dan omelette udang. berserta lychee shake yang walla walla bom bom pow. aku saja set kan gambar nie semua besar besar rumah. biar korang terliur. tapi entry nie…

Cendol Papparich Yang Lazatt

tengah dok sibuk-sibuk nak kenduri bagai, tetiba keluar entry makan kan. apa kes? gambar-gambar semua memang dah ada dalam draft. dan sementelaah tengah bersenggang senggang ni, so kasik publish sudah. minggu lepas aku ada urusan kat bandar tun razak sana. selepas berurusan ngajak payiet & encik z makan di papparich. sebab hati adalah teringin mau try cendol di situ. baca blog sapa ntah hari tu, kata cendol di sini adalah terbaik. so kasik cuba. tapi takkan nak datang minum cendol…

Malam Pertama Yang Tak Menjadi

sepatutnya plan aku nak ke firdouse malam hari aku menikah tu jugak. errmm.. konon ala-ala mengimbau kenangan. katanya kannnn… tapi dek kerana kerenah birokrasi, rancangan itu telah terpaksa dipostpone. dan cuma berjaya direalisasikan pada malam ke 8. hohoh. restoran firdouse nie letaknya di segambut sana. kenapa dan mengapalah aku bersungguh mau ke sini? owh, bukan sebab encik z melamar aku di sini ya. tapi sebab first time aku keluar dating dengan encik z, beliau telah membawa aku ke sini. haaaa…

Bubur Nasi Kampung Baru

cam lamanyaaaa tak makan bubur nasi kat kampung baru.. so hari tu lepas office gi makan. masih pergi di tempat yang sama iaitu restoran johan seafood. nama je seafood tapi kat belah depan bersusun lauk pauk untuk dimakan bersama bubur nasi. : : air epal masam kegemaran saya dan tembikai laici kegemaran encik z. ek? : : cendawan masak taucu ni sedap bangat. seriusly. sapa ada resepi boleh kasik? nak try masak arh… kemudian daging masak hitam ini. daging masak…

Ke Satay Station

hari selasa lepas aku gi satay station. buat apa gi satay station? of coz la nak makan uolls. takkan nak pi bakar satay lak. ish ish ish. plan asalnya nak celebrate bdae payiet. tapi ujung-ujung tinggal aku dengan encik z jer. ko memang tau nyahhh. saja buat mek gini. mencikk taww… opsss.. benci. :p so kekdahnya aku dengan encik z proceed je la plan ke sinun. aku saspek encik z sudah penasaran mau makan satay. first time kami nak ke…

Sweet Potato

korang pernah makan sweet potato ni tak? aku tak tau la kat tempat lain ada jual ke tak. yang memang sokmo aku nampak ialah kat jaya jusco la. dan memang udah lama kepingin niat mau try rasa ini sweet potato. masa outing bersama keluarga ke jusco equine hari tu, aku pun membelinya. harga dipaparkan ialah RM1.80 per 100 gram. ada cam 2 jenis. satu warna kuning satu warna ungu. so ketamakan melanda. lalu aku beli 2 ketul. dan setelah dikira,…

Page 22 of 24« First...10...2021222324