Blog Maya Dot Com

Jalan-Jalan Cari Makan

Boraque Kopitiam Yang Mahal Hu Hu

ini adalah cerita selepas main paintball hari tu. kan aku dah kobar, entry aku lately nie semua carca marba. heh! entry yang ni pun tak berapa nak bermanfaat. tapi sebab dah ada gambar dalam kamera, so kasik update je la. lepas main paintball, aku kelaparan. jadi mahu mencari makan lalu berpusing pusing di platinum walk. tetiba tertekan brek kat depan boraque kopitiam. so kasi masuk, kasi duduk. aku order air apa ntah namanya. tapi tak silap green apple plus asam…

Cendol Pakcik Wahab

ok ini cerita sebelum pergi kursus kahwin itu. aku tau susunan adalah tunggang terbalik. tapi zass je la yer. janji adoo entry sudah. kali ke 2 aku makan di sini. konon ingat nak try la makanan lain. tapi ujung-ujung aku repeat order sama gak. mee rebus dan cendol jagung yang setapppp.. selain mee rebus dan cendol, banyak jugak lain pilihan makanan yang lain. kalau nak tau, kena la datang sini makan. lokasi kejadian adalah di rampai business park, wangsa maju.…

Kisah Aku, Payiet & Pizza

hari tu aku keluar lunch dengan payiet. memasing punya tekak teringin mau makan di pizza hut. so pergi ke the mall. being us, harus dipilih pakej yang bila dicombine harga tidak lah mahal melampau. kami ini bersederhana kerana dalam kondisi kemiskinan tegar. sambil makan sambil membincangkan masalah dunia. global warming, bajet, tsunami, gempa bumi dan filem terbaru di pawagam. dan tak lupa juga kami buat kesimpulan tentang kes yang terjadi baru-baru nie. kisahnya begini. aku dengan payiet tengah berbreakfast di…

Ke Pizza Hut Bersama Birthday Girl

dari rumah tok, kami ke pizza hut. yaya sudah merengek rengek mau makan pizza. so marilah kita ke pizza hut. : : menelek menu : : akhirnya kami sepakat membawa berkat, memilih hidangan seperti di bawah. yang berbunyi pizza super supreme yang sentiasa menjadi pilihan kalbu setiap kali ke pizza hut. pizza royal masala. mushroom sup yang amatlah setapp nya di makan dengan cheese dan pepper. yum yumm… milo ais yang mencair. coke yang biasa-biasa. deli wings yang pucat nau…

Ke Pasar Malam Brinchang

dari makan dessert, ke pasar malam plak. alah sekangkang kera je pun dari tempat dessert tuh. pasar malam agak panjang. so hati adalah puas berjalan-jalan. nampak fridge magnet, terus jer beli untuk insan-insan terpilih. untuk yang tak terpilih, mintak maaf je la ek.. huhu kemudian encik z telah membelikan saya sarung tangan ini. kaler pink lagi. tapi bila pakai, saya rasa seperti minah rempit. tapi masak elah nya, ada ke pun minah rempit pakai sarung tangan kaler pink begini? propa…

Dessert Cafe Strawberry Moment

actually dari green view garden, kitorang pergi time tunnel. tapi memandangkan banyakk nauuu gambar yang nak dipilih nak jaja kat sini, so aku skip dulu la cerita tu. later-later aku story yerh.. dari time tunnel, kami terus ke brinchang. makan di food court belakang tu. lepas makan, kami gi dessert cafe strawberry moment. mau makan dessert la. takkan mau makan ayam penyet kot kat sini? so pergi. lokasi kejadian adalah berdekatan dengan pasar malam brinchang. masuk kat simpang star regency…

Aku Tau La Aku Ni Idola Ko. Kan?

kelmarin aku punya lah craving mau makan wantan mee dry kat food court sogo. actually dari kelmarin kelmarin lagi. masa pi beli tie dan belt tu. tapi mandangkan di hari kejadian dah pukul 9malam lebih, so kaunter makan sudah tutup. so kelmarin di tengah hari rembang, aku ajak payiet menapak ke sogo mencari sesuap mee wantan. berpeluh-peluh uolls menapak menyeberangi jambatan tamparuli tu. tapi demi mee wantan, aku gagahkan jugak. nyah, perlu ke ko nak tiru mek makan apa? mek tau la…

Jamuan Raya di Office

semalam office tempat aku bernaung nasib ni buat jamuan raya. seperti tahun-tahun sebelum ni la jugak kekdahnya. katanya pukul 12.30 tengah hari baru leh turun makan. tup tup pukul 11.30 pagi si naza sudah call aku. kata semua pun sudah mau gerak. semangat mau makan kaa? rupa-rupa katanya orang korporat sudah call kak as, panggil turun semua. sebab tahun ni adalah special sebab PM pun ada. harus aku sexcited mau tengok PM dedekat. : : kak ita, mya, remember :…

Hidangan Di Pagi Raya Pertama

makanan favourite aku di hari raya yang mulia ini ialah nasi himpit / ketupat nasi. plus kuah kacang. lodeh. itu kiranya yang paling paling paling favourite. ketupat palas, rendang segala tu aku pandang sebelah mata sajork. tapi kalau dah lapar kedaung, aku telan la jugak. heee… aku ingatkan… tahun depan kan… aku bebetul rasa nak masak sendiri la… nasi himpit, kuah kacang dengan sayur lodeh tu. umur dah 30 tahun pun tak pernah masak hidangan raya sendiri. kesian kan..? huhu……

Page 22 of 22« First...10...1819202122